2010

14.12.2010

Hurjan upea viikonloppu Messarissa takana. Upea fiilis koko viikonlopun ajan hyvien ystävien seurassa. Lisäksi näyttelymenestys mahtava. Ja kaiken kruunasi palkintojenjakotilaisuus, jossa tyylikäs ryhmämme esiintyi Messukeskuksen yleisön edessä valokeilassa. Kiitos vielä kerran kaikille niille, jotka tekivät tämän kokemuksen mahdolliseksi!!!

Ja sitten tuloksiin. Lauantaina Numa-mummo (Nefer Nefer) taas tempaisi: se oli VSP ja ROP-veteraani. Ja jälleen kerran ROP oli sen pojanpoiuka Mauno (Eerondaali Ivalo)! Molemmat saivat tittelirivistöönsä lisää HEW-10. Muita PU-/PN-luokassa sijoittuneita olivat Pommi (Tua Res VD) PU3 ja Fox (Rex Novex) PU2 sekä Fasu (Regina Nova) PN4. Lisäksi Niki (Nota Bene) oli VSP-veteraani.

Sunnuntaina oli Keksin (Stella Polaris) vuoro loistaa: se oli VSP ja V-10. Vaan eipä Nikin (Nota Bene) loisto jäänyt vähäisemmäksi: se oli PU2 ja ROP- sekävielä upeasti BIS3-veteraani. Fox (Rex Novex) oli PU3 ja Fasu (Regina Nova) PN3. Numa oli VSP-veteraani. Hienoa oli, että kaikki kasvattimme saivat ERIn molempina päivinä. Myös kasvattajaryhmämme oli ROP-ryhmä todella ylistävin arviosteluin. "Hooray" ja "Jag Bugar mig" olivat arvostelujen loppusanat.

Palkintojenjaossa olimme kaikki pukeutuneet punaiseen ja mustaan. Martti ja minä tulimme kehään ensiksi ilman koiria ja sitten saapuivat kessut handlereineen: Niki ja Kata, Numa ja Ida, Keksi ja Taina, Fox ja Johanna, Fasu ja Mervi, Pommi ja Katja sekä tulevaisuuden toivo Pepsi ja Pete. Esittelystä en kuullut mitään mutta huimalta tuntui. Myös se, että noin suuri joukko ystäviämme oli jäänyt uhrautuvasti notkumaan iltaan asti vain meidän takiamme, tuntui syvällä sielussa. Unohtaa ei sovi huoltajaamme Heljää eikä ikuistajaamme Annukkaa, vartijaparia Makea ja Simoa - eikä myöskään meitä kannustanutta yleisöä. Kiitokset myös Kirsille, joka antoi supertähti Nikin ryhmäämme.

(C) TEXTerri
(C) TEXTerri

Annukan kuvaamat videot palkitsemisestamme löytyvät You Tubesta:
Osat 1/3, 2/3, 3/3

Alex Waldvogelin video samasta tapahtumasta löytyy täältä.

2.12.2010

Pepsin kanssa paleltiin pentunäyttelyssä Tampereella. Pepsi (Vera Causa) parantaa kehässä olemistaan kaiken aikaa: hevosen kakasta huolimatta se malttoi pitää nenänsä lattiasta ihan parin sekunnin ajan. Tosin tästä kiitos lankeaa Ida-handlerille! Tuloksena KP ja narttujen 3. sija, mihin olemme kovin tyytyväisiä.

Toinen iloinen uutinen on, että Fasun astutus onnistui mallikkaasti Reinon kanssa. Nyt pidetään peukkuja, että kaikki menee myös jatkossa paremmin kuin viimeksi.

17.11.2010

Jyväskylä takana. Tuomari oli melko tiukalla päällä jaellessaan erejä, joten onnellinen voi olla, kun kaikki Ikurin läsnäolijat (3 poikaa ja 2 tyttöä) saivat sen. Ne myös kaikki sijoittuivat paras uros ja paras narttu -luokissa. Fox (Rex Novex) oli PU2 (sen poika Mauno oli PU1 ja ROP), Keksi (Stella Polaris) PU3 ja Pommi (Tua Res VD) PU4. Nartuista paras ja VSP ja ROP-Veteraani oli Numa (Nefer Nefer), Fasu (Regina Nova) on PN3. Kasvattajaluokan voiton vei Peten Eerondaali-kennel tasaisemman värityksensä vuoksi. Ryhmissä kaikki (ROP, ROP-vet ja kasvis) valittiin jatkoon, mutta vain kasvattajaryhmä sijoittui lopulta kolmanneksi. Petelle vielä onnittelut!

9.11.2010

Viime viikonloppu vietettiin Tartossa. Kotiintuomisina nippu valiotitteleitä, uusia ystävyyssuhteita, rentoutumista ja lievää väsymystä. Olimme kahdessa näyttelyssä, joista saimme miltei identtiset tulokset.

Lauantaina tuomarina oli Lis-Beth Liljeqvist. Ikurin Stella Polaris (Keksi) oli PU1 ja sai sertin ja cacibin, joten se tulee FCI:n hyväksynnän jälkeen C.I.B.:ksi ja tuli nyt Viron muotovalioksi. Ikurin Regina Nova (Fasu) oli PN1 ja sai samoin sertin (ja cacibin) ja tuli Viron muotovalioksi. Keksi oli sitten ROP ja Fasu VSP. Lisäksi mukana oli Numa (Ikurin Nefer Nefer), joka oli ROP-veteraani. Kata esitti lisäksi parin, Keksin ja Fasun. Ryhmissä ei lauantaina menestytty.

Sunnuntain tuomari oli Elina Haapaniemi, ja tulokset olivat muuten aivan samat, mutta sertejä ei enää valioituneille jaettu. Onneksi sentään sunnuntain ryhmäkilpailut toivat vaihtelua: Numa oli BIS2-veteraani ja Keksi + Fasu -pari oli samoin BIS2-pari. Keksi ei kyllä sijoittunut ryhmässä mutta Tainan lapinkoira Vappu oli RYP2, joten vielä onnittelut, kuten myös Tainan koirien valioitumisista.

Tasapaksuista tuloksista huolimatta matka oli hauska, mistä kiitos hyvälle matkaseuralle, Tainan ja Lauran lisäksi erityisesti Sarille ja Ninalle sekä Annelle ja Tarjalle! Tapaamisiin.

3.11.2010

Nyt on aika tuulettaa! Lahdessa (31.10.) ratkesi Vuoden kasvattaja -kilpailun toinen sija meille. Tässä tapauksessa hopea ei ole hävitty tulos vaan voitettu. Olimmehan Lahteen mennessä pudonneet kisassa kolmansiksi, ja mahdollista olisi ollut pudota vielä yksi sija. BIS2-sijoitus takasi meille kuitenkin kunniakkaan hopeamitalin ja pääsyn bodiumille Messarissa.

Muutenkin Lahden näyttely oli meille yhtä juhlaa: ROP oli Fox (Rex Novex), VSP Fasu (regina Nova), Keksi (Stella Polaris) PU2, Pommi (Tua Res VD) PU3, Numa (Nefer Nefer) PN3 ja ROP-vet. Myös Essi (Utile Dulci) voitti luokkansa, vaikka saikin EH:n.

28.10.2010

Onpa ollut pitkä näyttelytauko! Seinäjoelle saimme neljä kasvattiamme: parhaiten meni Fasulla (Regina Nova), joka oli monen kuukauden tauon jälkeen ROP. Fox (Rex Novex) oli kovassa seurassa PU2 ja Keksi (Stella Polaris) valioluokan kolmas. Lisäksi Numa (Nefer Nefer) oli VSP-veteraani. Kasvattajakisassa hävisimme harmittavasti paremmalle ryhmälle eli Eswoodin tasaiselle tyttöjoukolle. Näin lipsahti käsistämme myös mahdollisuus Vuoden Kasvattaja -kilpailun voittoon. Mutta tärkeintähän ei olekaan voitto vaan rehti kilpailu! Pepsi (Vera Causa) aloitti uraansa Lahdessa pentunäyttelyssä. Virtaa ja vilkkautta oli vaikka muille jakaa: ei ole tullut salaa harjoiteltua. Joka tapauksessa irtosi narttujen 3. ja KP.

15.10.2010

Uusia valioitakin on joukkoomme saatu: Fox (Rex Novex) tuli Sundsvallissa Ruotsin ja Pohjoismaiden valioksi.

4.10.2010

Keksi (Stella Polaris) on pitänyt näkyvissä Ikurin nimeä: se oli syyskuun lopulla se oli Eckerössä ROP ja RYP3!

14.9.2010

Oman perheen koirat ovat viettäneet hiljaiseloa. Fasun piti saada pentuja mutta pennut olivatkin vain limapusseja kohdussa. Niinpä aika on mennyt Fasun hoitelemisiin, eikä näyttelyihinkään ole osallistuttu. Onneksi Fox (Rex Novex) on aloittanut syyskesän näyttelykierroksen: se oli Kouvolassa PU3, Tervakoskella ja Porvoossa PU2.Toisella saralla on Fanta (Quasi Fantasi) loistanut. Onnittelut sille agilityn luokkanoususta ja rotumestaruudesta!


20.8.2010

Näiden päivitysten väliin jäävät Leivonmäen, Ristiinan ja Kuopion näyttelyt. Ristiinassa kävimme jo isommalla porukalla eikä huonommin mennytkään: Pommi (Tua Res VD) oli PU1 ja ROP, Rolle (Rumor Bonum) PU2, Oona (Notre Dame) oli PN1 ja VSP sekä ROP-veteraani, Nala (Omnia Mea) oli PN2 ja Numa (Nefer Nefer) PN3. Ja sitten vielä kasvattajaryhmä oli BIS ja Pommi RYP2 ! Voiko tämän paremmin melkein enää yhdellä porukalla mennä, vaikka Oonalle ei ryhmäsijoitusta irronnutkaan.

Kuopion kolme hellepäivää alkoivat jo ottaa voimille! Vaan hienosti ikurilaiset pärjäsivät. Keksi (Stella Polaris) oli läsnä vain kahtena ensimmäisenä päivänä: perjantaina se oli ROP ja lauantaina VSP. Vaan oli Pommillakin tasainen menestys: PU2, PU2 ja sunnuntaina ROP. Ilo (Tantum Omeni) oli hienoisessa kesäturkissa ja tulokseksi jäi 3 x EH. Nala (Omnia Mea) palkittiin pelkällä ERIllä perjantaina ja sunnuntaina, launataina heltisi PN2. Numa (Nefer Nefer) oli joka päivä ROP-veteraani. Perjantaina se oli PN3, lauantaina PN2 ja sunnuntaina ERI ilman PN-sijoitusta. Tärleintä kuitenkin oli, että kasvattajaryhmämme oli BIS perjantaina. Saatiin mukaan taas tärkeitä pisteitä!

25.7.2010

Onneksi meillä on Keksi (Stella Polaris). Se kävi viikko sitten Ylivieskassa KV-näyttelyssä hakemassa ROP- ja RYP2 -sijoitukset. Onnittelut.

Tänään Keksi oli sitten Kemissä ROP ja RYP3. Tainalla on hyvissä koirissa todella runsauden pulaa, sillä lapinkoira Macce oli RYP2. Onnittelut molempien menestyksestä.

14.7.2010

Nyt on kulunut äärettömästi aikaa edellisestä päivityksestä mutta yritän muistella, mitä kuukauden aikana on tapahtunut.

Ensinnäkin näyttelyiden ROP-sijoja on ropissut mukavasti: Rovaniemellä ja Porissa Keksille (Stella Polaris), Oulussa Pommille (Tua Res VD) ja Leivonmäellä Numalle (Nefer Nefer) (myös RYP4 ja ROP-veteraani). Lisäksi Oona (Ikurin Notre Dame) kävi nappaamassa Kotkassa PN2:n ja CIB-titteliin tarvittavan viimeisen cacibin noin viiden vuoden näyttelytauon jälkeen. Kotkassa Pommi oli lisäksi VSP.

Muitakin tuloksia löytyy näyttelytulososastolta. Kasvattajaryhmät ovat sijoittuneet BIS-kisoissa hienosti: Kotkassa BIS1 ja Porissa BIS3. Sitä vastoin Maailman Voittajassa saimme vain lohdutussijoja: Fasu oli luokassaan kolmas, Niki ja Numa toisia eikä Fox sijoittunut luokassaan lainkaan. Onnittelut joka tapauksessa hienosti Suomen värejä puolustaneille Pirren ja Nannan Maailmanvoittajille. Onneksi Norjassa Trondheimissa Pommi onnistui nappaamaan ROP-tilan KV-näyttelyssä ja sai näin myös Norjan sertin ja cacibin. Sikäläisessä erikoisnäyttelyssä heltisi vain luokkavoitto.

Matkalla Maailman Voittajaan saimme Fasun astutetuksi komealla ruotsalaisuroksella Unda Marina My Funny Valentinella. Saa nyt sitten nähdä, syntyikö tuloksia.

Kennelimme kansainväliset valiotittelit ovat taas lisääntyneet, kun Rollen titteli on vihdoinkin vahvistettu! Nyt kaikki R-pentueemme pentueen elossa olevat koirat ovat inttejä.

Aivan viime päivien ilouutisiin kuuluvat sitten Ilon (Tantum Omeni) terveytulokset. Kaikki aivan superhienosti! Nyt voi huoletta aloittaa agiharjoitukset ihan tosimielessä!

13.6.2010

Hyvä päivä taas Orivedellä. Uroksista paras meitä oli Niki (Nota Bene) oltuaan PU2 ja ROP-veteraani. Urokset voitti Katan "löytö Väärinmajasta", Eppu (Pakkasukon Next Episode). Onnittelut ensikertalaiselle! Remu (Super Nova) sai EH:n; se oli kehässä varsin poissaoleva ja omissa ajatuksissaan. Narttujen paras oli Fasu (Regina Nova) ROP. Numa (Nefer Nefer) oli PN2 ja VSP-veteraani, Nala (Omnia Mea) sai ERIn. Loppukehät menivät sitten todella hienosti: kaikissa tuli sijoitus: Niki oli BIS4-veteraani, Fasu oli RYP3 ja kasvattajaryhmämme BIS3! Tuurissa sunnuntaina Niki oli PU4 ja ROP-veteraani. Loppukisasijoitus senkun paranee: BIS2-veteraani!

6.6.2010

Ikurin koiria edusti Jämsässä Niki (Nota Bene). Ja hienosti edustikin. Se oli ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa ja oli ROP-veteraani (BIS3) mutta sen lisäksi myös ROP, RYP1 ja BIS4. Kaiken lisäksi Nikin rotunsa paras -sijoitus oli sen näyttelyuran sadas Suomessa saatu ROP. Sietääpä tuota ennätystä pyrkiä rikkomaan! Onnittelut Karille ja Kirsille ja kiitokset koiran viemisestä näyttelykehiin!

2.6.2010

Joensuussa meni taas hienosti. Lauantaina Keksi (Stella Polaris) oli ROP ja Pommi (Tua Res VD) PU2. Lisäksi kehässä oli Kajaanin Essi (Stella Nova), joka voitti ERIn kera avoimen luokan mutta ei sijoittunut PN-kilpailussa. Sunnuntaina meitä oli mukana vielä enemmän. Nyt Pommi oli ROP ja Keksi PU2. Myös Ilo (Tantum Omeni) oli kehässä. Se sai ERIn ja oli luokassaan toinen. Nartuissa paras koiramme oli Numa (Nefer Nefer) PN2, Fasu (Regina Nova) oli PN3 ja Nala (Omnia Mea) sai myös ERIn mutta ei sijoittunut jatkossa. Essi sai nyt EH:n. Numa muuten esiintyi 8-vuotissyntymäpäivänään viimeistä kertaa valioluokassa. Sunnuntaina kasvattajaryhmämme oli rankkasateessa BIS1! Kiitos kestäville koirille ja esittäjille.

Sunnuntaina Järvenpäässä ainoa ERIn saanut kessu oli Ikurin Utile Dulci (Essi sekin). Näin se oli myös ROP ja sai ensimmäisen sertinsä. Onnittelut Lauralle ja Essille.

25.5.2010

Keksillä (Stella Polaris) oli loistava viikonloppu: Hamina KV:ssa ja Helsingin Aptus KV:ssa molemmissa ROP! Ryhnmätuomarit eivät valitettavasti ymmärtäneet Keksin komeutta. Aptuksessa oli myös Allu (Mac Lean) mukana, mutta se sai valioluokassa EH:n, joten ROP-veteraanisaumaan tuli pieni katko. Kajaanin Essi (Stella Nova) kävi Oulaisissa mutta sekin sai EH:n, joten valiokahveja vielä odotellaan!

19.5.2010

Omppu synnytti tänään kolme poikaa ja yhden tytön. Kaikki meni hienosti, ja pentue on todella tasainen!

18.5.2010

Viime viikonloppukaan ei mennyt ilman Ikurin koirien näyttelymenestystä. Niki )Nota Bene) oli Turengissa ROP ja RYP2. Nyt sillä on kasassa jo ennätykselliset 99 rotunsa paras -sijoitusta Suomessa. satasta odotellaan - ja juhlia!

Suuremman viikonloppuyllätyksen teki kuitenkin Allu (Mac Lean). Se hyppäsi kehään yli viiden vuoden tauon jälkeen, oli sekä Raumalla että Mynämäessä ROP-veteraani. Lauantaina se oli lisäksi VSP ja sunnuntaina PU2. Varsin hieno aloitus hellesäässä! Onnittelut Allulle uudesta tulemisesta.

14.5.2010

Muutama näyttely takana, ja Ikurin kessuilla huimaa menestystä: lauantaina 8.5. Pommi (Tua Res VD) oli Lieksassa ROP, sunnuntaina 9.5. Niki (Nota Bene) nappasi saman sijan Salossa; se oli lisäksi upeasti RYP1 ja BIS-koira!!!

Kangasniemellä helatorstaina oli sitten isomman lauman vuoro: Remu (Super Nova) oli PU3, Fasu (Regina Nova) oli ROP, Numa (Nefer Nefer) PN3 ja Nalakin (Omnia Mea) sai ERIn. Kasvattajaluokkamme ei ryhmissä enää miellyttänyt riittävästi tuomaria, joten tällä kertaa ei sijoitusta tullut. Mutta ihmeesti ensikertalainen Remukin jaksoi helteisen ryhmän, vaikka sitä selvästi vähän jännitti. Tulevien ikurilaisten isän, Maunon (Eerondaali Ivalo) tutkimustulosket ovat tulleet ja kirkkaasti huipputulokset!

4.5.2010

Vappupäivänä uusi kessutuomari Maija Mäkinen veti Hollolan ryhmänäyttelyyn aimo määrän kessuja: Niki (Nota Bene) oli siellä VSP ja Essi (Utile Dulci) sai myös ERIn ja voitti luokkansa. Kummityttö Rana (Arctic Kees Beautiful Vision) oli ROP ja RYP3. Myös muut kessut pärjäsivät hienosti ryhmissä: onnittelut niin Peten ryhmälle kuin Ninnin veteraanillekin!

26.4.2010

Lahdenkaan KV-näyttelyssä ei useimmilla Ikurin koirilla mennyt aiempaa heikommin, vaikka pari esiintymistottumusta hakevaa ja turkkia kasvattelevaa saikin ankaralta tuomariltamme H:n. Muut sitten palkittiin ERIllä. Parhaiten menestyi Niki (Nota Bene), joka oli ROP. Paras uros -kehässä sijoitettiin lisäksi Keksi (Stella Polaris PU3:ksi ja Fox (Rex Novex) PU4:ksi. Nartuista parhaiten sijoittuivat Nala (Omnia Mea), joka oli PN2 ja Numa (Nefer Nefer) oli PN3. Fasu (Regina Nova) jäi tällä kertaa PN-kisan ulkopuolelle; toki sekin ERIn sai. Kasvattajaryhmämme jatkoi menestystään: tällä kertaa BIS4! Pistekärki on yhä meillä, mutta paljon näyttelyitä on vielä edessä -. erityisesti niitä, joihin emme osallistu.

20.4.2010

Viime lauantaina Ikureita oli Vaasan KV:ssa tasan neljä. Nekin pystyivät edustamaan kasvatustyötämme hyvin: Fasu (Regina Nova) oli ROP ja RYP3, Keksi (Stella Polaris) oli VSP. Myös Nala (Omnia Mea) ja Numa (Nefer Nefer) saivat ERIn ja Nala oli vielä PN4. Voitimme vielä rodun sisällä kasvattajaryhmät ja isossa kehissa pesimme kaikki: jälleen BIS1-kasvattaja! Huhhuh!

13.4.2010

Nyt oli sitten Pommin (Ikurin Tua Res VD) vuoro loistaa. Se oli Kiihtelysvaaran ryhmänäyttelyssä 11.4. ROP ja RYP2. Roppi irtosi tietysti serttimausteilla. Menestykseen voidaan vielä lisätä kummityttö-Ranan (Arctic Kees Beautiful Vision) VSP. Onnittelut molemmille junnuille!

8.4.2010

Niki (Ikurin Nota Bene) kävi pääsisäisenä Lappeenrannassa nappaamassa ROP- ja RYP3-sijoitukset! Hienoa, Niksu!

24.3.2010

Vihdoinkin Fox (Ikurin Rex Novex) on saanut kansainvälisen muotovalion tittelista vahvistuksen. Se on nyt siis myös C.I.B.! Onnea!

22.3.2010

Tampereen kansainvälinen koiranäyttely on takana ja loistokkaasti. kaikki kasvattimme saivat ERIn. Tosin niin saivat lähes kaikki muutkin koirat. Niinpä tärkeintä olikin, että koiramme myös sijoittuivat upeasti: Fox (Rex Novex) oli PU1 ja VSP, Niki (Nota Bene) PU3 ja Ilo (Tantum Omeni) PU4. Sitten PU-tilat loppuivat kesken, mutta myös Rölli (Teo Fabi) sai ERIn ja oli nuorten luokassa kolmas. Narttujen paras, siis PN1, oli Fasu (Regina Nova) ja PN2 sen äiti Numa (Nefer Nefer). Myös Nala (Omnia Mea) sai ERIn mutta ei sijoittunut valioluokassa. Kasvattajaryhmiä esitettiin kolme; näistä olimme vielä ROP-ryhmä. Sokeri on kuitenkin pohjalla eli ryhmäkisoissa: Kasvattajaryhmä oli BIS ja Fasu RYP4!

22.2.2010

Itä-Suomen kessut ovat taas olleet liikkeellä. Tuusniemellä junnupojat ottivat mitaa toisistaan. Pommi (Tua Res VD) sai ERIn ja oli JUK2 (varasertti), Ilo (Tantum Omeni) oli EH3 ja Upi EH4.

9.2.2010

Viime viikonlopun ryhmänäyttelyissä oli Ikurin koiria esillä. Lauantaina Enossa Pommi (Tua Res VD) räjäytti itselleen ensimmäisen ROPpinsa. Se oli kaiken lisäksi ainoa ERIn saanut uros. Samassa luokassa kilpaillut Upi (Ikurin Ubi Bene) sai EH:n Onnittelut pojille!

