Pentu-uutisia 2021

Haiku siemennettiin juhannuksen kynnyksellä ja ultrassa näkyikin nyt heinäkuun lopulla mukava määrä pentuja. Pennut syntyvät elokuun lopulla. 

Emme varaa pentuja ennen niiden syntymää, mutta keskustelemme enemmän kuin mielellämme potentiaalisten kotien kanssa koska tahansa. Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos olisit kiinnostunut tarjoamaan pikkuiselle Ikurilaiselle rakastavan kodin.


Isä: Barkee's Nothing Else Matters "Cosmo"

AM CH

Syntymäaika: 6.5.2017
Rekisterinumero: NP46597802 (AKC)
Lonkat: Good
Kyynärät: Normal
Polvet: Normal
Silmät: Normal
PHPT: Testattu negatiiviseksi

Emä: Ikurin Genius Loci "Haiku"

MVA

Syntymäaika: 19.6.2017
Rekisterinumero: FI39199/17
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (Ei voimassa)
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
PHPT: Perimältään negatiivinen


Haiku on oma kasvattimme ja kerrassaan ihastuttava kessuneiti. Haikulla on tasapainoinen rakenne, hieno, vankka luusto ja sujuvat liikkeet. Haikun turkki on helppohoitoinen ja sillä on erittäin kaunis pää, joka on palkittu Erikoisnäyttelyssä 2018 näyttelyn kauneimpana nartun päänä. Haiku on K2-pentueemme emä ja olemme olleet erittäin iloisia siitä, miten hieno emä ja periyttäjä Haiku oli. 

Cosmo on helppo ja kaunis liikkuja, joka pitää ryhtinsä hienosti liikkeessä. Cosmolla on hieno luusto sekä rodulle tyypillinen, erinomainen turkinlaatu. Luonteeltaan on Cosmo on omistajansa mukaan tasapainoinen ja lempeä. Cosmo on myös hyvin älykäs ja erittäin huumorintajuinen perhekoira, joka pitää kaikista lapsista ja eläimistä. Cosmo ei ole suunapäänä tapahtumien keskipisteessä, vaan herralle on tyypillistä tarkkailla tilannetta ensin ja toimia vasta sitten. 

Olemme hyvin iloisia voidessamme toteuttaa tämän erittäin mielenkiintoisen yhdistelmän, jossa saamme yhdistää meille uusia ja Suomessa vielä suuremmalta osin tuntemattomia linjoja Amerikasta, omiin, erinomaisesti tuntemiimme, vahvoihin narttulinjoihimme. Toivomme, että tästä yhdistelmästä saamme tasapainoisia ja terveitä, avoimilla ja tasapainoisilla luonteilla varustettuja kessuja kaveriksi niin harrastuksiin kuin metsälenkeillekin. Ulkonäöltään toivomme pentujen olevan liioittelemattomia, kauniin värisiä ja kessumaisesti liikkuvia sekä turkeiltaan helppohoitoisia Ikurilaisia. 

Tämä yhdistelmä täyttää Suomen Keeshond ry:n jalostuksen tavoiteohjelman vähimmäisvaatimukset ja sillä on siten Suomen Keeshond ry:n jalostustoimikunnan hyväksyntä. 

Kiitos Sannalle ja Jonnelle hyvästä yhteistyöstä ja mahdollisuudesta käyttää Haikua uudelleen jalostukseen!


Ikurin keeshondit...

Kaikki jalostuskoiramme ovat PHPT-negatiivisia ja tutkittuja vähintään niin lonkistaan, kyynärpäistään, polvistaan kuin silmistäänkin.

Pentuja meille syntyy vain harvakseltaan, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Kaikki yhdistelmämme ovat tarkoin harkittuja ja suunniteltuja. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Tavoitteemme on aina löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii.

Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. Koska rodun terveys on meille lähtökohta kasvattamiseen, toivomme myös, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme kasvattiemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla.

Olemme allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, ja Ikurin pennut luovutetaan

  • n. 8 viikon ikäisinä
  • rekisteröityinä ja mikrosirutettuina
  • kolmeen kertaan madotettuina
  • eläinlääkärin tarkistamina.

Pennut saavat mukaansa hoito-ohjeet, penturuokaa, harjan, leluja ja kasvattajien elinikäisen, täyden tuen. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.


Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista