N2

s. 20.2.2023


Narttu

Ikurin Natus Bellatrix


Emä: Ikurin Juno Bella
"Nasu"

FI & EE MVA TLNW22

Syntymäaika: 1.3.2020
Rekisterinumero: FI22842/20
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
PHPT: Perimältään negatiivinen

Isä: Barkee All That And More
"Bear"

GCHG (Grand Champion Gold)

Syntymäaika: 12.12.2012
Rekisterinumero: NP34316402
Lonkat: Good
Kyynärät: Normal
Polvet: Normal
Silmät: Normal
PHPT: Negatiivinen

Pari vuotta sitten meillä oli ilo ja kunnia saada tuotua upeaa Bearia Suomeen pakasteena aina Amerikasta asti. Se ei kuitenkaan ole mikään tyypillinen ulkomainen siitosmatadori, vaan sitä on käytetty jalostukseen hyvin maltillisesti. Tämän yhdistelmän tavoitteena on yhdistää omia vahvoja narttulinjojamme Suomessa uusiin, mutta perinteikkäisiin sukulinjoihin Amerikasta. Ulkonäöllisesti sekä Bear että Nasu ovat erittäin rotutyypillisiä, tasapainoisesti rakentuneita ja mitä hienoimmilla turkinlaaduilla varustettuja kessuja. Luonteeltaan Nasu vilkas ja ihmisläheinen, Bear puolestaan hyvin rauhallinen ja leikkisä herrasmies, joka tulee toimeen niin toisten koirien kuin lastenkin kanssa. 

Bear on periyttänyt hienoja jälkeläisiä Amerikassa ja sen tytär on ollut erityisen voitokas näyttelyissä vuoden 2022 aikana. Itsekin se on peräti Amerikan Grand Champion Gold -tasolla, mikä kertoo merkittävästä näyttelymenestyksestä. Nasukin ehti kerätä  ennen valioitumistaan kunnioitettavan määrän SERTejä ja se valioitukin heti ensi yrittämällä kaksi vuotta täytettyään.

Toivomme, että tästä yhdistelmästä on tuloksena mahdollisimman rotutyypillisiä keeshondeja ilman mitään liioiteltuja piirteitä, niin ulkonäön kuin luonteenkin osalta. 

Kiitos Nennalle Nasun loistavasta hoitamisesta ja hyvästä yhteistyöstä ja kiitos Bearin omistajalle Elisalle mahdollisuudesta käyttää Bearia jalostukseen täällä Suomessa.

Tämän yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä. Yhdistelmä täyttää Suomen Keeshond ry:n jalostuksen tavoiteohjelman vähimmäisvaatimukset ja sillä on siten jalostustoimikunnan hyväksyntä.