2021

23.12.

Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) on tuonut meille paljon joululahjoja. Jouluviikolla ensin vahvistui, että Lyyli on kantavana ja ultrassa näkyi peräti viidestä seitsemään pentua. Heti perään Lyyli sai postissa vahvistuksen kansainvälisen muotovalion tittelistään eli Lyyli on nyt virallisesti kennelimme 36. C.I.B.

Onnittelut Lyylin tittelistä Katja! Nyt jäämme jännityksellä seuraamaan Lyylin vatsan kasvua...  

20.12.

Mekin olimme messarissa ja pikkuhiljaa olemme toipuneet viikonlopusta. Messari on ainakin meille koiravuoden yksi kohokohdista ja kaikkiaan 14 Ikurilaista osallistui viikonlopun näyttelyihin, useimmat peräti viikonlopun molempiin näyttelyihin. Lähes kaikki palkittiin ERIllä, lähes jokainen myös SA:lla. Yhteistoimin ja Ikurin hengessä kaikki löysivät handlerin eikä ketään jätetty pulaan. Ja mikä ilo oli taas tavata ja nähdä kaikkia sekä todistaa kasvattien erinomaista kuntoa. Kiitos kaikille kessukehän laidalla hauskoista näyttelypäivistä ja lämpimät onnittelut kaikille menestyneille!

Titteleitä ja hienoja PU- ja PN -sijoituksia nappasimme kotiin viemisiksi muutamia. Lauantaina Katja Korhosen kehässä parhaiten pärjäsi Diva (Ikurin Divina Diva), joka oli suuren ja kovatasoisen narttujoukon paras ja lopulta VSP. Kotiintuomisiksi Diva sai Helsinki Winner 2021 -tittelin sekä NORD SERTin. Lisäksi Rudi (Ikurin Alfa Nova) oli paras veteraaniuros ja sai Helsinki Veteran Winner 2021 -tittelin. 

Lauantaina juuri yhdeksän kuukautta täyttänyt venäjäntuontimme Sasha (Pushistikoff Shtirlitz) sai junioriluokassa ERIn ja oli seitsemän junioriuroksen joukosta hienosti neljäs. 

Sasha (C) Roviophotography
Sasha (C) Roviophotography

Nuorissa uroksissa keskenään mittelivät Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ja Camillo (Ikurin Juvenis Camillo). Camillo veti tällä kertaa pidemmän korren ja oli ensimmäinen ERIn ja SA: kera. Sisu puolestaan sai tällä kertaa EH:n puuttuvan turkkinsa johdosta. 

Sisu (Ikurin Jupiter Notus) (C) Roviophotography
Sisu (Ikurin Jupiter Notus) (C) Roviophotography
Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) (C) Roviophotography
Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) (C) Roviophotography

Valiouroksissa Pate (Ikurin Hic Hoc) oli hienosti kovatasoisen valiouros-joukon kolmas ja sai ERIn ja SA:n. Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) saivat kumpikin ERIt. Veteraaniuroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) oli ensimmäinen myöskin ERIn ja SA:n sekä uuden tittelin kera. 

Pate (Ikurin Hic Hoc) (C) Roviophotography
Pate (Ikurin Hic Hoc) (C) Roviophotography
Rudi (Ikurin Alfa Nova) (C) Roviophotography
Rudi (Ikurin Alfa Nova) (C) Roviophotography

Nuorissa nartuissa siskokset Nasu (Ikurin Juno Bella) ja Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) kilpailivat veljiensä tavoin toisiaan vastaan. Kumpikin saivat ERIt ja Nasu vielä voittajana myös SA:n. Sumu oli toinen. 

Nasu (Ikurin Juno Bella) (C) Roviophotography
Nasu (Ikurin Juno Bella) (C) Roviophotography

Valionarttuja oli paikalla peräti kuusi ja näistä Diva (Ikurin Divina Diva) oli hienosti ensimmäinen ja Mesi (Ikurin Gaudemus Igitur) mahtavasti toinen. Lisäksi Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) täydensi voittokulkua ja oli vielä neljäs. Diva ja Mesi saivat vielä SA:t ja jatkoivat PN-kehään. Veteraaninartuissa Ferra (Ikurin Aurea Corona) oli hienosti toinen ERIn ja SAn kera, mutta matkustamisesta hieman väsähtänyt ja jäykistynyt Valo (Ikurin Xmas Light) sai EVAn kieltäydyttään liikkumasta. Reissuväsymyksestä huolimatta Valo onneksi jaksoi syödä herkkuja ja hurmata näyttelyväkeä kehän laidalla. 

Diva (Ikurin Divina Diva) (C) Roviophotography
Diva (Ikurin Divina Diva) (C) Roviophotography
Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) (C) Roviophotography
Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) (C) Roviophotography

PN-kehässä pisimmän korren vetikin siis Diva, joka oli hienosti PN1 ja lopulta VSP Helsinki Winner 2021 -tittelin kera. Lisäksi pikkuinen Nasu (Ikurin Juno Bella) oli upeasti PN3 ja sai myös SERTin. Kasvattajaryhmämme oli toinen sai myös KP:n. 

VSP Ikurin Divina Diva & ROP Eerondaali Five Stars (C) Roviophotography
VSP Ikurin Divina Diva & ROP Eerondaali Five Stars (C) Roviophotography

Sunnuntaina saimme hieman vaihtuvuutta osallistujiin, kun Pate ja Sisu jäivät kotiin, mutta mukaan tuli Sisun veli Touho (Ikurin Jocus Perfectus). Leila Kärkäksen kehässä esiintyi 35 hienoa keeshondia ja tänäänkin menestyimme oikein mukavasti. 

Junioriuroksissa Sasha sai ERIn ja nuorten urosten luokassa Touho oli ensimmäinen ERIn ja SAn kanssa ja Camillo puolestaan toinen ERIn kera. 

Valiouroksissa Leo oli kolmas SAn kera ja Masi sai myös ERIn. Veteraaniurokset voitti eilisen tapaan Rudi ja sai ERIn ja SAn lisäksi itselleen jälleen uuden tittelin, Veteraani Voittaja 2021. 

Leo (Ikurin Imperator Leonum) (C) Roviophotography
Leo (Ikurin Imperator Leonum) (C) Roviophotography
Masi (Ikurin Expecto Amor) (C) Roviophotography
Masi (Ikurin Expecto Amor) (C) Roviophotography

PU-kehä oli Rudin juhlaa, sillä Rudi oli hienosta urosjoukosta upeasti PU3.

Rudi (Ikurin Alfa Nova) (C) Roviophotography
Rudi (Ikurin Alfa Nova) (C) Roviophotography

Nartuissa Nasu voitti edellisen päivän tapaan nuorten luokan ja Sumu puolestaan avointen narttujen luokan, kumpikin sai ERIn ja SAn. Valionartut voitti jälleen Diva, Lyyli oli toinen ja Mesi neljäs. Kaikki saivat ERIt ja SAt. Veteraaninartuissa Ferra oli jälleen toinen ja Valo oli nukkunut reissuväsymystään pois ja pirteästi kipitteli itsensä aina luokan neljänneksi. 

Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) (C) Roviophotography
Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) (C) Roviophotography
Ferra (Ikurin Aurea Corona)
Ferra (Ikurin Aurea Corona)
Valo (Ikurin Xmas Light)
Valo (Ikurin Xmas Light)

PN-kehässä Diva oli tällä kertaa PN2 ja sai Cacibin, Nasu eilisen tapaan PN3 SERTin ja Cacibiksi muuttuvan Vara-Cacibin kera ja Sumu nousi mahtavasti aina PN4-sijalle. Kasvattajaryhmämme oli tänäänkin toinen ja sai hienon arvostelun ja kunniapalkinnon. 

Kasvattajaryhmämme lauantaina. Koirat vasemmalta: Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella, Ikurin Divina Diva & Ikurin Imperator Leonum
Kasvattajaryhmämme lauantaina. Koirat vasemmalta: Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella, Ikurin Divina Diva & Ikurin Imperator Leonum

Haluamme vielä erikseen kiittää mahtavia kasvattiemme omistajia kaikesta avusta kehän laidalla. Ollessamme itse estyneitä menemään kehään löysivät kaikki omat koiramme sekä kasvattimme mahtavat handerit ja se pyyteettömän avun, tuen ja kannustamisen määrä mitä saamme kohdata joka kerta Ikurilaisten kanssa. Oli kerrassaan ihana nähdä teitä kaikkia ja erityiskiitos vielä Päksylle Divan hienosta esittämisestä kumpanakin päivänä. Kiitos myös kessuväelle seurasta kumpanakin päivänä ja lämpimät onnittelut kaikille menestyneille.

Ensi vuoteen... 

25.11.

Nyt on saatu kokea kasvattajan suuria onnenhetkiä, kun olemme voineet iloita J2-pentujen innosta käydä tutkituttamassa koiransa. Meistä on ehdottoman tärkeää, että ns. kotikoiratkin tutkitaan - ei vain jalostukseen suunnitellut. Vain niin saamme arvokasta tietoa eri yhdistelmien periyttävyydestä,

Jo viisi pentueen seitsemästä pennusta on tutkittu kokonaan, ja kuudenneltakin jo osa tutkimuksista on tehty. Kaiken lisäksi tulokset ovat olleet ilahduttavia! Onnea ja kiitoksia omistajille hyvästä hoidosta!

25.10.

Viimeinenkin L2-pentu muutti uuteen ihanaan kotiinsa ja nyt tuntuu talo tyhjältä. Onneksi pääsemme seuraamaan läheltä, kuinka valtavasti nämä pikkuiset ja hurmaavat termiitit tuovat iloa ja vauhtia uusiin koteihinsa ja meilläkin alkavat jo seuraavat pentusuunnitelmat varmistumaan. Jännittävä vuosi tulossa - lisää tietoja pian :-) 

24.10.

Kimppakoiramme Venäjältä, Sasha (Pushistikoff Shtirlitz) käväisi Lahdessa pentunäyttelyssä. Sashan näyttelyura alkoi hienosti ja Sasha voitti kaikki urospennut ja oli lopulta hienosti VSP-pentu!

3.10.

Nyt on viimeinenkin syksyn näyttely takana ennen messaria. Käväisimme pikavisiitillä Kotkan kaikkien rotujen näyttelyssä neljän Ikurilaisen voimin. Uroksissa Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) voitti nuorten luokan ERIn kera. Leo (Ikurin Imperator Leonum) oli puolestaan valiourosten toinen ja lopulta PU3. Nartuissa Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat kumpikin ERIn ja SAn. Lisäksi Sumulle luokkavoitto ja Vara-SERT. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

30.9.

Me kasvattajat vietimme aikaa uusiin Ikurilaisiin tutustuen, samalla kun joukko Ikurilaisia kokoontui Lahden ryhmänäyttelyyn espanjalaisen tuomarivieraan José Manuel Conde Tarazagan kehään. Uroksissa parhaiten pärjäsi ikämies Copo (Ikurin Canis Eximus), joka oli upeasti PU4 ja VSP-veteraani! Nartuissa puolestaan Daisy (Ikurin Gesta Fabella) oli PN4. Lisäksi uroksissa Masi (Ikurin Expecto Amor) oli valiourosten neljäs ja sai SA:n, Pate (Ikurin Hic Hoc) puolestaan ei saanut sijoitusta valiouroksissa, mutta tuomari halusi silti Patenkin palkita SA:lla. Karvaton Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai puolestaan avointen urosten luokassa EH:n. Nartuissa esiintyi Daisy lisäksi myös Nasu (Ikurin Juno Bella), joka voitti nuoret nartut ERIn ja SA:n kera. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

19.9.

Käväisimme pyörähtämässä Hyvinkään KR-näyttelyssä ruotalaisen Jens Myrmanin kehässä. Emme onnistuneet hurmaamaan tuomaria kesäturkeissamme, mutta ai että meillä oli hauskaa jälleen yhdessä kylmästä ja purevasta viimasta huolimatta! 

Uroksissa Leo (Ikurin Imperator Leonum) oli valioiden kolmas ja lopulta PU3. Muista uroksistamme kesäturkkiset Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ja Elmo (Ikurin Heros Maximus) saivat EH:t ja Pate (Ikurin Hic Hoc) sai puolestaan valioissa ERIn. Copo (Ikurin Canis Eximus) jatkaa hienoa veteraaniuraansa ja sai ERIn ja SA:n ja oli lopulta VSP-veteraani. Nartuissa ainoa edustajamme Nasu (Ikurin Juno Bella) nappasi ensimmäisen EH:nsa. Kasvattajaryhmämme oli toinen kunniapalkinnon kera. 

13.9.

Me kasvattajat vietämme vain aikaamme pentulaatikossa ja kehäsihteereinä näyttelykehissä, mutta onneksi Ikurilaiset edustavat! 

Tänä viikonloppuna kehiä valloitettiin Helsingin kansainvälisessä ja Porvoon kaikkien rotujen näyttelyissä. Helsingissä Hannele Jokisillan kehässä Nasu voitti hienosti nuorten narttujen luokan ja oli lopulta hienosti PN4 ja sai Vara-SERTin ja VARA-Cacibin. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) ja Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) eivät näyttäneet tuomarille parhaita puoliaan, vaan osoittivat selvästi mielipiteensä märkää kehänurmikkoa kohtaan. Kummallekin tänään EH. 

Seuraavana päivänä Mesi ja Sumu suuntasivat Jari Forsin kehään Porvooseen, mutta Nasun tilalle joukkoon liittyi Touho (Ikurin Jocus Perfectus). Kovassa vesisateessa Touho voitti nuorten urosten kehän ja sai SA:n ja sai lopulta Vara-SERTin. Mesi oli puolestaan PN4 ja Sumukin sai ERIn. 

Samana viikonloppuna Leppävirralla Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) jatkoi SERT-putkeaan ja kävi pokkaamassa tuomari Maret Kärdin tiukassa arvionnissa itselleen jälleen yhden yhden ROPin lisää. Ksenialla (Ikurin Ksenon Blandus) oli puolestaan kehässä niin hauskaa ja villi meno päällä, että tuomari joutui antamaan Ksenialle EVAn. 

Kihniössä Anneli Pukkilan kehässä 14 hienon kessun joukosta Daisy (Ikurin Gesta Fabella) oli upeasti PN2 ja sai viimeisen SERTinsä ja on uusi FI MVA. Daisy on Ikurin kennelin 64 Suomen Muotovalio - käsittämätöntä!

Kiitos kaikille Ikurilaisille upeasta edustamisesta! Olette upeita kaikki!  

8.9.

Pandemia väistyy ja rajat avautuvat vähitellen. Ja urheat ikurilaiset ovat ottaneet mahdollisuudesta vaarin. Ensin Valo (Ikurin Xmas Ligth) matkusti Tallinnaan Baltian voittaja -näyttelyyn. Jo ensimmäisessä näyttelyssä Valolle tuli täyspotti: se sai veteraanisertin, oli paras veteraani ja lisäksi rotunsa paras. Kaiken tämän kruunasi veteraanien BIS2-sijoitus. Myös toisena päivänä Valo oli ROP-veteraani. Kaikkiaan sen tittelirivistö kasvoi kirjainryhmällä EE & BALT VMVA.

Vielä kauemmaksi matkaili Lyyli (Ikurin Hasta Bonita). Se "pistäytyi" lomamatkan ohessa Sveitsissä ja kävi keräämässä yhtenä viikonloppuna Alppien kätköistä kolme serttiä ja tulee näin ollen Sveitsin näyttelyvalioksi. Myös Suomen oloissa harvinainen "Alpensieger"-titteli annettiin Lyylille. Mutta hienointa kaikesta: Lyylin CACIB-keräys onnistui mahtavasti ja kahden Liettuan CACIBin ja yhden Suomen CACIBIn lisäksi se sai matkallaan kaksi CACIBia Sveitsistä. Kokonaissaavutus on hieno, koska näyttelyissä oli mukana myös muita lähimaiden tähtikessuja. Nyt Lyylistä on tulossa kennelimme toinen kansainvälinen valio tänä vuonna! Muutenkin Lyylin matka maailmalla on palvelusväen mukaan osoittanut sen, miten sopeutuva ja iloinen matkakumppani se on.

Samaan aikaan myös kotimaassa oli mahdollisuus pyörähdellä kehissä. Parista näyttelystä haettiin hieman aiempaa vaatimattomimmin vauhtia: Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sai sileän ERIn Ruovedeltä, samoin Sisu (Ikurin Jupiter Notus) Kouvolasta.

Mutta sitten taas saatiin kaikki mahdollinen Heinolan kaikkien rotujen näyttelystä. Paras uros ja ROP oli Touho (Ikurin Jocus Perfectus), PU2 sen velipoika Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ja PU3 sekä ROP-veteraani oli kypsän iän uraansa aloitteleva Copo (Ikurin Canis Eximus). Nartuilla ei mennyt sen huonommin: VSP oli Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus), PN2 saman perheen Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) ja PN3 Nasu (Ikurin Juno Bella). Vain tuore valiomme Pate (Ikurin Hic Hoc) sai turkkinsa pudotettuaan tyytyä EH:hon. Tietysti Heinolan menestys lämmitti mieltä senkin takia, että tuomarina oli rodun erinomaisesti tunteva Esa Ruotsalainen. Valitettavasti Heinolassa ei koronan vuoksi järjestetty ryhmäkehiä lainkaan ja päivä päättyi rotukehään.

Tytöt Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) jatkoivat voittokulkuaan myös Mäntyharjulla, jossa ne olivat ROP ja PN2 ainoina SA:n saaneina kessuina. Sisu (Ikurin Jupiter Notus) sai ERIn ja Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai tyytyä EH:hon. Ainoa edustajamme Pyhäjärvellä oli Ferra (Ikurin Aurea Corona), joka oli ROP-veteraani. 

Onnea ja kiitos kaikille jälleen kerran! Teette meidät kasvattajat aina todella ylpeiksi.

19.8.

Taas on vierahtänyt kaksi viikonloppua ja kolmessa näytelyssä on kasvattejamme pyörähdellyt.

Iisalmen KV-näyttelyssä Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) kävi varmistelemassa CACIB-määräänsä; se oli näyttelyn ROP ja sai kotimaan cacibin. Kestomenestyjämme Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) siirtyi samalla CACIB-kantaan, kun se sai ensimmäisen CACIBinsa. Myös vankat näyttelyvalttimme Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat SA:n ja Paras Narttu -kehästä sijoitukset PN3 ja PN4. 

Samaan aikaan Touho (Ikurin Jocus Perfectus) jatkoi lupaavaa näyttelyuraansa Mäntsälän ryhmänäyttelyssä, jossa se oli kovassa seurassa PU2 ja sai vara-sertin.

Viikon kuluttua ikurilaisia kokoontui Äänekoskelle. Camillo nappasi taas sertin ja ROPin ja sai jo seitsemännen serttinsä ja tuli neljännen kerran tämän kesän aikana ROPiksi. VSP tuli juniorineito Hillasta (Ikurin Kurium Verendus), ja samalla se sai luonnollisesti ensimmäisen serttinsä. Hieman tylymmän vastaanoton saivat Sumu ja Mesi: Sumulle sileä ERI ja Mesille EH. On mielenkiintoista havaita, kuinka eri tuomareiden arvosteluasteikko vaihteleekaan, vaikka koirat eivät viikossa juuri muutu! Tämä ilmiö on osa näyttelyiden suolasta: koskaan ei voi tietää varmaksi, mitä tapahtuu! :-)

4.8.

Viime viikonloppuna meillä oli juhlat! Ikurilaisia esiintyi kahdessa eri näyttelyssä, osa porukkaa valssasi Mikkelin kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja muutama Ikurilainen rokkasi Luumäen ryhmänäyttelyssä. 

Mikkelissä Sari Holopaisen kehässä esiintyi yksitoista kessua, joista peräti seitsemän oli Ikurilaisia. Urosten kisa oli jäsenten välinen, kun nuorten luokan voitti Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ERIn ja SAn kera ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) voitti valiourokset myöskin ERIn ja SAn kera. PU-kehässä Leo oli tänään PU1 ja Camillo PU2. Leo sai Cacibin ja Camillo puolestaan jälleen yhden SERTin lisää kokoelmiinsa. Camillolle lisäksi myös vara-cacib.

Ikurin Imperator Leonum
Ikurin Imperator Leonum
Ikurin Juvenis Camillo
Ikurin Juvenis Camillo

Nuorissa nartuissa Camillon sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai ERIn ja voitti luokan, mutta SA jäi tänään saamatta. Avoimissa nartuissa myöskään Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ei onnistunut hurmaamaan tuomaria ja tuloksena oli Lulun näyttelyuran ensimmäinen EH luokkavoiton kera. 

Ikurin Juvenes Dum Sumus
Ikurin Juvenes Dum Sumus
Ikurin Harmonia Optima
Ikurin Harmonia Optima

Valionartuissa kehään astelivat Diva (Ikurin Divina Diva) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur). Kumpikin sai ERIn ja lopulta tuomari laittoi Divan ensimmäiseksi ja Mesin toiseksi. Kummallekin SA ja pääsylippy PN-kehään. Veteraaninartuissa kehään pääsi pitkästä aikaa käymään myös osa-aikaeläkkeelle siirtynyt Luna (Ikurin Xmas Day), joka ei meinannut kehän laidalla housukarvoissaan pysyä! Luna sai ERIn ja oli lopulta veteraaninarttujen toinen SAn kera. Lopulta PN-kehässä tuomari asetti ensimmäiseksi Divan, kolmanneksi Mesin ja neljänneksi Lunan. Diva sai cacibin, ja koska PN2 oli kaunis veteraaninarttu, sai Mesi vara-cacibin, joka muuttuu viralliseksi cacibiksi Divan ollessa jo C.I.B. Tämä cacib oli enää viimeinen Mesin tarvitsema cacib ja sen ansiosta Mesistä tuli kennelimme 35. kansainvälinen muotovalio. Lämpimät onnittelut Mesin omistajille Eilalle ja Pekalle hienosta työstä Mesin kanssa!

Ikurin Divina Diva
Ikurin Divina Diva
Ikurin Xmas Day
Ikurin Xmas Day
Päivän tähti Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) uusi C.I.B.
Päivän tähti Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) uusi C.I.B.

ROP-kehään astelivat siis äiti ja poika eli Leo ja Diva. Tänään Leo oli ROP ja Diva VSP. Myös kasvattajaryhmämme oli ROP kesäturkeistaan huolimatta. Ryhmäkehiä ei koronan vuoksi Mikkelissä järjestetty, jonka johdosta otimme suunnaksemme kauniin terassiravintolan Mikkelissä ja vietimme pienen juhlalounashetken seitsemän kessun lauman kanssa juhlien Mesin uutta titteliä.

Bikiniturkkisten kesäkessumme ROP-Kasvattajaryhmä
Bikiniturkkisten kesäkessumme ROP-Kasvattajaryhmä

Meidän kisaillessamme Mikkelissä, olivat Camillon ja Sumun veljet Touho (Ikurin Jocus Perfectus) ja Sisu (Ikurin Jupiter Notus) valloittamassa Luumäkeä. Erika Häkkisen kehässä esiintyi kaiken kaikkiaan viisi kessua, joista Sisu ja Touho olivat ainoat ERIn ja SAn saaneet. Sisu oli tällä kertaa näistä veljeksistä ensimmäinen ja ROP ja Touho PU2. Sisulle samalla SERT ja Touholle vara-SERT. Lämpimät onnittelut Miia ja Juha sekä Riikka! Hienoa työtä poikien kanssa!

Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ROP ja SERT
Sisu (Ikurin Jupiter Notus) ROP ja SERT

28.7. 

Viime viikonloppuna Ikurilaisia riehui kolmessa eri näyttelyssä eri puolilla Suomea. Me kasvattajat lähdimme hurvittelemaan kesäreissulle Suonenjoelle ja Kalajoelle Päksyn ja Nennan kanssa, kun taas Pohjois-Karjalan alajaostomme edusti Outokummussa.

Viikonloppu oli erittäin sydämiä lämmittävä, erityisesti kaikessa hauskuudessaan - naurua nimittäin riitti! Kaikista näyttelyistä Ikurin kessu sai seinälle ripustettavaksi ROP-ruusukkeen. Lisäksi tulosvihkoon voidaan viikonlopun osalta kirjoittaa yksi VSP, neljä SERTiä, yksi Cacib ja yksi Cacibiksi muuttuva Vara-Cacib, peräti kaksi ryhmäsijoitusta ja kaksi kasvattajaryhmän BIS-sijoitusta.

Viikonlopun saavutuksia Kalajoelta ja Suonenjoelta
Viikonlopun saavutuksia Kalajoelta ja Suonenjoelta

Viikonloppu alkoi Suonenjoen ryhmänäyttelystä, jossa Kirsi Honkasen kehässä esiintyi 13 kessua. Näistä Leo (Ikurin Imperator Leonum) oli päivän tähti voittamalla valiourokset ja olemalla lopulta ROP. Uroksissa Elmo (Ikurin Heros Maksimus) voitti puolestaan avoimet urokset ja oli PU3 Vara-SERTin kera.

Nartuissa parhaiten pärjäsi pikkuinen Nasu (Ikurin Juno Bella), joka voitti nuoret nartut ja oli PN2 ja sai toisen SERTinsä. Perässä tuli karvojaan vielä kasvatteleva Elmon sisko Lulu (Ikurin Harmonia Optima), joka oli Elmon tapaan PN3 ja sai Vara-SERTin. Diva (Ikurin Divina Diva) ei ollut vielä erkkarin jälkeen ehtinyt pudottamaan kaikkia koronakilojaan, mutta voitti silti valionarttujen luokan ERIn ja SAn kera, mutta jäi PN-sijoitusten ulkopuolelle. Mila (Ikurin Xmas Party) oli tiputtanut kaikki karvansa ja olisi varmasti voittanut bikinikessujen luokan. Tällä kertaa tuloksena kuitenkin EH ja veteraaninarttujen toinen sija. Esitimme myös kasvattajaryhmän, joka koostui Leosta, Divasta, Lulusta ja Nasusta eli neljän eri yhdistelmän koirista aj oli kauniilla arvostelulla ROP. Iltapäivän ryhmissä Leolle ei tullut sijoitusta, mutta kasvattajaryhmämme oli lopulta BIS-4.

Ikurin Imperator Leonum ROP (C) Olivia Lill
Ikurin Imperator Leonum ROP (C) Olivia Lill
Ikurin Juno Bella PN2 & SERT (C) Olivia Lill
Ikurin Juno Bella PN2 & SERT (C) Olivia Lill

Meidän hikoillessamme kehässä Suonenjoella, ehti Camillo jatkaa rock'n rollia Outokummussa Kimmo Mustosen kehässä. Camillolla on meneillään komea SERT-putki, koska nyt tilille napsahti jo viides SERT. Camillo oli myös ROP, Sumun (Ikurin Juvenes Dum Sumus) ollessa VSP myöskin SERTin kera. Tämä SERT oli Sumullekin jo hienosti toinen. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) täydensi menestystä olemalla PN2. Camillo pisti ranttaliksi vielä iltapäivän ryhmäkilpailuissa, sillä se nousi komeasti aina RYP-3 asti!

Camillo ROP & RYP3
Camillo ROP & RYP3
Sumu VSP & SERT ja Mesi PN2
Sumu VSP & SERT ja Mesi PN2

Sunnuntaina vuorossa oli kesälomareissumme toinen osuus eli Kalajoen Kansainvälinen koiranäyttely. Tuomarina oli Rade Cekic Serbiasta ja kehässä esiintyi 11 hienoa kessua.

Uroksissa kehään astelivat ensin avointen urosten luokkaan Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum). Kummatkin saivat ERIt ja Leo oli kolmesta koirasta luokan ensimmäinen ja Elmo toinen. Lisäksi Leo sai SA:n. Lopulta Leo oli vielä PU-kehässä kolmas ja sai vara-cacibin.

Leo (C) Olivia Lill
Leo (C) Olivia Lill

Nuorissa nartuissa meitä edusti Nasu (Ikurin Juno Bella), joka liihotteli luokan voittoon ERIn ja SAn kera. Avoimissa nartuissa voittoon juoksi eilisen tapaan Lulu (Ikurin Harmonia Optima) myöskin ERIn ja SAn kanssa. Luokan toinen oli pieni kaunokainen Hedda (Ikurin Historia Nova), jonka mieleen kehäily ei tänään lainkaan ollut. Tuloksena EH.

Nasu
Nasu
Lulu (C) Olivia Lill
Lulu (C) Olivia Lill
Hedda (C) Olivia Lill
Hedda (C) Olivia Lill

Valionartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) sai ERIn ja SAn ja oli luokan ensimmäinen. Samoin veteraaninartut voitti Ferra (Ikurin Aurea Corona) ERIn ja SA:n kera. PN-kehään osallistuikin neljä narttua, jotka kaikki olivat Ikurin koiria. Näistä ykköseksi kiihdytteli Diva, toinen oli Nasu jälleen uuden SERTin kera ja cacibiksi muuttuvat vara-cacibin kera, kolmas oli eilisen tapaan Lulu vara-SERTin kanssa ja neljäs oli Ferra. Ferra oli myös VSP-veteraani. ROP-kehässä Diva oli lopulta vielä ROP, samoin kasvattajaryhmämme. VSP oli K2-pentujemme isä, komea Maksim (Avantyurin Iz Mirashela).

VSP Maksim & ROP Diva (C) Olivia Lill
VSP Maksim & ROP Diva (C) Olivia Lill
PN-kehään asettautumista (C) Olivia Lill
PN-kehään asettautumista (C) Olivia Lill

Iltapäivän ryhmäkehiin lähtivät siis kasvattajaryhmämme ja Diva. Kasvattajaryhmämme ylsi aina peräti BIS-1 -sijoitukseen asti ja olimmekin siis näyttelyn kaunein kasvattajaryhmä monien upeiden ryhmien joukosta. 

BIS-Kasvattaja (C) DogXpress
BIS-Kasvattaja (C) DogXpress

Heti perään Diva pääsi loistamaan myöskin äärimmäisen kovatasoisessa 5-ryhmässä ja nousi peräti RYP2 asti! Kiitos suuresti Päksy Divan upeasta esittämisestä. 

Diva RYP2 (C) DogXpress
Diva RYP2 (C) DogXpress

Näyttelystä kuvattiin nettilähetys ja tämän linkin takaa pääsee katsomaan ryhmäkilpailut (kasvattajaryhmämme noin tunnin kohdalla ja Diva noin 1h 28 minuutin kohdalla). Videolta ei paljastu, kuinka Lululta irtoaa hihna kesken kehään saapumisen eikä se miten pissat housussa nauramme omaa vuoroamme odottaessamme omalle sähläyksellemme. Vatsat ovat kipeänä edelleen kaikesta nauramisesta ja samalla sydämet läikehtivät ihanista kohtaamisista kehän laidalla ystävien kanssa. Kiitos teille kaikille! 

20.7.

Kävimme Haikun kanssa ultrassa ja saimme vahvistuksen aavistuksillemme: pikkuisia Ikurilaisia syntyy elokuun lopulla! Sydämet ilosta ja jännityksestä läikehtien jäämme odottelemaan pentujen syntymää.

Lisää tietoa Pentuja-sivulla...

18.7.

Erikoisnäyttelystä toipuivat nopeimmin Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ja Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus), jotka kennelimme Pohjois-Karjalan alajaoston edustajina käväisivät lähinäyttelyssään Lieksassa. Sari Holopaisen tuomaroimana Camillo jatkoi SERTien keruutaan olemalla ROP. Ksenia on puolestaan jo vaihtanut ansiokkaasti pentuturkkiaan huomattavasti vilpoisempaan kesäturkkiin ja sai tyytyä sileään ERIin. 

Kiitos ja onnea Sari ja Jenna!

Camillo ROP
Camillo ROP

12.7.

Samaan aikaan, kun me muut pyörähtelimme erikoisnäyttelyssä Pohjois-Karjalassa, valloitti Touho (Ikurin Jocus Perfectus) etelämpää Suomea. Touho osallistui Ruokolahden ryhmänäyttelyyn, jossa Tuula Savolaisen kehässä se oli ROP SERTin kera hienolla ja hyvin itsensä näköisellä arvostelulla. Kyseessä oli vasta Touhon toinen aikuisten kessujen näyttely ja kummastakin on nyt tuloksena ROP ja SERT. Lämpimät onnittelut Riikka! 

11.7.

Kuuma, mutta niin ilon ja naurun täyteinen erikoisnäyttelypäivä takana. Leni Finnen arvosteltavana pyörähteli 59 toinen toistaan upeampia kessuja, joista peräti 15 oli Ikurin kessuja. Useat koiristamme olivat heittäneet talviturkin pois, joten nämä tulokset lämmittävät mieliämme erityisen paljon.

Ensimmäisenä kehään pääsi astelemaan junioriurosten luokassa Sisu (Ikurin Jupiter Notus). Viiden juniorin joukossa Sisu sai ERIn ja nousi hienosti aina kolmanneksi. 

Ikurin Jupiter Notus (C) Sari Vatanen
Ikurin Jupiter Notus (C) Sari Vatanen


Seuraavaksi kehän kävi valloittamassa Camillo (Ikurin Juvenis Camillo), joka hieman kesäturkissaankin voitti luokan ERIn ja SAn kera.

Ikurin Juvenis Camillo (C) Sari Vatanen
Ikurin Juvenis Camillo (C) Sari Vatanen

Avoimissa uroksissa kilpailivat Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Pate (Ikurin Hic Hoc). Elmo joutui tyytymään tällä kertaa Erittäin Hyvään, mutta Pate voitti koko luokan ja sai ERIn ja SAn ja siten pääsylipun PU-kehään. 

Ikurin Hic Hoc (C) Sari Vatanen
Ikurin Hic Hoc (C) Sari Vatanen
Ikurin Heros Maximus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Heros Maximus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Valiouroksemme Copo (Ikurin Canis Eximus), Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) eivät hurmanneet tällä kertaa tuomaria. Copolle EH ja Masille ja Leolle ERIt, mutta ei luokkasijoituksia komeiden kilpakumppaneiden joukossa.

Ikurin Expecto Amor (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Expecto Amor (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Valiopojat (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Valiopojat (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Imperator Leonum (C) Sari Vatanen
Ikurin Imperator Leonum (C) Sari Vatanen
Ikurin Canis Eximus (C) Sari Vatanen
Ikurin Canis Eximus (C) Sari Vatanen

Veteraaniurokset voitti viime vuoden erikoisnäyttelyn tapaan Rudi (Ikurin Alfa Nova), joka myöskin ERIn ja SAn kera jatkoi matkaansa PU-kehään. 

Ikurin Alfa Nova (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Alfa Nova (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

PU-kehässä meitä edustivat siis nuorten luokan voittaja Camillo, avoimen luokan voittaja Pate ja veteraanien voittaja Rudi. Näistä Pate veti keskinäisessä kilpailussa pisimmän korren ja sijoittui urosten kolmanneksi kahden valiouroksen jälkeen. PU3-sijoituksen lisäksi Pate sai myös SERTin mikä oli viimeinen tarvittava valioitumiseen ja niin Patesta tuli kennelimme 63. Suomen Muotovalio. Lämpimät onnittelut Kati ja Kari! Vara-SERT meni puolestaan Camillolle. 

Patella (Ikurin Hic Hoc) on hauskaa! (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Patella (Ikurin Hic Hoc) on hauskaa! (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

 Pienen tauon jälkeen päivä jatkui narttujen parissa. Juniorinartuissa meitä edustivat siskokset Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus) ja Hilla (Ikurin Kurium Verendus). Ksenia sai vielä kehittymättömyyttään EH:n, mutta Hilla näyttelyiden ensikertalaisena sai heti ERIn ja vielä SAnkin ja oli juniorinarttujen toinen. 

Ikurin Kurium Verendus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Kurium Verendus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Ksenon Blandus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Ksenon Blandus (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Kuuden nuorten luokan nartun joukosta Nasu (Ikurin Juno Bella) kipitteli luokan voittoon ERIn ja SA:n kera ja sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai tällä kertaa tyytyä Erittäin Hyvään. 

Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Valionartut voitti puolestaan Alma (Ikurin Elatio Regina), Alman tyttö Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli toinen ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli kolmas, kaikki ERIn ja SAn kera. Diva (Ikurin Divina Diva) on kerryttänyt ahkerasti koronakiloja ja sai rehevyydestään johtuen EHn.

Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hasta Bonita (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Hasta Bonita (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Sari Vatanen
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva (C) Sari Vatanen

Veteraaninartuissa meitä edusti Valo (Ikurin Xmas Light), joka sai ERIn ja nätin arvostelun. Valo oli pukenut helteeseen bikinit ylleen ja tuomarin sanoin olisi saanut näyttelyn kaljuimman koiran palkinnon, jos sellainen oltaisiin jaettu :-)

Paras Narttu kehään marssivat siis junioriluokasta Hilla, nuorten luokasta Nasu ja valioluokasta Alma, Lyyli ja Mesi. Näistä neitokaisista pisimmän korren vetivät äiti ja tytär, sillä Nasu liihotteli itsensä aina narttujen toiseksi ja Alma neljänneksi. Nasu sai tämän lisäksi vielä SERTinkin, joten kelpo aloitus erkkariuralle!

ROP-Veteraani-kehässä Rudi oli VSP-veteraani ja kasvattajaryhmämme toinen kolmesta esitetystä kunniapalkinnon kera. Kasvattajaryhmän valitseminen on aina päivän yksi suurimmista haasteista, sillä erikoisnäyttelyssä on yleensä näytillä suuri joukko kauniita kasvatteja, joita valita ryhmään. Tällä kertaa päädyimme valitsemaan ryhmään koiria neljästä eri yhdistelmästä, kaksi urosta (Ikurin Imperator Leonum ja Ikurin Hic Hoc) sekä kaksi narttua (Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Juno Bella) ja saimmekin oikein kauniin arvostelun. 

Eerondaali Nightwish ROP-Veteraani & Ikurin Alfa Nova VSP-Veteraani (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Eerondaali Nightwish ROP-Veteraani & Ikurin Alfa Nova VSP-Veteraani (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Juno Bella, Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Juno Bella, Ikurin Elatio Regina ja Ikurin Hic Hoc (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella ja Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kasvattajaryhmämme. Koirat vasemmalta: Ikurin Imperator Leonum, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juno Bella ja Ikurin Elatio Regina (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Päivän kruununa epävirallisissa luokissa Alman (Ikurin Elatio Regina) jälkeläisluokka oli Best In Show jo toista kertaa erikoisnäyttelyssä. Lisäksi kasvattimme Ksenia ja Hilla osallistuivat isä-Maksimin jälkeläisluokkaan, joka tuli toiseksi.

Alman jälkeläisluokka. Koirat vasemmalta: Ikurin Elatio Regina, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juvenis Camillo, Ikurin Hasta Bonita ja Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Alman jälkeläisluokka. Koirat vasemmalta: Ikurin Elatio Regina, Ikurin Hic Hoc, Ikurin Juvenis Camillo, Ikurin Hasta Bonita ja Ikurin Juno Bella (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Osallistuimme jälleen innokkaasti Paras Pari -kilpailuun, jonka tällä kertaa voittivat Leo ja Diva. Elmo ja Nasu olivat toisia, Masi ja Alma kolmansia ja Sumu ja Camillo neljänsiä.

Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Camillo ja Sumu (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Camillo ja Sumu (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Leo ja Diva (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Masi ja Alma (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Masi ja Alma (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Paras liikkuja oli tänä vuonna kilonsa kuitenkin kunnialla kantava Diva ja kaunein uroksen pää oli Patella. 

Paras Liikkuja (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Paras Liikkuja (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kaunein Uroksen Pää (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry
Kaunein Uroksen Pää (C) Salla Seeslahti / Suomen Keeshond ry

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille iloisesta näyttelypäivästä! Olemme valtavan ylpeitä teistä kaikista! Onnea myös kaikille kisakumppaneille hienoista saavutuksista sekä lämmin kiitos järjestäjille.  

6.7.

Olipa tykitystä kesäviikonloppuna! Ikurilaisia esiintyi kolmessa eri näyttelyssä viikonlopun aikana meidän kasvattajien jännittäessä kotona. Tuloksena kaikista näyttelyistä ROP, kaksi VSP:tä, 4 SERTiä, ROP-kasvattajaryhmä ja kaikissa näyttelyissä kaikille kasvateille vähintään ERI. 

Alla tarkemmat tulokset ja muutamia kuvia. Kiitos kaikille kasvattien omistajille hienosta viikonlopusta ja onnea komeista tuloksista! You rocked the blue! 

Virolahden ryhmänäyttelyssä Hanna-Riina Ahon kehässä Ikurin nuoret pojat olivat ihan liekeissä. Touho (Ikurin Jocus Perfectus) korkkasi aikuisten kessujen kehät tyylikkäästi liitelemällä heti PU1-sijoitukseen ja saamalla SERTin. Touhoa peesasivat Elmo (Ikurin Heros Maximus), joka oli avoimen luokan ensimmäinen ERIn ja SAn kera ja lopulta PU3 ja sai myös Vara-SERTin. Joukon täydensi Touhon veli Sisu, joka oli junioriurosten toinen Touhon jälkeen myöskin ERIn ja SAn kanssa ja vielä PU4. 

Tuusniemellä Vytautas Baranauskaksen kehässä pyörähteli kahdeksan kessua, joista kolme oli Ikurilaista. Näistä Touhon ja Sisun veli Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) oli upeasti ROP ja nappasi Touhon tavoin ensimmäisen SERTin. VSP oli herrojen sisko Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus), joka avasi myöskin SERT-tilinsä. Menestyksen täydensi Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus), joka oli junioriluokan ensimmäinen ja lopulta PN3 Vara-SERTin kanssa. 

Viikonlopun kruunasi vielä sunnuntaina Rantasalmen Kaikkien Rotujen näyttely, jossa esiintyi peräti kuusi Ikurilaista. Urosten ensimmäinen oli Tuusniemen tapaan Camillo (Ikurin Juvenis Camillo), joka oli siis PU1 ja sai jo viikonlopun toisen SERTinsä. Virolahden tapaan Elmo (Ikurin Heros Maximus) oli avointen urosten ensimmäinen ja PU3.

Nartuissa Nasu (Ikurin Juno Bella) ja Ksenia (Ikurin Ksenon Blandus) kisasivat toisiaan vastaan ja tällä kertaa Nasu nousi tästä kaksikosta korkeammalle. Nasu oli juniorinarttujen ensimmäinen ja lopulta PN4. Ksenia sai myös ERIn ja oli kolmesta juniorinartusta toinen. Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) sai myöskin ERIn ja oli nuorten luokan kakkonen. Valionartuissa esiintyi pentujen jälkeen turkkiaan kasvatteleva Lyyli (Ikurin Hasta Bonita), joka palasi kehiin ryminällä olemalla heti PN1 ja lopulta vielä ROP Camillon ollessa VSP. 

Ihanat kasvatinomistajamme kasasivat vielä kasvattajaryhmän ja esittivät sen ROPiksi. 

Kiitos kaikille kasvattiemme omistajille hienosta viikonlopusta ja komeista tuloksista! Olemme teistä kaikista valtavan ylpeitä!

30.6.

Pate (Ikurin Hic Hoc) kävi edustamassa meitä Reisjärven ryhmänäyttelyssä. Leila Kärkäs arvioi Paten ERInomaiseksi. Tuomari saneli arvosteluunkin, että Patella oli riehakas käytös - tämä tarkoittanee varmasti sitä, että Patella oli jälleen mielettömän hauskaa kehässä! Onnea Kati näyttelykauden avauksesta!

14.6.

Näyttelykauden avaus Suomen näyttelykentässä tapahtui Tuurin kaikkien rotujen koiranäyttelyssä ja kuusi Ikurilaista oli uskaltautunut ilmoittautumaan, vaikka ilmoittautumishetkellä ei ollutkaan vielä varmuutta voidaanko koko näyttelyä edes järjestää. Näyttely oli kuitenkin järjestetty ja organisoitu erinomaisesti ja näyttelypaikalla oli loistavasti tilaa ja riittävät turvavälit oli helppo pitää. 

Tuomarina kessuilla toimi kasvattajatuomari Esa Ruotsalainen ja ryhmäkehien puuttuessa kehämme alkoi vasta kello 17.  Kehän kuningas tällä kertaa oli Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka täytti viime marraskuussa kaksi vuotta ja koronan peruttua kaikki näyttelyt, pääsi nyt vasta heti ensimmäistä kertaa kokeilemaan valioitumista Suomeen. Tähdet olivat kohdillaan ja Leo kipitteli ensin valiourosten voittoon, sen jälkeen kaikkien urosten voittoon ja oli lopulta vielä ROP. Viimeisen SERTin myötä Leosta tuli Ikurin kennelin 62. Suomen Muotovalio! Nuori herra sai myös mitä kauneimman arvostelun, joka oli hieno kruunu Leon junioriuralle. Hauskana sattumana täytyy mainita, että Leon ensimmäinen koiranäyttely oli kaksi vuotta sitten Tuurissa Esa Ruotsalaisen kehässä pentuluokassa ja nyt tosiaan Leo valioitui samassa paikassa samalla tuomarilla.

Todella upea uros. Ihastuttavat mittasuhteet. Hyvin viehättäväilmeinen pää. Hieman kookkaat korvat. Hieno hännänkiinnitys. Varma-asentoiset raajat. Sopiva luusto. Täydellinen karvanlaatu ja värivaihtelut. Sujuvat, tehokkaat liikkeet. HIENO!!!

- Esa Ruotsalainen

Leon äiti Diva (Ikurin Divina Diva) voitti poikansa tapaan ensin valionartut ja sitten kaikki nartut ja kilpaili ROP-kehässä poikaansa vastaan. Tällä kertaa poika veti pidemmän korren ja Diva oli VSP. 

Ikurin Imperator Leonum ROP & Ikurin Divina Diva VSP
Ikurin Imperator Leonum ROP & Ikurin Divina Diva VSP

Näyttelydebyyttinsä junioriluokassa tekivät myös sisarukset Camillo (Ikurin Juvenis Camillo) ja Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus). Camillo voitti junioriurokset ja oli lopulta heti Leon perässä upeasti PU2 ja sai Vara-SERTin. Sumu puolestaan nappasi ERIn ja oli nättien juniorineitien joukossa kolmas. 

Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli intoa täynnä näyttelykehässä ja liihotteli kesäturkissaan hienosti aina PN3 asti. Lunan (Ikurin Xmas Day) tuloksena ROP-Veteraani. 

Kasvattajaryhmän päätimme ryhmäkilpailujen puuttumisesta huolimatta esittää. Vaikka ryhmään valikoitui koiria juniori-ikäisestä lähes veteraani-ikäiseen, sai se erittäin kauniin arvostelun, jonka painamme syvälle sydämeen. 

Huippuhieno kasvattajaluokka täynnä laatua. Selvä tyyppi. Kaikilla koirilla täyttyy ihannekessun tärkeimmät määreet. Upeat karvanlaadut, värit ja kaikki liikkuvat myös rodunomaisesti. Kasvattaja todella tietää mitä haluaa. Lämpimät onnittelut!!!!!

- Esa Ruotsalainen

Onnea komeille ja kauniille kanssakisaajille ja kiitos kaikille leppoisasta ja hauskasta näyttelypäivästä. Meillä olivat ainakin autuaasti unohtuneet kotiin näyttelypäivien rutiinit, näyttelysäännöt kuten myös osa tavaroistakin. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia!

10.6.

Kesä on saapunut, samoin pentusuunnitelmamme. Olemme todella innoissamme tästä tulevasta yhdistemästämme ja Pentuja-sivulta voit lukea lisää suunnitelmistamme.

Samalla, kun me olemme suunnitelleet tulevia pentukuvioita, on myös koiraharrastusmahdollisuudet alkaneet hiljalleen avautumaan. Joensuussa sisarukset Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) osallistuivat luonnetestiin ja saivat juuri itsensä näköiset tulokset. Lisäksi Valo (Ikurin Xmas Light) rallytokoili 77 pisteen arvoisesti avoimessa luokassa, Sumu (Ikurin Juvenes Dum Sumus) 78 pisteen arvoisesti alokasluokassa ja Leo (Ikurin Imperator Leonum) rallasi helteessä 98 pisteen arvoisesti alokasluokassa. 

Lämpimät onnittelut hienot ralli-Ikurit! 

26.4.

Kevät on kadonnut jonnekin ja nyt on jo kohta toukokuu. Meillä oli pentusuunnitelmia keväälle, mutta valitettavasti astutus ei tuottanut tulosta ja nämä suunnitelmat eivät nyt toteudu enää myöhemmin uroksen korkeasta iästä johtuen. Emme kuitenkaan lannistu tästä, vaan meillä on jo uusia ja mielenkiintoisia suunnitelmia mielessämme ja toiveissamme olisikin pentue tälle kesälle. Kerromme näistä jännittävistä suunnitelmistamme lisää mahdollisimman pian...   

7.2.

Vuosi on alkanut rauhallisesti ja koronan takia aikaa on tullut vietettyä ainoastaan kotioloissa ja kotimetsissä. Pentusuunnitelmia on kuitenkin ollut onneksi aikaa tehdä ja meillä onkin pentusuunnitelmia tälle keväälle. Niistä voi lukea lisää Pentuja-sivulta.