Meillä on pentuja

Meille syntyi 1.3. seitsemän pirteää pikkukessua, kolme urosta ja neljä narttua. 

Kaikilla pennuilla jo ihanat kodit odottamassa. 

Jos olisit kuitenkin kiinnostunut Ikurin pennusta hieman myöhemmin, jatka lukemista eteenpäin - meillä on loppukesälle suunnitelmissa toinen pentue.

Isä: IKON's Bugatti Impressum "Bugatti"

AM CH

s. 4.7.2010
Rekisterinumero: NP26743301
Lonkat: Good
Kyynärpäät: Loukkaantunut, ei tutkittu
Polvet: Normal
Silmät: Normal (tutkittu 3 kertaa)
Sydän: Normaali
PHPT: Negatiivinen

Toimme muutama vuosi sitten Bugatin spermaa Amerikasta Suomeen. Bugatti on kookas ja komea uros, jolla on vankka luusto ja upea tumma väri. Uroksella on erittäin mielenkiintoinen sukutaulu ja se on jättänyt upeita jälkeläisiä. 

Emä: Ikurin Elatio Regina "Alma"

MVA & Junior Maailman Voittaja 2016  

s. 12.5.2015
Rekisterinumero: FI33895/15
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (Voimassa 2019 asti)
Silmät: OK
PHPT: Negatiivinen

Alma on sievä ja tasapainoinen kessunarttu, jolla on ihastuttava luonne ja helppo temperamentti. Alman turkki on ihanteellinen ja helppohoitoinen ja väritys on hyvin kaunis. Almalla on helpot ja vaivattomat liikkeet, kaunis ryhti ja mielestämme äärettömän kaunis pää ja ilme. 

Alma on meidän H2-pentueemme emä ja olemme olleet todella tyytyväisiä sen jättämiin jälkeläisiin sekä siihen, kuinka hienosti Alma hoiti pentunsa. Samoin juuri Bugatin upeat jälkeläiset ja sukutaulu saivat meidät kiinnostumaan sen käyttämisestä. Uskomme, että Alma ja Bugatti täydentävät toisiaan erinomaisesti, sillä Bugatti tuo vankkaa luustoa ja kokoa siinä missä Almalla on todella kaunis pää ja ihastuttava luonne. Molemmilla vanhemmilla on kauniit turkit ja värit sekä sopusuhtaiset rungot. 

Suuri kiitos Anna-Maijalle luottamuksesta ja mahdollisuudesta käyttää Almaa uudelleen jalostukseen!

Yhdistelmä täyttää Suomen Keeshond ry:n jalostuksen tavoiteohjelman vähimmäisehdot ja sillä on siis jalostustoimikunnan hyväksyntä.


Pentusuunnitelmia loppukesälle 2020

Isä: Avantyurin Iz Mirashela "Maxim"

FI MVA SEJV -19 & HeJW-18

(C) Jasmin Sakko
(C) Jasmin Sakko

s. 16.12.2017
Rekisterinumero: FI23609/18
Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK
PHPT: Negatiivinen
Selkä: OK 
Sydän: OK 

Maxim on komea ja hienon värin ja turkin omaava kessu-uros, jolla on ihastuttava luonne. Maxim on Venäjän tuonti ja sillä on mielenkiintoinen sukutaulu ja sillä on meriittejä niin näyttelykehistä kuin harrastuskentältäkin. Maxim tulee hienosti toimeen niin toisten urosten kuin pienten lastenkin kanssa. Maximilla on hienot mittasuhteet ja sopusuhtainen runko, jossa on kauniit värimerkit. 

Emä: Ikurin Genius Loci "Haiku"

FI MVA & Juniori Muotovalio

(C) Malla Laitinen
(C) Malla Laitinen

s. 19.6.2017
Rekisterinumero: FI39199/17
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (Voimassa 2020 asti)
Silmät: OK
PHPT: Negatiivinen 

Haiku on sijoitusnarttumme, jolla on todella kauniit kulmaukset ja tasapainoinen rakenne. Haiku on saanut myös Kaunein Nartun Pää -palkinnon rotumme erikoisnäyttelyssä 2018. Haikulla on helppohoitoinen, vaaleahkon sävyinen turkki sekä korkealle kiinnittynyt häntä. Haiku on helppo ja leikkisä, kerrostalossa elävä narttu, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja, joka rakastaa kaikkia ihmisiä sekä toisia koiria. Haiku osaa rauhoittua ja se on helppo kaveri kaikessa arjen touhussa, jota eivät uudet tilanteet tai ihmiset hätkäytä laisinkaan.

Maxim on kotoisin Venäjältä, aina Siperian perukoilta, ja jo Maximin ollessa pentu, tuijottelimme haaveillen sen sukutaulua ja mietimme mahdollisuuksia yhdistää kyseisiä linjoja omiimme. Onneksemme Maxim muuttikin Suomeen ja pääsimme Maximin epävirallisiksi kummeiksi Pian lähdettyä Maximin noutoreissulle mukaan. Siitä asti olemme miettineet mahdollisuutta käyttää Maximia jalostukseen ja erityisesti kehen narttuumme Maximin linjat, ulkonäkö ja luonne parhaiten sopisivat. Lopulta päädyimme Haikuun ja uskommekin vakaasti, että Haiku ja Maxim sopivat toisilleen erinomaisesti sukutaulujensa perusteella ja täydentävät toisiaan kauniisti myös ulkonäöllisesti. Siinä missä Maxim toivottavasti tuo lyhyempää runkoa ja kaunista, kirkasta väriä, Haikulta puolestaan toivomme kettumaista päätä ja kauniita kulmauksia. 

Kuitenkin mitä tärkeintä, molemmilla vanhemmilla on upeat ja aivan ihastuttavat luonteet ja toivommekin tästä yhdistelmästä tasapainoisia ja helpoilla ja mutkattomilla luonteilla varustettuja kessuja, jotka sopivat niin kotikoiriksi kuin erilaisiin harrastuskoteihinkin. Suuri kiitos vielä Pirrelle tästä mahdollisuudesta käyttää Maximia sekä Sannalle Haikun hyvästä hoidosta.

Yhdistelmä täyttää Suomen Keeshond ry:n jalostuksen tavoiteohjelman vähimmäisehdot ja sillä on siis jalostustoimikunnan hyväksyntä. 

Jos olisit kiinnostunut tarjoamaan Ikurin pennulle rakastavan kodin - ota rohkeasti yhteyttä.


Ikurin keeshondit...

Rodun ja kasvattiemme terveys on yksi kasvattamisemme lähtökohdista ja toivommekin, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla. Myös kaikki jalostuskoiramme ovat PHPT-negatiivisia ja tutkittuja niin lonkistaan, kyynärpäistään, polvistaan kuin silmistäänkin.

Pentuja meille harvakseltaan, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Kaikki yhdistelmämme ovat tarkoin harkittuja ja suunniteltuja.

Meillä ei ole kenneltiloja, ja näin Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne myös ulkoilevat runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Pentuja myös totutetaan käsittelyyn, harjaukseen ja kynsien leikkaukseen ja koska vietämme pentujen kanssa valtavasti aikaa, opimme myös tuntemaan niiden luonteita ja ominaisuuksia. Tavoitteenamme onkin löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava  koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii. 

Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. 

Olemme allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, ja Ikurin pennut luovutetaan

  • n. 8 viikon ikäisinä
  • rekisteröityinä ja mikrosirutettuina
  • kolmeen kertaan madotettuina
  • eläinlääkärin tarkistamina

Pennut saavat mukaansa hoito-ohjeet, pentupaketin, joka sisältää muun muassa penturuokaa, harjan ja leluja sekä kasvattajien elinikäisen, täyden tuen. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Ikurin-pennulle rakastavan kodin, ota yhteyttä!


Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista