2017

30.12.

Ikurin Bene Agis "Mauri" on vuoden 2017 Paras Keeshond Uros! 

Ikurin Divina Diva puolestaan oli 2. Paras Narttu, Ikurin Quasi Fantasi oli 2. Paras Veteraani, Ikurin Fedja Patrus oli 2. Paras Pentu ja Kennel Ikurin oli 2. Paras Kasvattaja. Kaikki kennelimme tulokset täällä

Kiitos kasvattiemme omistajille hienosta näyttelyvuodesta ja onnea hienoista tuloksista. Olette upeita kaikki!


18.12.

Kirsikkana edellisen viikon kermakakun päälle saimme Tukholmasta Divalle (Ikurin Divina Diva) uuden voittaja-arvon. Se oli siellä ROP ja on nyt siis SEV-17. Kaiken lopuksi se pääsi kahdeksan finalistin joukkoon äärimmäisen kovatasoisessa 5-ryhmässä. Ruotsissa on juuri siinä ryhmässä omat hienot tähtirotunsa. Voi siis sanoa, että vuosi päättyi upeaan loppunousuun! 

12.12.

Loppuvuoden kermakakku eli Messarin Voittaja-näyttelyt ovat ohi. Tänä vuonna kermakakkua oli tarjolla kolmena päivänä: perjantaina Helsingin Voittaja, lauantaina Pohjoismaiden Voittaja ja sunnuntaina varsinainen Voittaja. Lisäksi pennut kisailivat kahdessa Puppy Show'ssa.

Näissä näyttelyissä oli läsnä varsin mahtava joukko meitä ikurilaisia, yhteenlaskettuna kaikkiaan  14 eri aikuista ja 4 pentua! Mutta kessuja oli kyllä läsnä muutenkin runsaasti, parhaimmillaan yli 50.

Jokainen näyttely toi meille uusia ilonaiheita ja Voittaja-titteleitä. Perjantaina Keksi (Ikurin Stella Polaris) teki varsinaisen come backin lähes vuoden näyttelytauon jälkeen. Se oli ROP ja ROP-veteraani eli sai tittelirimpsuunsa lisät HeW-17 ja HeVW-17. Muita "palkintosijoille" päässeitä olivat Masi (Ikurin Expecto Amor) PU3 ja Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) PN3. Myös Copo (Ikurin Canis Eximus) voidaan laskea menestyneiden joukkoon - olihan se kovassa urosten valioluokassa kolmas ja sai SA:n.

Lauantaina oli hieman eri koiria kehässä ja taas oli uusien onnistujien vuoro. Mikä riemu puhkesikaan joukossamme, kun Ferra (Ikurin Aurea Corona) voitti nartut ja sai arvostetun tittelin PMV-17. Se oli VSP ja sai luonnollisesti myös CACIBin. Päivän menestyjiä oli myös Valo (Ikurin Xmas Light) PN4:llaan ja varaCACIBillaan. SA:n ja luokkasijoituksen saivat myös Fanta ja Mauri (Ikurin Bene Agis).

Sunnuntai toi taas hieman eri koiria kehiin. Päivän tähti oli vuorostaan Mauri (Ikurin Bene Agis)! Se oli ROP ja siis uusi V-17! Kovan vastuksen sille tarjosi Keksi (Ikurin Stella Polaris), joka oli siis PU2 mutta kartutti saldoaan vielä yhdellä tittelillä VV-17. Lisäksi Keksi oli ROP-veteraani. Masi (Ikurin Expecto Amor) oli PU4 ja myös Rudi (Ikurin Alfa Nova) sijoittui valioluokassa SA:n kera. Narttujen kisassa Alma (Ikurin Elatio Regina) oli PN3 ja Diva (Ikurin Divina Diva) PN4. Myös Ferra ja Luna (Ikurin Xmas Day) sijoittuivat valioluokassa SA:n kera heti Alman ja Divan perässä. 

Kasvattajaryhmämme paransi sijoitustaan näyttely näyttelyltä ja oli sunnuntaina lopulta ROP-ryhmä, joten sunnuntain ryhmissä riitti kolmesti jännitettävää!

Kennel Ikurin ROP-kasvattajaryhmä sunnuntaina. (C) Krista Näppä
Kennel Ikurin ROP-kasvattajaryhmä sunnuntaina. (C) Krista Näppä

Aikuisten kanssa osittain samaan aikaan kisailivat G2-pentumme. Pennuissa oli kumpanakin päivinä seitsemän pentua, vaikka koirat hieman vaihtelivatkin. Molemmissa pentunäyttelyissä tuli ROP, tosin eri koirille. Lauantaina Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli paras, Haiku (Ikurin Genius Loci) PEK2 KP ja Alma (Ikurin Gratia Speciali) PEK3KP. Fiinalle (Gratissima Filia) ei enää riittänyt KP:itä jaettavaksi. Saimme näillä neljällä koiralla kokoon myös kasvattajaryhmän; valitettavasti Mesille riitti kehän kiertäminen ja se kieltäytyi molemmissa loppukilpailuissa moisesta typeryydestä, joten sijoitukset jäivät, vaikka semifinaaliin päästiinkin. Sunnuntaina Haiku oli jo kotona. Nyt oli Alman vuoro olla ROP-pentu ja Mesi oli PEK2 KP. Alma sijoittui vielä ryhmäkilpailussa neljänneksi. Tässäpä vielä kasvattajaryhmän arvostelu: " Erittäin yhtenäinen ryhmä. Kaikilla mallikkaat mittasuhteet. Lupaavat päät, joissa hyvät maskit. Poikkeuksellisen hyvänmalliset ja tummat silmät. Tasapainoiset rakenteet ja ryhdikkäät liikkeet."


Vaiheikas, tunteikas, iloinen, hauska viikonloppu kaiken kaikkiaan!


30.11.

Näyttelyissä meitä on sitkeästi edustanut Valo (Ikurin Xmas Light) sekä Seinäjoen että Tampereen kansainvälisissä näyttelyissä - ja varsin kivalla menestyksellä. Se on vastannut myös kennelimme koirien agility-tuloksista korkeimmassa medi3-luokassa. 

10.11.

Meille ei valitettavasti ole tulossa pentuja tälle talvelle, sillä Diva todettiin ultrassa tyhjäksi ja pentusuunnitelmamme siirtyvät siis ensi vuodelle. Jos olet kiinnostunut tulevista suunnitelmistamme, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

30.10.

Me muut pidimme näyttelytaukoa, mutta Valo (Ikurin Xmas Light) oli edustamassa meitä kotinäyttelyssään Seinäjoen KV:ssa 28.10. Ambjörn Lindqvistille esitettiin 15 kessua, joista vain seitsemälle tiukkana tiedetty tuomarimme antoi SA:n. Valo kuului hienosti näiden seitsemän SA:n saaneen joukkoon oltuaan valioiden toinen. PN-kehässä ei enää tullut sijoitusta, mutta hienosti meni näinkin. Paljon onnea!

21.10.

Viime viikonloppuna kokoonnuimme Jyväskylään kahteen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Voinee hyvällä omatunnolla sanoa, että "kokoonnuimme", sillä keeshondeja oli ilmoitettu kumpaankin näyttelyyn 33 kappaletta, joista Ikureita oli seitsemän. Menestys oli erinomaista ja mukavat näyttelypäivät hyvässä seurassa tuovat valoa ja piristystä pimeneviin syysiltoihin.

Lauantaina tuomarina toimi Tamas Jakkel Unkarista. Kirkkaimman kruunun nappasi tällä kertaa Diva (Ikurin Divina Diva), joka osallistui toivottavasti viimeisiin näyttelyihinsä ennen mammalomaa. Diva voitti ensin viisi muuta valionarttua ja sitten heti perään erittäin kovatasoisen Paras Narttu -luokan ja oli lopulta cacibin kera hienosti VSP. Narttujen menestystä täydensi Divan äiti Luna (Ikurin Xmas Day), joka oli valioiden toinen ja liiteli lopulta aina narttujen kolmanneksi. Alma (Ikurin Elatio Regina) täydensi valionarttujen voittosuoraa olemalla valioiden kolmas SA:n kera.

Uroksissa Ikureiden lippua piti korkeimmalla Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka oli valtavan valiourosjoukon toinen ja lopulta urosten kolmas varacacibin kanssa. Muut uroksemme, Mauri (Ikurin Bene Agis) ja Masi (Ikurin Expecto Amor) valioissa ja Fedja (Ikurin Fedja Patrus) junioreissa saivat tyytyä tällä kertaa erinomaisiin ilman luokkasijoituksia. Kasvattajaryhmämme oli lopulta toinen kolmesta esitetystä ryhmästä kunniapalkinnon kera.

Sunnuntaina hollantilaisen tuomarimme Wilma Roemin kehässä loisti kirkkaimpana tähtenämme Mauri (Ikurin Bene Agis), joka oli Rudin tapaan valiourosten toinen ja urosten kolmas varacacibin kanssa. Muille uroksillemme eilisen tapaan erinomaiset ilman luokkasijoituksia. Nartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) oli valionarttujen toinen SA:n kera ja Alma (Ikurin Elatio Regina) kolmas myöskin SA:lla varustettuna ja Luna (Ikurin Xmas Day) neljäs.

Kasvattajaryhmämme kasasimme Maurista, Rudista, Divasta ja Almasta ja se hurmasi tuomarimme. Olimme kolmesta esitetystä kasvattajaryhmästä ensimmäisiä, mikä tarkoitti pitkää päivää näyttelypaikalla ja pääsylippua isoihin kehiin. Siellä viikonloppumme sai lopullisen kruununsa, kun italialainen kasvattajatuomari Francesco Cochetti nosti kasvattajaryhmämme aina toiseksi eli olimme Best In Show 2 -kasvattajaryhmä. Arvostamme tämän menestyksen erittäin korkealle, sillä näyttelyssä olivat kaikki kymmenen roturyhmää samana päivänä ja kovatasoisia kasvattajaryhmiä esitettiin valtava määrä.

Olemme myös kiertäneet näyttelyitä suhteellisen vähän tänä vuonna ja monesti meillä ei ole edes ollut kasvattajaryhmiä, koska neljää kasvattia ei ole ollut paikalla. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta olemme olleet aina ROP-kasvattajaryhmä, kun olemme ryhmämme tänä vuonna esittäneet ja se lämmittää meidän kasvattajien mieliä kovasti. Rotumme on erittäin korkealuokkainen ja menestyminen ei ole missään nimessä itsestään selvää tai helppoa. 

Kiitos jälleen kerran kaikille ystäville mukavasta viikonlopusta ja erityisesti rakkaille kasvattien omistajille koirien tuomisesta näytille ja pitkän päivän viettämisestä näyttelypaikalla. Ilman teitä, ei tällainen menestyminen olisi millään tavalla mahdollista.

Nyt jäämmekin pienelle tauolle ja pääsemme tapaamaan tuttuja jälleen messarissa joulukuun puolivälissä.

Kasvattajaryhmämme BIS2! (C) Salla Kuikka
Kasvattajaryhmämme BIS2! (C) Salla Kuikka

Meidän liehuessa Jyväskylässä, Valo (Ikurin Xmas Light) käväisi Latviassa nappaamassa sertin ja on näin ollen uusi Latvian muotovalio! Paljon onnea Valon omistajalle Elinalle uusista titteleistä, kun Valon "sisko" Hehkukin (Storywood Tango D'Amore) valioitui samalla reissulla!

9.10.

Diva on nyt siemennetty australialaisella spermalla. Toivotaan, että saamme pentuja joulukuun puolivälissä. 

4.10.

Teimme syysreissun Latviaan, Riga Winner 2017 -koiranäyttelyyn Masin (Ikurin Expecto Amor) ja Alman (Ikurin Elatio Regina) kanssa. Tuliaisina toimme kotiin jackpotin, sillä molemmat sisarukset nappasivat sertit ja cacibit, tulivat Latvian muotovalioiksi sekä saivat Riga Winner 2017 -tittelit. Masi oli vielä ROP ja Alma VSP ja nyt näillä molemmilla tehosisaruksilla on cacibit kasassa kansainvälisen muotovalion titteliä varten. Ensi vuoden puolella lähdetään metsästämään sitten viimeisiä.

Kiitos Päksylle ja koko koko bussiväelle hauskasta reissuseurasta! 

Masi ROP ja Riga Winner 2017
Masi ROP ja Riga Winner 2017

Valo (Ikurin Xmas Light) on puolestaan ollut aktiivinen agilityrintamalla ja kipitellyt menestyksekkäästi kilpailusta toiseen omistajansa Elinan kanssa. Valo muun muassa osallistui Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin piirinmestaruuskisoihin, joissa se  sijoittui hienosti viidenneksi 19 kisaajan joukosta. Valo osallistui myös Keeshondien rotumestaruuskilpailuihin joissa se pääsi palkintopallille oltuaan kolmas. Valo onkin tykitellyt tyylipuhtaita ratoja kerta toisensa perään, muun muassa Kokkolassa Valo ja Elina olivat hienosti kolmansia 17 kisaajasta yliaikanollalla. 

Hyvä Elina ja Valo! 

19.9.

Tellu 15 vuotta (C) Malla Laitinen
Tellu 15 vuotta (C) Malla Laitinen

Päällimmäisenä surullinen uutinen Ikurin kessujoukosta. Vanhin kasvattimme Tellu eli Ikurin Mae West menehtyi 17.9. suunnilleen 15 ja puolen vuoden iässä. Tuollainen yli 15 vuoden ikä on kessulle jo todella harvinainen.

Asiasta tekee tavallista traagisemman se, että Tellu eksyi metsään ihan kodin lähellä ja oli pudonnut syvään ojaan, eikä sitä etsinnöistä huolimatta havaittu ajoissa, vaikka etsinnät käynnistettiin heti katoamisen jälkeen.

Vanhin kasvattimme on nyt ilmeisesti meidän Nala eli Ikurin Omnia Mea, joka on toki vielä Tellua kaksi vuotta nuorempi.

Toivo (Ikurin Fides Mundus) kävi puolestaan Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä nappaamassa junioriluokasta ERIn! Onnea Merja ja Tero!


10.9.

Viikon hyviin uutisiin kuuluu myös postista tipahtanut kirje, jolla vahvistettiin Divan (Ikurin Divina Diva) kansainvälisen muotovalion arvo. Aikaa ensimmäisestä viimeiseen CACIBiin tällä supertähdellä meni vain vuosi ja kaksi kuukautta. Tänä aikana se keräsi viidestä maasta 14 cacibia, eniten Suomesta. Meillä on pentuesuunnitelmia Divalle tulevalle talvelle.

Diva kesällä 2017 (C) Sari Vatanen
Diva kesällä 2017 (C) Sari Vatanen

9.9.

Ikurin Fides Mundus "Toivo" (C) Merja Poutala
Ikurin Fides Mundus "Toivo" (C) Merja Poutala

Viime viikonloppuna Toivo (Ikurin Fides Mundus) teki ensiesiintymisensä isojen poikien kehissä Vantaalla kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomari Eva Nielsen oli odotetun tiukka ja Toivo oli junioriluokan neljäs EH:lla. Vielä erittäin pentumaiselle Toivolle toivottiin kovasti aikuistumista ja miehistymistä ja sitä varmasti pikkuhiljaa tapahtuu - hiljaa hyvä tulee! Toivo oli kuitenkin esiintynyt hienosti ja kehässä oli ollut kivaa, ja se on aina tärkeintä. Kiitos Merja ja Tero Toivon viemisestä näytille.

Tänä viikonloppuna Pia ja Sari matkustivat Ruotsin Gimoon kaikkien rotujen näyttelyyn Fedjan (Ikurin Fedja Patrus) ja Alman (Ikurin Elatio Regina) kanssa ja nappasivat Idan vielä Uppsalasta kyytiin. Tuomari Laurent Heinechenille oli ilmoitettu 8 kessua ja vettä satoi kaatamalla koko näyttelypäivän. Tuomari oli myös täällä tiukka ja tarkka arvioidessaan koiria, joten emme voi olla kuin tyytyväisiä tuloksiimme. Fedja oli hienosti PU2 ja sai SERTin kerrassaan hienolla arvostelulla. Fedjalla SERT jää odottelemaan valioitumista Suomeen, jolloin Fedjasta tulee sitten aikanaan samalla myös Ruotsin valio. Alma puolestaan oli PN3 ja sai myöskin SERTin ja valioituu nyt Ruotsin muotovalioksi. Aikamoinen titteliputki Almalla meneillään: kesän alussa Suomen muotovalioksi, pari viikkoa sitten Viron ja nyt Ruotsin muotovalioksi.

Onnea sekä Anna-Maijalle Alman uudesta tittelistä että Sarille Fedjiksen ulkomaiden korkkauksesta ja kiitos myös kivasta reissuseurasta! Ei muuta kuin uusia reissuja heti suunnittelemaan!

Ikurin Fedja Patrus 10kk iässä.
Ikurin Fedja Patrus 10kk iässä.
Ikurin Elatio Regina (C) Sari Vatanen
Ikurin Elatio Regina (C) Sari Vatanen

26.8.

Muru kesällä 2016. (C) Sari Vatanen
Muru kesällä 2016. (C) Sari Vatanen

Taivaalle on syttynyt uusi tähti, kun yksi Ikurin kessuista on päässyt kivuttomaan ikiuneen: Muru (Ikurin Bona Opera), joutui taipumaan maksatulehduksen seuraukseen, maksan vakavaan toimintahäiriöön hieman alle 5-vuotiaana. Kaikkea yritettiin ja taistelua kesti runsas puoli vuotta ennen kuin oli annettava periksi. Muru oli sijoituskoiramme ja se teki viime vuoden lopulla meille F2-pentueemme. Se oli myös näyttelyiden kestomenestyjä ja kasvattajaryhmiemme vakijäseniä, mutta kaikista tärkeintä tehtävää se toteutti Antin ja Marin rakkaana perheenjäsenenä. Muru oli mitä energisin ja iloisin koira, joka rakasti kaikkea ja kaikkia, mutta joskus kovinkin tsemppari väsyy ja silloin on osattava luopua...

Kiitos hyvästä yhteistyöstä ja Murun hoitamisesta Mari ja Antti ja lämmin osanottomme suuressa surussanne. 

20.8.

Ikurin Expecto Amor "Masi" ROP. (C) Vilma Westman
Ikurin Expecto Amor "Masi" ROP. (C) Vilma Westman

Ikureiden hieno viikonloppu niin Suomessa kuin Suomenlahden toisellakin puolella sai jatkoa.

Heinolan kaikkien rotujen näyttelyissä juuri 9kk täyttänyt Fedja (Ikurin Fedja Patrus) nappasi hienosti ERI:n ja SA:n ja nousi edellisen näyttelyn tapaan tyylikkäästi urosten neljänneksi. Tuomari oli tarkka ja SA:t olivat tiukassa, joten nuoren miehen tulokseen saa olla erittäin tyytyväinen. Onnea vielä edelleenkin Sari Fedjiksen hienosta siirtymisestä aikuisten poikien kehiin! 

Team Lahti jatkoi puolestaan menestysputkeaan Tallinnan toisessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tänään, sunnuntaina, Rudi (Ikurin Alfa Nova) ja Masi (Ikurin Expecto Amor) vaihtoivat paikkaa eli Masin saldona ROP ja cacib, Rudin PU2 ja varacacib ja Alman tuliaisina VSP ja cacib. Kasvattajaryhmämme oli tänäänkin ROP. 

Onnea jälleen kerran kasvattiemme omistajille hienosta menestyksestä ja kiitos Ikurin lipun pitämisestä korkealla. Tämä on tehty meille kasvattajille helpoksi vain istua kuka missäkin päin Pohjoismaita kotona ja nauttia tuloksista, vaikka kovin jännittävää se onkin. You rock the blue!

Tänään myös viimeinen G2-tyttömme lähti uuteen kotiin. Onnea uusiin koteihin ihanat Alma, Fiina, Hertta, Haiku, Daisy ja Mesi.

19.8.

Ikurilaisia on upeasti ollut esillä tänään niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä kovatasoisessa joukossa ERIn ja SA:n kanssa hienosti PU4. Paljon onnea Sari!

Team Lahti on puolestaan riehunut Tallinnan kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Rudi (Ikurin Alfa Nova) jatkoi voittoputkeaan ja oli ROP Cacibin kera ja pääsi suuren suuressa 5-ryhmässä vielä jatkoon. Masi (Ikurin Expecto Amor) oli komeasti PU2, sertin ja cacibiksi muuttuvan varacacibin kanssa ja on nyt uusi Eestin Muotovalio! Sijoitusnarttumme Alma (Ikurin Elatio Regina) voitti puolestaan nartut sertin ja cacibin kera ja on myöskin uusi Eestin Muotovalio! Masi ja Alma olivat ROP-pari ja kaiken kruununa kasvattajaryhmämme oli ROP ja lopulta vielä upeasti BIS3! Kiitos Vilma, Anna-Maija ja Päksy tyylikkäästä Ikureiden väreissä esiintymisestä jälleen kerran ja lämpimät onnittelut kerrassaan täydellisen menestyksekkäästä reissusta. 

Huomenna jatkuu Fedjalla näyttelyt Heinolassa ja Team Lahdella Tallinnan toisessa näyttelyssä. Peukut ovat pystyssä teille kaikille!

Kennel Ikurin BIS3-kasvattajaryhmä Tallinnan kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Koirat vasemmalta Ikurin Elatio Regina, Ikurin Expecto Amor ja Ikurin Alfa Nova. (C) Ella Siintovaara
Kennel Ikurin BIS3-kasvattajaryhmä Tallinnan kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Koirat vasemmalta Ikurin Elatio Regina, Ikurin Expecto Amor ja Ikurin Alfa Nova. (C) Ella Siintovaara

17.8.

Fedja 9kk Joensuussa. (C) Jenna Kostamo
Fedja 9kk Joensuussa. (C) Jenna Kostamo

Viime viikonloppuna Ikureita näyttelykehissä edustivat juuri edellisellä viikolla juniori-iän saavuttanut Fedja (Ikurin Fedja Patrus) Joensuun kansainvälisessä ja kaikkien rotujen näyttelyissä sekä Valo (Ikurin Xmas Light) Seinäjoen ryhmänäyttelyssä.

Itä-Suomessa pikkuinen Fedja jysäytti oikein yllätyspommin ja voitti lauantain kansainvälisessä näyttelyssä urokset sertin kera ja oli hienosti VSP! Aikamoinen aloitus nuorella miehellä virallisista kehistä! Sunnuntaina Fedja sai ERI:n, mutta nuoren iän aiheuttaman liikkeiden löysyyden vuoksi jäi SA tällä kertaa saamatta. Onnea silti Sari Fedjiksen hienosta isojen poikien kehien korkkauksesta!

Valo puolestaan kiersi kehää Länsi-Suomessa Seinäjoella ja oli siellä vähäturkkisenakin tyylikkäästi PN3. Onnea Elina!

5.8.

Ikurin Quasi Fantasi tänään Siikajoen ryhmänäyttelyssä hienosti PN2 ja ROP-Veteraani! On se aika mimmi, kun ikääkin on jo ensi kuussa komeat 12 vuotta! Onnea Marianne ja Fanta! 

Myös prinsessoillamme on syytä juhlaan, sillä uusiin koteihin lähtö lähestyy ja viralliset nimet ovat myös ilmestyneet KoiraNetiin. Saammeko esitellä siskokset:

Ikurin Gaudeamus Igitur
Ikurin Gesta Fabella
Ikurin Gratia Speciali
Ikurin Genius Loci
Ikurin Generis Sui
Ikurin Gratissima Filia

Pentueen omalta sivulta löytyy kuvia pennuista.

Kaikilla neitosilla on odottamassa hienot kodit elämän taipaleelle. Uskomme, että näiden tyttöjen kanssa arjesta ei tule tylsää :-)

29.7.

Perjantaina 28. pvä suuntasimme suurella joukolla Helsinkiin Eukanuba Summer Show'hun, koska sinne oli tulossa kessuja arvostelemaan arvostettu Liz Cartledge Englannista, rotumme kotimaasta. Hän on arvostellut mm. Maailman Voittaja -näyttelyssä Suomessa vuonna 1998, tunnetussa Keeshond 2000 -tapahtumassa sekä kuluvan vuoden keeshondien erikoisnäyttelyssä Englannissa. Ilmottautuneita koiriakin oli hienosti 19 kappaleita, mitä voidaan pitää tämän kesän näyttelyiden koiramääriin nähden erittäin mukavana määränä. Päivä oli kokonaisuudessaan meille erittäin onnistunut ja menestyksekäs, eikä loputon kuumuuskaan vienyt hauskuudelta terää.

Päivän kirkkaimman kruunun nappasi jälleen Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka käy nykyään harvoin näyttelyissä, mutta sitäkin suuremmalla menestyksellä. Tänään tuloksena ensin valiourosten voitto, sitten urosten voitto cacibin kera ja lopuksi koko rodun voitto. Rudi nousi vielä erittäin suuressa ja kovatasoisessa 5-ryhmässä neljänneksi! Paljon onnea Vilma ja Anne! Oli mahtavaa katsoa kehän laidalta upeaa yhteistyötä koiran ja esittäjän välillä.

Samaan perheeseen meni myös narttujen cacib, kun sijoitusnarttumme Alma (Ikurin Elatio Regina) voitti ensin hienosti kovatasoisen narttujen valioluokan ja oli lopulta narttujen toinen cacibin kanssa. Onnea Anna-Maija ja handleri-Vilma!

Fedja (Ikurin Fedja Patrus) päätti menetyksekkäät pentukehänsä olemalla erittäin kuvaavalla ja kauniilla arvostelulla hienosti VSP-pentu, vaikka esiintyminen ei ihan putkeen mennytkään, vaan kuumuus sai pienen pojan tavallista väsyneemmäksi. Fedjasta on kasvamassa erittäin lupaava nuori mies, kiitos Sarille Fedjiksen hyvästä hoidosta!

Diva (Ikurin Divina Diva) on pudottanut turkkinsa, mutta siitä huolimatta onnistui nousemaan aina narttujen neljänneksi asti. Uutta turkkia kasvattelevat Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Copo (Ikurin Canis Eximus) nappasivat myös ERIt ja Masi vielä SA:n ja valloittivat valiouroksissa sijat 3 ja 4. Erityisesti myös meidän kasvattajiemme mieltä lämmitti Copon arvostelussa lukenut "Excellent showman", koska juuri sitä Copo oli kehässä. Oli hienoa huomata, kuinka Copo nautti kehässä olemisesta ja yhdessä tekemisestä ihan eri tavalla kuin aiemmin. Ei ole väliä mitä touhutaan, kunhan vain se on kivaa :-)

Saimme myös näyttelykehään jo toistamiseen Alman ja Masin siskon Huldan (Ikurin Elegia Dea), josta on kasvanut erittäin kaunis nuori kessu-neiti. Tällä kertaa Hulda sai tyytyä erittäin hyvään, mutta ei muuta kuin uutta kohti. Kiitos Maikku ja Hulda, että tulitte näytille.

Lopulta kasasimme kasvattajaryhmämme Rudista, Masista, Coposta ja Almasta ja olimme kahdesta esitetystä ryhmästä ROP-ryhmä. Päivän lopuksi nousimme vielä BIS3-kasvattajaryhmäksi! Hieno kruunu menestyksekkäälle päivälle!Rotutuomarimme oli erityisen ihastunut ryhmämme tasaisuuteen ja erinomaisiin turkkien laatuihin. Tuomarimme oli myös kaiken kaikkiaan hyvin vaikuttunut suomalaisten kessujen tasosta - hyvä me kaikki kessuihmiset!

Kiitos koko kessuväelle kivasta näyttelypäivästä ja erityiskiitokset taas ihanille kasvattiemme omistajille huipusta ja erittäin hauskasta päivästä. Teidän kanssa on aina niin mahtavaa viettää näyttelypäiviä ja ilman teitä, ei meidän olisi mahdollista menestyä näin hienosti. Olette aina valmiita jäämään kasvattajaryhmiin oli päivä kuinka pitkä tai sää millainen tahansa. Olette täyttä kultaa kaikki! We rock the blue!

Alla muutamia kuvia näyttelystä. Kiitos kuvista Kukka Pohjanmies ja Sari Vatanen.

25.7.

Divan, Masin ja Copon pohjoisen reissu päättyi viime lauantaina Kemin kansainväliseen koiranäyttelyyn, jossa tuomarina toimi Ligita Zake. Masi (Ikurin Expecto Amor) jatkoi upeaa menestysputkeaan ja voitti hienosti kaikki urokset ja oli lopulta VSP ensimmäisen Suomen cacibinsa kera! Copo (Ikurin Canis Eximus) peesasi "pikkuveljeään" olemalla PU3 ja Diva päätti reissunsa olemalla PN2 varacacibin kanssa. Kiitos edelleen Kärppä ja Päksy Divan ottamisesta mukaan reissuun ja paljon onnea poikien hienosta menestyksestä!

Myös Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli näyttelymeiningeissä viikonloppuna ja nappasi (jälleen) ROP-pentu -voiton kotiin tuomisiksi Lahden pentunäyttelystä. Fedja pääsi myös ryhmässä hienosti kuuden parhaan joukkoon. Paljon onnea Sari ja Fedja!

Kaikilla G2-pennuillamme on tiedossa upeat kodit ja pentuarkea on jäljellä enää muutaman viikon verran. Pentueen sivulta löytyy viisiviikkoisista prinsessoistamme napattuja kuvia :-)

19.7.

Pohjoisen lomamatkallaan Masi (Ikurin Expecto Amor) ja ohjaaja Päivi osallistuivat hieman tavallista eksoottisemman lajinsa, Nose Workin, 1. luokan hajutestiin ja nappasivat hienosti hyväksytyn tuloksen! Nyt on siis lupa osallistua virallisiin kisoihinkin - jee! Onnea hienosta työstä!

18.7.

Huhhuh, jälleen kerran upea viikonloppu Ikurilaisilla! Me kasvattajat loistimme näyttelypaikoilta poissaolollamme, mutta onnea ovat aktiiviset kasvattien omistajat! 

Diva ROP Piteåssa ja VSP Oulussa - kiitos handleri Päksy! (C) Krista Näppä
Diva ROP Piteåssa ja VSP Oulussa - kiitos handleri Päksy! (C) Krista Näppä

Lauantaina Piteån kansainvälisessä koiranäyttelyssä Ruotsissa Marie Thorpelle oli ilmoitettu 22 keeshondia ja Ikureita edustivat siellä Masi (Ikurin Expecto Amor), Copo (Ikurin Canis Eximus) sekä meidän Divamme (Ikurin Divina Diva), joka on lähtenyt kesälomailemaan Masin, Copon, Kärpän ja Päksyn kanssa ja ihailemaan pohjoisen Suomen maisemia. Tulokset olivat mitä loistavimmat, ja kaikki tarvittava tuotiin tuliaisina takaisin Suomeen. Diva oli ROP cacibin kera, Masi hienosti PU2 sertin ja varacacibin kanssa ja Copo täydensi menestyksen olemalla PU3 varasertillä höystettynä. Masin varacacib muuttuu cacibiksi, joten Masinkin cacib-tili on nyt avattu ja vielä hienosti ulkomailla. Samalla Masista tulee myös Ruotsin muotovalio. Mahtavaa! Samaan aikaan Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) edusti Oulun kansainvälisessä koiranäyttelyssä olemalla hienosti ROP-Veteraani SA:n kera. 

Sunnuntaina hurjastelu jatkui Oulun toisessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jonne oli ilmoitettu 18 keeshondia tuomari Iuza Beradzelle. Diva kiihdytteli tälläkin kertaa narttujen paalupaikalle voittamalla jälleen kovatasoisen narttujoukon ja olemalla lopulta VSP. ROP-koira olikin upeasti näyttelyn BIS4, onnea vielä Leena ja Matti! Puoliturkkinen Masi sijoittui komeasti urosten kolmanneksi ja Copo oli valioiden kolmas. Fanta puolestaan nappasi mahtavasti viikonlopun toisen ROP-Veteraani -tittelinsä jSA:n kanssa jälleen ja kaiken huipuksi kasvattajaryhmämme oli ROP. 

Kiitos tuhannesti ihanat kasvattien omistajat Kärppä, Päksy ja Marianne! Onnea Kärppä ja Päksy Masin Cacib-tilin avauksesta ja uudesta tittelistä ja kiitos Divan puolesta. Onnea Marianne Fantan ROP-Veteraani -tuplasta. Kiitos myös Riitta ja Leena esittämisavustanne kasvattajaryhmässämme. On tämä tehty kasvattajille helpoksi vain seurata ja jännittää näyttelytuloksia livetuloksien äärellä.

9.7.

Tänä viikonloppuna Ikurilaiset ovat loistaneet eri puolilla Suomea ja Suomenlahtea! Lauantaina Mikkelin kaikkien rotujen näyttelyssä neljän Ikurilaisen voimin kerättiin kotiin kaikki saatavissa oleva. Ikurin Fedja Patrus "Fedja" oli ROP-Pentu, Ikurin Divina Diva "Diva" ROP, Ikurin Bene Agis "Mauri" VSP ja Ikurin Xmas Day "Luna" oli PN2. Diva pääsi vielä kovatasoisessa 5-ryhmässä jatkoon. 

Lauantaina Ikurin Canis Eximus "Copo" kävi taituroimassa kolmannen hyväksytyn tuloksen Rally-Tokossa ja sai uuden tittelin: RTK1. Mahtavaa! Paljon onnea hienosta työstä Kärppä ja Copo! 

Lauantaina myös Ikurin Bonum Omen "James" oli Pärnun kansainvälisessä koiranäyttelyssä PU3. Sunnuntaina James petrasi ja korjasi kotiin koko potin olemalla upeasti ROP ja nappaamalla mukaansa SERTin ja Cacibin. Tämän cacibin myötä Jamesista tulee kennelimme 30. Kansainvälinen muotovalio sekä Eestin muotovalio. Lämpimät onnittelut Kristel ja kiitos Jameksen viemisestä näytille!

Sunnuntaina Ikureiden lippua pitivät Ylivieskassa korkealla Valo (Ikurin Xmas Light) ja Fanta (Ikurin Quasi Fantasi). Näistä Fanta liiteli narttujen neljänneksi ja Valo peesasi Fantaa olemalla narttujen viides. Onnea Marianne ja Elina!

Kasvattajina meistä tuntuu todella hienolta, että kasvattiemme omistajat tuovat Ikurin-kessuja esille. Sen lisäksi, että tarjoatte rakastavan kodin kasvateillemme, niin olemme erittäin otettuja ja ylpeitä kaikista teistä, jotka käytte näyttelyissä ja osallistutte ja kokeilette erilaisia lajeja - usein vielä menestyksekkäästi. You rock the blue!

Ikurin Kennelin 30. Kansainvälinen muotovaliomme James (Ikurin Bonum Omen) Erikoisnäyttelyssä tänä vuonna. (C) Sami Ritoniemi
Ikurin Kennelin 30. Kansainvälinen muotovaliomme James (Ikurin Bonum Omen) Erikoisnäyttelyssä tänä vuonna. (C) Sami Ritoniemi

3.7.

Teimme menestyksekkään viikonloppuretken Tuusulan ja Riihimäen koiranäyttelyihin. Monien sattumusten summana osallistuvia aikuisia Ikurin koiria lauantain Tuusulan näyttelyyn oli vain kaksi ja sunnuntaina kolme, joten kasvattajaryhmät jäivät esittämättä. Se ei kuitenkaan estänyt meitä pitämästä hauskaa ja menestymästä näyttelykehässä.

Lauantaina Fedja (Ikurin Fedja Patrus) jatkoi pentukehämenestystään olemalla upeasti rotunsa paras pentu neljän pennun joukosta! Lämpimät onnittelut Sari - Fedjasta on kasvamassa oikea hurmuri! Aikuisten kilpailussa meitä edustivat äiti-tytär -kaksikkomme Luna ja Diva, josta Diva (Ikurin Divina Diva) liiteli itsensä aina VSP:ksi asti ja Luna (Ikurin Xmas Day) peesasi hyvin olemalla PN3. 

Sunnuntaina Riihimäelle olimme saaneet kaksi osallistujaa lisää: pentuikäisen Toivon (Ikurin Fides Mundus) ja valioluokassa ensiesiintymisen tehneen Masin (Ikurin Expecto Amor). Pennuissa Fedja oli toinen kunniapalkinnon kera ja Toivo kolmas. Hienoilta veljekset näyttivät kehässä!

Masin valiodebyytti meni kerrassaan hienosti vähäisestä turkista huolimatta ja Masi voitti ensiksi valioluokan SA:n keran ja lopulta kamppaili itsensä hienosti aina urosten kolmanneksi vara-cacibin kera! Onnea Päksy ja Kärppä!  Emme malta odottaa, että Masi saa täyden turkin!

Äiti-tytär -kaksikostamme pidemmän korren veti tällä kertaa Luna, joka voitti ensin äärimmäisen kovatasoisen neljän koiran valioluokan ja oli lopulta vielä upeasti paras narttu ja VSP! Tuomari ihastui Lunaan erittäin paljon ja Luna oikein säteili kehässä! Diva oli ensin valioiden kolmas ja lopulta sijoittui vielä narttujen neljänneksi. 

Kiitos jälleen kerran kasvattienomistajat ja ystävät hauskasta ja menestyksekkäästä viikonlopusta! Säät suosivat ja hauskaa oli - kuten yleensä :-) Lämpimät onnittelut myös muille kessuihmisille hienosta menestyksestä!

Alla muutamia kuvia viikonlopulta (klikkaamalla kuvia, ne aukeavat suurempina).

20.6.

Hartaasti odottamamme pennut ovat täällä, kun Tuisku synnytti maanantaina 19.6. mallikkaasti kuusi kaunista prinsessaa. Pennut ja emä voivat erinomaisesti. Lue lisää täältä...

Kuvassa ylpeä emä Tuisku vuorokauden ikäisten pentujensa kanssa.
Kuvassa ylpeä emä Tuisku vuorokauden ikäisten pentujensa kanssa.

16.6.

Viime viikonloppu oli yhtä yhtä hulinaa - ja juhlaa! Lauantaina keräännyimme yhteen viettämään jo joka vuotiseksi perinteeksi muodostuneita Ikurin kesäpäiviä Saarilahteen. Sää oli upean aurinkoinen ja meidän kelpasi viettää rennosti aikaa yhdessä hieman leikkimielisesti kisaillen, kovaan ääneen nauraen ja syntyjä syviä pohtien. Ehtipä Mauri-kessu tehdä Saarilahden koira-aitauksessa hieman remonttia, mutta onneksi käsistään kätevät Make ja Kärppä korjasivat Maurin aikaan saannokset yhtä nopeasti! Teimme myös osallistujaennätyksen kesäpäiville: 18 ihmistä ja 19 koiraa! Kiitos vielä kaikille teille ihanille kasvattien omistajillemme, että pääsitte paikalle! Paljon teitä olisi ollut vielä tulossa, jos vain aikataulut olisivat osuneet kohdilleen - ihanaa kuitenkiin tietää, että olisitte mielellänne olleet tulossa. Ensi vuotta odotellessa!

Ennätysmäärä Ikurilaisia kesäpäivillä! (C) Make Timonen
Ennätysmäärä Ikurilaisia kesäpäivillä! (C) Make Timonen

Osan porukan kanssa jatkoimme kesäpäiviltä matkaa Tuurin kaikkien rotujen koiranäyttelyyn, jossa tuomari Tapio Kakolle oli ilmoitettu 20 kessua. Tuomari oli erittäin tiukka, hänellä oli selkeä linja toiminnassaan ja hän perusteli hyvin tekemänsä ratkaisut. Olemmekin tuloksiimme äärimmäisen tyytyväisiä.

Kessukehän aloitti tulevaisuuden lupauksemme Fedja (Ikurin Fedja Patrus), joka sai tyytyä pentujen voittoon ilman kunniapalkintoa, koska oli tuomarin mielestä liian pieni. Fedjalla on onneksi aikaa vielä kasvaa, ikäähän tällä nuorella komistuksella on vasta 7kk! Uroksissa päivän parhaasta suorituksesta vastasi Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka palasti pienen tauon jälkeen näyttelykehiin ja komeasti palasikin: Rudi voitti upeasti urokset ja oli VSP. Tiukan vastuksen Rudille antoi vähäisestä turkistaan huolimatta hienosti pärjännyt Masi (Ikurin Expecto Amor) voittamalla avoimet urokset ja olemalla lopulta PU2. Masi olisi jälleen saanut SERTin, jos ei olisi jo ehtinyt valioitua kuukausi takaperin. Kolmas uros-edustajamme Mauri (Ikurin Bene Agis) joutui tyytymään valioluokan kakkossijaan johtuen puutteellisesta kauluskarvasta, vaikka muuten tuomari kovasti Maurista pitkin. Kaikki pojat esiintyivät aivan erinomaisesti eikä kesäpäivien väsymystä ollut havaittavissa kenenkään kehäkäyttäytymisessä!

Diva (Ikurin Divina Diva) nappasi päivän kirkkaimman kruunun olemalla ROP, mutta päivämme suuri ilonaihe oli Alman (Ikurin Elatio Regina) PN3-sijoitus ja SERT, jonka myötä Almasta tuli Ikurin kennelin 55. Suomen Muotovalio! Almakin valioitui ensimmäisellä yrittämällään täytettyä kaksi vuotta. Luna (Ikurin Xmas Day) peesasi Divaa ja Almaa olemalla valioluokan kolmas ja PN4. Valo (Ikurin Xmas Light) sai myös valioluokassa ERIn ja oli luokan neljäs. Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) oli tuomarin mielestä liian pieni ja sai EH:n, mutta voitti kuitenkin veteraanit.

Ikurin 55. Suomen Muotovalio: Ikurin Elatio Regina
Ikurin 55. Suomen Muotovalio: Ikurin Elatio Regina

Lopuksi vielä kasvattajaryhmämme oli kahdesta esitetystä ryhmästä paras ja BIS-kehässä pääsimme vielä jatkoon. Kiitos jälleen kerran kaikille kaikille kasvattiemme omistajille hienoista kesäpäivistä ja upeasta näyttelypäivästä. Kiitos ryhmiin jäämisestä näyttelyväelle ja onnea vielä teille kaikille! Onnea myös muulle kessuporukalle! Tällaisten nauruntäyteisten ja riemukkaiden viikonloppujen jälkeen sitä jää malttamattomana odottamaan jo seuraavaa!

Alla muutamia kuvia Tuurin näyttelystä. Kiitos kuvista Sari Vatanen!


22.5.

Tuisku (Ikurin Causa Facta) kävi viime viikonloppuna ultrassa ja saimme varmistuksen, että meille tulee juhannuspentue! <3 Olemme todella innoissamme ja odotamme malttamattomina! Jos olet kiinnostunut Ikurin-pennusta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Lisää tulevasta pentueesta voit lukea täältä.

15.5.

Eilen kantautui Lahdesta vielä lisää hienoja uutisia! Fedja (Ikurin Fedja Patrus) jatkoi pentukehien menestystään Lahden pentunäyttelyssä olemalla VSP-pentu seitsemän pennun joukosta kerrassaan upealla arvostelulla! Onnea vielä Sari!

Masi (Ikurin Expecto Amor) osallistui Lahden ryhmänäyttelyyn ja oli PU2. SERTikin olisi tullut, mutta edellisen päivän valioserti Varkaudesta ehti ensin.

Fedja Lahdessa.
Fedja Lahdessa.

13.5.

Wau mitä Ikurin ilotulitusta koko päivä eri näyttelyissä!

Varkauden kaikkien rotujen näyttelyssä tuomarina toimi Tanya Ahlman-Stockmari ja Mauri (Ikurin Bene Agis) jatkoi upeaa menestysputkeaan voittamalla ensin valioluokan, sitten kaikki urokset ja lopuksi vielä koko rodun eli Mauri oli upeasti jälleen ROP! Tiukan vastuksen Maurille tarjosi Masi (Ikurin Expecto Amor), joka oli PU2 ja sai SERTin ja tuli Suomen Muotovalioksi!!! Masi täytti eilen 2 vuotta ja tänään oli ensimmäinen mahdollinen päivä valioitua. Masi on samalla Ikurin kennelin 54. Suomen Muotovalio. Wau!

Pommi (Ikurin Tua Res VD) täydensi urosten menestystä olemalla PU4 ja ROP-Veteraani. Narttujen kärkipaikat ratkottiin äidin ja tyttären välillä ja tällä kertaa äiti voitti. Luna (Ikurin Xmas Day) voitti valionartut ja samalla kaikki nartut ja oli lopulta VSP. Diva (Ikurin Divina Diva) peesasi äitiään ja oli valioiden toinen ja PN2.

Päivän kruununa kasvattajaryhmämme oli ROP ja lopulta vielä BIS3!

Kiitos Jenna, Katja, Kärppä ja Päksy osallistumisesta, avusta kehässä ja ryhmässä, palelemisesta näyttelypaikalla sekä erityisesti hauskasta päivästä - jälleen kerran! Paljon onnea myös hienosta menestyksestä!

Varkaus KR Ikurin Bene Agis ROP ja Ikurin Xmas Day VSP
Varkaus KR Ikurin Bene Agis ROP ja Ikurin Xmas Day VSP

Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) ja Valo (Ikurin Xmas Light) edustivat Ikureita Lestijärven ryhmänäyttelyssä Tuula Prattin arvioitavina. Fanta jatkoi hienoja näyttelytuloksia olemalla ROP-Veteraani ja PN2! Valokin sai hienosti ERIn ja SA:n, oli valioiden toinen ja "PN5". Onnea Marianne ja Elina!

Fedja (Ikurin Fedja Patrus) teki puolestaan näyttelydebyyttinsä pentunäyttelyssä Kotkassa, jossa tuomarina oli Perttu Ståhlberg. Fedja oli hienosti ROP-pentu ja vielä iltapäivällä upeasti RYP3! Lämpimät onnittelut Sari hienosta näyttelyuran korkkauksesta!

9.5.

Ikureilla oli upea päivä lauantaina 6.5. Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomari Harri Lehkoselle oli ilmoitettu 35 keeshondia, joista Ikureita oli vain viisi, mutta menestys oli sitäkin hienompaa.

Ikurin Bene Agis oli upeasti ROP ja sai Rhinevale Trophy -kiertopalkinnon haltuunsa jo toistamiseen (viimeksi vuonna 2014). Lämpimät onnittelut Jenna! Mahtavaa!


ROP Ikurin Bene Agis ja VSP Eerondaali Nightwish (C) FotoTiNooa
ROP Ikurin Bene Agis ja VSP Eerondaali Nightwish (C) FotoTiNooa
Mauri (Ikurin Bene Agis) ROP Tampere KV:ssa. (C) FotoTiNooa
Mauri (Ikurin Bene Agis) ROP Tampere KV:ssa. (C) FotoTiNooa

Ikurin Divina Diva oli myös hienosti PN2 ja sai vara-cacibin, joka muuttuu cacibiksi ja näin Divan pitkään titteliriviin lisätään vielä C.I.B! Siskokset Luna (Ikurin Xmas Day) ja Valo (Ikurin Xmas Light) saivat myös valioluokassa ERIt ja Alma (Ikurin Elatio Regina) nappasi nuorten luokan voiton ja SA:n.

Päivän kruunuksi kasvattajaryhmämme oli viiden esitetyn ryhmän joukosta vielä mahtavasti ROP!

Kiitos hienosta päivästä ja ryhmiin jäämisestä Jenna, Elina ja Anna-Maija! Onnea muullekin kessuporukalle menestyksestä!


Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) ROP, ROP-Veteraani ja BIS-Veteraani Raahessa!
Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) ROP, ROP-Veteraani ja BIS-Veteraani Raahessa!

Sunnuntaina 7.5. Ikurin Quasi Fantasi "Fanta" oli Raahen ryhmänäyttelyssä ROP ja ROP-veteraani ja lisäksi vielä BIS-veteraani. Ikää Fantalla on syyskuussa 12 vuotta! Onnea teräsmuorille ja omistajalleen Mariannelle meiltä kaikilta!

23.4.

Pommi (Ikurin Tua Res VD) edusti Ikurilaisia Outokummun ryhmänäyttelyssä hienosti olemalla PU3 ja ROP-Veteraani. Kiitos Katja Pommin esille tuomisesta ja onnittelut Jupen toisesta sertistä! 

20.4.

Pentusuunnitelmia päivitelty Pentuja-sivulle. Tuisku on astutettu Keksillä ja nyt pidämme peukut pystyssä, että alkukesästä meille syntyisi pikku-Ikureita... <3

4.4.

Viikonloppuna oli jokaisen kessuihmisen vuoden kohokohta eli Erikoisnäyttely. Näyttely pidettiin tänä vuonna Seinäjoella ja lähdimmekin matkaan jo perjantai-iltana, jotta herätys ei olisi mahdottoman aikainen näyttelyaamuna. Tuomarina erikoisnäyttelyssä toimi pitkäaikainen ja arvostettu kotimainen tuomari Marja Talvitie. Näyttelyyn oli ilmoitettu 86 kessua, mikä on ennätys erikoisnäyttelyiden historiassa ja taso oli odotetun kova. Vaikka viime vuoden 18 kasvattiimme verrattuna tämän vuoden 11 Ikurilaista olikin hieman vähemmän, niin tulokset olivat meille Ikurilaisille todella erinomaisia!

Uroksissa Mauri (Ikurin Bene Agis) vastasi Ikurilaisten parhaasta suorituksesta ja uusi viime vuotisen menestyksensä olemalla upeasti PU2! Mauri voitti ensin valtavan suuren valioluokan ja nousi PU-kehässä mahtavasti toiseksi. Masi (Ikurin Expecto Amor) peesasi Mauria hienosti voittamalla ensin nuoret urokset ja olemalla lopulta PU4 varasertin kera. Mauri ja Masi ovat selvästi erikoistuneet erikoisnäyttelyiden valloitukseen, sillä viime vuonna nämä pojat olivat PU2 ja PU3. Muut uroksemme olivat myös erinomaisia: valiouroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) oli viides ja James (Ikurin Bonum Omen) sai myös ERI:n. Veteraani-uroksissa Pommi (Ikurin Tua Res VD) oli kolmas.

Nartuissa menestyksemme ei tänä vuonna ollut urostemme kaltaista, mutta koiriemme esiintymiseen ja iloiseen kehäilmeeseen olemme erittäin tyytyväisiä. Alma (Ikurin Elatio Regina) sai ERIn ja SA:n ja oli nuorten narttujen kolmas, Diva (Ikurin Divina Diva) ja Luna (Ikurin Xmas Day) saivat valioluokassa ERIt ja Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) oli veteraani-narttujen neljäs ERI:n kanssa. Valo (Ikurin Xmas Light) ja Ferra (Ikurin Aurea Corona) saivat valioluokassa EH:t.

Näyttelyn suurin kohokohta oli kuitenkin vielä odottamassa. Kasvattajaluokan kasasimme komeista uroksistamme Masista, Maurista, Rudista ja Jameksesta ja kuudesta ilmoitetusta ryhmästä olimme parhaita! Eli Kennel Ikurin oli näyttelyn Best In Show -kasvattajaryhmä! Ryhmämme sai upean arvostelun ja tuomarimme oli hyvin vaikuttunut ryhmämme yhtenäisyydestä ja näyttävyydestä. Arvostamme kasvattajaryhmämme menestyksen erittäin korkealle, koska näin pienellä pentumäärällä ja kasvatustyömme pienimuotoisuudella ei ole aina helppoa saada kasattua tasaisia ja näin korkealaatuisia ryhmiä.

Kennel Ikurin BIS-kasvattajaryhmä! (C) Toni Hakkarainen
Kennel Ikurin BIS-kasvattajaryhmä! (C) Toni Hakkarainen

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille jälleen kerran upeasti kunnostetuista ja esitetyistä koirista sekä hauskasta viikonlopusta. Ilman teitä, ei meillä olisi mahdollisuuksia esittää kasvattajaryhmiä ja te olette mahdollistaneet kasvattajaryhmiemme menestyksen tässä kovatasoisesa rodussa vuodesta toiseen. Olette täyttä kultaa!

Onnea myös kaikille muillekin erikoisnäyttelyn menestyjille ja tuloksiinsa tyytyväisille! Kiitos myös näyttelyn järjestäjille hienosta näyttelystä. Meillä on hieno rotu!

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Alla muutamia kuvia erikoisnäyttelystä. (Klikkaamalla kuvaa, se aukeaa isompana.)

30.3.

Lahden KV-näyttelyyn olimme saaneet vieraaksemme samojedikasvattaja Robin Newhousen Englannista. Hieman koko kessukansaa tyrmistytti tuomarin arvosteluskaalan tiukkuus: hän todella käytti koko asteikkoa ja antoi hyvin paljon H:ta eli "hyvää", johon ei rodussamme ole totuttu, joten kessukansa kehän laidalla oli hieman hämmentynyttä. Myös meidän koiriemme arvostelut vaihtelivat ERI:stä ja SA:sta sileän ERIn ja EH:n kautta jopa H:hon. Hieman huvittavasti tuo Ikurilaisten ainoa H osui valiouroksemme Miron (Ikurin Xmas Box) kohdalle ja yleensä erittäin hienosti menestyneet muutkin uroksemme (Ikurin Expecto Amor, Ikurin Alfa Nova ja Ikurin Canis Eximus) saivat kaikki EH:t. 

Neljästä nartustamme sentään kolme (Ikurin Elatio Regina, Ikurin Elegia Dea ja Ikurin Divina Diva) saivat ERIn ja SA:n, mutta Lunalla (Ikurin Xmas Day) napsahti poikien tavoin EH. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Alma (Ikurin Elatio Regina) saamalla varacacibin, joka kirkastuu cacibiksi. Näin silläkin on cacib-tili auennut. Alman sisko Hulda (Ikurin Elegia Dea) teki debyyttinsä koiranäyttelyissä ja vähäisestä turkista huolimatta hurmasi tuomarimme liikkeillään ja voitti luokkansa ja sai ERIn lisäksi myös SA:n.

Heikosta näyttelymenestyksestä huolimatta meillä oli erittäin hauska näyttelypäivä ja olimme erittäin ylpeitä hienosti kunnostetuista ja esitetyistä kasvateistamme. Koiranäyttelyt ovat kuitenkin arvostelulaji ja joskus, kuten nyt Lahdessa, voi käydä niin, että tuomari pitää hyvin eri tyyppisistä koirista kuin omamme. Tämä on kuitenkin lajin henki ja on mielestämme tärkeää, ettei harrastuksen mielekkyys ole sidottu pelkästään menestykseen :-) Iloisin mielin ja vatsalihakset naurusta kipeänä lähdimme näyttelystä vatsat täynnä piknik-herkkuja, joita olimme kasvattiemme omistajien kanssa tuoneet näyttelyyn.

Lämpimät onnittelut kaikille pärjänneille - tältä tuomarilta mitään ei saanut ilmaiseksi, joten jokaisesta ERIstäkin saa olla erittäin tyytyväinen! :-)

22.3.

Alma (Elatio Regina) tutkailee Vilnan vauhdikasta liikennettä.
Alma (Elatio Regina) tutkailee Vilnan vauhdikasta liikennettä.

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna kävimme Liettuassa kahdessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Näyttelyihin oli ilmoitettu 10 keeshondia, jotka kaikki olivat suomalaisia korkeatasoisia kessuja! Kilpailu oli odotetun kovaa ja koirat Suomen parhaimmistoa. Kotiin tuomisina Masille (Ikurin Expecto Amor) kaksi luokkasertiä ja yksi varacacib. Masi oli ensimmäisenä päivänä "PU3" ja toisena päivänä, kun jaksoi hienosti keskittyä esiintymiseensä, nousi kovatasoisten urosten joukosta "PU2":ksi ja sai varacacibin! Copo (Ikurin Canis Eximus) sai ERIt molempina päivinä ja oli valioluokan toinen kummassakin näyttelyssä.

Divalle (Ikurin Divina Diva) lähdimme hakemaan viimeistä kansainvälisen muotovalion arvoon tarvittavaa cacibia, mutta läheltä liippasi! Molempina päivinä Diva sai luokkasertit ja varacacibit, jotka eivät valitettavasti muutu virallisiksi. Onneksi siitä joka tapauksessa tulee Liettuan ja Baltian muotovalio, kunhan tittelit ehditään hyväksyä. Alma (Ikurin Elatio Regina) esiintyi hieman vähäisessä turkissa ja oli luokkansa toinen kummassakin näyttelyssä.

Matka oli kuitenkin kaikin puolin rankkuudestaan huolimatta erittäin hauska! Vilna oli ihanan keväinen ja seura erinomaista! Onnea myös muille hienoille suomalaiskoirille hienosta menestyksestä ja uusista titteleistä!

Valo (Ikurin Xmas Light) jatkoi edustamista Seinäjoen ryhmänäyttelyssä 18.3. ja oli upeasti VSP! Lämpimät onnittelut Elinalle Valon hienosta alkuvuodesta!

Ilouutisia ovat myös E-tyttöjen terveystulokset: molemmilla kaikki palikat kunnossa (lonkat, kyynärät, polvet ja silmät). PHPT-negatiivisiahan ne ovat, koska jalostusohjelmaamme pääsevät vain kaikki negatiivisiksi todetut kessut.

Surullisiin uutisiin kuuluu kasvattimme Essin (Ikurin Utile Dulcin) menehtyminen. Otamme osaa suureen suruun Laura ja kiitos Essin hyvästä hoidosta. Myös sen veli Upi (Ikurin Ubi Bene) joutui taipumaan sydämen pettäessä nukutuksen yhteydessä vain parin päivän päässä Essin menehtymisestä.

28.2.

Kalevalan päivänä on taas aiheitta monenlaiseen juhlaan. Mm. kennelimme vanhin kasvatti Ikurin Mae West täyttää tänään kunnioitettavat 15 vuotta; tämä on kessulle jo varsinainen saavutus! Lämpimät onnittelut Tellulle ja sen omistajalle Mallalle Kajaaniin!

24.2.

Vietimme pentupäivää viime viikonloppuna F2-pentujemme kanssa. Vauhtia riitti ja suojalumen ansiosta pennut muistuttivat valtavia lumipalloja juoksenneltuaan ja riehuttuaan lumessa. Oli mahtavaa, että kaikki pentueen pennut pääsivät paikalle! Kiitos Fedja, Vasili ja Toivo perheineen, että tulitte leikkimään Lillin ja Felixin kanssa.

Samalla oli myös Felixin (Ikurin Felix Argentum) läksiäiset, kun se seuraavana päivänä aloitti matkan Pian ja Martin kanssa kohti Moskovaa ja uutta kotiaan. Onneksi paikka on tuttu, sillä se pääsee isänsä perheen luokse asumaan Moskovan maaseudulle.

Samalla kun me peuhasimme pentujen kanssa, niin Valo (Ikurin Xmas Light) ja Fanta (Ikurin Quasi Fantasi) pitivät lippuamme hienosti korkealla Kauhavan ryhmänäyttelyssä. Valo voitti valionartut ja oli PN4 ja Fanta voitti veteraaninartut ja oli upeasti PN1 ja ROP-Veteraani! Kiitos Valon ja Fantan esille tuomisesta Elina ja Marianne! Onnea Elinalle myös Valon "siskon" Hehkun valioitumisesta!

Alla olevat kuvat pentupäivästä ja 3,5kk vanhoista pennuista on ottanut Sari Vatanen.

14.2.

Uudet kotisivut avattu! Hieman muokattu sisältö - uusi ulkoasu ja osoite. Vanhat uutiset ym. löytyvät siis edelleen myös näiltä uusilta sivuilta :-)

29.1.

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi Liettuan Kaunasista hakemassa sertin ja cacibin. Siitä tuli Liettuan valio ja cacibeja se tarvitsee enää yhdestä maasta tullakseen C.I.B:ksi. Valo oli upeasti myös ROP! VSP oli toinen kasvattimme, Winner (Ikurin Canis Fennicus), joka asustelee Venäjällä. Siitäkin tuli sertin myötä Liettuan ja Baltian muotovalio sekä C.I.B! Valo ei enää sunnuntaina osallistunut kehään, mutta Winner edusti Valonkin puolesta ja nappasi ROPin!

Hienosti edustettu ulkomailla! Well done!

22.1.

Turku KV:hen lähdettiin varmistelemaan Divan valioitumisserttiä. Olisi se tullutkin mutta Messarin serti ehti ensin. Iloisia olemme joka tapauksessa sen tiukalta tuomarilta saamasta PN2-sijasta ja cacibiksi muuttuvasta varacacibista. Myös Luna palkittiin ERIllä. Erityisen kiva oli nähdä "vanhoja" tuttuja, Virpi Lahtista ja Niilo Huumoa, sekä uusia koiria!

14.1.

Omppu Maailman Voittaja Veteraanina 2013 Budapestissa.
Omppu Maailman Voittaja Veteraanina 2013 Budapestissa.

Tänään saapui suruviesti: C.I.B. FIN & SE & PL MVA HU VMVA EUV-06 SEV-06 PLV-06 MV-06 MVV-13 Ikurin O Tempora on siirtynyt taivaallisille kentille vajaan 13 vuoden iässä. Se kiersi kehiä harvoin mutta sen saavutukset olivat sitäkin huikeampia sisältäen muun muassa Maailman Voittaja -tittelin vuodelta 2006 ja Maailman Veteraani Voittaja -tittelin vuodelta 2013 sekä Euroopan ja Ruotsin Voittaja -tittelit vuodelta 2006. Se on myös U- ja V-pentueidemme emä.

Tärkein rooli sillä kuitenkin oli Asikainen-Tittonen perheen kumppanina ja perheenjäsenenä. Lämpimät osanottomme.