2011

16.12.

Vauhdikasta näyttelyelämää on vietetty joulukuun alkupuolella ja parrasvaloissa on loistettu.

Suurin ja juhlituin saavutus oli luonnollisesti Nikin palkitseminen Vuoden veteraani -kisan ensimmäisellä sijalla. Siitä voi kasvattajakin iloita täysin rinnoin, vaikka tulos on vaatinut erityisesti omistajilta hurjasti intoa ja panostamista. Vaan eipä silläkään panostuksella ihan mistä tahansa koirasta Vuoden veteraania taota. Tämä lupaava pentuhan lähes pakkomyytiin juuri heille, koska olimme varmoja, että heidän käsissään hyvä koira pääsee varmasti esiin. Kiitos siis Karille ja Kirsille siitä, että he ovat antaneet Nikille mahdollisuuden sen menestykseen: rakastaneet sitä, hoitaneet sen hyvin, opettaneet sen esiintymään täydellisesti ja jaksaneet kiertää sen kanssa ympäri Suomea.

Muita joulukuun alun paistatuksia on tietysti kasvattajaryhmämme BIS4-sijoitus Helsinki Winner -näyttelyssä. Ryhmiä oli varmasti toista sataa. Oma ryhmämme oli siinä suhteessa erikoinen, että koirien keski-ikä oli vajaa 12 kuukautta. Pepsi oli ryhmän konkari juhlavalla 17 kuukauden iällään. Muut olivatkin sitten 10-kuisia X:iä. Mitä noista vielä tuleekaan!

Helsingissä karttui myös kasvattiemme tittelirivistö. Hook (Ikurin Xmas Star) sai kaikkiaan kolme titteliä: HEJW-11 HEW-11 V-11. Se voitti nimittäin molempina päivinä junioriurokset ja oli lisäksi lauantaina ROP. Narttujen toisen päivän juniorititteli tuli myös meille: Ikurin Xmas Party "Mila" on nyt HEJW-11. Muiden kasvattiemme saavutukset olivatkin sitten hieman vaihtelevampia. Kaikki saivat toki ERIn ja useimmat SA:n kera. Myös PU- ja PN-sijoituksia tuli meille erityisesti lauantaina. PU4 oli Keksi, PN3 oli Pepsi ja PN4 Mila. Sunnuntaina Hook oli parhaiten menestynyt kasvattimme - PU4.

Viikon kuluttua Helsingistä osa koiristamme pistäytyi Tukholmassa Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyssä. Sieltäkään ei tarvinnut palata tyhjin käsin. Hook kaappasi taas junioriurosten voiton, joten se sai viikon sisällä neljännen tittelinsä: PMJV-11. Se oli lopuksi PU3, kun urosten kärkisijat menivät Maunolle ja Keksille. Siis melkoinen suomalaispanos. Nartuissa tuli yksi titteli meille: Numa on nyt PMVV-11. Mummo kiilasi lisäksi PN3:ksi juuri tyttärentyttärensä Lunan edelle, joka siis oli PN4.

Viimeisin uutinen on sitten Fasun (Regina Nova) siementäminen 14.12. jenkkispermalla (CH Trumpet's Its Good To Be King). Toivottavasti tämä satsaus tuottaa tulosta.


Alla muutamia kuvia Messarista lauantailta. (C) Annukka Koskela

23.11.

Jyväskylän kahden KV-näyttelyn viikonloppu on ohi. Hilpein osa siinä oli varmasti Vesanka-viikonloppu (11 koiraa ja 6 ihmistä sulassa sovussa) ja näyttelykuljetukset: parhaimmillaan tavallisessa farmarissa 8 koiraa ja 5 ihmistä. Oli siinä muilla aihetta hymyyn ja kommentteihin, kun purkupaikalle purkauduimme. Jollei tämä ahtautuminen todista, että sopu sijaa antaa, ei sitten mikään. Kiitos Katalle, Idalle, Petelle ja Katjalle seurasta.

Lauantaina kolme X-poikaa aloitti varsinaisen näyttelyuransa: kaikki saivat ERIn. Hook (Ikurin Xmas Star) oli JUK2 SA:n kera, Miro (Ikurin Xmas Box) oli JUK3 ilman SA:ta ja Soni (Ikurin Xmas Song) oli JUK4 myös ilman SA:ta. Valiopojat, Keksi (Ikurin Stella Polaris) ja Pommi (Ikurin Tua Res VD), olivat PU2 ja PU4. Nartuissa olivat kehässä Luna (Ikurin Xmas Day). Se oli junioreiden 3. SA:n kera. Sisko Valo (Xmas Light) sai tällä kertaa tyytyä EH:hon. Pepsi sai nuorten luokassa ERIn mutta ei SA:ta; se oli luokassaan kolmas. Fasu oli samoin valioiden kolmas (ERI + SA). Amerikkalaisvahvistus Wednesday (Trumpet's Tuesdays Gone) pärjäsi paremmin. Se oli PN4. Kasvattajaryhmämme oli varsin epätasainen ja sai tyytyä 3. sijaan.

Sunnuntai sujui osittain hieman paremmin. Mukana kisassa eivät enää olleet Miro, Valo eikä Wednesday, joten koiriamme oli hieman vähemmän. Hook nappasi ensimmäisen serttinsä ja oli PU2, Soni uusi sijoituksensa. Valiopojat eivät miellyttäneet päivän tuomaria aivan lauantaiseen tapaan: Keksi oli PU4 ja Pommi sai tyytyä ERIin ilman SA:ta. Nartut sitä vastoin hieman paransivat vauhtiaan: Luna voitti juniorinartut ja oli PN4 sekä sai varassertin. Pepsi sai tyytyä täsmälleen edellisen päivän tulokseen ERI NUK3 eikä SA:ta. Fasu sitä vastoin ylsi PN2-sijoitukseen - tosin pienen hämmingin jälkeen. Kasvattajaryhmämme oli toinen, toki KP:n kera. Siis, ihan kohtuullinen kakkosnelospäivä.

6.11.

Tartossa oli kasvattejamme ihan kaksi kappalein: Essi (Ikurin Utile Dulci) sai molempina päivinä CACIBin ja ekana päivänä Eestin sertin, jolla tuli valioksi. Se myös voitti nartut molempina päivinä (ROP & VSP). Pepsi (I. Vera Causa) oli ekana päivänä PN2 ja toisena PN3; tällöin se sai myös sertin, jolla ei tee vielä mitään. Onnea Lauralle ja kiitos Tainalle Pepsin kuskaamisesta.

26.10.

Onpa taas aikaa vierähtänyt! Viimeisimmät näyttelyuutiset ovat Latvia - Liettua -kiertomatkalta, jonka Katan ja muutaman kessun kanssa teimme. Latviassa kehässä oli kolme niistä: Fasu (Regina Nova) oli ROP ja RYP3 (ja tuli LV & BALT MVA:ksi), Pepsi (Vera Causa) oli PN2, sai JUN sertin (tuli LV JMVA:ksi), Numa ((Nefer Nefer) oli ROP-veteraani ja BIS4-veteraani (ja tuli LVV MVA:ksi). Nämä kolme olivat myös kasvattajaryhmässämme, joka oli BIS-ryhmä varsin runsaasta joukosta! Siis nappipäivä!

Liettuassa seuraavana päivänä Fasu vietti luppoaikaa, koska se on Liettuasta kaiken jo saanut. Pepsi oli ROP ja sai JUN-sertin ja tuli LT & BALT JMVA:ksi, Numa kisasi valioluokassa, jossa sai sertin. Huvimatka oli virkistävä ja tuottoisa.

2.10.

Viikko sitten koko joukko X-pentuja kokoontui Tampereelle pentunäyttelyyn. Tuomari halusi nostaa erityisesti parhaan nartun ja uroksen erilleen muista antamalla vain niille KP:n, vaikka kaikki saivat superarvostelun. ROP-pentu oli Hook (Xmas Star) ja VSP-pentu oli Luna (Xmas Day). Uroksissa Miro (Xmas Box) oli PEK2 ja Soni (Xmas Song) PEK3 ja nartuissa Valo (Xmas Light) oli PEK2. Varsinainen huippumenestys tuli vasta ryhmissä: Hook oli RYP2, paras pari -kisassa Ida esitti Miron ja Lunan BIS2-pariksi. Kasvattajaryhmä oli kaiken kukkuraksi BIS1. Onnea kaikille.

Samaan aikaan olin itse Amerikan mailla hakemassa uuden söpöläisen tänne Suomeen. Eerondaalin ja Ikurin yhteiskoira on AM CH Trumpet's Tuesdays Gone (Wednesday). Odotamme siitä varsinaista piristysruisketta kessumaailmaan. Myös luonteeltaan se on erittäin viehkeä.

Ilo on kunnostautunut TOKO-kisoissa. Se sai itselleen uuden tittelin TK1 suoritettuaan siihen vaadittavat näytöt.

15.9.

Syyskuun alun näyttelyt takana. Vantaalla Let's Go -näyttelyssä 3.9. Keksi (Stella Polaris) oli VSP ja Mila (Xmas Party) aloitti juhlimisen olemalla ROP-pentu.

Pentuja nähtiin myös seuraavana viikonloppuna Porvoossa, jossa Hook (Xmas Star) oli ROP-pentu ja Luna (Xmas Day) narttupentujen kakkonen, toki KP:n kera ja tiukan kisan jälkeen. Kakkosia oli muitakin: Pepsi oli junnunarttujen kakkonen, Fasu narttujen kakkonen ja Fox urosten. Essi (Utile Dulci) sijoittui nartuissa kolmanneksi. Niki oli ROP-veteraani ja PU4, Numa VSP-veteraani. Kasvattajaryhmämme sai upean arvostelun, mutta sen enempää sekään kuin ROP-Mauno tai ROP-veteraani-Niki eivät onnistuneet hurmaamaan ryhmätuomareita.

Miro kävi pyörähtämässä Joensuun mätsärissä: se voitti punaiset ja oli BIS2!

1.9.

Fasulla (Regina Nova) hieno paluu mammalomalta: se oli ROP Tervakoskella, velipoika Fox (Rex Novex) oli PU2, äiti Numa (Nefer Nefer) PN4 ja ROP-vet. Pepsi (Vera Causa) sai ERIn ja SAn sekä vantaan Essi (Utile Dulci) ERIn. Kasvattajaryhmämme oli ROP-ryhmä. Mitkään ryhmätarjokkaat eivät hurmanneet ryhmätuomareita.

Nuoriso on käynyt harjoittelemassa mätsäreissä ja siellä on hienosti pärjäiltykin. Miron kesäisten menestysten lisäksi Hook (Xmas Star) voi nyt ylpeillä punaisten pentujen 3. sijalla ja Luna (Xmas Day) sinisten 2. sijalla.

Pennut Miro, Soni ja Valo (C) Sami Ritoniemi
Pennut Miro, Soni ja Valo (C) Sami Ritoniemi

22.8.

Pentukaartia oli taas näytillä Suomen kehissä. Kyröskoskella Miro (Ikurin Xmas Box) sai mukaansa jo toisen ROP-penturuusukkeen ja lisäksi RYP3-pytyn! Valo (I. Xmas Light) oli VSP-pentu ja Soni sai myös KP:n, kun oli PEK2. Hienosti pikkuiset pärjäilivät.

16.8.

Tänään saapui Pommin (Ikurin Tua Res VD) C.I.B.-tittelin vahvistus. Se sai sen todella nopeasti: ensimmäisen cacibin se sai ensimmäisessä mahdollisessa KV-näyttelyssä Joensuussa 30.5.2010, sitten Suomesta muutama lisää, yksi Norjasta ja viimeinen Virosta 4.6.2011. Näin vuosi ja yksi päivä -sääntökin tuli toteutettua.

15.8.

Ilo (I. Tantum Omeni) on pitänyt agility-radoilla hurjaa vauhtia. Kyse ei ole vain nopeudesta vaan saavutuksista. Toukokuun lopussa se nousi 2-luokkaan, eikä ehtinyt kulua kuin pari kuukautta, kun se ponnisti itsensä 3-luokkaan. Nyt on jo siitäkin tullut 0-tulos. Huimaa jo tuo pojan eteneminen. Ilmeisesti luonnetestissä todetusta vilkkaudesta on enemmän hyötyä kuin haittaa agilityn parissa. Onnea Ilolle ja Miialle!

Näyttelykehissä valtikka on siirtynyt Keksille (I. Stella Polarikselle): Se on ollut kuudessa näyttelyssä (2 x Oulu, Pori, Saarijärvi ja 2 x Joensuu) peräjälkeen ROP ja sijoittunut lisäksi kolme kertaa ryhmässä: Pori KV:ssä RYP3, Joensuu KV:ssä RYP3 ja Joensuu KR:ssa RYP2. Ihmeellisintä tässä voittoputkessä on, että Keksillä on joskus ollut parempikin turkki, mutta tästä huomaa, ettei kessukaan ole pelkkää turkkia! Tämän kaiken lisäksi Keksi ehti pyörähtää Pariisissakin, josta ei aivan titteliä herunut.

Nartuista parhaiten on pärjännyt Pepsi (I.Vera Causa). Se oli VSP sekä Helsingissä että Saarijärvellä. Samoin se sai sertin Kuopiossa, jossa oli PN2 sekä ROP-juniori. Myös Numa (I. Nefer Nefer) on sijoittunut vallan mukavasti ruskettumisestaan huolimatta. Se oli Saarijärvellä PN2, Helsingissä PN3 ja Kuopiossa PN4. Kaikissa se oli myös ROP-veteraani. Nala (I. Omnia Mea) on täytekoirana tyytynyt keräilemään EREjä niissä näyttelyissä, joissa on ollut mukana.

Muiden Ikurilaisten urosten näyttelymenestys hieman kalpenee Keksin rinnalla, vaikka hyvin niilläkin on mennyt. Pommi (I. Tua Res VD) oli Saarijärvellä ja Joensuun KV-näyttelyssä PU3 sekä Kuopiossa ja toisessa Joensuun näyttelyssä PU2 . Remu (I. Super Nova) oli Saarijärvellä PU2 ja sai sertin mutta valitettavasti sama tuomari oli antanut sille sen ensimmäisen sertin, joten valioksi se ei vieläkään tullut. Meku ( I. Vade Mecum) oli Helsingissä ensimmäistä kertaa elämässään kehässä - kuten muuten handlerinsakin. Se sai ERIn mutta ei SA:ta.

Pepsi ja Numa pistäytyivät lomamatkalla Tartossa, josta Pepsille tarttui mukaan EE JMVA-titteli ja Numalle EE MVA-titteli.

Luna VSP & Miro ROP ! (C) Viivi Westman
Luna VSP & Miro ROP ! (C) Viivi Westman

Kasvattajaryhmämme sijoittui Saarijärvellä BIS4:ksi.

Fasun pennut alkavat astua kehiin. Match show -kokemusta ja sijoittumisia ovat hankkineet ainakin Miro (I. Xmas Box) ja Valo (I. Xmas Light). Varsinaiseen pentunäyttelyyn osallistuivat Helsingissä 14.8. Miro ja sen sisko Luna (I. Xmas Day). Kilpailu oli jäsentenvälinen, ja sen voitti Miro, joka siis oli ROP-pentu.

4.7.

Joka viikonloppu jotain tapahtuu: juhannuksena Rovaniemellä oli lopulta läsnä vain yksi Ikurin koira, Essi (Stella Nova). Se oli siellä valioiden kakkonen ja PN3. Eipä hassummin!

Kokkolan KV:ssä oli kesänäyttelyksi hirmuinen määrä kessuja (yli 20) ja erityisesti narttuja. Uroksista oli kennelimme kasvateista mukana Remu (I. Super Nova). Se sai taas ERIn ja SAn mutta viimeinen sertti antoi odottaa itseään. Nartuissa meni hieman paremmin: Pepsi (Vera Causa) oli kovassa seurassa PN2 ja paras juniori. Se sai myös sertin. Essi (Stella Nova) sai ERIn ja SAn sekä oli valioiden kolmonen. Nala (Omnia Mea) sai ERIn. Numa (Nefer Nefer) oli ainoa veteraani. Se sai ERIn ja SAn ja oli siis ROP-veteraani. Se ei ollut vielä kummoinenkaan saavutus mutta se oli, että se monesta kymmenestä ehdokkaasta nostettiin BIS-veteraaniksi, oli lähes jytky! Kasvattajaryhmämme oli ROP-ryhmä mutta ei onnistunut hurmaamaan ryhmätuomaria sijoitukseen asti. Kaikkiaan kiva vaikkakin tuulinen päivä, jota vietimme mm. kestomenestyjien Poussujen kanssa. Leenasta saimme myös ryhmään esittämisapua. Kiitos siitä!

21.6.

Viime viikonloppuna oli taas tarjolla näyttelyitä: lauantaina kessut olivat Riihimäellä. Ikureita siellä edusti Niki (Nota Bene). Se oli paras uros ja VSP sekä ROP- ja BIS-veteraani. Sunnuntaina Kotkan KV-näyttelyssä Keksi (Stella Polaris) oli PU2, Niki PU4 ja jälleen BIS-veteraani. Jopa näin kasvattajana on aivan epäuskoinen olo Nikin menestyksestä. Onnen rinnalla mielessä pyörii myös hämmästys: voiko tämä olla edes totta! Niki on tehnyt monella tavalla koirahistoriaa jo rodun sisällä mutta nyt siitä on tulossa kaikkien aikojen parhaiten menestynyt veteraani, vaikka mukaan otetaan kaikki rodut. On sykähdyttävää olla tällaisen koiran kasvattaja, vaikka sen menestyksestä tietysti suuri osa lankeaa omistajille, Kirsille ja Karille, joille lämpimät onnittelut!

12.6.

Taas on pari näyttelyviikonloppua takana. Kävimme Katjan kanssa puhdistamassa pöydän Tallinnassa 4.6. Emme olleet toki ainoita kessuja vaan läsnä oli 10 keeshondia (enin osa Suomesta, pari Venäjältä ja yksi Latviasta). Juniorikoirat aloittavat siellä arvostelun ja Pepsi (Vera Causa) voitti kaksi kilpakumppaniaan ja sai siis juniori sertin ja tittelin EEJV-11. Sitten siirryttiin veteraaneihin: Numa (Nefer Nefer) oli ROP-veteraani ja sai sekin tittelin EEVV-11 ja tuli myös kolmannella ROP-veteraanillaan Viron veteraanivalioksi. Seuraavaksi arvosteltiin urokset ja Pommi (Tua Res VD) löi kilpakumppaninsa, sai uudet tittelit EEV-11 ja EEMVA, ja kaiken lisäksi viimeisen C.I.B.- arvoon tarvittavan cacibin. Ensimmäisen cacibinsa se oli saanut 30.5.2010 eli vähimmäisvaatimus tuli täytettyä vain neljän päivän marginaalilla. Kummityttö Rana (Arctic Kees Beautiful Vision) sai myös ERIn mutta hävisi karvan mitalla siskolleen Maisalle.

Pieksämäellä kaikkien rotujen näyttelyssä 11.6. Pepsi pärjäsi parhaiten. Se sai ensimmäisen Suomen serttinsä ja oli PN2, Kajaanin Essi (Stella Nova) oli PN4. Numa oli ROP-veteraani ja Ilo (Tantum Omeni) sai EH:n.

Keksi (Stella Polaris) pyörähti Riiassa nappaamassa uuden valiotittelin LV MVA. Se oli lauantaipäivän kisassa PU2 mutta sunnuntaina PU1 ja ROP.

1.6.2011

Näin aika kuluu yhteisten asioiden hoidossa, joten kotisivujakaan ei ehdi päivittää! Näyttelyitä on toki ollut ja tulosta on syntynyt.

Viikonloppuna 21. (Hamina KV) ja 22.5. (Helsinki Aptus KV) Niki niittasi aivan hirveät tulokset: se oli molempina päivinä BIS-veteraani. Kasvattajaakin huimaa Nikin valtaisa menestys. Pitää varmaan alkaa suunnitella Messariin lähtöä joulukuussa, jolloin Vuoden veteraanit palkitaan. Tosin ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Vaan mahtava on Nikin vauhti ja johtoasema. Onnea omistajille, Karille ja Kirsille tähänastisesta.

Niki oli lisäksi molempina päivinä PU3. Lauantaina Keksi oli ROP ja hienosti RYP4. Sunnuntaina oli Keksin vuoro olla PU2, kun se hävsi Pepsin isälle Maunolle. Nartuissakin oli Aptuksessa ikurilaismenestystä, kun Essi (Utile Dulci) sijoittui PN3:ksi. Kessujen menestyksen kruunasi vielä Maunon ja Eerondaalin kasvattajaryhmän BIS4. Onnea sinnekin päin - osittain ainakin sukuun menee!

Seuraavana viikonloppuna oli kaksi kaikkien rotujen näyttelyä (28. Varkaus ja 29. Tuuri). Lisäksi järjestettiin kessujen erikoinäyttely Oulussa. Olimme ainoita hulluja, jotka suihkasimme lauantain erkkarin jälkeen vielä sunnuntaiksi Tuuriin. Varkaus jäi meiltä itseltämme väliin, mutta Ikurin lippua piti siellä korkealla toinen Essi (Stella Nova). Se sai valioitumissertin ja oli PN1 ja VSP. Hirvittävästi onnea uudelle valiolle! Varkaudessa oli myös Ilo - tosin hieman niukassa turkissa, joten se sai EH:n. Tuurissa sunnuntaina meitä oli hieman enemmän. Keksi (Stella Polaris) oli ROP, Remu (Super Nova) sai ERIn mutta ei SA:ta, Pepsi sai ERIn, oli PN2 ja sai varasertin, Nala sai ERIn ja SAn mutta ei sijoittunut PN-luokassa. Numa sai ERIn ja SAn ja oli PN4 sekä ROP-veteraani. Jatkokilpailuissa sijoittui vain kasvattajaryhmämme, joka oli kuitenkin upeasti BIS.

Oulun erikoisnäyttelyssä menetyksemme oli vaihtelevaa. Remu sai ERIn ja SAn ja oli avoimen luokan toinen. Valiouroksissa herrakoiramme pärjäsivät hienosti: Rex Novex "Fox" (ERI2 SA PU2), Tua Res VD "Pommi" (ERI3 SA PU4), Stella Polaris "Keksi" (ERI4 SA). Veteraanitähti Niki (Nota Bene) kiilasi paras uros -luokassa kolmanneksi ( ERI1 SA PU3) ja oli luonnollisesti BIS-veteraani. Narttujemme menestys ei ollut aivan niin huimaa. Pepsi (Vera Causa) sai ERIn mutta ei SA:ta, Fanta (Quasi Fantasi) oli valioluokan narttujen toinen (ERI2 SA), Nala (Omnia Mea) ei sijoittunut valioissa mutta sai ERIn ja SAn. Numa (Nefer Nefer) oli VSP-veteraani (ERI1 SA). Kasvattajaryhmämme sijoittui 3:nneksi ja sai KP:n, Numan jälkeläisryhmä oli paras. Fox ja Numa -pari oli toinen.

Erikoisnäyttely huipentui hyvätunnelmalliseen, iloiseen illalliseen ja mökkikutsuihin. Kivaa oli! Kiitos seuralle ja onnea voittajille - Annukan isukki Maunolle ja Nannan aussikaunottarelle!

16.5.2011

On tämä helppoa: ei tarvitse kuin istuskella kotona ja keräillä hyviä uutisia: Raumalla Niki (Ikurin Nota Bene) näytti taas mistä veteraanit ja kessut on tehty: se oli ROP, RYP3, ROP- ja BIS3-veteraani! Mahtavaa. Keksi hävisi Nikille karvanmitalla: se oli PU2, mikä ei sekään ole väheksyttävä suoritus. Kenneltyttö Laura selvisi aivan kiitettävästi haasteista! Kiitos!

Samaan aikaan Hollolan ryhmänäyttelyssä Essi (Utile Dulci) sai sertin ja tuli FI MVA:ksi. Lisämausteena sopassa oli vielä hieno VSP-sijoitus. Sukuun meni myös Äänekosken näyttelyn Raitaniityn Desperadon valioituminen; se on Rollen (I. Rumor Bonum) toinen valiolapsi. Onnea molemmille valioille ja niiden omistajille.

8.5.2011

Ei riittänyt, että pitkäperjantai tuli vietettyä näyttelyssä, vaan myös vapun juhlinta vaihtui ryhmänäyttelyyn Lahdessa. Menestys oli keskinkertaista. Onneksi Niki taas loisti ja pelasti maineemme: se oli PU3, ROP- ja BIS-veteraani. Lainakoira Remu (Super Nova) sai ERIn mutta ei SA:ta. Nartuista Pepsi (Vera Causa) sai EH:n, Essi (Utile Dulci) ERIn ilman SA:ta. Numa sentään sai myös SA:n ja oli PN4 sekä VSP-veteraani. Kasvattajaluokkamme oli hieman epätasainen, joten se sijoittui toiseksi - tosin KP:n kera. Kivat vappubrunssit kyllä pelastivat päivän. Kiitos porukat!

Tampereen KV:kin juhlisti tavallaan perinteisiä juhlapäiviä. Olimmehan siellä äitienpäivän aattona. Uroksista parhaiten menestyi NIKI. Se oli PU3, ROP- ja BIS-veteraani aivan kuten Lahden ryhmänäyttelyssäkin. Tällä näyttelyllä tosin on enemmän merkitystä Vuoden veteraani -kisassa, jota Niki nyt ylväästi johtaa!

Keksi sai ERIn ja SA:n mutta ei sijoittunut PU-luokassa, Fox (Rex Novex) sai sileän ERIn. Junnu-Pepsi sai ERIn ja SAn ja oli PN4, Nala (Omnia Mea) sai sileän ERIn ja Numa (Nefer Nefer) ERIn, SAn ja oli PN3 sekä VSP-veteraani. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja lopulta vielä BIS!

Päivä olisi ollut melko lattea ilman Nikin ja kasvattajaryhmän BIS-voittoja. Siinä loistavat äitienpäivälahjat!

Tohmäjärvelläkin oli Ikurilla edustus. Pommi (Tua Res VD) oli ROP ja nartuissa Kajaanin Essi (Stella Nova) jahtasi viimeistä sertiään mutta sai tyytyä varasertiin ja PN4-sijoitukseen. Hyvä tuloshan sekin on! Meillä on nyt muutama sertiä vaille valio kasvateissamme, ja kaikilla on ollut hieman tiukassa viimeisen sertin saaminen. Pidetään peukkuja seuraaviin näyttelyihin!

Ikurin koirien menestys täydentyy myös maailamalla: Ikurin Vide Ante "Dante" on tullut Espanjan Juniorivalioksi ja sijoittunut hienosti ryhmissäkin 2:ksi.

29.4.2011

Pääsiäisaika vierähti ohi, joillakin ikurilaisilla oli hieman enemmän näyttelyitä kuin toisilla mutta kaikkiin näyttelyihin saatiin ryhmäedustus!

Pitkäperjantaina Lahdessa menestys oli vaihtelevaa. Uroksissa isoimman yllätyksen aiheutti Remu (Ikurin Super Nova) nappaamalla toisen serttinsä ja sijoittumalla PU2:ksi. Sillä on myös kiinnitys elämänsä ensimmäiseen cacibiin Maunon jälkeen. Remu on käynyt näyttelyissä harvakseen, ja tämä oli sen ensimmäinen KV!

Huonosti eivät muutkaan uroksemme menstyneet: Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU3 ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) PU4, Niki (Ikurin Nota Bene) oli VSP-veteraani. Kaikki uroksemme saivat siis SA:n. Parhaiten nartuista pärjäsivät Omppu (Ikurin O Tempora) ja Numa (Ikurin Nefer Nefer). Ne saivat SA:n, ja Numa oli edustajamme ryhmäkehässä ROP-veteraanisijoituksellaan. Se jopa pääsi upeasti kahdeksan parhaan joukkoon! Essi (Ikurin Utile Dulci) metsästi viimeistä serttiään mutta sai tyytyä EH:hon. Huonoimmin kävi tulevaisuuden toivollemme Pepsille (Ikurin Vera Causa). Se sai poistua kehästä harmaan nauhan kera; se oli tuomarin mittapuun mukaan liian pieni (43 cm omien mittausteni mukaan!). Vaan tuomarin mielipiteenhän me näytteilleasettajat haluamme kuulla. Kasvattajakisassa jäimme toiseksi.

Lankalauantaina Harjavallan ryhmämäyttelyssä edustuksemme jäi Nikin varaan. Mutta tulos oli sitäkin hienompi: ROP, RYP2 ja veteraanien BIS! Niki on kyllä uskomaton jäbä!

Ensimmäisenä pääsisäispäivänä oli taas vuorossa kansainvälinen näyttely Lappeenrannassa. Esillä olivat Keksi (ROP!) ja Niki (PU3, ROP- ja BIS-veteraani!) Tämä veteraani-BIS-sijoitus varmistaa Nikin huimaa johtoa Vuoden veteraani -kilpailussa. Samassa kisassa Peten Eerondaali-kennel keräsi samoin tärkeitä pisteitä. Onnittelut molemmille!

Toisen pääsisäispäivän näyttely Ruovedellä kruunasi Nikin loistavan kiertueen: ROP ja BIS2-veteraani!

11.4.2011

Vaasassa pistäytyminen oli varsin tuottoisaa. Meillä oli esillä vain neljä Ikurin koiraa, jotka kaikki sijoittuivat PU- ja PN-kilpailuissa. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli ROP ja Niki (Ikurin Nota Bene) PU3, ROP-veteraani ja BIS3-veteraani. Taitaapa Niki keikkua yhä valtakunnan tasolla kärjessä Vuoden veteraani -kisassa. Hurja on vauhti! Kiva, että näin upean kasvatin on saanut vielä perheeseen, joka todella vie sen myös näytille. Onnea ja kiitoksia Kirsille ja Karille.

Nartutkaan eivät pärjänneet hassummin: Pepsi (Ikurin Vera Causa) esiintyi ensimmäistä kertaa junnuluokassa, voitti sen ja oli PN4 ja sai varasertin. Numa (Ikurin Nefer Nefer) pani vähän paremmaksi ja oli PN2 sekä VSP-veteraani.

Kasvattajaryhmässä Pepsi ei enää jaksanut esiintyä vaan loikki koko nuoruutensa innolla. Pääsimme kyllä kuuden parhaan joukkoon mutta sitten tie nousi pystyyn.

4.4.2011

Niki-ihmemies sen kuin porskuttaa: Kokemäellä saldo: ROP ja BIS2! Samassa näyttelyssä Essi (Utile Dulci) sai toisen serttinsä ja oli PN4. Molemmille lämpimät onnittelut!

29.3.2011

Ihan oikeasti: kaksi pentua on merkittävästi vähemmän kuin yhdeksän! Siis lähes kaikki ovat lähteneet uusiin koteihinsa.

Niki (Ikurin Nota Bene) kävi taas viime viikonloppuna näyttämässä, kuka on on BEST of BEST. Eli se oli Korpilahdella ensin ROP, sitten BIS-veteraani ja RYP1 sekä BIS! Huh huh! Lämpimät onnittelut!


21.3.2011

Taas uusi inttivalio kenneliimme. Keksin C.I.B-titteli on vahvistettu. Onnea!!!

13.3.2011

Ikurin pojat pitävät kennelin nimeä näkyvissä eri puolilla maailmaa. Niki (Ikurin Nota Bene) oli Eurassa upeasti ROP ja tietenkin ROP-veteraani. Se oli myös BIS1-veteraani. Hirvittävä veteraaniputki kaverilla. Onnittelut. Keksi (Ikurin Stella Polaris) puolestaan pistäytyi Cruftsissa toteamassa, kuinka vaikeaa on nousta englantilaiskessujen parissa. Se oli Open-luokassa 5, vaan sentään sijoittui!

20.2.2011

Myös Tuusniemellä oli Ikurin edustus paikalla. Eikä huonommin pärjännytkään. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU2 ja Niki (Ikurin Nota Bene) PU1 ja ROP sekä ROP-veteraani. Loppukisoissa heltisi VET-BIS2 ja RYP4. Kannatti ajaa läpi hyisen Suomen. Onnittelut!

10.2.2011

Viime viikonloppuna ihan kiva päivä Keuruulla. Pepsi (Ikurin Vera Causa) esiintyi Idan kanssa kauniisti ja oli ROP-pentu. Remu-poika (Ikurin Super Nova) Laukaasta kävi esittäytymässä. Vaikka juoksunartut maalaispojan pään sekoittivat, se oli hienosti PU3 ja sai varasertin. Lisäksi Numa (Ikurin Nefer Nefer) oli ROP-veteraani ja PN4. Jatkokisoissa se ei sitten enää edennyt.

2.2.2011

Fasu synnytti eilen ison pentueen: 5 urosta ja 4 narttua. Kaikki meni hyvin. Toivottavasti jatkokin.

25.1.2011

Turku KV takana ja kessujen ryhmävoittoputki sen kuin jatkuu! Myös rotukehässä pärjättiin varsin mukavasti. Pennuissa Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli paras narttupentu ja VSP-pentu. Keksi (Ikurin Stella Polaris) uusi Kajaanin temppunsa: oli ROP ja RYP2. Niki (Ikurin Nota Bene) vielä hieman Kajaanista paransi; se oli PU3, ROP-veteraani ja BIS-veteraani. Numa (Ikurin Nefer Nefer) oli VSP-veteraani mutta ei läskeineen noussut PN-kisassa. Nalan (Ikurin Omnia Mea) turkki on vielä kesken kehityksen, joten se sai EH:n. Täten emme saaneet kasvattajaryhmää, kun varakoiraa ei ollut, mutta Kata pääsi joka tapauksessa isoon kehään Eerondaalin ryhmässä, joka voitti koko kisan. Onnea Petelle - kuten tietysti myös Ikurin jatkokisatähdille!

Kävimme eilen röntgenissä Fasun kanssa. Nyt se myrkyn lykkäsi: Fasu on päättänyt tehdä kaikki aikaisemmin syntymättömätkin pennut yhdellä kertaa. Ei edes saatu selvää, kuinka paljon kalloja ja rankoja kohdussa oli mutta ainakin kymmenkunta eli PALJON! Nyt sitten jännätään, miten synnytys sujuu ja kuinka monta pennuista pystyy ylipäätään kehittymään ja jää henkiin.

16.1.2011

Katja ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) kävivät palelemassa Ilomantsissa. Tuloksena PU2. Katjan Marzi oli PU1, ROP-vet ja VSP. Ja mikä hienointa Mona (Waatan Anemone) sai sertin ja tuli valioksi. Onnitellaan tätä kauttakin Rolle-isää (Ikurin Rumor Bonum)!

11.1.2011

Vuoden ensimmäinen näyttely, Kajaanin KV, sujui erinomaisesti. Vallankin uroskasvattimme loistivat: Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli ROP ja RYP2, Niki (Ikurin Nota Bene) oli PU3, ROP-veteraani ja BIS2-veteraani, Pommi (Ikurin Tua Res VD) oli PU2, sai viimeisen Suomen serttinsä ja tuli kahden maan valioksi: Suomen ja Norjan. Lisäksi Ilo (Ikurin Tantum Omeni) sai erinomaisen mutta ei SA:ta. narttujen edustus oli hieman vaatimattomampi. Essi (Ikurin Stella Nova) esiintyi pentujen jälkeen vielä kovin kevyessä turkissa ja sai EH:n. Numa (Ikurin Nefer Nefer) oli VSP-veteraani ja PN2. Lisäksi kummityttömme Rana (Arctic Kees Beautiful Vision) oli VSP ja sai ensimmäisen cacibinsa.

Kasvattajaryhmämme sai upean arvostelun ja poimittiin isossa kehässä kuuden parhaan joukkoon. Olimme siis lähes pärjätä, kunnes pojille syntyi pientä erimielisyyttä marssijärjestyksestä ja saimme poistua joukosta. Voihan olla, että jokin muukin oli syynä tien nousemisesta pystyyn. Joka tapauksessa vuoden alku oli upea!