2021

19.8.

Taas on vierahtänyt kaksi viikonloppua ja kolmessa näytelyssä on kasvattejamme pyörähdellyt.

Iisalmen KV-näyttelyssä Lyyli (ikurin Hasta Bonita) kävi varmistelemassa CACIB-määräänsä; se oli näyttelyn ROP ja sai kotimaan cacibin. Kestomenestyjämme Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) siirtyi samalla CACIB-kantaan, kun se sai ensimmäisen CACIBinsa. Myös vankat näyttelyvalttimme Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat SA:n ja PN-sijoitukset 3 ja 4. 

Samaan aikaan Touho (Ikurin Jocus Perfectus) jatkoi lupaavaa näyttelyuraansa Mänstälässä. Se oli kovassa seurassa PU2 ja sai vara-sertin.

Viikon kuluttua ikurilaisia kokoontui Äänekoskelle.  Camillo nappasi taas sertin ja ROPin: se sai jo seitsemännen serttinsä ja tuli neljännen kerra ROPiksi. VSP tuli juniori Hillasta (Ikurin Kurium Verendus), ja samalla se sai luonnollisesti ensimmäisen serttinsä. Hieman tylymmän vastaanoton saivat Sumu (sileä ERI) ja Mesi (EH). On mielenkiintoista havaita, kuinka eri tuomareiden arvosteluasteikko vaihteleekaan, vaikka koirat eivät viikossa juuri muutu! Tämä ilmiö on osa näyttelyiden suolasta: koskaan ei voi tietää varmaksi, mitä tapahtuu!


4.8.

Viime viikonloppuna meillä oli juhlat! Ikurilaisia esiintyi kahdessa eri näyttelyssä, osa porukkaa valssasi Mikkelin kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja muutama Ikurilainen rokkasi Luumäen ryhmänäyttelyssä. 

Mikkelissä Sari Holopaisen kehässä esiintyi yksitoista kessua, joista peräti seitsemän oli Ikurilaisia. Urosten kisa oli jäsenten välinen, kun nuorten luokan voitti Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ERIn ja SAn kera ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) voitti valiourokset myöskin ERIn ja SAn kera. PU-kehässä Leo oli tänään PU1 ja Camillo PU2. Leo sai Cacibin ja Camillo puolestaan jälleen yhden SERTin lisää kokoelmiinsa. Camillolle lisäksi myös vara-cacib.

Ikurin Imperator Leonum
Ikurin Imperator Leonum
Ikurin Juvenis Camillo
Ikurin Juvenis Camillo

Nuorissa nartuissa Camillon sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai ERIn ja voitti luokan, mutta SA jäi tänään saamatta. Avoimissa nartuissa myöskään Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ei onnistunut hurmaamaan tuomaria ja tuloksena oli Lulun näyttelyuran ensimmäinen EH luokkavoiton kera. 

Ikurin Juvenes Dum Sumus
Ikurin Juvenes Dum Sumus
Ikurin Harmonia Optima
Ikurin Harmonia Optima

Valionartuissa kehään astelivat Diva (Ikurin Divina Diva) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur). Kumpikin sai ERIn ja lopulta tuomari laittoi Divan ensimmäiseksi ja Mesin toiseksi. Kummallekin SA ja pääsylippy PN-kehään. Veteraaninartuissa kehään pääsi pitkästä aikaa käymään myös osa-aikaeläkkeelle siirtynyt Luna (Ikurin Xmas Day), joka ei meinannut kehän laidalla housukarvoissaan pysyä! Luna sai ERIn ja oli lopulta veteraaninarttujen toinen SAn kera. Lopulta PN-kehässä tuomari asetti ensimmäiseksi Divan, kolmanneksi Mesin ja neljänneksi Lunan. Diva sai cacibin, ja koska PN2 oli kaunis veteraaninarttu, sai Mesi vara-cacibin, joka muuttuu viralliseksi cacibiksi Divan ollessa jo C.I.B. Tämä cacib oli enää viimeinen Mesin tarvitsema cacib ja sen ansiosta Mesistä tuli kennelimme 35. kansainvälinen muotovalio. Lämpimät onnittelut Mesin omistajille Eilalle ja Pekalle hienosta työstä Mesin kanssa!

Ikurin Divina Diva
Ikurin Divina Diva
Ikurin Xmas Day
Ikurin Xmas Day
Päivän tähti Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) uusi C.I.B.
Päivän tähti Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) uusi C.I.B.

ROP-kehään astelivat siis äiti ja poika eli Leo ja Diva. Tänään Leo oli ROP ja Diva VSP. Myös kasvattajaryhmämme oli ROP kesäturkeistaan huolimatta. Ryhmäkehiä ei koronan vuoksi Mikkelissä järjestetty, jonka johdosta otimme suunnaksemme kauniin terassiravintolan Mikkelissä ja vietimme pienen juhlalounashetken seitsemän kessun lauman kanssa juhlien Mesin uutta titteliä.

Bikiniturkkisten kesäkessumme ROP-Kasvattajaryhmä
Bikiniturkkisten kesäkessumme ROP-Kasvattajaryhmä

Meidän kisaillessamme Mikkelissä, olivat Camillon ja Sumun veljet Touho (Ikurin Jocus Perfectus) ja Sisu (Ikurin Jupiter Notus) valloittamassa Luumäkeä. Erika Häkkisen kehässä esiintyi kaiken kaikkiaan viisi kessua, joista Sisu ja Touho olivat ainoat ERIn ja SAn saaneet. Sisu oli tällä kertaa näistä veljeksistä ensimmäinen ja ROP ja Touho PU2. Sisulle samalla SERT ja Touholle vara-SERT. Lämpimät onnittelut Miia ja Juha sekä Riikka! Hienoa työtä poikien kanssa!

Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ROP ja SERT
Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ROP ja SERT

28.7. 

Viime viikonloppuna Ikurilaisia riehui kolmessa eri näyttelyssä eri puolilla Suomea. Me kasvattajat lähdimme hurvittelemaan kesäreissulle Suonenjoelle ja Kalajoelle Päksyn ja Nennan kanssa, kun taas Pohjois-Karjalan alajaostomme edusti Outokummussa.

Viikonloppu oli erittäin sydämiä lämmittävä, erityisesti kaikessa hauskuudessaan - naurua nimittäin riitti! Kaikista näyttelyistä Ikurin kessu sai seinälle ripustettavaksi ROP-ruusukkeen. Lisäksi tulosvihkoon voidaan viikonlopun osalta kirjoittaa yksi VSP, neljä SERTiä, yksi Cacib ja yksi Cacibiksi muuttuva Vara-Cacib, peräti kaksi ryhmäsijoitusta ja kaksi kasvattajaryhmän BIS-sijoitusta.

Viikonlopun saavutuksia Kalajoelta ja Suonenjoelta
Viikonlopun saavutuksia Kalajoelta ja Suonenjoelta

Viikonloppu alkoi Suonenjoen ryhmänäyttelystä, jossa Kirsi Honkasen kehässä esiintyi 13 kessua. Näistä Leo (Ikurin Imperator Leonum) oli päivän tähti voittamalla valiourokset ja olemalla lopulta ROP. Uroksissa Elmo (Ikurin Heros Maksimus) voitti puolestaan avoimet urokset ja oli PU3 Vara-SERTin kera.

Nartuissa parhaiten pärjäsi pikkuinen Nasu (Ikurin Juno Bella), joka voitti nuoret nartut ja oli PN2 ja sai toisen SERTinsä. Perässä tuli karvojaan vielä kasvatteleva Elmon sisko Lulu (Ikurin Harmonia Optima), joka oli Elmon tapaan PN3 ja sai Vara-SERTin. Diva (Ikurin Divina Diva) ei ollut vielä erkkarin jälkeen ehtinyt pudottamaan kaikkia koronakilojaan, mutta voitti silti valionarttujen luokan ERIn ja SAn kera, mutta jäi PN-sijoitusten ulkopuolelle. Mila (Ikurin Xmas Party) oli tiputtanut kaikki karvansa ja olisi varmasti voittanut bikinikessujen luokan. Tällä kertaa tuloksena kuitenkin EH ja veteraaninarttujen toinen sija. Esitimme myös kasvattajaryhmän, joka koostui Leosta, Divasta, Lulusta ja Nasusta eli neljän eri yhdistelmän koirista aj oli kauniilla arvostelulla ROP. Iltapäivän ryhmissä Leolle ei tullut sijoitusta, mutta kasvattajaryhmämme oli lopulta BIS-4.

Ikurin Imperator Leonum ROP (C) Olivia Lill
Ikurin Imperator Leonum ROP (C) Olivia Lill
Ikurin Juno Bella PN2 & SERT (C) Olivia Lill
Ikurin Juno Bella PN2 & SERT (C) Olivia Lill

Meidän hikoillessamme kehässä Suonenjoella, ehti Camillo jatkaa rock'n rollia Outokummussa Kimmo Mustosen kehässä. Camillolla on meneillään komea SERT-putki, koska nyt tilille napsahti jo viides SERT. Camillo oli myös ROP, Sumun (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ollessa VSP myöskin SERTin kera. Tämä SERT oli Sumullekin jo hienosti toinen. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) täydensi menestystä olemalla PN2. Camillo pisti ranttaliksi vielä iltapäivän ryhmäkilpailuissa, sillä se nousi komeasti aina RYP-3 asti!

Camillo ROP & RYP3
Camillo ROP & RYP3
Sumu VSP & SERT ja Mesi PN2
Sumu VSP & SERT ja Mesi PN2

Sunnuntaina vuorossa oli kesälomareissumme toinen osuus eli Kalajoen Kansainvälinen koiranäyttely. Tuomarina oli Rade Cekic Serbiasta ja kehässä esiintyi 11 hienoa kessua.

Uroksissa kehään astelivat ensin avointen urosten luokkaan Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum). Kummatkin saivat ERIt ja Leo oli kolmesta koirasta luokan ensimmäinen ja Elmo toinen. Lisäksi Leo sai SA:n. Lopulta Leo oli vielä PU-kehässä kolmas ja sai vara-cacibin.

Leo (C) Olivia Lill
Leo (C) Olivia Lill

Nuorissa nartuissa meitä edusti Nasu (Ikurin Juno Bella), joka liihotteli luokan voittoon ERIn ja SAn kera. Avoimissa nartuissa voittoon juoksi eilisen tapaan Lulu (Ikurin Harmonia Optima) myöskin ERIn ja SAn kanssa. Luokan toinen oli pieni kaunokainen Hedda (Ikurin Historia Nova), jonka mieleen kehäily ei tänään lainkaan ollut. Tuloksena EH.

Nasu
Nasu
Lulu (C) Olivia Lill
Lulu (C) Olivia Lill
Hedda (C) Olivia Lill
Hedda (C) Olivia Lill

Valionartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) sai ERIn ja SAn ja oli luokan ensimmäinen. Samoin veteraaninartut voitti Ferra (Ikurin Aurea Corona) ERIn ja SA:n kera. PN-kehään osallistuikin neljä narttua, jotka kaikki olivat Ikurin koiria. Näistä ykköseksi kiihdytteli Diva, toinen oli Nasu jälleen uuden SERTin kera ja cacibiksi muuttuvat vara-cacibin kera, kolmas oli eilisen tapaan Lulu vara-SERTin kanssa ja neljäs oli Ferra. Ferra oli myös VSP-veteraani. ROP-kehässä Diva oli lopulta vielä ROP, samoin kasvattajaryhmämme. VSP oli K2-pentujemme isä, komea Maksim (Avantyurin Iz Mirashela).

VSP Maksim & ROP Diva (C) Olivia Lill
VSP Maksim & ROP Diva (C) Olivia Lill
PN-kehään asettautumista (C) Olivia Lill
PN-kehään asettautumista (C) Olivia Lill

Iltapäivän ryhmäkehiin lähtivät siis kasvattajaryhmämme ja Diva. Kasvattajaryhmämme ylsi aina peräti BIS-1 -sijoitukseen asti ja olimmekin siis näyttelyn kaunein kasvattajaryhmä monien upeiden ryhmien joukosta. 

BIS-Kasvattaja (C) DogXpress
BIS-Kasvattaja (C) DogXpress

Heti perään Diva pääsi loistamaan myöskin äärimmäisen kovatasoisessa 5-ryhmässä ja nousi peräti RYP2 asti! Kiitos suuresti Päksy Divan upeasta esittämisestä. 

Diva RYP2 (C) DogXpress
Diva RYP2 (C) DogXpress

Näyttelystä kuvattiin nettilähetys ja tämän linkin takaa pääsee katsomaan ryhmäkilpailut (kasvattajaryhmämme noin tunnin kohdalla ja Diva noin 1h 28 minuutin kohdalla). Videolta ei paljastu, kuinka Lululta irtoaa hihna kesken kehään saapumisen eikä se miten pissat housussa nauramme omaa vuoroamme odottaessamme omalle sähläyksellemme. Vatsat ovat kipeänä edelleen kaikesta nauramisesta ja samalla sydämet läikehtivät ihanista kohtaamisista kehän laidalla ystävien kanssa. Kiitos teille kaikille! 

20.7.

Kävimme Haikun kanssa ultrassa ja saimme vahvistuksen aavistuksillemme: pikkuisia Ikurilaisia syntyy elokuun lopulla! Sydämet ilosta ja jännityksestä läikehtien jäämme odottelemaan pentujen syntymää.

Lisää tietoa Pentuja-sivulla...

18.7.

Erikoisnäyttelystä toipuivat nopeimmin Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ja Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus), jotka kennelimme Pohjois-Karjalan alajaoston edustajina käväisivät lähinäyttelyssään Lieksassa. Sari Holopaisen tuomaroimana Camillo jatkoi SERTien keruutaan olemalla ROP. Ksenia on puolestaan jo vaihtanut ansiokkaasti pentuturkkiaan huomattavasti vilpoisempaan kesäturkkiin ja sai tyytyä sileään ERIin. 

Kiitos ja onnea Sari ja Jenna!

Camillo ROP
Camillo ROP

12.7.

Samaan aikaan, kun me muut pyörähtelimme erikoisnäyttelyssä Pohjois-Karjalassa, valloitti Touho (Ikurin Jocus Perfectus) etelämpää Suomea. Touho osallistui Ruokolahden ryhmänäyttelyyn, jossa Tuula Savolaisen kehässä se oli ROP SERTin kera hienolla ja hyvin itsensä näköisellä arvostelulla. Kyseessä oli vasta Touhon toinen aikuisten kessujen näyttely ja kummastakin on nyt tuloksena ROP ja SERT. Lämpimät onnittelut Riikka! 

11.7.

Kuuma, mutta niin ilon ja naurun täyteinen erikoisnäyttelypäivä takana. Leni Finnen arvosteltavana pyörähteli 59 toinen toistaan upeampia kessuja, joista peräti 15 oli Ikurin kessuja. Useat koiristamme olivat heittäneet talviturkin pois, joten nämä tulokset lämmittävät mieliämme erityisen paljon.

Ensimmäisenä kehään pääsi astelemaan junioriurosten luokassa Sisu (Ikurin Jupiter Notus). Viiden juniorin joukossa Sisu sai ERIn ja nousi hienosti aina kolmanneksi. 

Ikurin Jupiter Notus (C) Sari Vatanen
Ikurin Jupiter Notus (C) Sari Vatanen


Seuraavaksi kehän kävi valloittamassa Camillo (Ikurin Juvenis Camillo), joka hieman kesäturkissaankin voitti luokan ERIn ja SAn kera.

Ikurin Juvenis Camillo (C) Sari Vatanen
Ikurin Juvenis Camillo (C) Sari Vatanen

Avoimissa uroksissa kilpailivat Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Pate (Ikurin Hic Hoc). Elmo joutui tyytymään tällä kertaa Erittäin Hyvään, mutta Pate voitti koko luokan ja sai ERIn ja SAn ja siten pääsylipun PU-kehään. 

Ikurin Hic Hoc (C) Sari Vatanen
Ikurin Hic Hoc (C) Sari Vatanen
Ikurin Heros Maximus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Heros Maximus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Valiouroksemme Copo (Ikurin Canis Eximus), Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) eivät hurmanneet tällä kertaa tuomaria. Copolle EH ja Masille ja Leolle ERIt, mutta ei luokkasijoituksia komeiden kilpakumppaneiden joukossa.

Ikurin Expecto Amor (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Expecto Amor (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Valiopojat (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Valiopojat (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Imperator Leonum (C) Sari Vatanen
Ikurin Imperator Leonum (C) Sari Vatanen
Ikurin Canis Eximus (C) Sari Vatanen
Ikurin Canis Eximus (C) Sari Vatanen

Veteraaniurokset voitti viime vuoden erikoisnäyttelyn tapaan Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka myöskin ERIn ja SAn kera jatkoi matkaansa PU-kehään. 

Ikurin Alfa Nova (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Alfa Nova (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

PU-kehässä meitä edustivat siis nuorten luokan voittaja Camillo, avoimen luokan voittaja Pate ja veteraanien voittaja Rudi. Näistä Pate veti keskinäisessä kilpailussa pisimmän korren ja sijoittui urosten kolmanneksi kahden valiouroksen jälkeen. PU3-sijoituksen lisäksi Pate sai myös SERTin mikä oli viimeinen tarvittava valioitumiseen ja niin Patesta tuli kennelimme 63. Suomen Muotovalio. Lämpimät onnittelut Kati ja Kari! Vara-SERT meni puolestaan Camillolle. 

Patella (Ikurin Hic Hoc) on hauskaa! (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Patella (Ikurin Hic Hoc) on hauskaa! (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

 Pienen tauon jälkeen päivä jatkui narttujen parissa. Juniorinartuissa meitä edustivat siskokset Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus) ja Hilla (Ikurin Kurium Verendus). Ksenia sai vielä kehittymättömyyttään EH:n, mutta Hilla näyttelyiden ensikertalaisena sai heti ERIn ja vielä SAnkin ja oli juniorinarttujen toinen. 

Ikurin Kurium Verendus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Kurium Verendus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Ksenon Blandus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Ksenon Blandus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Kuuden nuorten luokan nartun joukosta Nasu (Ikurin Juno Bella) kipitteli luokan voittoon ERIn ja SA:n kera ja sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai tällä kertaa tyytyä Erittäin Hyvään. 

Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Valionartut voitti puolestaan Alma (Ikurin Elatio Regina), Alman tyttö Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli toinen ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli kolmas, kaikki ERIn ja SAn kera. Diva (Ikurin Divina Diva) on kerryttänyt ahkerasti koronakiloja ja sai rehevyydestään johtuen EHn.

Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hasta Bonita (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hasta Bonita (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Sari Vatanen
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva (C) Sari Vatanen

Veteraaninartuissa meitä edusti Valo (Ikurin Xmas Light), joka sai ERIn ja nätin arvostelun. Valo oli pukenut helteeseen bikinit ylleen ja tuomarin sanoin olisi saanut näyttelyn kaljuimman koiran palkinnon, jos sellainen oltaisiin jaettu :-)

Paras Narttu kehään marssivat siis junioriluokasta Hilla, nuorten luokasta Nasu ja valioluokasta Alma, Lyyli ja Mesi. Näistä neitokaisista pisimmän korren vetivät äiti ja tytär, sillä Nasu liihotteli itsensä aina narttujen toiseksi ja Alma neljänneksi. Nasu sai tämän lisäksi vielä SERTinkin, joten kelpo aloitus erkkariuralle!

ROP-Veteraani-kehässä Rudi oli VSP-veteraani ja kasvattajaryhmämme toinen kolmesta esitetystä kunniapalkinnon kera. Kasvattajaryhmän valitseminen on aina päivän yksi suurimmista haasteista, sillä erikoisnäyttelyssä on yleensä näytillä suuri joukko kauniita kasvatteja, joita valita ryhmään. Tällä kertaa päädyimme valitsemaan ryhmään koiria neljästä eri yhdistelmästä, kaksi urosta (Ikurin Imperator Leonum ja Ikurin Hic Hoc) sekä kaksi narttua (Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Juno Bella) ja saimmekin oikein kauniin arvostelun. 

Eerondaali Nightwish ROP-Veteraani & Ikurin Alfa Nova VSP-Veteraani (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Eerondaali Nightwish ROP-Veteraani & Ikurin Alfa Nova VSP-Veteraani (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Juno Bella, Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Juno Bella, Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella ja Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella ja Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Päivän kruununa epävirallisissa luokissa Alman (Ikurin Elatio Regina) jälkeläisluokka oli Best In Show jo toista kertaa erikoisnäyttelyssä. Lisäksi kasvattimme Ksenia ja Hilla osallistuivat isä-Maksimin jälkeläisluokkaan, joka tuli toiseksi.

Alman jälkeläisluokka. Koirat vasemmalta: Ikurin Elatio Regina, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juvenis Camillo, Ikurin Hasta Bonita ja Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Alman jälkeläisluokka. Koirat vasemmalta: Ikurin Elatio Regina, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juvenis Camillo, Ikurin Hasta Bonita ja Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Osallistuimme jälleen innokkaasti Paras Pari -kilpailuun, jonka tällä kertaa voittivat Leo ja Diva. Elmo ja Nasu olivat toisia, Masi ja Alma kolmansia ja Sumu ja Camillo neljänsiä.

Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Camillo ja Sumu (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Camillo ja Sumu (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Masi ja Alma (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Masi ja Alma (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Paras liikkuja oli tänä vuonna kilonsa kuitenkin kunnialla kantava Diva ja kaunein uroksen pää oli Patella. 

Paras Liikkuja (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Paras Liikkuja (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kaunein Uroksen Pää (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kaunein Uroksen Pää (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille iloisesta näyttelypäivästä! Olemme valtavan ylpeitä teistä kaikista! Onnea myös kaikille kisakumppaneille hienoista saavutuksista sekä lämmin kiitos järjestäjille.  

6.7.

Olipa tykitystä kesäviikonloppuna! Ikurilaisia esiintyi kolmessa eri näyttelyssä viikonlopun aikana meidän kasvattajien jännittäessä kotona. Tuloksena kaikista näyttelyistä ROP, kaksi VSP:tä, 4 SERTiä, ROP-kasvattajaryhmä ja kaikissa näyttelyissä kaikille kasvateille vähintään ERI. 

Alla tarkemmat tulokset ja muutamia kuvia. Kiitos kaikille kasvattien omistajille hienosta viikonlopusta ja onnea komeista tuloksista! You rocked the blue! 

Virolahden ryhmänäyttelyssä Hanna-Riina Ahon kehässä Ikurin nuoret pojat olivat ihan liekeissä. Touho (Ikurin Jocus Perfectus) korkkasi aikuisten kessujen kehät tyylikkäästi liitelemällä heti PU1-sijoitukseen ja saamalla SERTin. Touhoa peesasivat Elmo (Ikurin Heros Maximus), joka oli avoimen luokan ensimmäinen ERIn ja SAn kera ja lopulta PU3 ja sai myös Vara-SERTin. Joukon täydensi Touhon veli Sisu, joka oli junioriurosten toinen Touhon jälkeen myöskin ERIn ja SAn kanssa ja vielä PU4. 

Tuusniemellä Vytautas Baranauskaksen kehässä pyörähteli kahdeksan kessua, joista kolme oli Ikurilaista. Näistä Touhon ja Sisun veli Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) oli upeasti ROP ja nappasi Touhon tavoin ensimmäisen SERTin. VSP oli herrojen sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus), joka avasi myöskin SERT-tilinsä. Menestyksen täydensi Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus), joka oli junioriluokan ensimmäinen ja lopulta PN3 Vara-SERTin kanssa. 

Viikonlopun kruunasi vielä sunnuntaina Rantasalmen Kaikkien Rotujen näyttely, jossa esiintyi peräti kuusi Ikurilaista. Urosten ensimmäinen oli Tuusniemen tapaan Camillo (Ikurin Juvenis Camillo), joka oli siis PU1 ja sai jo viikonlopun toisen SERTinsä. Virolahden tapaan Elmo (Ikurin Heros Maximus) oli avointen urosten ensimmäinen ja PU3.

Nartuissa Nasu (Ikurin Juno Bella) ja Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus) kisasivat toisiaan vastaan ja tällä kertaa Nasu nousi tästä kaksikosta korkeammalle. Nasu oli juniorinarttujen ensimmäinen ja lopulta PN4. Ksenia sai myös ERIn ja oli kolmesta juniorinartusta toinen. Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai myöskin ERIn ja oli nuorten luokan kakkonen. Valionartuissa esiintyi pentujen jälkeen turkkiaan kasvatteleva Lyyli (Ikurin Hasta Bonita), joka palasi kehiin ryminällä olemalla heti PN1 ja lopulta vielä ROP Camillon ollessa VSP. 

Ihanat kasvatinomistajamme kasasivat vielä kasvattajaryhmän ja esittivät sen ROPiksi. 

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille hienosta viikonlopusta ja komeista tuloksista! Olemme teistä kaikista valtavan ylpeitä!

30.6.

Pate (Ikurin Hic Hoc) kävi edustamassa meitä Reisjärven ryhmänäyttelyssä. Leila Kärkäs arvioi Paten ERInomaiseksi. Tuomari saneli arvosteluunkin, että Patella oli riehakas käytös - tämä tarkoittanee varmasti sitä, että Patella oli jälleen mielettömän hauskaa kehässä! Onnea Kati näyttelykauden avauksesta!

14.6.

Näyttelykauden avaus Suomen näyttelykentässä tapahtui Tuurin kaikkien rotujen koiranäyttelyssä ja kuusi Ikurilaista oli uskaltautunut ilmoittautumaan, vaikka ilmoittautumishetkellä ei ollutkaan vielä varmuutta voidaanko koko näyttelyä edes järjestää. Näyttely oli kuitenkin järjestetty ja organisoitu erinomaisesti ja näyttelypaikalla oli loistavasti tilaa ja riittävät turvavälit oli helppo pitää. 

Tuomarina kessuilla toimi kasvattajatuomari Esa Ruotsalainen ja ryhmäkehien puuttuessa kehämme alkoi vasta kello 17.  Kehän kuningas tällä kertaa oli Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka täytti viime marraskuussa kaksi vuotta ja koronan peruttua kaikki näyttelyt, pääsi nyt vasta heti ensimmäistä kertaa kokeilemaan valioitumista Suomeen. Tähdet olivat kohdillaan ja Leo kipitteli ensin valiourosten voittoon, sen jälkeen kaikkien urosten voittoon ja oli lopulta vielä ROP. Viimeisen SERTin myötä Leosta tuli Ikurin kennelin 62. Suomen Muotovalio! Nuori herra sai myös mitä kauneimman arvostelun, joka oli hieno kruunu Leon junioriuralle. Hauskana sattumana täytyy mainita, että Leon ensimmäinen koiranäyttely oli kaksi vuotta sitten Tuurissa Esa Ruotsalaisen kehässä pentuluokassa ja nyt tosiaan Leo valioitui samassa paikassa samalla tuomarilla.

Todella upea uros. Ihastuttavat mittasuhteet. Hyvin viehättäväilmeinen pää. Hieman kookkaat korvat. Hieno hännänkiinnitys. Varma-asentoiset raajat. Sopiva luusto. Täydellinen karvanlaatu ja värivaihtelut. Sujuvat, tehokkaat liikkeet. HIENO!!!

- Esa Ruotsalainen

Leon äiti Diva (Ikurin Divina Diva) voitti poikansa tapaan ensin valionartut ja sitten kaikki nartut ja kilpaili ROP-kehässä poikaansa vastaan. Tällä kertaa poika veti pidemmän korren ja Diva oli VSP. 

Ikurin Imperator Leonum ROP & Ikurin Divina Diva VSP
Ikurin Imperator Leonum ROP & Ikurin Divina Diva VSP

Näyttelydebyyttinsä junioriluokassa tekivät myös sisarukset Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ja Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus). Camillo voitti junioriurokset ja oli lopulta heti Leon perässä upeasti PU2 ja sai Vara-SERTin. Sumu puolestaan nappasi ERIn ja oli nättien juniorineitien joukossa kolmas. 

Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli intoa täynnä näyttelykehässä ja liihotteli kesäturkissaan hienosti aina PN3 asti. Lunan (Ikurin Xmas Day) tuloksena ROP-Veteraani. 

Kasvattajaryhmän päätimme ryhmäkilpailujen puuttumisesta huolimatta esittää. Vaikka ryhmään valikoitui koiria juniori-ikäisestä lähes veteraani-ikäiseen, sai se erittäin kauniin arvostelun, jonka painamme syvälle sydämeen. 

Huippuhieno kasvattajaluokka täynnä laatua. Selvä tyyppi. Kaikilla koirilla täyttyy ihannekessun tärkeimmät määreet. Upeat karvanlaadut, värit ja kaikki liikkuvat myös rodunomaisesti. Kasvattaja todella tietää mitä haluaa. Lämpimät onnittelut!!!!!

- Esa Ruotsalainen

Onnea komeille ja kauniille kanssakisaajille ja kiitos kaikille leppoisasta ja hauskasta näyttelypäivästä. Meillä olivat ainakin autuaasti unohtuneet kotiin näyttelypäivien rutiinit, näyttelysäännöt kuten myös osa tavaroistakin. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia!

10.6.

Kesä on saapunut, samoin pentusuunnitelmamme. Olemme todella innoissamme tästä tulevasta yhdistemästämme ja Pentuja-sivulta voit lukea lisää suunnitelmistamme.

Samalla, kun me olemme suunnitelleet tulevia pentukuvioita, on myös koiraharrastusmahdollisuudet alkaneet hiljalleen avautumaan. Joensuussa sisarukset Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) osallistuivat luonnetestiin ja saivat juuri itsensä näköiset tulokset. Lisäksi Valo (Ikurin Xmas Light) rallytokoili 77 pisteen arvoisesti avoimessa luokassa, Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) 78 pisteen arvoisesti alokasluokassa ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) rallasi helteessä 98 pisteen arvoisesti alokasluokassa. 

Lämpimät onnittelut hienot ralli-Ikurit! 

26.4.

Kevät on kadonnut jonnekin ja nyt on jo kohta toukokuu. Meillä oli pentusuunnitelmia keväälle, mutta valitettavasti astutus ei tuottanut tulosta ja nämä suunnitelmat eivät nyt toteudu enää myöhemmin uroksen korkeasta iästä johtuen. Emme kuitenkaan lannistu tästä, vaan meillä on jo uusia ja mielenkiintoisia suunnitelmia mielessämme ja toiveissamme olisikin pentue tälle kesälle. Kerromme näistä jännittävistä suunnitelmistamme lisää mahdollisimman pian...   

7.2.

Vuosi on alkanut rauhallisesti ja koronan takia aikaa on tullut vietettyä ainoastaan kotioloissa ja kotimetsissä. Pentusuunnitelmia on kuitenkin ollut onneksi aikaa tehdä ja meillä onkin pentusuunnitelmia tälle keväälle. Niistä voi lukea lisää Pentuja-sivulta.