Sunnuntaina olimme todistamassa Peten hienoa näyttelypäivää Keuruulla. Siellä oli mukana myös Nuppu (Ikurin Ultima Thule), joka sai EH:n

30.1.2010

Vietimme viime viikonlopun Turussa kotiintuomisina hyvää mieltä ja menestystä.

Lauantaina 23.1. oli Turussa kansainvälinen näyttely, johon oli saapunut kaikkiaan 41 kessua. Näiden joukossa seitsemän Ikurin koiraa. Tuomari oli laatuarvostelujen jaossa varsin tiukka, joten ensimmäinen riemun aihe on se, että kaikki kasvattimme saivat ERIn. Uroksista parhainen menestyi Ikurin Nota Bene "Niki" (PU1 ja VSP). PU2 oli Fox (Rex Novex). Pommi (Tua Res VD) voitti luokkansa ja sai varasertin ja vastavalioitunut Keksi (Stella Polaris) sijoittui luokassaan kolmanneksi heti Nikin ja Foxin jälkeen. Nartuissa Fasu (Regina Nova) otti paalupaikan eli oli PN1 ja ROP. Lisäksi se sijoittui ryhmässä vielä mahtavasti RYP4:ksi. Myös PN2 tuli kotiin, kun Numa (Nefer Nefer) jätti nuoremmat neitoset taakseen. Seitsemäs Ikurin koira oli Quasi Fantasi, joka sekin sai ERIn. Kasvattajaluokkamme oli hienosti ensin ROP ja sijoitettiin lopulta BIS3:ksi, mitä voi pitää siitä joukosta kovana tuloksena! Narttutuloksista täytyy mainostaa vielä kummityttömme Ranan varaserttiä.

Sunnuntaina samaan paikkaan kokoontui yli 70 kessua rodun erikoisnäyttelyyn arvostetun ja kokeneen Hans Lehtisen arvioitaviksi. Ikurin koiria oli läsnä yhdeksän, ja jälleen lähes kaikki saivat ERIn, vaikka seula oli todella tiukka. Ikurin urokset suorastaan loistivat: Fox nousi korkeimmalla eli oli PU1 ja VSP - lisäksi se sai Kaunein karvapeite -kiertopalkinnon-, Keksi oli PU3 ja Pommi PU4 (varasertti taas). Niki oli Foxin ja Keksin jälkeen valioluokan kolmas, joten lähellä senkin sijoittuminen oli. Nartuissa parhaiten sijoittui Fasu (PN2). Lola (Ikurin Kiss The Road) oli VSP-veteraani. Hieno suoritus 11-vuotiaalta! Valionartut, Numa ja Fanta, palkittiin myös ERIllä, ja junioriluokan Essi (Ikurin Utile Dulci) sai EH:n.Tärkeintä ei sittenkään erikoisnäyttelyssä ollut yksittäisten koirien hieno menestys vaan ryhmiemme sijoittuminen: Kasvattajaryhmämme oli kolmesta ryhmästä paras, siis BIS-ryhmä. Samoin Numan jälkeläisryhmä oli paras. Kun tähän vielä lisätään paras pari, Fasu ja Fox, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen jälkeläistemme kovaan tasoon.

Kiitos kaikille ikurilaisille hienosta viikonlopusta!

P.S. Kummityttö Rana sai taas varasertin ja oli PN4. Onnittelut Katjalle ja Kolehmaisille.

11.1.2010

Uusi vuosi alkoi todella komeasti Kajaanissa: Keksi (Stella Polaris) oli PU1, VSP ja sai Cacibin ja sertin, joten siitä tuli FI MVA, Ikurin 35. Suomen valio -kasvatti. Onnittelut Keksille tittelistä. Samassa näyttelyssä Essi (Stella Nova) sai EH:n mutta voitti luokkansa.