Pentusuunnitelmia 2021

Elviiran juoksuja odotetaan alkavaksi maalis-huhtikuussa.

Isä: Ikurin Tua Res VD "Pommi"

C.I.B. FI & EE & LV & NO MVA EEV-11 PMV-13 LVV-14 HeVW-16 VV-16

Syntymäaika: 21.11.2008
Rekisterinumero: FI10731/09
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
PHPT: Perimältään negatiivinen 

Emä: Ikurin Hedera Auris "Elviira"

SERT

Syntymäaika: 21.4.2018
Rekisterinumero: FI30631/18
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
PHPT: Perimältään negatiivinen


Pommi on oma kasvattimme ja yksi Suomen menestyneimmistä keeshond-uroksista. Pommi on voittanut mm. rotumme erikoisnäyttelyn vuonna 2013 ja oli samana vuonna Suomen voitokkain keeshond-uros. Pommi on rakenteeltaan tasapainoinen ja sillä on hieno ja komea turkki sekä mitä upeimmat liikkeet. Pommilla on ikää jo 12 vuotta ja se on edelleen erinomaisessa kunnossa. Erikoisnäyttelyssa 2020 lähes 12-vuotias Pommi palkittiinkin jo toistamiseen erikoisnäyttelyn parhaana liikkujana! 

Elviira on myöskin oma kasvattimme ja oikea pienikokoinen prinsessa, jolla on hyvin sopusuhtainen rakenne ja kulmaukset. Sen turkki on helppohoitoinen ja sillä on Pommin tapaan upeat rodunomaiset liikkeet ja hyvin kaunis pää. Elviira on luonteeltaan iloinen ja tarmokas tättähäärä, joka omassa kessulaumassaan osallistuu hyvin aktiivisesti kaikkeen toimintaan. 

Olemme hyvin kiitollisia voidessamme toteuttaa tämän yhdistelmän, joka toteutuessaan olisi kasvatushistoriamme toinen pentue, jossa kummatkin vanhemmat ovat omia kasvattejamme. Tässä yhdistelmässä saamme linjattua takaisin omiin kantanarttuihimme (Ikurin Kiss Me Kate ja Ikurin Nefer Nefer), jotka ovat jättäneet kumpikin upeita jälkeläisiä suomalaiseen kessukantaan. Toivomme, että tästä yhdistelmästä saamme tasapainoisia ja terveitä, avoimilla ja iloisilla luonteilla varustettuja kessuja kaveriksi niin harrastuksiin kuin metsälenkeillekin. Ulkonäöltään toivomme pentujen olevan liioittelemattomia, kauniin värisiä ja kessumaisesti liikkuvia sekä turkeiltaan helppohoitoisia aitoja englantilaisia kessuja. 

Kiitos Katjalle ja Petrille mahdollisuudesta tämän pentueen toteuttamiseen. 

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Ikurin-pennulle rakastavan kodin, ota yhteyttä.


Varauksia otamme vastaan pentujen synnyttyä, mutta keskustelemme mielellämme potentiaalisten kotien kanssa.


Ikurin keeshondit...

Kaikki jalostuskoiramme ovat PHPT-negatiivisia ja tutkittuja vähintään niin lonkistaan, kyynärpäistään, polvistaan kuin silmistäänkin.

Pentuja meille harvakseltaan, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Kaikki yhdistelmämme ovat tarkoin harkittuja ja suunniteltuja. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Tavoitteemme on aina löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii.

Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. Koska rodun terveys on meille lähtökohta kasvattamiseen, toivomme myös, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme kasvattiemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla.

Olemme allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, ja Ikurin pennut luovutetaan

  • n. 8 viikon ikäisinä
  • rekisteröityinä ja mikrosirutettuina
  • kolmeen kertaan madotettuina
  • eläinlääkärin tarkistamina.

Pennut saavat mukaansa hoito-ohjeet, penturuokaa, harjan, leluja ja kasvattajien elinikäisen, täyden tuen. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.


Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista