Kolmen sukupolven voimin

Kennel Ikurin

(C) TEXTerri
(C) TEXTerri

Kennel Ikurin on Jyväskylän liepeillä sijaitseva keeshond-kennel, joka on kasvattanut kotioloissa pienimuotoisesti englantilaistaustaisia keeshondeja jo vuodesta 1983.

Kennelin omistivat alkuun Pia ja Martti Vatanen, mutta vuosien varrella on tapahtunut kaksikin omistajamuutosta: ensin Martti luopui osuudestaan, ja Pian ja Martin tytär Katariina Saarilahti siirtyi toiseksi omistajaksi. Viimeisin muutos tapahtui, kun Katariinan tytär Ida Saarilahti tuli kolmanneksi jäseneksi. Myös kennelin aikaisempi omistaja Martti osallistuu sen arkeen kuten myös Katan perhe.

Koiramme ovat ensisijaisesti perheenjäseniä, ja itse harrastamme pienimuotoisen kasvattamisen lisäksi erityisesti näyttelyitä. Omaksi iloksemme touhuamme myös rally-tokon ja arkitokon parissa. Myös kaverikoiratoiminta on lähellä sydämiämme.

(C) Krista Näppä
(C) Krista Näppä

Monet kasvattimme ovat pärjänneet upeasti näyttelykehien lisäksi myös agility- ja toko-kentillä. Pyrimmekin kasvattamaan keeshondeja, joiden ulkonäkö, terveys ja luonne mahdollistavat minkä harrastuksen tahansa. Koirien loistaminen eri kentillä on kasvattien omistajien ansiota - siitä lämmin kiitos heille!

Kennel Ikurissa näkivät päivänvalon ensimmäiset kessupennut 1983. Varsinainen kasvatustyömme tehostui kuitenkin vasta aloitettuamme yhteistyön englantilaisen Gavimir-kennelin kanssa. Olemme tuottaneet sieltä vuosien varrella neljä eri keeshondia, jotka kaikki ovat olleet kansainvälisiä valioita ja joilla on ollut huomattava vaikutus Suomen keeshondien kantaan. 

Kasvatustyömme pohjautuu omiin linjoihimme; vuonna 2016 syntyneiden F2-pentujemme takana on katkeamattomasti seitsemän polvea Ikurin koiria. Omia linjojamme olemme sitten täydentäneet kiinnostavilla sukulinjoilla, joita olemme saaneet eri puolilta maailmaa: Ruotsista, Englannista, Australiasta ja Amerikasta.

Pentuja meille syntyy silloin tällöin - ei edes vuosittain -, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Meillä ei ole kenneltiloja, joten näin Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme.

Olemme aktiivisia yhdistystoimijoita ja olemme sitä mieltä, että yhteistyö kasvattajien välillä mahdollistaa menestymisen. Pia on toiminut Suomen Keeshond ry:n jalostustoimikunnan puheenjohtajana ja lehden päätoimittajana useaan otteeseen. Hän on ollut myös pitkään Kennelliiton valtuuston jäsenen ja monissa koiranäyttelyiden järjestelytoimikunnissa tuomarisihteerinä ja/tai puheenjohtajana. Myös Kata on toiminut Suomen Keeshond ry:n hallituksessa, ja nyt Ida on ollut saman yhdistyksen varapuheenjohtaja ja toimii edelleen pentuvälittäjänä sekä yhdistyksen edustajana Kennelliiton valtuustossa.

Ikurilaisia kesäpäivillä vuonna 2017
Ikurilaisia kesäpäivillä vuonna 2017
Ikurilaisia Erikoisnäyttelyssä 2016 mahtava määrä
Ikurilaisia Erikoisnäyttelyssä 2016 mahtava määrä

Meillä on aktiivisia kasvattien omistajia, joiden kanssa olemme tekemisissä myös koiranäyttelyiden ulkopuolella. Muun muassa Ikurin kesäpäivät kokoavat kaksi- ja nelijalkaisia Ikurilaisia eripuolilta Suomea yhteen. Suureen ja hurtilla huumorilla varustettuun joukkoomme mahtuu mukaan!

Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.

Olette myös lämpimästi tervetulleita tutustumaan meihin ja koiriimme niin Jyväskylään, Vilppulaan kuin Espooseenkin. Olemme aina valmiita keskustelemaan niin kessusta rotuna kuin kasvatustyöstämme että tulevista suunnitelmistamme. Aina saa kysyä ja yhteyttä saa ottaa milloin tahansa.

Halataan kun tavataan!
Pia, Kata & Ida

Pia
Pia
Kata
Kata
Ida
Ida

Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista