Kolmen sukupolven voimin

Kennel Ikurin

(C) TEXTerri
(C) TEXTerri
(C) EloKarelia 2023
(C) EloKarelia 2023

Olemme kasvattaneet kotioloissa pienimuotoisesti englantilaistaustaisia keeshondeja jo vuodesta 1983. Kennelnimen omistivat alkuun Pia ja Martti Vatanen, mutta vuosien varrella on tapahtunut kaksikin omistajamuutosta: ensin Martti luopui osuudestaan, ja Pian ja Martin tytär Katariina Saarilahti siirtyi toiseksi omistajaksi. Viimeisin muutos tapahtui, kun Katariinan tytär Ida Saarilahti tuli kolmanneksi jäseneksi. Myös perheemme osallistuvat suuressa roolissa koiriemme ja kasvatuksemme arkeen eikä pienimuotoinenkaan kasvattaminen olisi mahdollista ilman heidän tärkeää panostaan ja tukeaan. 

Haluamme pitää koiramäärämme pienenä, koska koiramme ovat ensisijaisesti perheenjäseniämme, joiden kanssa harrastamme pienimuotoisen kasvattamisen ja pitkien metsälenkkien lisäksi erityisesti näyttelyitä. Omaksi iloksemme touhuamme myös rally-tokon ja arkitokon parissa. Myös kaverikoiratoiminta on lähellä sydämiämme. 

Monet kasvattimme ovat pärjänneet upeasti näyttelykehien lisäksi myös agility- ja toko-kentillä. Vaikka pyrimmekin kasvattamaan keeshondeja, joiden ulkonäkö, terveys ja luonne mahdollistavat minkä tahansa harrastuksen, on kasvattiemme loistaminen eri kentillä kasvattien omistajien ansiota - siitä lämmin kiitos heille!

Kennel Ikurissa näkivät päivänvalon ensimmäiset kessunpennut 1983. Varsinainen kasvatustyömme tehostui kuitenkin vasta aloitettuamme yhteistyön englantilaisen Gavimir-kennelin kanssa. Olemme tuottaneet sieltä vuosien varrella neljä eri keeshondia, jotka kaikki ovat olleet kansainvälisiä valioita ja joilla on ollut huomattava vaikutus Suomen keeshondien kantaan.

Kasvatustyömme pohjautuu omiin linjoihimme; vuonna 2016 syntyneiden F2-pentujemme takana on katkeamattomasti seitsemän polvea Ikurin koiria. Omia linjojamme olemme sitten täydentäneet kiinnostavilla sukulinjoilla, joita olemme saaneet eri puolilta maailmaa: Ruotsista, Englannista, Australiasta ja Amerikasta.

Pentuja meille syntyy silloin tällöin - ei edes vuosittain -, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Tavoitteemme on aina löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii. Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. Koska rodun terveys on meille lähtökohta kasvattamiseen, toivomme myös, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme kasvattiemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla. 

Olemme aktiivisia yhdistystoimijoita ja olemme sitä mieltä, että yhteistyö kasvattajien välillä mahdollistaa menestymisen. Pia on toiminut Suomen Keeshond ry:n jalostustoimikunnan puheenjohtajana ja lehden päätoimittajana useaan otteeseen. Hän on ollut myös pitkään Kennelliiton valtuuston jäsenen ja monissa koiranäyttelyiden järjestelytoimikunnissa tuomarisihteerinä ja/tai puheenjohtajana. Myös Kata on toiminut Suomen Keeshond ry:n hallituksessa, ja nyt Ida on ollut saman yhdistyksen varapuheenjohtaja ja toimii edelleen pentuvälittäjänä sekä yhdistyksen edustajana Kennelliiton valtuustossa. Olemme Suomen Kennelliiton jäseniä ja allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoutumuksen. Lisäksi olemme myös Suomen Keeshond ry:n ja Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:n jäseniä. 

Ikurilaisia kesäpäivillä vuonna 2017
Ikurilaisia kesäpäivillä vuonna 2017
Ikurilaisia Erikoisnäyttelyssä 2016 mahtava määrä
Ikurilaisia Erikoisnäyttelyssä 2016 mahtava määrä

Meillä on aktiivisia kasvattien omistajia, joiden kanssa olemme tekemisissä myös koiranäyttelyiden ulkopuolella. Muun muassa Ikurin kesäpäivät kokoavat kaksi- ja nelijalkaisia Ikurilaisia eripuolilta Suomea yhteen. Hurtilla huumorilla varustettuun joukkoomme mahtuu mukaan!

Olemmekin aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.

Olette myös lämpimästi tervetulleita tutustumaan meihin ja koiriimme niin Jyväskylään, Vilppulaan kuin Helsinkiinkin. Olemme aina valmiita keskustelemaan niin kessusta rotuna kuin kasvatustyöstämme että tulevista suunnitelmistamme. Aina saa kysyä ja yhteyttä saa ottaa milloin tahansa.

Halataan kun tavataan!
Pia, Kata & Ida

Pia
Pia
Kata
Kata
Ida
Ida

Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry - Lisätietoa rodusta
Pentuopas - Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi - Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista