Pentu-uutiset

Jännittävät pentusuunnitelmat muuttuvat todeksi.

Lyyli siemennettiin marraskuun lopussa  ja juuri ennen joulua Lyyli ultrattiin kantavaksi. Pentuja näkyi kunnon määrä ja pentueen odotetaan syntyvän tammikuun lopussa. Jännittävää!

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Ikurin pennulle rakastavan ja aktiivisen kodin, ota yhteyttä.


Isä: Ikurin Stella Polaris

C.I.B. FI & SE & EE & LV & CZ & RU & BY & HU MVA EE VMVA HU JMVA EUJV-08 V-10 RKFV-09 EEV-12 HeW-12 MV-13 EEV-13 SEV-14 HeVW-15 V-15 VV-15 PMVV-15 EEVV-16 LVVV-16 VV-17 HeW-17 HeVW-17

24.11.2007 - 25.5.2020
Rekisterinumero: FIN12600/08
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Polvet: 0/0 (Ei voimassa)
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia

Keksi oli yksi Suomen menestyneimpiä keeshond-uroksia ja se voittikin aikanaan Vuoden Keeshond -uros palkinnon peräti kolme kertaa. Lisäksi se oli kahdesti paras uros Cruft'sissa ja oli vakiomenestyjä ryhmäkehissä. 

Hienon näyttelymenestyksensä lisäksi Keksi oli luonteeltaan mitä mukavin kessu-uros. Se oli aktiivinen ja mukana kaikessa touhussa, mutta se osasi myös rauhoittua. Se oli helppo reissukaveri ja se sopeutui aina nopeasti uusiin tilanteisiin. Keksi oli aina hyvällä tuulella!

Keksi on jättänyt hyvää jälkeä suomalaiseen keeshond-kantaan ja se onkin myös meidän hienon G2-pentueemme isä. Keksi oli tunnettu upeista liikkeistään ja hienosta rakenteestaan. Sillä oli erinomaiset mittasuhteet ja kaunis Ikurin pää sekä hieno luusto.

Emä: Ikurin Hasta Bonita

C.I.B FI & CH & LT MVA ALPENSG-21


 

21.4.2018
Rekisterinumero: FI30630/18
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia

Lyyli on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt kerryttää myös hienoa näyttelymenestystä: se oli mm. Erikoisnäyttelyssä 2019 PN2 sekä Helsinki Winner 2019 -näyttelyssä isosta narttulaumasta PN4. Lisäksi se on ehtinyt käydä valloittamassa myös Keski-Eurooppaa ja onkin ainoa suomalainen keeshond, joka on virallisesti Alppien muotovalio!

Lyylikin on luonteeltaan hyvin aktiivinen ja touhukas sekä hyvin kiltti. Lyyli tulee hienosti toimeen muiden kessujen kanssa ja sillä on hyvä itsetunto. Se on rohkea ja tasapainoinen ja se sopeutuu Keksin tavoin nopeasti uusiin tilanteisiin. 
Olemme todella iloisia voidessamme toteuttaa tämän yhdistelmän. Nämä sukutaulut ovat olleet mielessämme aikanaan jo Lyylin pentuetta suunnitellessame. Lyylissä yhdistyvät omat linjamme amerikkalaisiin ja australialaisiin linjoihin, joihin nyt Keksi tulee tuomaan aimo annoksen Ikurilaisuutta sekä englantilaisia kessulinjoja. Keksi edustaa hyvin perinteistä ja alkuperäistä keeshond-tyyppiä ja uskomme, että Lyylin kanssa tuloksena voi parhaimmillaan olla klassisia, kauniin värisiä, vapaasti ja kessumaisesti liikkuvia aktiivisia kessuja moniin harrastuksiin. 

Kiitos Lyylin toiselle omistajalle Katjalle mahdollisuudesta tähän pentueeseen sekä Reprovetille hienosta työstä pentujen alkuunsaattamisessa. 


Ikurin keeshondit...

Kaikki jalostuskoiramme ovat PHPT-negatiivisia ja tutkittuja vähintään niin lonkistaan, kyynärpäistään, polvistaan kuin silmistäänkin.

Pentuja meille harvakseltaan, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Kaikki yhdistelmämme ovat tarkoin harkittuja ja suunniteltuja. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Tavoitteemme on aina löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii.

Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. Koska rodun terveys on meille lähtökohta kasvattamiseen, toivomme myös, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme kasvattiemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla.

Olemme allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, ja Ikurin pennut luovutetaan

  • n. 8 viikon ikäisinä
  • rekisteröityinä ja mikrosirutettuina
  • kolmeen kertaan madotettuina
  • eläinlääkärin tarkistamina.

Pennut saavat mukaansa hoito-ohjeet, penturuokaa, harjan, leluja ja kasvattajien elinikäisen, täyden tuen. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.


Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista