2020

24.6.

Olemme näköjään iloinneet kasvattimme hienosta menestyksestä muissa kanavissa paitsi täällä kotisivuilla. Täytyy kuitenkin täälläkin vielä hehkuttaa, vaikka aikaa onkin kulunut. Joulun kynnyksellä pikkuinen Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi valloittamassa Liettuaa ja toi kotiin tuliaisina kaksi cacibia, vara-cacibin, kaksi Liettuan SERTiä sekä ROP- ja VSP-sijoitukset. Mesi valioitui samalla Liettuan valioksi ja on nyt hyvin lähellä kansainvälisen muotovalion titteliä.

Lämpimät onnittelut Eila ja Pekka Mesin hienosta menestyksestä!

Mesi (C) Sari Vatanen
Mesi (C) Sari Vatanen

18.6.

Koronahiljaisuuden aikana on ehtinyt tapahtua suhteellisen paljon, vaikka tapahtumat sulautuvat niin mutkattomasti osaksi tavallista arkea, ettei niitä tule aina muistettua raportoida sen ihmeellisemmin.

J2-pentueemme kasvaa ja kehittyy hienosti. Edellisessä uutisessa kutsuimme pentuja rasavilleiksi rakkauspakkauksiksi ja juuri sellaisia vauhdikkaita energiahiiriä koko pentue kyllä onkin. Ihastuttavan tasapainoisia luonteiltaan ja koronasta huolimatta, ovat pentujen mahtavat kodit pystyneet tarjoamaan valtavasti kokemuksia ja erilaisia tilanteita pikkuisten kessunpentujen arkeen. Monet pennut ovatkin tavanneet toisiaan leikkitreffeillä ja vauhtia on kyllä riittänyt!

Ïkurin Juvenis Camillo & Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ïkurin Juvenis Camillo & Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ïkurin Juvenis Camillo & Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ïkurin Juvenis Camillo & Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ikurin Juvenes Dum Sumus (C) Sari Vatanen
Ikurin Jupiter Notus (C) Miia Kankainen
Ikurin Jupiter Notus (C) Miia Kankainen

Toukokuun lopussa sijoitusnarttumme Haiku astutettiin hienolla Maximilla ja juuri nyt juhannuksen alla Haiku ultrattiin kantavaksi. Meillä ei ollut yhtään pentuetta viime vuonna ja nyt sitten tänä vuonna syntyy poikkeuksellisesti kaksi pentuetta sijoitusnarttujen juoksujen ja neitokaisten ikääntymisen vuoksi. Jännityksellä jäämme seuraamaan Haikun vatsan kasvua ja alamme valmistautumaan heinävauvojen saapumiseen...

22.4.

Meidän J2-pentumme muuttavat loppuviikon aikana uusiin koteihinsa ja jättävät kotipesänsä rientäessään kohti uusia seikkailuja. Kiitos kaikille ystävillemme tuesta, avusta ja ymmärryksestä näiden hulivilien kanssa tässä erikoisessa maailmantilanteessa. Alma-emän sairastuttua äkillisesti synnytyksen jälkeen olisimme olleet pulassa ilman kaikkea saamaamme pyyteetöntä apua. Onneksi nopean ja erinomaisen hoidon ansiosta Alma toipui ja pennutkin ovat voineet alusta asti erinomaisesti. Pennut vaikuttavat ihastuttavan tasapainoisilta niin ulkonäöltään kuin luonteiltaankin ja haikein, mutta levollisin mielin lähetämme nämä rasavillit rakkauspakkaukset uusiin ihaniin koteihinsa. 

Viralliset nimetkin ovat jo KoiraNetissä, joten saammeko esitellä: 

Urokset
Ikurin Jocus Perfectus "Touho"
Ikurin Jupiter Notus "Sisu"
Ikurin Juvenis Camillo "Camillo"

Nartut
Ikurin Jucundus Vita "Hulda"
Ikurin Juno Bella "Nasu"
Ikurin Juvenes Dum Sumus "Sumu"
Ikurin Juvenis Elegans "Elli"

Tarkkaavaisina poseeraavat Camillo ja Sisu
Tarkkaavaisina poseeraavat Camillo ja Sisu

18.4.

Kotisivuilta on täysin unohtunut maininta Valon (Ikurin Xmas Light) ulkomaan komeista tuliaisista. Valo kävi alkuvuodesta valloittamassa sekä Latviaa että Liettuaa ja tuloksena kaikista näyttelyistä hienoja saavutuksia ja sijoituksia sekä kasakaupalla veteraanisertejä, joiden myötä Valo on nykyään myös Venäjän, Liettuan ja Latvian Veteraanimuotovalio. Lämpimät onnittelut Elina ja Valo!

7.4. 

Terveisiä pentulaatikosta!

8.3.

Viime viikonloppuna meidän kasvattajien viettäessä aikaa pentulaatikossa, kävi kolme Ikurilaista edustamassa meitä Seinäjoen ryhmänäyttelyssä. Kymmenen kessun joukosta tuomari Anneli Pukkila valitsi ROPiksi Lyylin (Ikurin Hasta Bonita), joka sai jälleen yhden SERTin kokoelmiinsa. Daisy (Ikurin Gesta Fabella) sai ERInomaisen ja oli avoimen luokan kolmas ja Valo (Ikurin Xmas Light) sai EH:n ja oli veteraaninarttujen toinen. 

Lyyli jatkoi menestysputkeaan vielä iltapäivän ryhmäkilpailuissa nousemalla suuressa 5-ryhmässä kolmanneksi. Lämpimät onnittelut teille kaikille ja kiitos hienosta edustuksesta!  

Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ROP & RYP3
Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ROP & RYP3

2.3.

Alma synnytti kolme urosta ja neljä narttua. Kaikilla pennuilla on jo ihanat kodit odottamassa.

28.1.

Alma siemennettiin vuoden alkumetreillä tammikuun alussa ja tänään ultrassa näkyi ainakin kuusi pikkukessun alkua. Lue lisää Pentuja-sivulta. 

Tammikuun loppupuolella Turun KV:ssa kennelistämme oli kaksi edustajaa, jotka edustivatkin meitä varsin kunniakkaasti . Daisy (Ikurin Gesta Fabella) oli PN2 ja vaikka ei saanutkaan kaipaamaansa serttiä, nappasi joka tapauksessa CACIBIn. Pate (Ikurin Hic Hoc) oli hankkimassa lisää näyttelykokemusta ja sijoittui nuorten luokassa toiseksi ja palkittiin myös SA:lla.

20.1.

Pohjoisen Ikurilaiset tekevät säännöllisesti urheasti näyttelyreissuja tänne etelä-Suomeen, joten päätimme tehdä kerrankin vastavierailun. Ida ja Pia lähtivätkin siis Kajaanin kansainväliseen koiranäyttelyyn tammikuun puolessa välissä tapaamaan ihania Ikurilaisia ja palelemaan Kajaanin kylmään pallohalliin. Tuomari Sari Holopaiselle esitettiin kaksikymmentä kaunista keeshondia ja saaliimme oli erittäin mieliämme (ja näyttelyssä jäätyneitä varpaitamme) lämmittävä. Paikalla oli hienosti seitsemän Ikurilaista, jotka kaikki saivat ERIn ja SA:n. 

Uroksissa lippuamme piti korkeimmalla pikkukarhu-Paddington (Ikurin Honores Ursus), joka miehistyy ja kehittyy jatkuvasti. Tällä kertaa tuloksena upeasti nuorten luokan voitto ja lopulta PU2. Paddington sai myös urosten SERTin sekä vara-cacibin, joka muuttuu cacibiksi urosten ykkösen ollessa jo kansainvälinen muotovalio. Junioriurokset voitti puolestaan Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka sai vara-SERTin ja oli "PU5". Kerrassaan kauniin turkin kasvattanut Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli valiourosten neljäs ja sai ERIn ja SA:n ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) voitti veteraaniurokset myös ERIn ja SA:n kera ja oli VSP-Veteraani.

Nartuissa Haiku (Ikurin Genius Loci) oli valionarttujen toinen ja PN3. Näin Haikukin sai vara-cacibin, joka muuttuu myös viralliseksi cacibiksi. PN4 oli puolestaan Lyyli (Ikurin Hasta Bonita), joka voitti nuorten narttujen luokan ja sai myös narttujen SERTin. Diva (Ikurin Divina Diva) porhalsi itsensä valionarttujen kolmanneksi. 

Kasvattajaryhmämme oli kolmen esitetyn ryhmän joukosta toinen ja sai kunniapalkinnon.

Kiitos jälleen kasvattiemme omistajat, kessuväki ja ihanat apurit hauskasta päivästä ja seurasta! :-)