2009

20.12.2009

Remun (Super Nova) tulokset ovat tulleet: lonkat B/B, kyynärät 0/1, polvet 0/0, silmissä joku ylimääräinen ripsi (Caruncular trichiasis ), TGA negatiivinen. Essin (Stella Nova) lonkkakuvaustulos on myös tullut: C/C, polvet olivat 0/0. Eläinlääkäri oli tosin esittänyt uusintakuvausta heti paikan päällä, koska röntgenkone oli hajonnut Essiä kuvatessa ja kuvat olivat laadultaan todella huonoja. Saa sitten nähdä, miten käy.

Messarin Voittaja-näyttelyissä käväisi juhlava määrä ikurilaisia. Aivan kirkkaimpia pyttyjä ei sieltä kotiin raahattu mutta menestys oli ihan hyvä. Launataina V-09-näyttelyssä junioriuros Pommi (Ikurin Tua Res VD) sai ERIn ja oli 3. luokassaan mutta Ilo (Ikurin Tantum Omeni) pelleili itselleen EVAn, koska liikkeistä ei tuomari saanut mitään tolkkua. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli avoimessa luokassa ERI2, Niki (Ikurin Nota Bene) oli valioiden 3. ja PU4. Fox (Ikurin Rex Novex) vastasi päivän parhaasta urossijoituksesta: valioiden 1. ja PU2. Juniorinartut Nuppu (Ikurin Ultima Thule) palkittiin ERI3:lla ja Essi (Ikurin Utile Dulci) EH:lla. Valionartuissa Fasu (Ikurin Regina Nova) oli ERI3. Kasvattajaryhmämme sijoittui toiseksi, eikä kaikista ERI-koirista huolimatta saanut KP:tä.

Sunnuntain Pohjoismaiden Voittaja -09 meni hieman paremmin: Pommi oli taas junioreiden ERI3 mutta Ilo sai myös ERIn ja oli luokassaan neljäs. Keksi voitti avoimen luokan mutta ei sijoittunut PU-kisassa. Niki oli taas PU4 ja Fox PU2. Juniorinartuissa oli läsnä vain Nuppu, joka sai sijoituksekseen EH2. Fasu petrasi hieman ja oli PN2. Kasvattajaryhmämme arvostettiin nyt rotunsa parhaaksi.

3.12.2009

Onpa jännittävää: sekä Essi (Stella Nova) että Remu (Super Nova) ovat käyneet terveystutkimuksissa, ja tulokset näyttävät lupaavilta mutta virallisia odotellaan! Myös Pommin (Tua Res VD) silmät on tarkastettu ja perinnöllisistä sairauksista vapaiksi todettu.

29.11.2009

Turun näyttelymenestys vaikutti alkuun hieman kalpealta: parhaiten sijoittui kasvateistamme Fox (Rex Novex), joka oli PU4. Muut saivat tyytyä pelkkiin ereihin ja luokkasijoituksiin: Keksi (Stella Polaris) oli AVK3, Niki (Nota Bene) VAK3, Nala (Omnia Mea) VAK3 ja Numa (Nefer Nefer) VAK4.

Latteahko tulos kirkastui kuitenkin loppukilpailuissa: kasvattajaryhmämme sijoittui BIS3:ksi. Kiitos ryhmäläisille Niki ja Kirsi, Fox ja Petri, Kari ja Numa sekä Keksi, jonka itse vein.

25.11.2009

Lisää syntymäpäiviä: T-pentue täytti yhden vuoden 21.11. ja S-pentue kaksi vuotta 24.11. Onnittelut kaikille!

Myös näyttelykuulumisia on pitkästä aikaa: kävimme seitsemän ikurilaisen kanssa Jyväskylän näyttelyssä. Tosin en itse voinut mennä kehään vaan osuuteni rajoittui kinnerkarvojen siistimiseen. Mahtoiko tämä esteellisyys olla syynä hienoon menestykseen. Vain Ilo (Tantum Omeni) sai EH:n, muut palkittiin ERI:llä. Ilonkin laatuarvostelu olisi voinut parantua, jos se olisi ollut hieman yhteistyöhaluisempi. Nyt se vaikutti loikkiessaan kovin löysältä. Ensi kerralla sitten uusin innoin!

Parhaiten menestyi Niki (Nota Bene), joka saavutti Suomessa 95. ROP-sijoituksensa! Urokset muutenkin pärjäsivät loistavasti. Keksi (Stella Polaris) oli PU2 ja sai uransa toiseksi viimeisen sertin; seuraava sertti tekee siitä Suomen valion, koska vaadittava ikä on nyt täyttynyt. Fox (Rex Novex) oli hienosti PU3. Pommi (Tua Res VD) ei ihan sijoittunut PU-kisassa, vaikka jäi kehään pyörimään (sanan varsinaisessa merkityksessä) viimeiseen asti. Lapset ovat lapsia! Nartuissa ei lopputulos ollut paljoakaan sen huonompi: Fasu (Regina Nova) oli VSP porukan kuopus Nuppu (Ultima Thule) oli PN3 ja sai elämänsä ensimmäisen sertin.

Sekä Niki että kasvattajaryhmämme valittiin ryhmäkilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon mutta ei sen pidemmälle.

Valiouutisiin sen verran tietoa, että Rollen ja Fasun Venäjän valion tittelit on vihdoinkin vahvistettu (aikaa ei mennyt kuin 15 kk!). Kiitos Tatjanalle. Thank you Tatjana for the help.

16.11.2009

Vanhin kasvattimme, FIN MVA Ikurin Ge Acht, juhli 15-vuotispäiviään kotonaan Orivedellä ihan kakun kera. ONNEA Nellille! Nellin syntymäpäivä on 11.11.

10.11.2009

Nyt on tulosten ja tapahtumien päivittäminen jo hieman hankalaa, koska viime kisoista on aikaa!

Keksi (Stella Polaris) edusti ainoana kennelimme koirana meitä Maailmannäyttelyssä Bratislavassa. Se sijoittui luokassaan toiseksi, heti Maailmanvoittajan jälkeen, joten ei saanut CAC:ta eli luokkasertiä. Toisena päivänä järjestettiin kaikkien rotujen näyttely, jossa Keksi hienosti voitti luokkansa ja nappasi urosten ykkössijan ja oli siis VSP. Valitettavasti yksi luokkaserti ei Slovakian valion arvoon riitä. Onnittelut niille kahdelle suomalaiskessulle, jotka sen saivat: Barolle ja Pilville. Ja onnittelut Keksin omistajalle, Tainalle, suomenlapinkoirien Slovakian valion tittelistä.

Joka tapauksessa 24.10. uroksemme pärjäsivät Seinäjoella loistavasti: Niki (Nota Bene) oli PU1 ja VSP, Pommi (Tua Res VD) PU3 ja Fox (Rex Novex) PU4. Nartuistamme tuomari ei niin paljoa sitten pitänytkään: Omppu (O Tempora) ja Kajaanin Essi (Stella Nova) saivat ERIn mutta eivät sijoittuneet PN-luokassa. Nuppu (Ultima Thule)  palkittiin EH:lla. Niinpä kasvattajaryhmämme ei ollut tuomarin makuun riittävän tasainen. Se sijoittui 2:seksi mutta palkittiin toki KP:llä. Samana viikonloppuna sunnuntaina kummityttömme Rana (Arctic Kees Beautiful Vision) oli hienosti pentunäyttelyssä ROP ja RYP4 -pentu ja Helsingin Essi (Utile Dulce) aloitti näyttelyuransa Hämeenlinnassa heti ERIllä ja PN4-sijoituksella.

Kata ja minä olimme samana viikonloppuna Vilnassa. Alussa meni todella hienosti: heti lauantaina Rolle (Rumor Bonum) sai viimeisen C.I.B.-titteliin tarvitsemansa CACIBin. Se tuli myös Liettuan valioksi kuten Fasukin (Regina Nova), joka oli ROP. Ja Rolle tavallaan VSP. Nyt on siis koko pentue hankkinut tarvitsemansa CACIBit! Sunnuntaina Rolle oli ROP ja RYP3 ja Fasu VSP. Molempina päivinä sitten vallattiin uusia aloja: Kata esitti ensimmäistä kertaa elämässään parin, ja molempina päivinä Fasu & Rolle -pari sijoittui BIS3:ksi. Kun vielä lainakoiramme Liina (suomenlapinkoira Peikkovuoren Nenäliina) oli molempina päivinä ROP, sai sertn ja cacibin, matka tuntui menneen täysin nappiin!

Vaan aina ei arvaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Paluumatkalla maanantaina, keskellä kirkasta päivää ja loistavalla ajokelillä ajoin automme lunastuskuntoon kääntymällä uudelle tieosuudelle huolettomasti, törmäämällä keskikorokkeeseen ja siitä opastinpylvääseen. Vaikka Katalta ja minulta pieniä luita murtui ja mustelmia löytyi eri puolilta, pahin seuraus oli, että Fasu pääsi paniikissa karkaamaan autosta. Se häipyi jonnekin Lahden metsiin, lähes 200 km kotoaan. Viimeinen näköhavainto oli, kun se painui kohti Vääksyä pitkin ajotietä vastaantulevan liikenteen seassa. Onneksi heti saatiin tieto nettiin, paikallisradioon ja lehteen ja lahtelaisille koiraihmisille. Kata ja Juha palasivat tiistaiksi etsimään Fasua. Myös lahtelaiset koiraihmiset - erityisesti Kari Jokiniemi - osallistuivat etsintöihin kaksi vuorokautta yötä päivää, kunnes keskiviikkoaamuna Fasu löytyi noin kolme kilometriä kolaripaikalta. Fasu olisi saattanut jäädä kokonaan löytymättä ilman Karin uhrautuvaa toimintaa, jossa hän ei säästellyt voimiaan eikä aikaansa. Vinkin siitä, että Tuuli ja Pilvi -kessut omistajineen asuvat ihan kolaripaikan lähettyvillä saimme Rollen omistajilta. Ja niinpä Kari partioi väsymättä keskiviikkoaamuun asti, jolloin varma havainto Fasusta vihdoin saatiin. Hän myös pelasti Fasun aivan ulkopuolisen koirankävelyttäjän kanssa kaivamalla tämän väkisin laiturin alta. Valiettavasti Fasu ei tajunnut ihmisten olevan pelastajiaan vaan tikkasi kauhuissaan molempia käteen. Olemme niin kiitollisia Karille, että emme vieläkään löydä sanoja tunteidemme kuvaamiseen. Nyt Fasu on kotona eikä kuulemma pahemmin murehdi menneitä.

24.9.2009

Niki (Nota Bene) taas tempaisi 12.9. Äetsässä (RN): se oli ensin ROP, sitten RYP ja lopulta vielä BIS!

Muuten näyttelyrintamalla on ollut melko hiljaista - siis meillä. Pete on kyllä napsinut Eerondaalin koirien ja Bobbyn kanssa BIS-pokaaleja siellä ja täällä. Melkeinhän noista osa sukuun menee, joten onnittelut! Meidän kasvateistamme vain Sinteri (Ikurin Sinter Klaas) on käynyt Suomessa näyttelyissä kuukauden sisällä. se on napsinut tasiaisesti EH:ta kolme kertaa peräkkäin. Luokkasijoitukset ovat toki nousseet kaiken aikaa EH3:sta EH1:een. Kyllä se ERIkin sieltä vielä irtoaa!

Ulkomailla on sitten pärjäilty hieman paremmin. Maris (Ikurin Stella Maris) oli samana päivänä (12.9.) Pietarissa kaksi kertaa ROP ja jälkimmäisessä näyttelyssä RYP4. Norjassa taas Leo (Ikurin Unum Leonem) oli 8.9. ROP-pentu ja RYP2-pentu. Congratulations to both of you!

