2013

28.12.

Vuoden pääkoiratapahtumasta, Voittaja-näyttelyviikonlopusta, on mennyt jo pari viikkoa, ja nyt alkaa toipua kaikesta tunneliikutuksesta. Henkilökohtaisesti suurin tapahtuma oli Ikurin kennelin 30-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetty yllätystarjoilu. Vielä sitäkin suurempaa oli Idan pitämä puhe ja hänen toimittamansa muistelukirja. Vieläkin tunteet ryöpsähtävät pintaan kirjaa lueskellessa ja tilaisuutta muistellessa.

Kirja sisältää tekstejä läheisiltäni (Martilta, Katalta, Juhalta, Idalta, Aleksilta ja Santulta sekä "meidän" Leenalta ja kummitytär Miialta sekä Juhan vanhemmilta ja ottolapsenlapsi Matulta). Siellä on paljon tekstejä, jotka kertovat siitä, kun Ikurin kessu tai jopa kessut siirtyivät osaksi uutta perhettä, eli tekstejä kasvattiemme omistajilta: Peteltä, Elinalta, Marilta, Lauralta, Jennalta ja Tonilta, Arjalta ja Markolta, Elisalta perheineen, Kirsiltä, Katjalta, Helenalta ja Ilkalta, Kristalta ja Päiviltä, Sannalta, Tainalta poppoineen, Annelta ja Vilmalta sekä Virpiltä. Myös muut kessuihmiset - kasvattajat tai kessujen omistajat, joihin on tutustuttu vuosien varrella - ovat liittäneet mukaan tekstejään: Ninni, Milli, Mirja, Mervi, Pirre ja Matti, Leena, Annukka, Helena ja Tapani sekä Jenna. Tuulahduksen menneestä koin selvimmin terveisinä Joensuusta Sarin välityksellä, Sirpan kautta palasin yhteisiin koiramatkoihin, Sarin kanssa sain vaeltaa hetken Toivakan kankailla. Aivan erikseen haluan mainita Susannen, joka vei minut alkujuurille, ensimmäisiin Solvargens-kessuihini ja ensimmäiseen pentueeseen. Myös ulkomailta tulleet tervehdykset Cristinalta ja Ronnylta sekä Angelicalta ilahduttivat. Tulen vielä monta kertaa palaamaan tähän yli 70-sivuiseen julkaisuun, jonka kokoamisesta ja toimittamisesta haluan kiittää Idaa ja Kataa!

Pommi PMV-13 !
Pommi PMV-13 !

Vaan sitten Voittaja-näyttelyihin. Itse emme jaksaneet osallistua kuin kahteen kolmesta näyttelystä mutta onneksi jotkut kasvatit jaksoivat! Parhaan yksittäisen sijoituksen sai Pommi (I. Tua Res VD), joka oli Pohjoismaiden voittaja -13 -näyttelyssä paras uros ja VSP. Samalla se varmisti vuoden kessu-uroksen kiertopalkintokiinnityksen. Varsinainen tittelirohmu oli kuitenkin Fanta (I.Quasi Fantasi), joka oli paras narttuveteraani kaikissa näyttelyissä ja kahdessa ROP-veteraani ja kirjasi tittelit HeVw-13, PMVV-13 ja VV-13 nimensä eteen. Samaan perheeseen tuli myös yksi juniorititteli Jamesille (I. Bonum Omen); se voitti perjantaina junioriurokset ja on nyt siis HeJW-13.

Kivasti meni myös muilla. Erityisesti on syytä mainita sisarusten Rudin (I. Alfa Nova) ja Tuikun (I. Ad Astra) sertit perjantaina ja samalla myös molemmille sijoitus PU-/PN-kilpailussa 3:nneksi. Tarkemmat tulokset ovat luettavissa näyttelytulossivulla.


20.11.

Pitkästä aikaa Ikurin koiria oli näyttelyssä runsaasti - ja kaikki hyvässä karvassa! Olipa siis todella palkitsevaa pistäytyä kotinäyttelyssä Jyväskylän KV:ssa.

Tuomari arvosteli siinä mielessä englantilaisittain, että hän päästi jatkoon eli palkitsi SA:lla vain luokkavoittajia, eikä niistäkään kaikkia. Lopulta oli vain kolme urosta PU-luokassa (JUN, NUO, VAL) ja kolme narttua PN-luokassa (NUO, AVO ja VAL). Sitä ilahduttavampaa oli, että noista kuudesta neljä oli Ikurin kasvatteja.

Mauri (I. Bene Agis) käy näyttelyissä melko harvakseen mutta sitä suuremmalla menestyksellä. Nyt oli edessä ensimmäinen junioriluokan näyttely ja heti rapsahti luokan voitto yhdeksän junnupojan joukosta. Lisäksi Mauri sai SA:n ja oli lopulta PU3 kera varasertin. Seuraava Ikurin koira nähtiin nuorten luokassa: Rudi (I. Alfa Nova). Ja taas irtosi luokkavoitto SA:n kera. Niin sitten Rudi sijoittui PU2:ksi ja sai sertin sekä Cacibin, koska paras uros 1 oli Keksi (I. Stella Polaris), joka on jo kansainvälinen valio. Keksistä tuli sitten VSP. Valioluokassakaan ei jaettu SA:ta muille kuin luokkavoittajalle, joten Pommin (I. Tua Res VD) oli tyytyminen ERIin ja luokan kolmanteen sijaan. Miro oli valioluokassa neljäs EH:n saaneena.

Luna PN1 & Sert & Cacib & FI MVA & ROP !
Luna PN1 & Sert & Cacib & FI MVA & ROP !

Nartuissa Maurin sisko Muru (I. Bona Opera) voitti myös luokkansa, mutta ei saanut ERIn lisäksi SA:ta. Tuikku (I. Ad Astra) palkittiin myös ERIllä mutta sen oli tyytyminen luokassaan kakkossijoitukseen. Avoimessa luokassa kilpailivat sisarukset Luna (I. Xmas Day) ja Mila (I. Xmas Party). Ne saivat ERIn ja sijoittuivat luokassaan ykköseksi ja kakkoseksi. Luna voitti luokan ja sai SAn sekä oli lopulta narttujen paras. Se tiesi siis serttiä ja cacibia sekä Suomen muotovalion arvoa. Loppuhuipennus oli siinä, kun Luna valittiin vielä rotunsa parhaaksi. Ryhmäkehässäkin se valittiin kahdeksan parhaan joukkoon. Rotunsa parhaan kasvattajaryhmän kokosimme hätäisesti Pommista, Rudista, Maurista ja Lunasta. Ryhmä ei kuitnekaan hellyttänyt ryhmätuomaria.

Kaikkineen päivä oli aivan upea- todellista Ikurin ilotulitusta. Kiitos kaikille!

6.11.

Tämä vuosi on todellinen sukupolvien vaihtovuosi. Uusin surusanoma tuli Rotikoilta: Ikurin Mac Lean "Allu" siirtyi ikuisille myyränmetsästysmaille.

31.10.

Kauan on mennyt edellisestä päivityksestä ja paljon on tapahtunut. Yksi on taas joukostamme poissa: Ikurin Nomen Est Omen "Väinö" jouduttiin päästämään kirmaamaan sateenkaarisillalle. Siellä se tapaa sisaruksensa Numan ja Nikin.

Toisaalta on syntynyt lisää pikku-ikureita: 22.8. punnersivat maailmaan C2-pennut. Nyt ne ovat jo lähes kaikki maailmalla oppimassa isoiksi. Kaikki saivat aivan unelmakodit!

Näyttelytaukomme on venynyt yli kahden kuukauden mittaiseksi. Omista koirista Pepsi (I. Vera Causa) on mammalomalla, nuoret tytöt Luna (I. Xmas Day) ja Tuikku (I. Ad Astra) ovat kasvatelleet turkkia ja Fasu ( I. Regina Nova) odottelee veteraanivuosia. Vihdoin kuitenkin lokakuun loppupuolella Ikurin koiria näkyi sekä Seinäjoen että Lahden KV-näyttelyissä.

Seinäjoella oli suunnilleen kakkostilapäivä: James (I. Bonum Omen) sai ERIn ja junioriluokan 2. Sen sisko Muru (I. Bona Opera) oli samoin junnujen toinen mutta sai ERIn lisäksi SA:n. Nuorten luokassa Tuikku (I. Ad Astra) sijoittui toiseksi ERIn kera. Näin kävi myös avoimessa luokassa kilpaillelle Lunalle (I. Xmas Day); se sai lisäksi SA:n. Samassa luokassa sijoittui neljänneksi sen sisko Valo (I. Xmas Light), joka sai tosin EH:n. Ainoa luokkavoittajamme oli veteraanidebyytin tehnyt Fanta (I. Quasi Fantasi). Se sai ERIn ja SA:n sekä oli ROP-veteraani. Kasvattajaluokakmme oli kolmesta keskimmäinen eli kakkonen ja sai todella hyvän arvostelun!

Lahdessa ei lopulta ollut kuin kaksi Ikurin koiraa - monestakin syystä, eikä vähiten tämän vanhan dementikon sekoilun vuoksi! Rudi (I. Alfa Nova) oli PU3 lisäsaaliinaan varacacib ja sen sisko Tuikku oli samoin PN3 saaliinaan varasertti. Vaan tästä on hyvä jatkaa!

19.8.

Elämän kiikkulaudalla saa joskus hyvin surullisia uutisia: vasta vajaan kuuden vuoden ikäinen Ikurin Super Nova "Remu" sairastui suolistosyöpään ja menehtyi viime viikolla. Otamme osaa Annelin ja Eskon suruun.

Näyttelyissä olemme käyneet melko harvakseen näyttäytymässä, osin narttujen kesäturkkien, osin muiden puuhien vuoksi. Keksi on joka tapauksessa pitänyt heinäkuussa kennelimme värejä näkyvissä. Se oli heinäkuun puolivälissä molemmissa Oulun näyttelyissä ROP. Torniossa meni aavistuksen heikommin: tuloksena PU2 ja samana viikonloppuna Ylivieskassa PU3. Mekin ehdimme Ylivieskaan mukaan. Kovin kummoisia hurrauksia uikkaripukuiset narttumme eivät saaneet, mutta onneksi James (Ikurin Bonum Omen) oli ROP-pentu todella ylistävin lausunnoin. Toki myös Omppu oli ROP-veteraani. Keksi lopetti heinäkuun näyttelyt Helsinkiin, jossa oli VSP. Hienosti on herra pärjännyt! Kiitos Tainalle!

Elokuun alussa Paavo (Ikurin Amor Vivus) uskaltautui kehiin, ja heti napsahti sertti ja VSP!

Viikon kuluttua lähdettiin porukalla Joensuuhun kahteen näyttelyyn mutta ennen kaikkea Katjan remontoidun talon tupaantuliaisiin. Todella hauska viikonloppu! Lauantaina Mauri (Ikurin Bene Agis) oli ROP-pentu ja Muru (Ikurin Bona Opera) sai KP:n ja oli narttupennuissa toinen. Keksi oli PU2, Rudi PU3 ja Pommi PU4. Mila (Ikurin Xmas Party) sai SA:n. Miro (I. Xmas Box) ja näyttelypaluuta harjoitteleva Fasu (I. Regina Nova) saivat tyytyä sileään ERIin. Kasvattajaryhmämme oli KP:n kera toinen.

Sunnuntaina hieman kohennettiin asemia. Muru oli VSP-pentu. Pommi oli PU1 ja ROP, Keksi PU3 ja Rudi PU4. Myös Miro ja Fasu saivat SA:n.

Seuravan viikoinlopun paras uutinen oli, että Hook (Ikurin Xmas Star) oli Tallinnassa ROP ja RYP4. Mutta tärkeämpää vielä, että se sai viimeisen cacibin matkalla kohti kansainvälisen valion titteliä ja Viron sertin, joten siitä tuli EE MVA. Kiitos synttärilahjasta Pete ja handleri Outi.

9.7.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Hämeenlinna - Tuusula -näyttelyt tarjosivat kaksi eri ROP-koiraa. Muutenkin meni hyvin: kaikki osallistuneet Ikurin koirat saivat ERIn. Ensiksi lauantaina Hämeenlinnassa Rudi (Alfa Nova) oli ROP, Keksi (Stella Polaris) PU2 ja Omppu (O Tempora) VSP-veteraani. Sunnuntaina Tuusulassa oli Keksin vuoro olla ROP (ja RYP4), Rudi oli PU3, Miro (Xmas Box) ei ihan mahtunut PU-luokkaan. Pepsi (Vera Causa) oli PN4 ja Omppu ROP-veteraani. Luna (Xmas Day) ei ihan kesäturkissaan ansainnut SA:ta kummassakaan näyttelyssä, vaikka petrasi esiintymistään huimasti sunnuntaina, kun sai hihnan päähän omistajansa.

Kasvattajaryhmissä hävisimme Eerondaalille molempina päivinä. Onnittelut Petelle. Ongelmanamme oli "lievä" materiaalin kirjavuus: ryhmämme koostuivat molempina päivinä neljästä eri yhdistelmästä ja ikähaitariakin oli!

Lauantaina 6.7. oli varsinainen sijoitusten ilotulituspäivä. Kotimaassa Mikkelissä Mauri (Ikurin Bene Agis) tuli pitkästä aikaa kehään ja oli ROP-pentu, ja kilpailuakin oli. Valiouroksissa käytiin kova kisa, jonka päätteeksi Keksi (Stella Polaris) oli ROP ja Pommi (Tua Res VD) PU2. Komeita poikia molemmat!

Meillä oli myös Pärnussa ns. nuorisojoukkue kahdessa näyttelyssä. Lauantaina Miro (Xmas Box) oli ROP. Siitä tuli sertin myötä Viron ja Baltian muotovalio. Samalla se sai viimeisen tarvittavan CACIBin kansainvälisen muotovalion arvoa varten - ja tasan vuosi ja yksi päivä Ruotsissa saamansa jälkeen! Rudi (Alfa Nova) oli PU2 ja sai Viron juniorisertin, joten sekin lisäsi titteliriviään kahdella uudella tittelillä: EE JMVA ja BALT JMVA. Se oli myös VSP-juniori. Lämpimät onnittelut viiden tittelin saalistuksesta Vilmalle ja Annelle ja pojille. Luna (Xmas Day) oli PN2 ja sai varacacibin, joka toivottavasti kiillottuu varsinaiseksi. Tuikku (Ad Astra) oli PN4 ja ROP-juniori. Kasvattajaryhmämme sai varsinaista ylistystä rotukehässä. Ryhmissä sekä Miro että kasvis poimittiin jatkoon mutta lisämenestys jäi saamatta.

Sunnuntaina ei enää lisätitteleitä tullut. Miro oli VSP, Rudi PU2 ja ROP-juniori, Luna PN4. Myös Tuikku sai ERIn ja SA:n, oli PN5 ja VSP-juniori.

16.6.

Iloisia uutisia tältäkin viikonlopulta: Ferra (Ikurin Aurea Corona) sai ensimmäisen serttinsä Vaasassa ja oli PN2. Ferran velipoika Aakko (Ikurin Aakko Primo) oli PU3 kotimaassaan, Norjassa. Siellä sen edelle menivät Poussun Minejas-koirat; onnittelut toki niille!

9.6.

Kesäkuu on alkanut samalla vauhdilla: Tallinnassa Keksi oli ROP, RYP ja BIS3 sekä sai lisätittelin EEV-13!

Seuraavana viikonloppuna 8.6. Rudi (Alfa Nova) visiteerasi Liettuassa tuloksella ROP ja LT JMVA! Sen isoveli Miro (Xmas Box) oli PU2 ja sai Liettuan sertin, joten pojat saivat mitä hakivat. Liettuan reissun kruunasi Rudin RYP4-sija.

Samana päivänä saimme uuden valion Ikurin koirien joukkoon, kun Hook (Ikurin Xmas Star) sai viimeisen serttinsä Orivedellä. Se oli myös ROP. Hookin tittelirivistöön tulee lisänä SE & DK MVA. Myös siskotyttö Valo (Xmas Light) sai ERIn.

Sunnuntai 9. päivä toi taas uusia titteleitä: Rudi oli Riiassa,Latviassa VSP ja sai junnusertin, joten nyt se on LV JMVA. Yhtään huonommin ei käynyt Mirollekaan, joka sai sekä sertin että cacibin, joten se on nyt myös LV MVA.

Suomen maassa Keksi oli Tuurissa ROP ja RYP4 ja Valo oli puolestaan PN2 kera varasertin. Eli läheltä meni mutta kaikkiaan hienosti!

Keksi RYP4 Tuurissa !
Keksi RYP4 Tuurissa !

28.5.

Hienona päätöksenä toukokuun kisoille oli Keksin käynti Kuopiossa, ja sielläkin mukaan tuli ROP-sijoitus.

23.5.

Rudin vuoro saada ensimmäinen ROP-sijoitus, vaan eipä Miron PU2 ollut paljonkaan huonompi. Tämä tapahtui 19.5. Lahdessa. Samaan aikaan James (Ikurin Bonum Omen) oli Seinäjoella ROP-pentu.

Jokaisella paisteeella on myös varjonsa. Taas on yksi Ikurin vanhoista kasvateista siirtynyt sateenkaarisillalle: Lola eli FI MVA & TVA Ikurin Kiss The Road. Se oli juuri täyttänyt 14 vuotta ja oli todellakin rodun harvoja tottelevaisuusvalioita!

22.5.

Toukokuussa on juostu näyttelyissä joka viikonloppu! Ensin oli vuorossa Tampereen KV. Eipä hassumpaa. Kaikki kasvattimme saivat ERIn ja SAn. Keksi (Stella Polaris) oli PU1 ja ROP, Pepsi (Vera Causa) vaihteeksi PN2 ja Omppu (O Tempora)  ROP-veteraani. Muut nartut (Luna ja Tuikku) eivät sijoittuneet PN-kilpailussa.

Hamina KV-ssä 11.5. vain Ikurin koirat saivat yhdistelmän ERI + SA. Näistä Keksi oli ROP ja Rudi PU2. Rudille näyttely oli ensimmäinen nuorten luokan kisa ja se sai siis sertin ja Keksiltä siirtyvän CACIBin. Pepsi paransi vihdoinkin sijoitustaan ja oli VSP.

Seuraavana päivänä tavattiin Helsingissä Tuomarinkartanossa. Kokoonpano oli muuten sama mutta Rudi oli vaihtunut Miroon ja Omppu oli tullut mukaan. En aivan päässyt perille, mitä tuomari haki. Joka tapauksessa. Miro, joka esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa, voitti sen heti. Se oli lopulta PU4. Pepsi oli taas PN2. Omppu oli veteraanien VSP.

Koirat lähtivät kohti Budapestiä näyttelyn jälkeen. Ja siellä kisat jatkuvat!

Budapestin Maailman Voittaja -näyttely


Pia ja Martti lähtivät Keksin (Stella Polaris) omistajien Tainan ja Arin ja heidän lapinkoiriensa kanssa Budapestiin, jossa järjestettiin Maailman Voittaja -näyttely. Keskiviikkona 14.5. oli ensin vuorossa ns. cacib-näyttely. Kessujen ja suomenlapinkoirien kehät menivät hyvin tarkkaan päällekkäin, joten ainoa mahdollisuus saada Keksi (Stella Polaris) kehään, oli Pian uskaltauduttava sinne itse. Kahdeksasta valiouroksesta sijoituimme toiseksi, ja Keksi oli lopulta PU2 (eli sai varacacibin). Pepsi ei sijoittunut narttujen valioluokassa mutta Omppu voitti sekä veteraaninartun että -uroksen, joten siitä tuli ROP-veteraani. Myöhään iltapäivällä oli vielä Spitz-rotujen erikoisnäyttely. Siellä Keksi sai esittäjäkseen Tainan ja voitti valioluokan sekä oli VSP. Myös Pepsi nappasi luokkavoiton ja Omppu oli taas veteraaneista paras. Näin Omppu oli ainoa, jolla oli Unkarin (veteraani)valion titteliin oikeuttavat kaksi luokkavoittoa ja muillakin oli vielä mahdollisuutensa.

Torstaina 15.5. oli sitten Maailmanvoittaja-näyttelyn vuoro. Jälleen kehät menivät päällekkäin. Olin kyllä sähköpostissa pyytänyt, että ne olisivat samassa hallissa ja eri aikaan mutta sanoma oli varmaan ymmärretty väärin, koska ne olivat eri hallissa ja samaan aikaan! Onneksi saatiin Ilpo Ojala hätiin. Keksi voittikin valioluokan ja lopulta urokset, joten sen saavutus sinetöityi: MV-13 ja HU MVA. Pepsin tuuri ei ollut yhtä hyvä, sillä se ei sijoittunut valioluokassa. Omppu sitä vastoin oli taas paras veteraani, joten senkin tittelirivistö kasvoi arvoilla VMV-13 ja HU VMA. Ompullahan maailmanvoittajatitteli jo vuodelta 2006. Muutaman vuoden tauko on nostanut tämän 9-vuotiaan mamman varsinaiseen nousukiitoon! Onnittelut hienoille kasvateillemme!

1.5.

Lahti KV:ssa oli hyvä edustus: Rudi (Alfa Nova) pärjäsi uroksista parhaiten. Se oli PU3 ja ROP-juniori, Keksi (Stella Polaris) sai tällä kertaa tyytyä PU4-sijaan ja Miro (Xmas Box) sai sileän ERIn.

Uusi FI MVA Miro (C) Westman
Uusi FI MVA Miro (C) Westman

Nartuista parhaiten pärjäsi Pepsi (Vera Causa), joka oli PN2 mutta vielä hienomman tuloksen sai Omppu (O Tempora), joka oli PN3 ja ROP-veteraani. Kasvattajaluokkamme sai KP:n mutta jäi toiseksi. Omppu poimittiin isosta veteraaniluokasta seitsemän parhaan joukkoon mutta ihan eivät rahkeet riittäneet siitä eteenpäin.

Vappuna Hollolan näyttelyssä Miro näytti taas kykynsä hurmata tuomari. Se oli paras uros ja ensimmäinen pentueensa valio. Samalla siitä tuli Ruotsin ja Liettuan valio, kun vanhat sertit aktivoituivat. Vaan ei tässä vielä kaikki: se oli ROP ja sijoittui ryhmässäkin RYP3:ksi! Onnea Mirolle, Vilmalle ja Annelle!

Ruotsissa Akva (Ikurin Aqua Viva) sai ensimmäisen serttinsä ja oli samalla VSP!

22.4.

Erikoisnäyttely takana. Läsnä oli kymmenen Ikurin koiraa.

Jo alku näytti lupaavalta, kun pikku-Mauri (Bene Agis) voitti pennut, joita oli juhlavat 13 kappaletta. Pentumenestystä täydensi sen sisko Muru (Bona Opera) olemalla narttujen toiseksi paras. Tuomari oli tiukka, joten Rudi (Alfa Nova), Hook (Xmas Star) ja Soni (Xmas Song) joutuivat tyytymään EH:hon. Mutta sitten: Miro (Xmas Box) voitti luokkansa ja sijoittui lopulta PU2:ksi ja kuittasi erikoisnäyttelyssä sertin. Urosten tuloksen täydensi Pommi (Tua Res VD), joka voitti urokset ja oli lopulta Best In Show! Sen ikuinen kilpakumppani Keksi (Stella Polaris) sai tyytyä tällä kertaa valiourosten neljänteen tilaan - toki SA:n kera.

Narttujen menestys ei ollut ihan niin päätä huimaavaa: parhaiten menestyi Omppu (O Tempora), joka ainoana veteraanina sai ERIn ja SAn ja oli siis Best In Show -veteraani. Myös Pepsi sai ERIn ja SAn, kun taas nuoremmat nartut saivat tyytä EH:hon. Nämä olivat Ferra (Aurea Corona), Luna (Xmas Day) ja Valo (Xmas Light).

Menestys ei rajoittunut noihin BIS-sijoituksiin (pentu, veteraani ja koko näyttely) vaan lisäksi kasvattjaryhmämme oli Best In Show ! Siis UPEA päivä kaikkineen. Voisiko tuon paremmin mennä! Huhhuh!

Kennel Ikurin Best In Show! Ryhmässä Pommi, Pepsi, Miro ja Rudi - koiria neljästä eri yhdistelmästä !
Kennel Ikurin Best In Show! Ryhmässä Pommi, Pepsi, Miro ja Rudi - koiria neljästä eri yhdistelmästä !
Ikurin Bene Agis Best In Show -pentu !
Ikurin Bene Agis Best In Show -pentu !
Pommi Best In Show ! (C) Noora Hautamaa
Pommi Best In Show ! (C) Noora Hautamaa

17.4.

Onpa taas Tourujoesta virrannut vettä edellisen päivityksen jälkeen. Kulunut kuukausi on ollut samankaltaista ilon ja surun vaihtelua kuin koko alkanut vuosikin. Surupuolelle kuuluvat jotkut yllättävän huonot lonkkatulokset. Muissa tutkimustuloksissa ei ole ollut ongelmia. Onneksi sentään Ruotsista kuuluu hyvää: Akvan tulokset ovat olleet erinomaiset.

Näyttelyissä olemme käyneet vain vähän. Pommi on sentään edustanut kenneliämme: se oli PU2 Juuassa ja ROP Liperissä. Ruovedellä Pepsi oli PN2 ja Omppu ROP-veteraani. Luna sai ERin. Jämijärvellä ja Vaasassa Valo sai EH:n, Liperissä Mila sai koostaan H:n. Vaasassa Ferra sai ERIn.

.
Kola nuorena.
Kola nuorena.

Suru-uutisiin kuuluu vanhimman kasvattimme Kolan (C.I.B. & FIN & LT & PL MVA JMV-98 BALTV-99 LTV-98 ja -99) Ikurin In Specien) menehtyminen yli 15 ja puolen vuoden iässä. Se sai uuden elämän eläkeikäisenä Thoran (kennel Dutch Charm) luona. ensimmäisen elämänsä se eli täällä Jyväskylässä näyttelykoirana. Se kävi noin sadassa näyttelyssä ja oli kasvattajaryhmämme vakiintunut jäsen. Eläkepäivilleen se siirtyi uuteen "sijaiskotiinsa", kun elämäntilanteet sen alkuperäisessä, nuoremman tyttäremme Pauliinan perheessä muuttuivat rajusti hänen kuoltuaan. Olemme syvästi kiitollisia Thoralle ja hänen lapsilleen Lasselle ja Leilalle siitä huolenpidosta ja rakkaudesta, jota Kola sai osakseen.

9.3.

Koiran kasvattajanakin elää koko tunneskaalan: riemu vaihtuu murheeksi hetkessä. Näin kävi taas. Eilen Keksi (Ikurin Stella Polaris) voitti Cruftsissa urokset ja tänä aamuna kuulin Ilon (Ikurin Tantum Omeni) yön aikana menehtyneen. Nyt on sen ja Miian vuoksi äärimmäisen surullinen olo. Miia - ja eläinlääketiede - yritti kaikkensa, mutta Ilon voimat eivät vain riittäneet. Ajatukset ovat vahvasti Miian luona!

Toisaalta, menestystä ja onnen tunteitakin on kertynyt viime viikon aikana runsaasti. Ensin Liettuassa Rudi (Ikurin Alfa Nova) oli kahdessa näyttelyssä ROP-juniori, sai uuden tittelin LTJV-13 ja kaksi Liettuan junioriserttiä. Miro (Ikurin Xmas Box) oli toisena päivänä PU2 ja toisena PU1 (VSP), joten sai Liettuan (N)sertin ja Cacibin. Luna (Xmas Day) voitti luokkansa ja sai kaksi LT sertiä sekä toisena päivänä PN2:na varacacibin, joka vaihtuu varsinaiseksi. kunhan aikaa kuluu. Toisen päivän hienoihin hetkiin kuului lisäksi kasvattajaluokan BIS3-sijoitus ja Rudin poiminta 15:n parhaan joukkoon noin 150 juniorista!

Keksin VSP-menestys Cruftissa oli huima saavutus: se on nyt parhaiten siellä pärjännyt suomalaisuros. Nartuissa sen sisarpuoli Fasu (Ikurin Regina Nova) on ROP- ja VSP-sijoituksillaan toistaiseksi paras suomalaiskoira. Ja kun vielä tiedetään, miten vaikea ulkomaisen koiran on siellä nousta kärkeen! Keksin saavutuksesta pitää syystäkin olla onnellinen. Onnea Kekkoselle!

23.2.

Tuusniemellä edustajina kaksi Ikurin kessua: Pommi (Ikurin Tua Res VD) oli ROP ja Mila (Ikurin Xmas Party) PN2. Lisäksi Pommin pentu Seeslahden Hienohelma oli ROP-pentu ylistävän arvostelun kera.

17.2.

Ylpeä kasvattaja esittelee kaksi hienoa mainosta viime vuoden menestyksen perusteella: Keksi (Ikurin Stella Polaris) ja Rudi (Ikurin Alfa Nova)! Siis vuoden 2012 paras keeshond-uros ja paras keeshond-pentu ja lisäksi vielä vuoden lopulla voittajatitteleitä molemmille. Onnea vielä kerran!

Näyttelyrintamalla on ainoastaan Keuruun ryhmänäyttely takana. Ikurin koiria oli läsnä kolme ja kaikki saivat erinomaisen. Parhaiten pärjäsi muutaman vuoden tauon pitänyt Omppu (Ikurin O Tempora), joka oli PN2, ROP- ja BIS2-veteraani. Luna (Ikurin Xmas Day) oli PN4 ja sen sisko Valo (Ikurin Xmas Light) "PN5" eli se jäi juuri ja juuri vaille sijoitusta.

Syntymäpäiviäkin on vietetty: X:t täyttivät kaksi vuotta 1.2. ja A2:t 11.2.

Terveystutkimuksista kuuluu sitä vastoin kummia. Silmät, polvet ja kyynärät ovat olleet kaikilla tänä vuonna tutkituilla Xmas-pennuilla kunnossa mutta lonkissa tuntuu kaikilla olevan jotain huomauttamista. Näin voivat terveetkin vanhemmat saada aikaa heikohkoja lonkkia! Mitään selittäjää ei edes pentujen varhaiskasvatuksessa ole. Samalla lailla niitä on liikuteltu ja ruokittu kuin aikaisempiakin Ikurin pentuja.

23.1.

Näyttelyistä takana Kajaani ja Turku. Keksi (Ikurin Stella Polaris) on ollut tasaisen vakuuttava: molemmissa VSP. Kajaanissa olivat läsnä lisäksi tyttöset Mila (Ikurin Xmas Party), joka sai ERIn ja junnu-Ferra (Ikurin Aurea Corona), jolle tipahti EH.

Turussa meitä oli läsnä jopa neljä, jotka kaikki saivat ERI+SA:n: Keksi (siis VSP), Luna (Ikurin Xmas Day) NUK2, Essi (Ikurin Utuile Dulci)VAK3 ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) PN2. Kaikki siis eri pentueista ja iät tasaisesti noin 5, 4, 3 ja 2 vuotta. Yllätykseksemme pääsimme ROP-ryhmänä BIS-kehään ja sijoituimmekin BIS4:ksi. Lämmin kiitos koirien omistajille ja handlereille - erityisesti Sallalle!

Näyttelyiden lisäksi elämä on täyttynyt pennuista, jotka kaikki ovat saaneet aivan fantastiset kodit. Yksi lähtee maailmalle ja muut ovat levittäytyneet Suomen kamaralle linjalle Kalajoki/Kannus, Kuopio, Ruovesi, Tampere, Espoo, Helsinki ja Kotka. Onneksi pari pentua vielä viettää joitakin päiviä lapsuuskodissaan, joten ei tule tyhjän pesän -ongelmaa! Kaikille hyvää jatkoa

.