2018

22.12.

Koiraharrastajan vuoden kohokohta, Messari-viikonloppu, oli meille erittäin menestyksekäs ja täynnä onnistumisia, vaikka olimmekin tavanomaista pienemmällä porukalla kisailemassa. 

Lauantaina Helsinki Winner -näyttelyssä Alma (Ikurin Gratia Speciali) nappasi jackpotin, sillä ensin se voitti 9 juniorinarttua  ja sai siis tittelin Helsinki Junior Winner -18. Lopulta kaikki nartut voitettuaan se sai vielä tittelin Helsinki Winner -18. Alma oli lopulta VSP yhden Sertin ja Nord-sertin kera. Paljon onnea! Myös Alman siskot Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat ERIt ja Haiku oli vielä junioriluokan neljäs. Valionartuissa isompi Alma (Ikurin Elatio Regina) sai myös ERIn ja oli suuren valionarttujen luokan neljäs SA:n kera ja myös Masi (Ikurin Expecto Amor) sai valiouroksissa ERIn. Kaiken huipuksi olimme peräti neljän esitetyn kasvattajaryhmän joukosta ROP ja pääsimme esiintymään isoon kehään.

Kennel Ikurin ROP-kasvattaja. Ikurin Elatio Regina, Ikurin Genius Loci, Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Kim Studenski
Kennel Ikurin ROP-kasvattaja. Ikurin Elatio Regina, Ikurin Genius Loci, Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Kim Studenski
HeW-18 HeJW-18 JV-18 Ikurin Gratia Speciali (C) Kim Studenski
HeW-18 HeJW-18 JV-18 Ikurin Gratia Speciali (C) Kim Studenski

Sunnuntaina Alma (Ikurin Gratia Speciali) jatkoi voittokulkuaan ja voitti jälleen kymmenen juniorinarttua ja on näin myös Juniori Voittaja -18. Tuomari ihastui muihinkin G2-tyttösiin, sillä Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) peesasivat Almaa olemalla junioriluokan toinen ja kolmas; molemmat saivat ERIt ja SAt. Alma oli vielä lopulta PN4 ja sai jälleen SERTin, Haikulle puolestaan tuli vara-SERT. Iso-Alma (Ikurin Elatio Regina) oli tänäänkin suuren valionarttu-luokan neljäs SA:n kera. Valiouroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) ja Masi (Ikurin Expecto Amor) saivat ERIt ja Rudi vielä SA:n. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

Pentunäyttelyn puolella kehässä pyörähti lauantaina ja sunnuntaina peräti viisi pikku-Ikurilaista. Lauantaina Lulu (Ikurin Harmonia Optima) voitti kaikki narttupennut ja oli VSP-pentu. Lyyli-sisko (Ikurin Hasta Bonita) oli isojen pentujen toinen ja sai KP:n ja Elviira (Ikurin Hedera Auris) neljäs. Isoissa urospennuissa Elmo (Ikurin Heros Maksimus) oli toinen ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) oli kolmas. Lopulta kahdesta esitetystä ryhmästä kasvattajaryhmämme oli ROP ja ryhmäkehässäkin pääsimme 7 parhaan joukkoon. Sunnuntaina Lyyli oli isojen narttupentujen paras ja PN2-pentu, Lulu kolmas ja Elviirakin sai hienon arvostelun. Tällä kertaa isoissa urospennuissa Paddington oli toinen ja Elmo kolmas. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

Suuri kiitos kasvattiemme omistajat ja kaikki ystävät hauskoista päivistä! :-)


Ikurin Harmonia Optima (C) Kim Studenski
Ikurin Harmonia Optima (C) Kim Studenski
Ikurin Hasta Bonita (C) Kim Studenski
Ikurin Hasta Bonita (C) Kim Studenski

15.11.

Huikea viikonloppu Ikurilaisilla Jyväskylän NORD- ja KV-näyttelyissä viime viikonloppuna! 

Lauantaina australialaiselle tuomarille Glenway Dymockille esitettiin 27 kessua. Me saimme uuden valion, kun Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai sertin vain pari päivää 2-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Se oli upeasti myös PU2. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU4 ja VSP-Veteraani. Nartuissa saimme jackpotin, kun sertin sai Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) voitettuaan nuorten luokan ja olemalla VSP ja sai näin myös NORD sertin. Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli Mesin jälkeen nuorten luokan toinen ja PN3 ja Haiku (Ikurin Genius Loci) PN4. Ferra (Ikurin Aurea Corona) oli valioiden kolmas, Luna (Ikurin Xmas Day) oli valioiden neljäs ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) veteraaniluokan toinen. Myös Masi (Ikurin Expecto Amor) sai valiouroksissa ERIn. Upean päivän kruunasi vielä kasvattajaryhmämme ROP-sijoitus kahden esitetyn ryhmän joukosta. 

Kennel Ikurin ROP-Kasvattaja. Koirat vasemmalta: Ikurin Stella Polaris, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) TEXTerri
Kennel Ikurin ROP-Kasvattaja. Koirat vasemmalta: Ikurin Stella Polaris, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) TEXTerri

Sunnuntaina Elina Haapaniemen kehään saimme muutaman lisävahvistuksen, kun uroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) ja Mauri (Ikurin Bene Agis) liittyivät joukkoomme. Pojat olivatkin parhaat uroksemme, kun Rudi oli PU3 ja Mauri PU4. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli jälleen VSP-Veteraani, Fedja (Ikurin Fedja Patrus) voitti nuorten luokan ja sai SA:n ja Masi (Ikurin Expecto Amor) sai myös ERIn valiouroksissa. Nartuissa pöytää putsasivat jälleen siskokset, kun Haiku (Ikurin Genius Loci) oli PN3 ja sai SERTin ja vara-cacibin, joka muuttuu cacibiksi ja Alma (Ikurin Gratia Speciali) PN4. Valionartuissa Luna (Ikurin Xmas Day) oli kolmas ja Ferra (Ikurin Aurea Corona) neljäs. Pepsi oli tänäänkin veteraanien toinen. Päivämme kohokohta oli jälleen kasvattaryhmämme nappaama ROP-voitto kahdesta esitetystä ryhmästä. 

Kaiken kaikkiaan PU- ja PN-sijoituksia tuli yhdeksän seitsemälle eri Ikurin koiralle. Kun tähän menestyshuumaan vielä lisätään molempien päivien ROP-kasvattajaryhmä kahdesta esitetystä ryhmästä, voi olla tyytyväinen kotinäyttelyn kokonaissaldoon. Kiitos mahtaville kasvattienomistajillemme jälleen kerran hulvattomasta viikonlopusta ja paljon onnea kaikesta menestyksestänne! Olette täyttä kultaa!

Kennel Ikurin ROP-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Bene Agis, Ikurin Alfa Nova, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gratia Speciali. (C) Sari Vatanen
Kennel Ikurin ROP-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Bene Agis, Ikurin Alfa Nova, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gratia Speciali. (C) Sari Vatanen

6.11.

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi viikonloppuna Tartossa ja oli heti lauantaina PN2 ja sai Cacibin ja Sertin. Näin Valosta tuli hienosti Viron ja Baltian muotovalio, mutta ennen kaikkea Kansainvälinen Muotovalio (33. Ikurilainen kansainvälinen muotovalio)! Monta kertaa viimeinen cacib on ollut kovin lähellä ja nyt se tuli kerrassaan tyylikkäästi. Sunnuntain toisestakin näyttelystä Valo nappasi vielä toisen cacibin, ihan vain kirsikaksi kakun päälle. Lämpimät onnittelut Elina ja Valo! 

5.11.

Diva synnytti lauantaina 3.11. kaksi potraa ja reipasta poikaa. Lisää tietoja Pentuja -sivulla...

30.10.

Tuisku (Ikurin Causa Facta) ja omistajansa Malla ovat vallan hurjastelleet rally-toko -kentillä, sillä Tuisku on vuoden 2018 aikana hankkinut itselleen peräti kolme rally-tokon koulutustunnusta (RTK1, RTK2 ja RTK3)! 

Aivan mieletöntä! Lämpimät onnittelut! 

29.10.

Lauantaina 27.10. Ikurilaisia oli edustamassa Seinäjoen KV-näyttelyssä. Tuomari Gabriela Veigalle esitettiin huimat 26 aikuista kessua, joiden joukossa meidän turkkia vaihtavat kasvattimme pärjäsivät ihan mukavasti.

Uroksissa meitä edusti Fedja (Ikurin Fedja Patrus), joka voitti hienosti nuorten luokan ja sai ainoana SA:n. PU-kehässä ei hieman kehittyneempien ja valmiimpien kilpakumppaneiden rinnalla tullut sijoitusta, mutta hienosti meni silti. 

Juniorinartut voitti puolestaa pikku-Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja sai lopulta SERTin ja oli "PN5". Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli nuorten luokan toinen ja Valo (Ikurin Xmas Light) sai ERIn valioluokassa. Pepsi (Ikurin Vera Causa) sai puolestaan ERIn ja SA:n ja oli veteraaninarttujen toinen. Kasvattajaryhmää emme esittäneet juuri koirien turkkivaiheiden epätasaisuuden vuoksi. 


Seuraavana päivänä vietimme H2-pentumme kanssa pentupäivää Saarilahdessa ja voi miten pennuilla oli hauskaa (ja kuraista)! Olipa ihana nähdä teitä kaikkia ja kiitos hienosta työstä, jota olette tehneet pikkuisten Ikurilaistenne kanssa! 

Olivia Lillin ottamissa kuvissa temmeltävät Hasse (Ikurin Hac Vice), Paddington (Ikurin Honores Ursus), Pate (Ikurin Hic Hoc), Elmo (Ikurin Heros Maximus), Hedda (Ikurin Historia Nova) ja Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sekä vierailevina tähtinä Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sekä Lilli (Ikurin Femina Bella). 

Pentupäivän osallistujat (C) Olivia Lill
Pentupäivän osallistujat (C) Olivia Lill

21.10. 

H2-pentumme tekivät esiin marssin Lahden pentunäyttelyssä 21.10., jonne tuomari Erika Häkkiselle oli ilmoitettu peräti 13 kessunpentua, joista viisi oli meidän H2-pentujamme ja taso oli odotetun kova. 

Parhaiten meiltä pärjäsi pikkuinen Lulu (Ikurin Harmonia Optima), joka vallattomasti ja itseään hihnasta talutellen kipitteli aina ROP-pennuksi ja ryhmässäkin vielä viiden parhaan joukkoon. Lulun pikkusisko Elviira (Ikurin Hedera Auris) nousi Lulun peesissä viiden pikkupennun joukosta hienosti kolmanneksi. Pienissä urospennuissa pisimmän korren H2-pentujen sisäisessä kilpailussa vei Pate (Ikurin Hic Hoc), joka oli pienten urospentujen toinen ja sai kunniapalkinnon. Paten jälkeen pikku-urosten kolmas oli Paddington (Ikurin Honores Ursus) ja neljäs Elmo (Ikurin Heros Maximus). Kasvattajaryhmämme oli kahdesta esitetystä ROP-kasvattajaryhmä ja sai kunniapalkinnon sekä hienon arvostelun. 

Kiitos kasvattatienomistajillemme hauskasta päivästä - päivien venyminen pitkiksi on pelkkää nautintoa teidän kanssanne! Kiitos myös koko kessuväelle mukavasta päivästä pentukehän laidalla. 

15.9. 

Englannin tuontimme Deni (Zandvoort Purrsonal Look) kävi ensimmäisessä pentunäyttelyssään Helsingissä. Tuomari Marianne Holm antoi Denille kivan arvostelun ja Deni oli isojen pentujen ensimmäinen ja sai kunniapalkinnon.  Kiitos Kukka ja Alex Denin hyvästä hoidosta!

9.9.

Viime viikonloppuna me kasvattajat estyimme osallistumasta Helsingin kaikkien rotujen koiranäyttelyyn niin lattiaremontin, koirien hoitamisen kuin rally-tokon SM-kisojen vuoksi. Onneksi kuitenkin aktiiviset kasvattienomistajat lähtivät palelemaan sateiseen Helsinkiin. Tuomari Paavo Mattilan kehässä kasvateistamme menestyksekkäimmät olivat Rudi (Ikurin Alfa Nova) olemalla valioiden toinen ja PU3 sekä Daisy (Ikurin Gesta Fabella), joka voitti juniorinartut ja oli PN3 ja sai jälleen yhden sertin. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) voitti nuorten urosten luokan ja sai SA:n sekä vara-sertin. Velipoika Toivo (Ikurin Fides Mundus) parantaa näyttely näyttelyltä ja tällä kertaa tuloksena nuorten luokan toinen sija ja ERI. Pommi (Ikurin Tua Res VD) oli hienosti ROP-Veteraani ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) ja Haiku (Ikurin Genius Loci) saivat myös ERIt ja olivat Daisy-siskon jälkeen juniorinarttunen toinen ja kolmas. Kasvattajaluokkamme oli toinen ja sai kunniapalkinnon. Kiitos ihanat Ikurilaiset taas kerran!

Kennel Ikurin KAK2 KP. Koirat vasemmalta: Ikurin Tua Res VD, Ikurin Alfa Nova, Ikurin Gesta Fabella & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Eila Helen
Kennel Ikurin KAK2 KP. Koirat vasemmalta: Ikurin Tua Res VD, Ikurin Alfa Nova, Ikurin Gesta Fabella & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Eila Helen
G2-siskokset Mesi, Daisy ja Haiku. (C) Eila Helen
G2-siskokset Mesi, Daisy ja Haiku. (C) Eila Helen

Luna (Ikurin Xmas Day) ja Ida olivat puolestaan Suomen Keeshond ry:n joukkueessa rally-tokon SM-kilpailuissa Tampereella. Vasta rally-toko -uransa toisesta kilpailusta alokasluokassa napsahti 89 pistettä ja nyt on molemmilla yrityksillä tullut hyväksytty tulos. Kiitos kivasta päivästä ja kannustuksesta kessuporukalle!

Ida ja Luna rally-tokon SM-kisoissa.
Ida ja Luna rally-tokon SM-kisoissa.

Diva (Ikurin Divina Diva) on nyt astutettu Eerondaali Braveheartilla ja pentuja toivotaan syntyväksi marraskuun alussa. Pidetään peukut pystyssä! Lisätietoja Pentuja-sivulta. 

27.8.

Daisy (Ikurin Gesta Fabella) kävi 10.8. hakemassa Raision Kaikkien Rotujen näyttelystä erinomaisen ja oli junioriluokan kolmas. Seuraavana päivänä Daisyn sisko Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli Kuhmon ryhmänäyttelyssä PN2 ja sai jälleen yhden SERTin lisää. Onnea siskoksille!

Tästä viikon päästä eli 18.8. lähdimme oikein suurella joukolla Kouvola kaikkien rotujen näyttelyyn, jossa olikin peräti 16 kessua kehässä! Kehän kuningas oli tällä kertaa ansaitusti Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka oli upeasti ROP! Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU3 ja VSP-Veteraani ja Diva (Ikurin Divina Diva) voitti valionartut ja oli PN2. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai ERIn ja oli nuorten luokan toinen ja Masi (Ikurin Expecto Amor) hurmasi tuomarin, mutta sai valitettavasti EVAn, koska se ontui hieman liikkeessä. Onneksi hieroja sai jo pikkuveli-Elmon kanssa painimisesta aiheutuneen lihasjumin aukeamaan. Kasvattajaryhmiä esitettiin kaksi ja meidän ryhmämme oli ROP ja lunasti pääsylipun ryhmäkehään. Ryhmissä Rudi nousi vielä upeasti kahdeksan parhaan joukkoon!

Ikurin Alfa Nova ROP! Kuva Erikoisnäyttelystä 2018. (C) Miia Sihvonen
Ikurin Alfa Nova ROP! Kuva Erikoisnäyttelystä 2018. (C) Miia Sihvonen

Viime sunnuntaina, 26.8. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) ja Toivo (Ikurin Fides Mundus) kävivät kesäturkkisina hakemassa Riihimäeltä Marja Talvitien kehästä EH:t. Ei muuta kuin turkin kasvatusta veljeksille! Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli junioreiden toinen ja sai erinomaisen. Kiitos kasvattiemme esiintuomisesta!

Meillä on pentusuunnitelmia syksylle 2018! Katso lisää Pentuja-sivulta.

10.8.

Lauantaina 28.7. Valo (Ikurin Xmas Light) oli Porin kansainvälisessä koiranäyttelyssä valioiden toinen ja "PN5". Viimeinen cacib jäi harmittavan lähelle. 

Sunnuntaina 29.7. olimme isommalla porukalla Mikkelin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomari Harry Tast ei innostunut helteen väsyttämistä ja kesäturkkisista nartuistamme. Parhaasta tuloksesta vastasi Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur), saatuaan ERIn ja oltuaan junioreiden kolmas. Valo (Ikurin Xmas Light) sai myös erinomaisen ja oli suuren valioluokan neljäs. Luna (Ikurin Xmas Day) ja Diva (Ikurin Divina Diva) saivat myös erinomaiset valioluokassa. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

Seuraavana viikonloppuna eli elokuun ensimmäisenä viikonloppuna olimme jakautuneet kahteen paikkaan, Pia ja Sari kävivät palkintojahdissa Latviassa ja Liettuassa ja Ida puolestaan vietti viikonlopun kasvatinomistajien kanssa Kuopion kansainvälisissä koiranäyttelyissä. Ensin perjantaina Liettuassa Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli ROP ja sai SERTin ja cacibin ja Haiku (Ikurin Genius Loci) oli ROP-Juniori ja sai Liettuan juniori-Sertin. Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli valioluokan toinen, matkaseuralainen Chaplin oli urosten toinen ja kasvattajaryhmämme oli ROP. Lauantaina Fedja oli PU3 ja Haiku jälleen ROP-Juniori ja sai Juniori-Sertin ja tuli Liettuan Juniori Muotovalioksi. Pepsi esiintyi tällä kertaa veteraaniluokassa ja oli ROP-Veteraani ja Veteraani-Sertin. 

Kuopion NORD-näyttelyssä tuomari Michael Leonard nosti 17 kessun joukosta narttujen voittajaksi pikku-Alman (Ikurin Gratia Specialin), joka oli lopulta VSP ja sai SERTin sekä NORD-Sertin. Diva (Ikurin Divina Diva) voitti neljä valionarttua ja oli PN2 ja Luna (Ikurin Xmas Day) oli valioiden toinen ja PN3. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli juniorinarttujen kolmas ja erinomaisen ja Mauri (Ikurin Bene Agis) oli puolestaan valiourosten kolmas ja sai myös erinomaisen. Kasvattajaryhmämme oli toinen ja sai kunniapalkinnon.  

Ikurin Gratia Speciali PN1 ja VSP. (C) Eila Helen
Ikurin Gratia Speciali PN1 ja VSP. (C) Eila Helen

Sunnuntaina Latviassa matkakumppani Chaplin oli ROP ja Fedja PU2 ja sai varasertin. Haiku oli jälleen ROP-Juniori ja sai Latvian Juniori-Sertin ja tulee myös Latvian Juniorimuotovalioksi. Pepsi puolestaan nappasi myös Latviasta veteraanisertin. 

Sunnuntaina Kuopion kansainvälisessä koiranäyttelyssä Hilkka Salohalla nosti Divan PN2:ksi ja sai vara-cacibin. Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti juniorinartut ja sai SA:n ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli juniorinarttujen toinen ja sai ERIn. Luna oli valioiden kolmas ERIllä, samoin Mauri oli valiourosten kolmas. Kasvattajaryhmämme oli myös sunnuntaina toinen ja sai kunniapalkinnon. 

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi puolestaan Isokyrön kahdessa ryhmänäyttelyssä. Lauantaina se oli 9 kessun joukosta PN2 ja sunnuntaina 11 kessun joukosta PN4. 

Koimme myös kauhun hetkiä palatessamme Latviasta kotiin. Sijoitusnarttumme Haiku pääsi moottoritien laidassa valjaista karkuun ja katosi Latvian metsiin pariksi päiväksi. Paikallisten koiraihmisten ja poliisien unohtumattomalla avustuksella Haiku lopulta löytyi kunnossa keskiviikkona aamupäivällä, joten tarinalla oli onnellinen loppu. Haluamme vielä täälläkin kiittää kaikkia läheisiämme ja ystäviämme avusta ja tuesta. 

26.7.

Viime viikonloppuna Pia, Sari, Kärppä ja Päksy tekivät viikonloppureissun Ylivieskan ja Kemin KV-näyttelyihin. Ylivieskassa tuomari Susanne Wendelillä parhaista tuloksista vastasi Masi (Ikurin Expecto Amor), joka voitti valiourokset ja oli lopulta urosten toinen ja sai vara-cacibin. Alma (Ikurin Gratia Speciali) junioriluokassa, Copo (Ikurin Canis Eximus) valiouroksissa, Valo (Ikurin Xmas Light) valionartuissa ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) veteraaninartuissa saivat EH:n ja loput kasvattimme eli Fedja (Ikurin Fedja Patrus) nuorten luokassa, Keksi (Ikurin Stella Polaris) veteraaniuroksissa ja Diva (Ikurin Divina Diva) valionartuissa keräsivät sileitä erinomaisia. Keksi oli myös VSP-veteraani ja kasvattajaryhmämme ROP. 

Sunnuntaina Kemi KV:ssa ruotsalainen tuomarivieraamme Göran Bådegård oli hyvin vaikuttunut kessujen korkeasta tasosta. 17 kessun joukosta Masi (Ikurin Expecto Amor) voitti valiourokset, sai cacibin ja oli VSP, mutta viikonlopun kimaltavimpana kruununa Masista tuli tämän cacibin myös uusi kansainvälinen muotovalio! Lämpimät onnittelut Kärppä ja Päksy Masin hienosta menestyksestä ja Masin hienosta hoidosta! Masi on kaiken kaikkiaan 32. Ikurilainen C.I.B. ja näitä saavutuksia emme olisi koskaan pystyneet saavuttamaan ilman upeita kasvattiemme omistajia.

Ikurin Expecto Amor uusi C.I.B. (C) Kärppä
Ikurin Expecto Amor uusi C.I.B. (C) Kärppä

Muutkin uroksemme tekivät hienoja tuloksia Kemissä. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli nuorten luokan toinen ja lopulta PU3 varasertin kera. Copo (Ikurin Canis Eximus) puolestaan peesasi veljeään Masia ja oli valiourosten toinen ja lopulta PU4. Nartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) voitti valionartut ja oli lopulta PN3 ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli PN4 ja VSP-Veteraani Keksin (Ikurin Stella Polaris) ollessa ROP-veteraani. Kasvattajaryhmämme oli tänäänkin ROP ja ryhmiäkin esitettiin peräti kaksi. 

Sunnuntaina suuremman porukan seikkaillessa Kemissä, edustivat Fiina (Ikurin Gratissima Filia) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) meitä Helsingin kaikkien rotujen kesänäyttelyssä myöskin hienoin tuloksin. Molemmat neidit saivat junioriluokassa ERIt ja Mesi oli lopulta luokan kolmas SA:n kera, Fiina oli luokan viides. Siskokset pääsivät myös viettämään laatuaikaa keskenään kehän jälkeen. Kiitos Paula ja Jukka sekä Eila ja Pekka tyttösten esille tuomisesta.

Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi isänsä Keksin (Ikurin Stella Polariksen) kanssa pitämässä Ikurilaisten lippua korkealla Laukaan kaikkien rotujen näyttelyssä 14.7. Mesi voitti hienosti juniorinartut ja oli lopulta PN3 ja sai SERTin. Keksi puolestaan oli PU3 ja VSP-Veteraani. Paljon onnea!

10.7.

Viime lauantaina vietimme perinteisiä Ikurin kesäpäiviä Jyväskylän kupeessa, Toivakassa. Viikonloppu meni nauraen, syöden ja koirien kanssa touhuten tietokilpailua ja kessujen kesäolympialaisia unohtamatta. Kiitos ihanille Ikurilaisille kivasta viikonlopusta! Teidän kanssanne on aina yhtä kivaa viettää aikaa. Mieltämme myös lämmittää tietää, kuinka moni teistä olisi mielellään tullut paikalle, mutta kesäviikonloput ovat ymmärrettävästi rajallisia ja narttujen juoksut arvaamattomia. 

Ikurilaisia kesäpäivillä 2018 (C) Martti Vatanen
Ikurilaisia kesäpäivillä 2018 (C) Martti Vatanen

Meidän muiden kesäpäiväillessä Alma (Ikurin Gratia Speciali) kävi Oulu KV:ssa voittamassa juniorinartut ja nappaamalla PN3-sijoituksen. Onnea Tanja!

Kesäpäiviltä lähdimme osan porukan kanssa jatkamaan yhdessäoloa Juvan kaikkien rotujen koiranäyttelyyn, jossa tuomarina toimi Juta Haranen. Päivä oli meille erittäin menestyksekäs ja oikein kimaltava kruunu kaikin tavoin kivalle viikonlopulle. Päivän kuningas oli Fedja (Ikurin Fedja Patrus), joka voitti urokset ja oli lopulta SERTin kera upeasti ROP! Uroksissa kolmanneksi tuli Fedjan veli Toivo (Ikurin Fides Mundus) ja Toivo sai puolestaan vara-SERTin.

Nartuissa pisimmän korren veti Diva (Ikurin Divina Diva), joka oli PN1, Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) hurmasi tuomarin ja oli lopulta PN2 ja sai SERTin. Luna (Ikurin Xmas Day) oli valionarttujen toinen Divan jälkeen ja lopulta PN3 ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli ROP-Veteraani ja PN4. Kasvattajaryhmämme kasasimme nartuistamme ja olimme ROP-kasvattajaryhmä. 

Iltapäivän ryhmissä Fedja nousi kovatasoisessa 5-ryhmässä peräti kuuden parhaan joukkoon ja kasvattajaryhmämme oli lopulta BIS2! 

VSP Diva & ROP Fedja (C) Pia Vatanen
VSP Diva & ROP Fedja (C) Pia Vatanen
SERT Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Pia Vatanen
SERT Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Pia Vatanen

Meillä oli oikea tupla päivä, kun Daisy (Ikurin Gesta Fabella) kävi Joutsan ryhmänäyttelystä hakemassa SERTin ja ROPin mukaansa. Onnea Helena! 

Valo (Ikurin Xmas Light), Masi (Expecto Amor) ja Copo (Ikurin Canis Eximus) edustivat puolestaan rally-toko -kentillä. Masille hienosti tulos ALO-luokasta, Valolla ja Copolla hienoja suorituksia, vaikka tulosta ei tullutkaan. Hyvä te kaikki!

5.7.

Kävimme lauantaina 30.6. Tuusniemellä ryhmänäyttelyssä ja meitä olikin sinne kokoontunut peräti 6 Ikurilaista. Tuomari Annaliisa Heikkinen valitsi Divan (Ikurin Divina Diva) Rodun Parhaaksi ja Pepsin (Ikurin Vera Causa) PN2:ksi. Nuorissa uroksissa Fedja (Ikurin Fedja Patrus) ja Toivo (Ikurin Fides Mundus) sekä juniorinartuissa Haiku (Ikurin Genius Loci) saivat tällä kertaa sileät ERIt ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) sai juniorinartuissa EH:n. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja Pepsi ROP-veteraani. Ryhmissä emme keränneet sijoituksia.

Kiitos kasvattienomistajille jälleen kerran kivasta päivästä, avusta ja seurasta! Seuraavana viikonloppuna vietämmekin Ikurin Kesäpäiviä - siellä nähdään taas isolla porukalla!

17.6.

Lauantaina Rovaniemen NORD-näyttelyssä Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli upeasti yhdeksän kessun joukosta PN1 ja VSP ja sai SERTin sekä NORD SERTin. Lämpimät onnittelut Paula ja Jukka!

Sunnuntaina puolestaan Fiinan sisko Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi hikoilemassa helteisessä Kotkassa. Helle ymmärrettävästi uuvutti nuorta neitiä ja hieman väsähtäneelläkin esiintymisellä Mesi sai hienosti ERIn ja oli junioreiden toinen. 

Fiina (Ikurin Gratissima Filia) VSP.
Fiina (Ikurin Gratissima Filia) VSP.


15.6.

Meidän H2-pentumme ovat kuluvan viikon aikana muuttaneet uusiin koteihinsa ja viimeiset lapsoset jättävät kotipesänsä ensi viikon aikana. Viralliset nimetkin ovat jo KoiraNetissä, joten saammeko esitellä:

Urokset
Ikurin Hac Vice "Hasse"
Ikurin Heros Maximus "Elmo"
Ikurin Hic Hoc "Pate"
Ikurin Hoc Tempore "Ninja"
Ikurin Honores Ursus "Paddington"

Nartut
Ikurin Harmonia Optima "Lulu"
Ikurin Hasta Bonita "Lyyli"
Ikurin Hedera Auris "Elviira"
Ikurin Historia Nova "Hedda"

Onnea ja iloa koko ihanalle pentueelle!

Elmo ja Paddington (C) Sari Vatanen
Elmo ja Paddington (C) Sari Vatanen
Hasse (C) Sari Vatanen
Hasse (C) Sari Vatanen

12.6.

Vaan ei Ikurin kessujen elämä ole pelkkää kauneuskilpailua. Erityisesti rally-tokoon viehtyneitä koirakoita näkyy niissä olevan ja tulostakin on syntynyt. Kevään mittaan kaksi Ikurin koiraa on nimittäin saanut RTK2-koulutustunnuksen. Ensimmäisenä jo helmikuussa Tuisku (Ikurin Causa Facta) rallaili itselleen RTK1:n ja aika pian tämän jälkeen se pyörähti kolmessa avoimen luokan kisassa ja sai heti tunnuksen RTK2. Tähän samaan saavutukseen pääsi Tuiskun veli Copo (Ikurin Canis Eximus), joka myös  saa lisätä tittelirivistöönsä kirjainsarjan RTK2. 

Ikurin Causa Facta (c) Malla Laitinen
Ikurin Causa Facta (c) Malla Laitinen

10.6.

Käväisimme pienellä porukalla Forssan kaikkien rotujen näyttelyssä lauantaina 9.6. Kessuja oli ilmoitettu peräti 20 tuomari Kerstin Nilssonille. Uroksissa Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli nuorten luokan toinen ERIn ja SAn kera. Rudi (Ikurin Alfa Nova) ja Masi (Ikurin Expecto Amor) valloittivat puolestaan valiourosten kärkisijat: Masi oli valioiden ykkönen ja lopulta PU3 ja Rudi peesasi olemalla valioiden toinen ja PU4. Nartuissa bikiniturkkinen Luna (Ikurin Xmas Day) oli valioiden toinen ja PN4 ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) ROP-Veteraani ja PN3. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. Kiitos Ikurilaisille ja kaikille muillekin kessuihmisille hauskasta päivästä. 

Samaan aikaan Alma (Ikurin Gratia Speciali) keräsi kunniaa Keiteleen ryhmänäyttelyssä, jossa se tuomari Riitta Lahtovaaran arvosteltavana oli ainoa 7 kessun joukosta joka sai ERIn ja SAn. Alma oli hienosti ROP ja sai jälleen yhden sertin lisää kokoelmiinsa. Onnea Tanja!

Sunnuntaina Keksi (Ikurin Stella Polaris) esiintyi Tuurissa Hannu Talven kehässä ja se oli hienosti PU2 ja jälleen ROP-Veteraani. Onnea Taina!


4.6.

Me kasvattajat edelleenkin vain köllöttelemme kiireisinä pentujen keskellä, mutta onneksi ihanat Ikurilaiset jaksavat kiertää. Sunnuntaina 3.6. Daisy valloitti Mänttä-Vilppulan ja oli siellä kaikkien rotujen näyttelyssä hienosti 7 nartun joukosta VSP ja sai sertin! Samaan aikaan sisko Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) ja Valo (Ikurin Xmas Light) liitelivät Eestin Voittaja -näyttelyssä. Mesi voitti upeasti juniorinartut ja sai tuliaisiksi Eestin Juniori Voittaja 2018 -tittelin. Valo puolestaan oli hienosti PN2 ja sai varacacibin, joka muuttuu cacibiksi. Onnea teille kaikille!  

Pentuarkeenkin kuuluu hyvää. Kaikilla H2-pennuillamme on nyt ihanat kodit ja pennut vaikuttavat olevan luonteiltaan erittäin kivoja ja ulkonäöltään erittäin tasaisia. 

(C) Sari Vatanen
(C) Sari Vatanen
(C) Sari Vatanen
(C) Sari Vatanen

28.5.

Tänä viikonloppuna me kasvattajat emme itse ennättäneet näyttelyihin lainkaan niin töiden, pentukiireiden kuin Kennelliiton kevätvaltuuston vuoksi, mutta onneksi meillä on ihania kasvattienomistajia, jotka edustivat upeasti. 

Lauantaina Joensuun Kansainvälisessä koiranäyttelyssä Fedja (Ikurin Fedja Patrus) korkkasi cacib-tilinsä voittamalla urokset sertin ja cacibin kanssa. Fedjis oli lopulta vielä VSP. Paras Uros -kehässä Fedjaa peesasivat Keksi (Ikurin Stella Polaris) olemalla PU2 ja ROP-Veteraani sekä Pommi (Ikurin Tua Res VD) oltuaan PU3 ja veteraaniurosten toinen. 

Nartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) liihotteli PN3:ksi ja ihanainen pikku-Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli PN4 ja sai ensimmäisen sertinsä. Pepsi (Ikurin Vera Causa) korkkasi veteraanikehät ja oli VSP-Veteraani. Kasvattajaryhmämme oli myös ROP ja iltapäivän ryhmissä pääsi hienosti 8 parhaan joukkoon. Keksi puolestaan nousi upeasti isossa veteraanien BIS-kehässä aina BIS4-veteraaniksi!

Sunnuntaina Joensuun kaikkien rotujen näyttelyssä tulokset eivät kovasti poikenneet toisistaan. Tällä kertaa Keksi (Ikurin Stella Polaris) voitti urokset, oli ROP-Veteraani ja VSP, Fedja (Ikurin Fedja Patrus) PU3 ja sai jälleen sertin ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) PU4. Nartuissa Diva (Ikurin Divina) oli PN2 ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) PN4 ja VSP-Veteraani. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) voitti juniorinartut sileällä ERIllä. Kasvattajaryhmämme oli tänäänkin ROP, mutta ryhmissä ei tullut sijoituksia niin kasvattajaryhmällemme kuin Keksillekään. 

Paljon onnea kaikille menestyneille ja kiitos ihanille Ikurilaisille viikonlopun kuvioiden pyörittelystä. Olette huippuja!

Lauantain VSP Ikurin Fedja Patrus ja ROP Seeslahden Hienohelma. (C) Tuomo Tiainen
Lauantain VSP Ikurin Fedja Patrus ja ROP Seeslahden Hienohelma. (C) Tuomo Tiainen
Kennel Ikurin isossa kehässä. Koirat vasemmalta: Ikurin Tua Res VD, Ikurin Divina Diva, Ikurin Gaudeamus Igitur ja Ikurin Fedja Patrus. (C) Tuomo Tiainen
Kennel Ikurin isossa kehässä. Koirat vasemmalta: Ikurin Tua Res VD, Ikurin Divina Diva, Ikurin Gaudeamus Igitur ja Ikurin Fedja Patrus. (C) Tuomo Tiainen

Samaan aikaan kun osa Ikurilaisista mitteli Joensuussa, Valo (Ikurin Xmas Light) ja Daisy (Ikurin Gesta Fabella) edustivat Keuruun ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina toimi Esa Ruotsalainen. Hienoilla arvosteluilla Daisy oli PN3 vara-sertin kera ja Valo PN4. Onnea ja kiitos Elina ja Helena!

21.5.

Tänä viikonloppuna Ikurilaisia oli jälleen useassa näyttelyssä. Lauantaina Oulaisten ryhmänäyttelyssä Jouko Leiviskän kehässä Alma (Ikurin Gratia Speciali) jatkoi hienoja otteitaan ja oli hienosti ROP ja sai Sertin kerrassaan ylistävällä ja upealla arvostelulla! Onnea Tanja!

Fiina (Ikurin Gratissima Filia) puolestaan kehittyy kehittymistään ja kävi Posion ryhmänäyttelyssä hakemassa sileän erinomaisen erittäin tiukkana tuomarina tunnetulta Tapio Kakolta. Onnea Paula ja Jukka!

Fiina (Ikurin Gratissima Filia). (C) Jukka Tuutijärvi
Fiina (Ikurin Gratissima Filia). (C) Jukka Tuutijärvi

Peräti kahdeksan Ikurilaisen joukko kokoontui Helsingin KV-näyttelyyn Paula Rekirannan kehään. Me emme onnistuneet hurmaamaan tuomaria, mutta päivä oli silti hauska ja tuomari selkeä linjassaan. Uroksissa 10,5-vuotias Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU4 ja ROP-Veteraani, Rudi (Ikurin Alfa Nova) valioiden kolmas SA:n kera, Masi (Ikurin Expecto Amor) valioiden neljäs ERI:llä ja Fedja (Ikurin Fedja Patrus) nuorten luokan toinen myöskin ERI:llä. 

Nartuissa Haiku (Ikurin Genius Loci) oli junioireiden ensimmäinen ja ROP-juniori sileällä ERI:llä, Diva (Ikurin Divina Diva) kipitteli valioiden toiseksi ja samalla PN2:ksi, Luna (Ikurin Xmas Day) peesasi tytärtään olemalla valioiden kolmas ja PN3 ja Valo (Ikurin Xmas Light) oli valioiden neljäs ERI:llä. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

Sunnuntaina olimme hieman pienemmälle joukolla liikkeellä Haminan NORD -näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Marko Lepasaar. Tällä kertaa Masi (Ikurin Expecto Amor) oli hienosti PU2 ja sai Vara-Nord-Sertin ja Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli ROP-Veteraani ja PU4. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai jälleen sileän ERIn ja oli nuorten luokan toinen. Nartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) oli VSP ja Luna (Ikurin Xmas Day) PN2. Kasvattajaryhmämme kasasimme Keksistä, Masista, Divasta ja Lunasta ja nousimme iltapäivän ryhmissä aina BIS4-palkintokorokkeelle asti! 

Samaan aikaan Taivalkosken ryhmänäyttelyssä Alma (Ikurin Gratia Speciali) kruunasi viikonloppunsa tupla-ROPilla oltuaan jälleen rotunsa paras. Fiina (Ikurin Gratissima Filia) sai tällä kertaa EH:n. 

Kennel Ikurin BIS4-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Expecto Amor, Ikurin Xmas Day ja Ikurin Stella Polaris. (C) Tuomo Tulokas
Kennel Ikurin BIS4-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Expecto Amor, Ikurin Xmas Day ja Ikurin Stella Polaris. (C) Tuomo Tulokas
Kennel Ikurin BIS4-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Expecto Amor, Ikurin Xmas Day ja Ikurin Stella Polaris. (C) Tuomo Tulokas
Kennel Ikurin BIS4-Kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Expecto Amor, Ikurin Xmas Day ja Ikurin Stella Polaris. (C) Tuomo Tulokas

Kiitos taas kaikille kasvattiemme omistajille. Teette upeaa työtä koirienne kanssa ja olemme teistä kaikista todella ylpeitä! Kiitos myös Marikalle esitysavusta kasvattajaryhmässämme ja onnea Turbon hienosta menestyksestä! 

14.5.

Kesä on koiranäyttelyiden juhlaa! Viikonloppuna meillä oli varsinainen kakkospäivä, kun neljä kasvattiamme pyörähti kehissä eri puolilla Suomea ja peräti kolmelle näistä neideistä oli tuloksena PN2.

Ensiksi Daisy (Ikurin Gesta Fabella) aloitti päivän olemassa PN2 varasertin kera Järvenpään kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Boris Baic. Heti perään tuli Oulun NORD -näyttelystä tieto, että Daisyn sisko Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli myöskin PN2 varasertin ja vara-Nord-sertin kanssa. Iltapäivällä vielä Valo (Ikurin Xmas Light) oli PN2 Seinäjoen ryhmänäyttelyssä, jossa Reino Korpela arvostelu kessut. Ainoastaan Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) poikkesi päivän teematuloksesta saatuaan pentumaisuudestaan EH:n Mikkelin ryhmänäyttelyssä Tuula Savolaiselta. 

Onnea ja kiitos kaikille tasapuolisesti! 

Alma (Ikurin Gratia Speciali) (C) Maija Pyykkönen
Alma (Ikurin Gratia Speciali) (C) Maija Pyykkönen

Samana päivänä E2-pentumme täyttivät jo peräti 3 vuotta! Alma (Ikurin Elatio Regina) onnittelee sisaruksiaan Masia, Caeseria, Rillaa ja Huldaa pentulaatikosta täältä Jyväskylästä. 

Pentumme myöskin kasvavat vauhdilla ja koko katras on paljastunut aikamoisiksi vipeltäjiksi. Välillä kuitenkin ehditään levähtääkin...

Pia ja Diva kävivät myös rally-toko -kilpailuissa ja saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen ja näin Divan nimen eteen saa virallisesti lisätä RTK1-tittelin. Kiitos Kärppä ja Päksy avusta ja tuesta Divan koutsaamisessa!

7.5.

Huh mikä näyttelyviikonloppu meillä olikaan! Ikurilaisia esiintyi neljässä eri näyttelyssä viikonlopun aikana, joten tulosten seuraamista ja jännittämistä riitti läpi näyttelypäivien. 

Lauantaina 5.5. Kajaanin ryhmänäyttelyssä Pikku-Alma (Ikurin Gratia Speciali) sai Markku Mähöseltä sileän ERIn ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) puolestaan Posion ryhmänäyttelyssä Esa Ruotsalaiselta EH:n. 

Suurempi joukko Ikurilaisia oli Tampereella NORD-näyttelyssä, jonne oli ilmoitettu 20 kessua irlantilaiselle Beate Berrille ja rotukehässä jatkoimme Alman ja Fiinan viitoittamalla tiellä. Parhaista tuloksistamme vastasivat isä ja tytär, kun Haiku (Ikurin Genius Loci) voitti juniorinartut, oli lopulta narttujen kolmas ja sai varasertin ja isä Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli puolestaan urosten kolmas ja ROP-veteraani. Muuten keräsimme sileitä erinomaisia ja luokkasijoituksia valioluokasta Masille (Ikurin Expecto Amor) ja Divalle (Ikurin Divina Diva) ja junioriluokasta Daisylle (Ikurin Gesta Fabella) ja Mesille (Ikurin Gaudeamus Igitur). Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli nuorten luokan kolmas EH:lla ja Luna (Ikurin Xmas Day) valionarttujen kolmas myöskin EH:lla. Kasvattajaryhmämme kasasimme Divasta ja kolmesta G2-tytöstämme ja olimme hienolla arvostelulla ROP-kasvattajaryhmä. 

Päivän kruunu ja viikonlopun kohokohta tuli iltapäivällä isosta kehästä kun kaikkien rotujen näyttelyssä nousimme aina Best In Show -kasvattajaryhmäksi lukemattomien upeiden ryhmien joukosta. Saavutus on huima erityisesti kun ryhmämme koostui kolmesta 10 kuukauden ikäisestä nuoresta neidistä, joilla oli jo pitkä päivä takana. Samalla teimme historiaa, kun ryhmämme oli ensimmäisen Suomessa järjestetyn NORD-näyttelyn paras!

Kennel Ikurin BIS-kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Gesta Fabella, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Jin Kaakinen / Ansun Kuvat
Kennel Ikurin BIS-kasvattajaryhmä. Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Gesta Fabella, Ikurin Genius Loci & Ikurin Gaudeamus Igitur. (C) Jin Kaakinen / Ansun Kuvat

Sunnuntaina kessuja oli ilmoitettu 21 tanskalaiselle Kitty Sjongille. Rotukehämenestyksemme kirkastui, kun Diva (Ikurin Divina Diva) kirmasi ensiksi valionarttujen voittoon ja oli lopulta PN1 ja VSP cacibin kanssa. Divan äiti Luna (Ikurin Xmas Day) peesasi Divaa ja oli valioiden toinen ja lopulta myös PN2 varacacibin kera. Haiku peesasi Divaa ja Lunaa ja voitti juniorit ja "PN5" ja sai jälleen varasertin. Uroksissa Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli PU3 ja jälleen ROP-Veteraani ja Masi (Ikurin Expecto Amor) oli ensin valioiden toinen ja lopulta PU4. Sileät erinomaiset pokkasivat Fedja (Ikurin Fedja Patrus) nuorissa uroksissa, ja Daisy (Ikurin Gesta Fabella) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) juniorinartuissa. Kasvattajaryhmämme kasasimme tällä kertaa Keksistä, Divasta, Lunasta ja Haikusta ja olimme kahdesta esitetystä kasvattajaryhmästä jälleen ROP-kasvattajaryhmä. Ryhmäkilpailuissa ei meille tällä kertaa tullut menestystä. 

ROP Eerondaali Break Every Rule ja VSP Ikurin Divina Diva (C) Kim Studenski
ROP Eerondaali Break Every Rule ja VSP Ikurin Divina Diva (C) Kim Studenski

Kiitos kaikille kasvattiemmeomistajille hienosta viikonlopusta ja kasvattiemme esille tuomisesta sekä kaikille ystävillemme avusta ja hauskasta seurasta! Onnea myös muille menestyneille! 

Alla muutamia kuvia näyttelyistä. Kuvia klikkaamalla ne aukeavat suurempina.  

2.5.

28.4. Daisy (Ikurin Gesta Fabella) edusti Ikurilaisia Ruoveden ryhmänäyttelyssä, jossa se oli Anneli Pukkilan kehässä PN2 ja sai varasertin. Seuraavana päivänä Daisyn sisko Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) toisti siskonsa tempun Kouvolan ryhmänäyttelyssä ja oli Paavo Mattilan arvosteltavana myös PN2 varasertin kanssa. 

Vappuna perinteisessä Lahden ryhmänäyttelyssä oli kehässä peräti 16 aikuista kessua, joista Nedim Suta valitsi parhaaksi meidän valiouroksemme Masin (Ikurin Expecto Amor)! Mesi kamppaili hienojen tyttökessujen joukossa aina PN2:ksi asti ja sai jälleen varasertin. 

Onnea Helena, Eila ja Pekka sekä Kärppä ja Päksy ja kiitos kasvattiemme esille tuomisesta. 


Masi (Ikurin Expecto Amor) ROP (C) Kärppä
Masi (Ikurin Expecto Amor) ROP (C) Kärppä
Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) enonsa Copon (Ikurin Canis Eximus) kanssa. (C) Eila Helen
Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) enonsa Copon (Ikurin Canis Eximus) kanssa. (C) Eila Helen

22.4.

Alma synnytti eilen viisi urosta ja neljä narttua. Pennut ja emä voivat hyvin ja pentue vaikuttaa erittäin tasaiselta. Tervetuloa pentuarki!

16.4.

Alma (Ikurin Elatio Regina) kävi tänään röntgenissä ja meille vahvistui aavistuksemme todellisesta suurpentueesta, sillä röntgenissä näkyi peräti 9 pikkuista kessunpentua! Lopullinen määrä toki paljastuu vasta synnytyksessä ja Alman paksusta olosta päätellen synnytys jo lähestyy...

15.4.

Vaasan kansainvälisessä koiranäyttelyssä Ikureita pyörähti kehässä kolme kappaletta. Parhaiten pärjäsi vasta 10 kuukauden ikäinen Alma (Ikurin Gratia Speciali), joka oli paras narttu ja lopulta VSP sertin kera. Tämä oli Alman toinen näyttely aikuisten kehissä ja tuloksena jo nyt molemmista näyttelyistä sertit ja narttujen voitto. Onnea Tanja!

Muista Ikurilaisista Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli urosten neljäs ja VSP-Veteraani ja Valo (Ikurin Xmas Light) oli valionarttujen kolmas SA:n kanssa. Onnea myös Taina ja Elina!

ROP Eerondaali Five Stars ja VSP Ikurin Gratia Speciali. (C) Heidi Kemppainen
ROP Eerondaali Five Stars ja VSP Ikurin Gratia Speciali. (C) Heidi Kemppainen

12.4.

Keeshondien erikoisnäyttely järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä ja me olimmekin päätyneet päävastuuseen näyttelyn järjestämisestä. Viimeiset viikot menivät aika näyttelyhumussa ja koko viikonloppu tuntuikin humahtavan vauhdilla ihan vain siksi, että oli niin mukavaa pitkistä päivistä huolimatta. Kiitos vielä täälläkin kaikille toimikuntamme jäsenille ja talkoolaisille - teitte hienoa työtä! 

Itse erikoisnäyttelyssä olimme erittäin menestyksekkäitä. Tuomarina meillä toimi australialainen kasvattajatuomari Tracey Presland ja näyttelyyn oli ilmoitettu ennätysmäiset 100 upeaa keeshondia, joista 13 oli Ikurilaisia. Päivässämme oli useita kohokohtia, joista vastasivat monet eri koirat niin uroksissa kuin nartuissakin. Uroksissa sankarin viittaa kantoi Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka oli upesti PU4 34:n ilmoitetun uroksen joukosta. Keksi (Ikurin Stella Polaris) oli puolestaan VSP-veteraani ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) oli lähes identtisellä arvostelulla veteraaniurosten toinen. Myös Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli hienosti junioriluokan toinen SA:lla ja Mauri (Ikurin Bene Agis) puolestaan sijoittui valtavassa valioluokassa neljänneksi myös SA:n kera. Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Copo (Ikurin Canis Eximus) olivat Erittäin Hyviä.

Nartuissa todellisen ilotulituksen järjestivät G2-tyttömme, jotka 13 juniorinartun joukosta valloittivat kärkipaikat. Daisy (Ikurin Gesta Fabella) voitti ja oli lopulta aina upeasti PN2 ja sai heti ensimmäisessä aikuisten näyttelyssä SERTin. Haiku (Ikurin Genius Loci) oli junioreiden toinen ja 66 nartun joukosta vielä PN4 ja pokkasi itselleen Paras Nartun Pää -palkinnon. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) peesasi siskoja oli junioriluokan kolmas. Muutkin narttumme Diva (Ikurin Divina Diva), Luna (Ikurin Xmas Day) ja Valo (Ikurin Xmas Light) olivat kaikki valioluokassa Erinomaisia.

Päivän huippuna vielä kasvattajaryhmämme oli näyttelyn kaunein eli BIS-ryhmä seitsemän esitetyn ryhmän joukosta! Tämä saavutus tuntuu edelleen ihan mielettömän hienolta ja tämä olikin meille jo 19 kerta erikoisnäyttelyn kauneimpana kasvattajaryhmänä. Ryhmämme kasasimme ikuisista vihollisista Keksistä (Ikurin Stella Polaris) ja Pommista (Ikurin Tua Res VD) sekä kahdesta G2-tytöstämme, Haikusta (Ikurin Genius Loci) ja Daisysta (Ikurin Gesta Fabella), joista Haikulla oli juoksu. Jokainen voi siis kuvitella, että handlereilla oli hieman hiki yrittäessään hillitä himokkaita uroksia ja yrittäessään pitää nuoret ja innokkaat tytöt ruodussa. 

Myös Luna ja Keksi olivat BIS4-pari ja lähes jokainen kasvattimme pääsi kilpailemaan Parhaasta Päästä, Parhaista Liikkeistä tai Kauneimmasta Karvapeitteestä - moni kasvatti pääsi osallistumaan useampaankin!

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille ja ystävillemme upeasta viikonlopusta! Lämpimät onnittelut myös kaikille menestykseensä tyytyväisille. 

Alla muutamia kuvia erkkarista. Kuvaajina Ansun Kuvat / Jin Kaakinen sekä Miia Sihvonen. Klikkaamalla kuvaa se aukeaa suurempana.

4.4.

Samaan aikaan kun me muut vietimme pääsiäistä rauhallisesti kotona, Valo (Ikurin Xmas Light) ja Keksi (Ikurin Stella Polaris) olivat valloittamassa Imatraa. Sunnuntain kaikkien rotujen näyttelyssä Keksi oli urosten toinen ja ROP-veteraani ja Valo puolestaan nappasi narttujen kolmannen sijan. Iltapäivän ryhmissä Keksi teki jälleen upean tempun oltuaan Best In Show -veteraani! Saman se teki Kajaanissakin tammikuussa, joten aikamoisessa menestysputkessa Keksi liihottelee. Onnea Taina ja Ari!

Maanantain KV-näyttelyssä Keksi oli jälleen ROP-veteraani ja PU4 ja Valo puolestaan PN3. Onnea myös Elinalle Valon hienoista PN-sijoituksista!

Ikurin Stella Polaris BIS-Veteraani! (C) Ansun Kuvat / Jin Kaakinen
Ikurin Stella Polaris BIS-Veteraani! (C) Ansun Kuvat / Jin Kaakinen

30.3.

Kevään näyttelyrumba on pyörähtämässä käyntiin. Lahti KV:ssä meitä ikurilaisia oli läsnä jo enemmän kuin pari. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) jatkaa huimaa kehittymistään. Nyt se oli hienosti 12 uroksen joukosta peräti PU2 ja sai sertin. Australialaisella tuomarillamme Vicki Schneiderilla oli varsin selkeä linja ja vain luokan ensimmäinen koira sai ERIn lisäksi SA:n. Niinpä Masi (Ikurin Expecto Amor) sai luokkansa toisena sileän ERIn ja velipoika Copo (Ikurin Canis Eximus) sai EH:n.

Tytöissä marssivat ensimmäistä kertaa junioriluokassa kehään Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur). Molemmat palkittiin ERIllä, ja Haiku sai lisäksi SA:n ja sijoittui PN-luokassa kolmanneksi. Kotiin viemisiksi se sai myös varaserttiruusukkeen. Diva (Ikurin Divina Diva) oli valioiden ERIllään kakkonen. Samoin kasvattajaryhmämme sijoittui KP:n kera kolmesta ryhmästä toiseksi; tuomari moitiskeli koiriemme kokoeroja - eikä suotta.

Samaan aikaan toisella puolella Suomea, Kemijärvellä, neitokaiset Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) aloittelivat junioriuraansa. Siellä oli hauska tilanne, kun näyttelyssä oli esillä kaiken kaikkiaan vain kuusi junioria (yksi uros ja viisi narttua) ja yksi veteraani. Alma nousi lopulta hienosti aina ROPiksi asti ja nappasi heti ensimmäisestä virallisesta näyttelystään Sertin! Sisko sijoittui EH:n kera junnutyttöjen parissa kolmanneksi.

Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) Kemijärven ryhmänäyttelyssä. (C) Jukka Tuutijärvi
Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) Kemijärven ryhmänäyttelyssä. (C) Jukka Tuutijärvi

21.3.

Meille tulee pentuja! Alma kävi ultrassa ja siellä näkyi ainakin neljä pikkuista uutta Ikurilaista.

19.3.

Fedja (Ikurin Fedja Patrus) on kiertänyt ahkerasti ryhmänäyttelyissä mukavalla menestyksellä. Juuassa Fedjalle napsahti EH, mutta parissa viikossa oli Fedjis oli ilmeisesti kehittynyt huimin harppauksin, sillä Korpilahdella samalta tuomarilta tuli jo ERI ja arvostelukin oli huomattavasti positiivisempi kuin edellisellä kerralla. Fedja kävi myös Enossa, jossa Fedja oli hienosti aina urosten neljäs. Onnea Sari! Fedjasta kasvaa hieno mies.

Enossa oli esillä pitkästä aikaa myös veteraanikasvattimme Pommi (Ikurin Tua Res VD), joka oli lopulta peräti PU2 ja ROP-Veteraani. Hyvä Pommi ja Katja!

Korpilahdella puolestaan Fedjan lisäksi esiintyivät viimeistä kertaa pentuluokassa G2-siskoista Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) ja Daisy (Ikurin Gesta Fabella) sekä valioluokassa Masi (Ikurin Expecto Amor). Mesi ja Daisy saivat kumpikin kunniapalkinnon ja tällä kertaa Daisy oli neitosista ensimmäinen ja lopulta VSP-pentu. Masi puolestaan oli 17 ilmoitetun kessun joukosta aina hienosti VSP! Paljon onnea kaikille kasvateillemme hienoista tuloksista!


28.2.

Kennel Ikurin täyttää tänään 35 vuotta!

Ensimäisessä kuvassa ovat Ikurin A-pennut (Alkestitan Eros - Solvargens Xenda), jotka syntyivät 28.2.1983. Toisessa kuvassa ovat puolestaan G2-pentumme viime kesältä (Ikurin Stella Polaris - Ikurin Causa Facta). Tässä välissä on 35 vuotta kasvatustyötä, 30 pentuetta ja 153 pentua. Kasvateistamme 55 on vähintään Suomen Muotovalioita ja ulkomaille muuttaneista 5 vähintään kotimaansa valioita. Kansainvälisiä valioita 31 ja erilaisia titteleitä lukematon määrä. Myös kaksi rodun ensimmäistä agilityvaliota ja rodun ensimmäisiä TOKO-valiota kuuluu joukkoomme. Olemme myös saaneet toisena kessukasvattajana Vuolasvirta-palkinnon ja ensimmäisenä SuKoKan kasvattajapalkinnon. Kaiken huipuksi olemme myös voittaneet Kennelliiton Vuoden Kasvattaja -kilpailun, olleet kahdesti toisia ja useasti kymmenen parhaan joukossa. 

Kaikista tärkeimpänä kuitenkin olemme saaneet kasvattaa hienoja koiria ihanien perheiden rakastetuiksi jäseniksi. Kiitämmekin kaikkia kasvattiemme perheitä ja ystäviämme elämäämme rikastuttaneesta yhteistyöstä. Hienoja hetkiä, muistoja ja ystävyyttä on mahtunut mieletön määrä näihin vuosiin - matka on ollut täynnä elämää! Mutta olemme myös erittäin onnellisia, että matkalle ei näy loppua. Parhaamme mukaan porhallamme kohti seuraavaa rajapyykkiä!

Erityiskiitos läheisillemme kärsivällisyydestä ja tinkimättömästä tuesta ja nelijalkaisille sohvanlämmittäjille jokaisesta päivästä.

A-pennut vuodelta 1983
A-pennut vuodelta 1983
G2-pennut vuodelta 2017
G2-pennut vuodelta 2017

22.2.

Meillä on pentusuunnitelmia! Siemennys tapahtunut viikolla 8. Lisätietoja Pentuja-sivulla.

19.2. 

Olimme viime viikonloppuna neljän G2-pennun voimin valloittamassa kehiä Lahden pentunäyttelyssä. Pentuja oli ilmoitettu peräti 10 kappaletta ja tuomari Marja Talvitiellä oli kova urakka hienojen pentujen arvioimisessa. Meille päivä oli erittäin menestyksekäs ja isoissa pennuissa kilpailleet G2-siskokset olivat kuuden ison pennun joukosta neljä parasta. 

Kirkkaimman kruunun vei tällä kertaa Alma (Ikurin Gratia Speciali), joka nousi ensiksi kuuden ison narttupennun joukosta ensimmäiseksi, sitten kaikkien narttupentujen ensimmäiseksi ja lopulta vielä rotunsa parhaaksi asti. Vielä iltapäivän ryhmäkehissäkin se pääsi 7 parhaan joukkoon. Haiku (Ikurin Genius Loci) peesasi Almaa ja oli isojen narttupentujen toinen ja sai myös kunniapalkinnon. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli isojen narttupentujen kolmas ja Daisy (Ikurin Gesta Fabella) neljäs. Mesi ja Daisy jäivät ilman kunniapalkintoja tällä kertaa. 

Kasvattajaryhmiä esitettiin kaksi ja näistä meidän ryhmämme oli rotunsa paras ja iltapäivän ryhmissä vielä BIS3. 

Kiitos kasvattien omistajat Tanja, Sanna, Helena, Eila ja Pekka hienosta päivästä. Oli kivaa nähdä teitä kaikkia!

Kuvia näyttelystä tulossa...

14.2.

Meillä on syytä juhlaan! Ikurin Canis Eximus "Copo" kävi Tallinnassa Kansainvälisessä koiranäyttelyssä viime viikonloppuna ja oltuaan siellä ROP ja saatuaan cacibin, se on FCI:n vahvistuksen jälkeen uuden uusi kansainvälinen muotovalio! Copo on kaiken kaikkiaan Ikurin kennelin 31. kansainvälinen muotovalio. Tällaista määrää kansainvälisiä muotovalioita ei olisi mahdollista saavuttaa ilman upeita ja aktiivisia kasvattien omistajia - kiitos!

Lämpimät onnittelut Krista ja Päivi Copon hienosta saavutuksesta! 

6.2. 

G2-pennut ovat hoitaneet kennelimme edustustehtäviä viime aikoina ihan urakalla. Parkanon ryhmänäyttelyssä Ikurilaisten väriä puolusti tyylikkäästi puolestaan Fiina (Ikurin Gratia Speciali), joka oli kahden tyttöpennun joukosta ensimmäinen ja lopulta VSP-pentu. Lämpimät onnittelut Fiina ja kotiväki!

VSP-pentu Fiina (C) Paula Smirnoff
VSP-pentu Fiina (C) Paula Smirnoff

26.1.

Turku KV:ssa meitä oli edustamassa vain pentuikäinen Daisy (Ikurin Gesta Fabella). Daisy oli hienosti ROP-pentu kerrassaan hienolla arvostelulla! Tuomari Arne Foss oli erittäin tiukka, joten suoritukseen saa olla erittäin tyytyväinen. Onnea Daisy ja Helena!

16.1.

Vuosi aloitettiin reissulla Kajaanin kansainväliseen koiranäyttelyyn Divan (Ikurin Divina Diva) ja Lunan (Ikurin Xmas Day) kanssa. Paikalla olivat myös Keksi (Ikurin Stella Polaris), Ikurin Fedja Patrus (Ikurin Fedja Patrus) sekä Valo (Ikurin Xmas Light), joten kiva edustus kasvatteja oli saatu myös pohjoisen näyttelyyn. Tuomarina toimi Hedi Kumm Virosta ja ilmoitettuja koiria oli peräti 33. 

Päivän ylivoimainen tähti oli jälleen Keksi, joka yli 10 vuoden iässä oli hienosti ROP-veteraani ja PU3, mutta isossa kehässä Keksi tempaisi oikein jymypaukun ja liiteli aina Best In Show Veteraaniksi asti! Onnea Taina upeasta vuoden aloituksesta!

Diva voitti kahdeksan valionarttuja ja ylsi aina narttujen toiseksi. Kiitos Sarille Divan esittämisestä! Fedja puolestaan voitti neljän uroksen junioriluokan SA:n kera ja sai lopulta vara-sertin vaikka PU-kehässä ei enää sijoitusta tullutkaan. Luna oli lopulta valionarttujen neljäs SA:n kanssa ja Valo-sisko sai myös valioluokassa erinomaisen. Rotukehän kruununa kasvattajaryhmämme oli kolmesta esitetystä kasvattajaryhmästä rotunsa paras. 

Kiitos Marikalle matkaseurasta ja kaikille kasvatinomistajille ja kessuväelle kiitokset avusta ja kivasta päivästä sekä kaikille tasapuoliset onnittelut näyttelymenestyksestä!