24.8.2009

Huhhuh! Mikä meidät saakin aina ryntäämään näyttelyihin, joissa samana päivänä ovat kaikki roturyhmät - ja tietysti kasvattajaryhmiä kohtuuttomasti! Viime viikonlopun vietimme Kouvolan raviradalla ja Heinolan urheilupuistossa. Lopputulos molemmissa näyttelyissä oli pientä säätöä vaille samanlainen: ROP-pentu oli Nuppu (Ikurin Ultima Thule), Niki (Nota Bene) oli molemmissa näyttelyissä ROP ja Omppu (O Tempora) VSP. Urosten sertin nappasi samoin molempina päivinä vasta perjantaina 9 kk täyttänyt Pommi (Ikurin Tua Res VD). Se oli myös PU2 molemmissa näyttelyissä. Rolle (Rumor Bonum) sai Kouvolassa EH:n mutta oli Heinolassa PU3. Nalan (Omnia Mea) sijoitukset vaihtelivat hieman: Kouvolassa se oli PN3, Heinolassa se ensin voitti siskonsa Ompun valioluokassa mutta mohelsi mahdollisuutensa ja hävisi PN-kisassa Ompulle ja oli PN2. Rölli (Teo Fabi) sai yllättäen molemmissa näyttelyissä EH:n, mutta eiköhän tuo korjaannu jatkossa. Päivien samankaltaisuutta korosti vielä se, että kumpanakin päivänä kasvattajaryhmämme oli BIS4. Kiitos matka-, "biletys"- ja näyttelyseurasta Idalle!

19.8.2009

Viime viikonloppuna vierailimme Joensuussa kahdessa näyttelyssä: lauantaina kaikkien rotujen ja sunnuntaina kansainvälisessä. Molempien päivien ROP oli Niki (Nota Bene) ja VSP Numa (Nefer Nefer). Nikin ROP oli tänä vuonna varmaan ainakin 15. peräkkäinen. Lauantaina olivat vielä mukana Rolle (Rumor Bonum), joka oli PU3 ja Nala (Omnia Mea) oli PN2.

Sunnuntaina joukkoon saapuivat lisäksi Keksi (Stella Polaris) PU2 ja Essi (Stella Nova) PN3. Essi siirtyi sillä sijoituksella cacib-kantaan! Rollella kävi hieman heikommin: se oli PU4. Nala sai EH:n. Lauantaina ei ryhmäkehissä ollut menestystä, mutta sunnuntaina kasvattajaryhmä oli BIS4.

Kaikkein mahtavinta viikonlopussa oli kuitenkin kessutapaaminen Katjan uudella "maatilalla". Koiria oli läsnä 26; ihmisiä toki vähän vähemmän: 8. Mahtavat fiilikset! Kiitos Katjalle vieraanvaraisuudesta!

10.8.2009

Näyttää siltä, että hienojenkin uutisten päivittäminen tuntuu viivästyvän. Kasvattimme ovat edustaneet loistavasti nimeämme eri puolilla Suomea: Oulussa 18.7. Keksi (Stella Polaris) ja Essi (Stella Nova) ottivat verryttelykierroksen, ja molemmat saivat EH:n, sunnuntaina ne sitten paransivat sijoituksiaan: Keksi oli PU2 ja Essi samoin PN2. Samana viikonloppuna Rölli (Teo Fabi) kävi Heinolan pentunäyttelyssä ja oli ROP-pentu ja lisäksi RYP4. Lämpimät onnittelut Röllin upeasta pentu-urasta!

Mikkelissä 25.7. meitä oli sitten jo enemmänkin nauttimassa kaatosateesta ja näyttelystä. Niki (Nota Bene) oli ROP, Rolle PU2, Fasu (Regina Nova) VSP ja Numa sai ERI4:n. Kasvattajaryhmämme oli ROP-ryhmä, mutta se sen enempää kuin Nikikään ei nousuut semifinaaleja pidemmälle. Niki jatkoi ROP-sijoitusten sarjaa vielä saman viikonlopun sunnuntaina Vantaalla.

Seuraavana viikonloppuna 2.8. Keksi tempaisi Iisalmessa: se oli ROP ja RYP2. Essin oli tyytyminen EH:hon. Viikon kuluttua 8.8. Essi pani taas paremmaksi Kajaanissa, jossa se oli PN2. Aivan toisella puolella Suomea Turussa Niki oli samaan aikaan ROP.

Onnea kaikille pärjänneille! Tavataan taas - nyt ilmeisesti Joensuussa.

13.7.2009

Pitkän tauon jälkeen Laukaassa 11.7. esiintyi taas aimo joukko Ikurin koiria. Uraansa aloittelivat Ilo (Ikurin Tantum Omeni) ja Remu (Ikurin Super Nova). Molemmilla meni todella hienosti: Ilo oli ROP-pentu ja Remu oli PU2 ja sai ensimmäisen serttinsä "nulikkamaisesta" käytöksestään huolimatta. Se oli nimittäin paljon kiinnostuneempi ihanasti tuoksuvasta nurmikentästä kuin epätoivoisen kasvattaja-handlerinsa makupaloista. Kehiin palasi äitiyslomalta Omppu (O Tempora) ja oli heti PN2. Konkariosastolta Niki oli PU1, ROP ja sittemmin RYP3, Fasu (Regina Nova) oli PN1 ja VSP, Numa (Nefer Nefer) PN4. Nala (Omnia Mea) sai tyytyä EH:hon. PN3 oli Rollen pentu Waatan Anemone, joten sukuun sekin sija tavallaan meni! Kasvattajaryhmä oli sitten päivän paras, BIS1.

Ikureiden juhlavaa menestystä jatkoi Rölli (Teo Fabi) sunnuntaina Riihimäellä, jossa se oli ROP-pentu.

7.7.2009

Yli kuukausi on mennyt - ja ihan ilman päivittämistä. Menestystä ja uusia valioita on kuitenkin tullut. Onnittelut kaikille pärjänneille: Nikille (Nota Bene), Foxille (Rex Novex) ja Keksille (Stella Polaris)! Yritän koota tähän jotakin, jos vielä muistan...


Ensinnäkin kotimaassa on Ikurin koiria näkynyt näyttelyissä seuraavalla menstyksellä:
* Tuurissa 7.6. Niki (Nota Bene) oli ROP, Numa (Nefer Nefer) PN3, Fasu (Regina Nova) VAK3 ja Nala (Omnia Mea) VAK4: Kasvattajaryhmä BIS2.
* Kotkassa 14.6. Keksi (Stella Polaris) oli ROP ja RYP4
* Rovaniemellä 21.6. Essi (Stella Nova) pärjäsi hieman heikommin: se sai elämänsä ekan H:n.
* Hämeenlinnassa 28.6. Niki oli ROP ja RYP.1
* Tuusulassa 4.7. Niki oli ROP ja RYP3 ja Rölli (Ikurin Teo Fabi) oli VSP-pentu.
* Hyvinkäällä 5.7. Rölli oli ROP-pentu, ja Foxin jälkeläiset Eerondaali-kennelistä pärjäsivät loistavasti.
* Kokkolassa 5.7. Keksi oli PU2.

Tuloksia kesäkuulta myös ulkomailta:
* Norjassa Trondheimin KV-näyttelyssä Fox oli PU2 ja sai Norjan sertin, joten tuli myös Norjan valioksi
* Erikoisnäyttelyssä seuraavana päivänä se uusi sijoituksensa ja Norjassa asuva Leo (Ikurin Unum Leonem) oli ROP-pentu.

Lisäksi kuukauteen on mahtunut kahden pennun haku Norjasta (ei tosin itselle), matka Englantiin ja Fasun siemennys loistavia jälkeläisiä jättäneen Martellkees Eton Blazer at Helkeeseen -uroksen spermalla. Nyt siis odotellaan - toivottavasti - meillekin pentuja.

5.6.2009

Taas on pari viikkoa vierähtänyt. Mäntän näyttelyyn 31.5. osallistuimme ihan joukolla! Urokset aloittivat komeasti: Niki (Nota Bene) oli upeasti PU1 ja ROP ja RYP2, Keksi (Stella Polaris) PU2 (sertteineen) ja Fox (Rex Novex) PU3. Nartut jatkoivat hyvin vaikkeivät ihan niin loisteliaasti: Fasu oli PN2, Numa PN4 ja Nalaki sai ERIn, vaikka ei PN-luokassa sijoittunutkaan. Kasvattajaryhmämme oli parempi kahdesta kilpailleesta, mutta isossa kehässä ei ryhmämme sijoittunut.

Tänään kävimme oikein joukolla tarkistuttamassa silmiä. Mukana olivat äiti Numa (Nefer Nefer) ja sen pentuja kustakin eri pentueesta: Fasu (Regina Nova), Keksi (Stella Polaris) ja Ilo (Tantum Omeni). Kaikkien silmät todettiin terveiksi, mikä oli luonnollisesti helpotus!

26.5.2009

Martti ja minä kiersimme viime viikonloppuna Karjalan laulumaita ja Kata hoiti koiralaumaa, joten näyttelyihin emme itse ehtineet. Onneksi poikaosasto kunnostautui. Helatorstaina Ilo (Tantum Omeni) ja Pommi (Tua Res VD) olivat kumpikin tahoillaan match showssa. Molempien sijoitus oli täsmälleen sama: punaisten pentujen BIS2, ja kilpakumpaneitakin oli suunnilleen sama määrä: noin 20. Onnea uran aukaisusta, vaikka Pommi otti jo etuottoa samalla viikolla ja oli sinisten BIS4 mätsärissä.

Raumalla Ikureita edustivat Niki (Nota Bene) ja Fox (Rex Novex). Niki oli PU1 ja ROP sekä RYP2, Fox PU2. Melkein samanlainen oli tilanne Aptus-showssa Helsingissä, mutta siellä ei Fox ollut paikalla mutta Keksi (Stella Polaris) oli. Niki oli taas PU1 ja ROP ja Keksi puolestaan PU2. Näin se sai taas Nikiltä perinnöksi siirtyvän cacibin itselleen - ja tietenkinkin sertin.

18.5.2009

Takana on kahden näyttelyn viikonloppu: lauantaina olimme Varkaudessa Tino Peharin kehässä ja sunnuntaina Haminassa Marja Talvitiellä. Paljon oli sijoituksissa samaa: mm. kaikki kasvattimme saivat molemmilta tuomareilta ERIn, mutta kyllä oli eroavuuksiakin.

Varkaudessa Niki (Nota Bene) oli PU1, ROP ja RYP3, Rolle (Rumor Bonum) oli PU3. Fasu (Regina Nova) oli VSP, Essi (Stella Nova) PN4 ja Nala (Omnia Mea) valioluokan toinen ilman PN-sijoitusta. Kasvattajaluokkamme oli BIS3. Vaan Aurinkoniityn kennelillä meni upeasti: molemmille kasvateille tuli sertti ja Adasta tuli valio. Onnittelut Kirsille ja Karille! Ja kiitokset valiokakuista ja sampanjasta.

Sunnuntaina vaihtuivat hieman koirat ja koirien järjestys: Niki oli PU2, Fox (Rex Novex) PU3 ja Rolle PU4. Nala oli VSP ja Fasu PN2. Kasvattajaluokkamme oli BIS3. Viitosryhmässä koettiin melkein edellisen päivän toisinto, kun Bobby oli RYP3, mistä Petelle onnittelut.

12.5.2009

Rölli (Teo Fabi) aloitti näyttelyuransa Hollolassa 3.5. ja oli heti ROP-pentu juuri ja juuri viisi kuukautta täytettyään. Esiintyminenkin oli mennyt kuulema upeasti, vaikka Einiä taisi "hieman" jännittää.

29.4.2009

Viime viikonloppuna ei aivan Ikureiden hattutemppu onnistunut vaikka läheltä piti: saaliina oli kaksi ROPia (Kiuruvesi ja Vaasa) ja yksi VSP (Lahti). Toki näitäkin sijoituksia vielä kiillotettiin. Lauantaina Kiuruvedellä Essi (Stella Nova) oli taas paras narttu ja ROP. Se sai siis myös sertin. Vaasassa Niki (Nota Bene) oli ROP ja jatkoi upeasti voittamalla myös ryhmän. Wau! Keksi (Stella Polaris) sai EH:n.

Sunnuntaina meitä oli Lahdessa koolla hieman enemmän. Kaikki viisi Ikurin koiraa sai ERIn (Keksi, Fox ja Rolle sekä Nala ja Fasu). Näistä parhaiten pärjäsi Rolle (Ikurin Rumor Bonum), joka voitti urokset, sai cacibin ja oli VSP. Muut pojat eivät kovassa kilvassa PU:ssa sijoittuneet. Fasu oli PN3 ja Nala PN4. Kasvattajaryhmämme oli rodun paras ja lopulta BIS2.

19.4.2009

Tänään ovat meidän S:t todella riehuneet: Keksi (Stella Polaris) oli Pietarin kansainvälisessä näyttelyssä ROP ja sai näin CACIBin ja Venäjän sertin. Heti perään pidetyssä erikoisnäyttelyssä se sijoittui uroksissa toiseksi, mutta sai taas sertin, koska paras uros oli jo Venäjän valio.

Lisäksi Essi (Stella Nova) oli Outokummussa VSP ja nappasi sertin itselleen. Onnittelut meitä hyvin edustaneelle nuorisolle!

Sunnuntaina Remu (Ikurin Super Nova) aloitteli näyttelyuraansa. Se sai erinomaisen arvostelun mutta sitä moitittiin hieman pieneksi. EH1 irtosi joka tapauksessa junioriluokassa. Ja ennen kaikkea - esiintyminenkin sujui suhteellisen hyvin!

17.4.2009

Pääsiäisen aikaan meidän poikia oli kehissä hieman vaihtelevalla menestyksellä. Lappeenrannan tuomari ei 11.4. oikein niihin mieltynyt vaan sijoitti Nikin (Nota Bene) PU4:ksi ja Keksin (Stella Polaris) jätti PU-sijoitusten ulkopuolelle. ERIn toki molemmat saivat. Sitä vastoin Keksillä meni pääsiäismaanantaina Ruovedellä loistavasti: se oli ROP (ja sai siis myös sertin), sitten se voitti ryhmän (RYP1) ja oli lopulta BIS2 (tosin mukana oli vain kaksi roturyhmää...) Hienosti joka tapauksessa porskuteltu!

7.4.2009

Erikoisnäyttelyssä aivan mahtava menestys Ikurin koirille ja myös niiden jälkeläisille! Jo pennuissa Rollen (Ikurin Rumor Bonum) ja Nessin (Eswood Nereidan) neljä pikkupentua puhdistivat pöydän: ne saivat kaikki KP:n ja niiden joukosta nousivat ROP- ja VSP-pennut. Lämpimät onnittelut!

Uroksissa nähtiin viisi Ikurin koiraa: näistä neljä sai ERIn. Ikurin Sinter Klaas palkittiin junioreissa EH:lla. Se poimittiin lisäksi loppukilpailuun parhaasta turkista. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli nuorten luokassa kolmas ja pääsi parhaan liikkujan loppukilpailuun. Valioluokassa Fox (Ikurin Rex Novex) voitti luokkansa, Rolle oli luokan kolmas ja Niki (Ikurin Nota Bene) neljäs. Fox oli lopulta PU2. Myös sen jälkeläiset pärjäsivät hienosti ja saivat kaikki ERIn.

Narttuja oli meiltä läsnä kolme. Nuorimmainen Essi (Ikurin Stella Nova) voitti juniorinartut, Nala (ikurin Omnia Mea) sai EH:n valioissa. Fasu (Ikurin Regina Nova) yllätti meidät kaikki hattutempullaan: se oli kolmannen kerran peräkkäin paras narttu ja koko erkkarin rotunsa paras eli Best In Show! Lisäksi sillä oli tuomarin mielestä näyttelyn upein karvapeite ja paras nartun pää. Se myös oli valittu parhaan liikkujan kilpailuun.

Tähän kaikkeen menestykseen tuli lisäksi kasvattajaryhmien voitto kakkiaan viidestä esitetystä kasvattajaryhmästä sekä Foxin esittämä paras jälkeläisryhmä, joka oli ainoa, jolle sen äidin Numan (Ikurin Nefer Nefer) ryhmä hävisi.

1.4.2009

Itse olen jatkanut matkailupainotteisen maaliskuun viettämistä, mutta onneksi pojat Niki (Nota Bene) ja Keksi (Stella Polaris) pitivät lippuamme korkealla Korpilahdella 29.3. Niki oli ROP ja RYP4 ja Keksi PU2, mikä tiesi sille serttiä.

Myös valiouutisia on tullut: Fasun kanasainvälisen valion arvo vahvistettiin, ja Maris (Ikurin Stella Maris) on tullut Venäjällä Venäjän valioksi!

18.3.2009

Takana on hurja näyttelyviikonloppu ja Leo-pennun vieminen Ruotsiin. Tampereella 14.3. Niki (Nota Bene) oli ROP ja Keksi (stella Polaris) PU2. Näin se pääsi kiinni CACIB-kantaan ensimmäisessä mahdollisessa nuorten luokan näyttelyssään. Lisäksi se sai sertin. Fasu (Regina Nova) oli PN2 ja Nala (Omnia Mea) sai Ida-handlerinsa kanssa ERIn ja sijoittui valioluokassa komanneksi, mutta ei ihan yltänyt PN-sijoitukseen. Kasvattajaryhmään meillä oli siis neljä koiraa, kaikki eri yhdistelmistä, iältään lähes 7 vuodesta hieman yli 1 vuoden ikäiseen. Ryhmämme oli ROP. Ryhmäkehässä esiintymisemme sujui ihan kohtalaisesti viime tippaan asti, mutta sitten järjestettiin kessu-show. Mutta niinpä vain se ryhmä oli näyttelyn BIS! Mutta ei siinä vielä kaikki: Niki otti ryhmävoiton (RYP1) ja pokkasi seuraavana päivänä vielä BIS2-sijoituksen. Kessumenestystä täydensi Outin Osku (Giltsun Bronco) sijoittumalla BIS2-veteraaniksi. Oli siis todellinen kessu-päivä Tampereella.

Kaiken Tampereen menestyksen lisäksi saimme ilouutisen Liettuasta: Fox (rex Novex) oli voittanut ROPin lauantaina. Näin sen plakkariin tuli viimeinen kansainvälisen valion (C.I.B.) arvoon tarvittava CACIB ja LTV-09! Sunnuntaina se oli vielä VSP, joten viimeinen cacib olisi tullut silloinkin. Onnea Foxille ja uushandleri Tiinalle hienosta saavutuksesta!

12.3.2009

Olemme palanneet Englannista, jossa vierailimme taas maailman suurimmassa ja kauneimmassa koiranäyttelyssä: Cruftissa. Tulos oli lähes viimevuotisen toininto: Niki (Nota Bene) oli luokassaan neljäs ja Fasu (Regina Nova) voitti narttujen CC:n. Tosin tänä vuonna se oli "vain" VSP, mutta kohina oli ihan samaa luokkaa kuin vuosi sitten. Vaikka jo viime vuoden menestys pisti päämme pyörälle, niin kyllä tämäkin vuosi oli yhtä upea! Taso Englannissa on valtavan kova ja siellä pärjääminen on erittäin vaikeaa

18.2.2009

Vierailu Tallinnassa tuotti Rollelle (Rumor Bonum) sertin (ja Eestin muotovalion arvon) ja cacibin. Fasu (Regina Nova) jäi näistä voitoista paitsi.

28.1.2009

Vuosi jatkuu yhä edelleen mahtavasti. Nyt vuorossa oli Turku 25.1. Kessuja oli läsnä lähes 30. Niki (Nota Bene) sai vuoden toisen ROPin, Keksi (Stella Polaris) sai ERIn, sijoittui toiseksi junioriluokssa, koska hävisi Petrin Bobbylle (Onnea Petrille). Keksi ei sitten enää PU-kisassa sijoittunut. Fox (Rex Novex) sai yllättäen EH:n ja sijoittui valiouroksissa neljänneksi. Nartut sitten taas pärjäsivätkin: Fasu (Regina Nova) oli VSP ja Nala (Omnia Mea) positiivisesti yllättäen PN3. Lola (Kiss The Road) tuli pitkästä aikaa kehiin, tosin hieman kevyessä turkissa. se sai EH:n ja sijoittui kolmesta valionartusta toiseksi.

Sekä kasvattajaryhmä että Niki poimittiin kahdeksan parhaan joukkoon mutta loppusijoitukset menivät muille. Kaikkiaan kiva reissu.

13.1.2009

Uusi näyttelyvuosi käynnistyi Kajaanissa 10.1. Meillä sujui sekä hienosti että hieman vähemmän hienosti. Keksi (Stella Polaris) temppuili itselleen EH:n, mutta Niki (Nota Bene) oli PU1, ROP ja RYP4. Essi (Stella Nova) voitti juniorit ja oli PN4 mutta Fasu (Regina Nova) jäi luokassaan toiseksi eikä sijoittunut PN-kisassa. Kasvattajaryhmä poimittiin kuuden parhaan joukkoon mutta se ei sijoittunut. Siis kaiken kaikkiaan keskinkertainen avaus!