2019

14.6.

Meillä on pentusuunnitelmia syksylle 2019! 

Lue lisää...

13.6.

Viime viikonloppuna kävimme Tuurissa kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Tuomari Esa Ruotsalaiselle oli ilmoitettu peräti 19 kessua, joista suurin osa uskaltautui paikalle sateesta ja ukkosesta huolimatta. Ikurilaisiakin oli paikalla mukavasti, kaikkiaan kahdeksan. 

Ensimmäisenä kehään juoksi Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka teki virallisen näyttelydebyyttinsä olemalla ROP-Pentu. 

Junioriuroksissa Elmo (Ikurin Heros Maximus) esiintyi komeasti ja saikin ERIn ja voitti kilpakumppaninsa ja oli luokan ensimmäinen. SA jäi saamatta vielä kehittymättömien ja voimattomien takaliikkeiden vuoksi, mutta hiljaa hyvä tulee! Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai valiouroksissa myöskin erittäin kauniin arvostelun, mutta vielä tuloillaan olevan karvapeitteen vuoksi arvosanaksi tuli EH ja luokan toinen sija. 

Juniorinartut voitti Lulu (Ikurin Harmonia Optima), nuoret nartut voitti Haiku (Ikurin Genius Loci), avoimet nartut puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja Diva (Ikurin Divina Diva) valionartut ja kaikki saivat ERInomaiset ja SA:t. Valo (Ikurin Xmas Day) sai myös veteraaninartuissa ERIn ja voitti luokkansa, mutta SA jäi puuttumaan bikinikuntoisen karvapeitteen vuoksi. Valo oli kuitenkin hienosti ROP-Veteraani. Paras Narttu -kehään menimme siis neljän nartun kanssa, joista Lulu oli PN1 ja sai jälleen SERTin, Diva PN2 ja Alma kesäturkissaankin PN4. Lulubel oli lopulta myös ROP ja samoin kasvattajaryhmämme myöskin ROP-Kasvattaja kauniilla arvostelulla. Onnistuimme siis nappaamaan kaikki mahdolliset ROPit kotiin. 

Iltapäivän ryhmäkehissä sekä kasvattajaryhmämme että Lulu poimittiin kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sitten tie nousi pystyyn. 

Kiitos ihanat Ikurilaiset ja kessuihmiset mukavasta päivästä ja kaikesta avusta. Erityisesti Pasille erityiskiitos uhrautuvasta avusta telttamme kanssa - se olisi lentänyt taivaan tuuliin useaan kertaan ilman apuasi. 

Lulu ROP & Maxim (Avantyurin Iz Mirashela) VSP
Lulu ROP & Maxim (Avantyurin Iz Mirashela) VSP

6.6.

Viimeisimmät näyttelyt ovat olleet pikkuisen Lulun (Ikurin Harmonia Optima) juhlaa! 

Ensiksi se kävi Keuruun ryhmänäyttelystä nappaamassa ROPin ja SERTin ja heti viikonpäästä Kangasniemen KR -näyttelystä myöskin tuloksena ROP ja SERT. Kangasniemellä tuomari Leni Finnelle oli ilmoitettu seitsemän kessua, joista kuusi oli Ikurilaisia. Lulu toimi päivän tähtenä, Luna (Ikurin Xmas Day) oli PN2 ja ROP-Veteraani ja Diva (Ikurin Divina Diva) PN3. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli PU2, mutta keskenkasvuinen vauva-koira Paddingon (Ikurin Honores Ursus) junioriluokassa sekä täydellisen karvaton, bikinikuntoinen Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) nuorten luokassa saivat EH:t. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja isoissa kehissä Lulu pääsi vielä kahdeksan parhaan joukkoon. 

Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus & Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus & Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen

Viikko ennen Kangasniemeä, samalla kun Lulu ja Kata paistattelivat menestyksessä Keuruulla ja Ida Kennelliiton kevätvaltuustossa, Pia lähti Sarin, Päksyn ja Nennan kanssa etelä-Ruotsiin keeshondien erikoisnäyttelyyn. Ruotsin Keeshondringenin erikoisnäyttelyssä tuomarina toimi Alison Passmore Englannista ja näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan 62 koiraa. Omat koiramme olivat useimmissa, jopa isoissa luokissa, iloisesti kakkosia, joten suurinta menestystä emme saaneet, mutta matka oli avartava ja mielenkiintoinen. Uroksissa Paddington (Ikurin Honores Ursus) oli junioriluokan toinen ja sai ERIn, Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai EH:n ja oli junioreiden kolmas. Suuressa valioluokassa Masi (Ikurin Expecto Amor) oli hienosti kolmas ja Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli viides ja molemmat saivat vielä SA:nkin. PU-kehässä ei kesäturkkiselle Masille tullut enää sijoitusta, mutta iltapäivällä tuomari valitsi Masin koko näyttelyn parhaaksi liikkujaksi!

Ikurin Expecto Amor
Ikurin Expecto Amor

Nartuissa Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) sai ERIn ja oli junioriluokan toinen ja Haiku (Ikurin Genius Loci) sai myös ERIn sekä SA:n ja oli suuren avoimen luokan toinen. Kasvattajaryhmämme jatkoi päivän kakkos-teemaa ja oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai kunniapalkinnon. 

(Kuvia klikkaamalla ne aukeavat suurempina)

25.5.

Kasvattimme ovat osallistuneet viikon aikana innokkaasti ryhmänäyttelyihin eri puolilla Suomea. Niistä on poimittu vaihtelevia tuloksia aina ROP- ja SERT-ruusukkeisiin asti. Pohjoisessa Taivalkoskella Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli ROP ja viikon päästä Sodankylässä PN3. Alman sisko Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli samaisessa Sodankylän ryhmänäyttelyssä hienosti PN2. Seuraavana päivänä Alma oli jatkanut matkaansa näyttelyyn Norjaan, mutta Fiina edusti meitä Sodankylän toisessakin ryhmänäyttelyssä. Tällä kertaa tuloksesta rapisi SA pois, joten PN-sijoitusta ei tullut, ERInomainen kuitenkin. Alma puolestaan kävi Tromssassa Norjassa kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jossa se kovatasoisen, pääosin suomalaisten kessujen kanssa, käydyn kilvan jälkeen palkittiin näyttelyn kauneimpana kessuna eli Alma oli hienosti ROP ja sai SERTin sekä cacibin. 

Pietarsaaren ryhmänäyttelyssä Ikurin tyttöjä oli näytillä kolme. Parhaiten menestyi Ferra (Ikurin Aurea Corona), joka oli komeasti ROP.  Hedda (Ikurin Historia Nova) teki ensipyrähdyksensä kehiin ja sai heti SERTin sekä oli PN2. Valo (Ikurin Xmas Light) täydensi narttujemme menestyksemme olemalla ROP-veteraani ja PN4. Seinäjoen ryhmänäyttelyssä Valo jatkoi loistoaan olemalla VSP ja ROP-veteraani. Elviira (Ikurin Hedera Auris) sai Rautjärven ryhmänäyttelyssä tyytyä hieman vaatimattomampaan tulokseen, kun se oli junioreiden toinen EH:n kera.

Ikurin Gratia Speciali
Ikurin Gratia Speciali
Ikurin Historia Nova
Ikurin Historia Nova

16.5.

Tampereesta toivuttuamme lähdimme Iisalmeen NORD-näyttelyyn. Koiria oli ilmoitettu peräti 17 ruotsalaiselle tuomarivieraallemme Zorica Blomqvistille. Kehä alkoi jo yhdeksältä aamulla ja sää oli hyvin sateinen ja tuulinen. Päivä oli kuitenkin yhtä Ikurin juhlaa!

Uroksissa pisimmän korren vei Paddington (Ikurin Honores Ursus), joka voitti ensin junioriluokan urokset ja sai ERIn ja SA:n ja oli lopulta upeasti PU1 ja sai SERTin sekä NORD-SERTin. Fedjaan (Ikurin Fedja Patrus) harmaan kolea keli ei vaikuttanut lainkaan vaan se oli oma energinen itsensä ja esiintyi jälleen kerrassaan hienosti. Valitettavasti vielä turkinvaihtumisen jälkeen kasvatuksessa oleva turkki ei ollut innoissaan sadesäästä ja Fedja saikin sileän ERIn. 

Nartuissa viidestä juniorinartusta kaksi saivat ERInomaiset ja nämä olivat siskokset Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ja Elviira (Ikurin Hedera Auris). Lyyli oli näistä kahdesta ensimmäinen ja sai SA:n ja Elviira toinen. Avoimia narttuja oli ilmoitettu kolme kappaletta, joista voittoon juoksi puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja sai myös SA:n. Valionartut voitti puolestaan Diva (Ikurin Divina Diva) SA:n kera. Veteraaninarttujen ensimmäinen oli Luna (Ikurin Xmas Day), sai SA:n ja oli myös ROP-Veteraani. Paras narttu -kehässä ensimmäinen oli Diva, toinen Alma ja neljäs Lyyli. Diva sai NORD-sertin, Alma puolestaan SERTin sekä VARA-NORD-SERTin ja Lyyli VARA-SERTin. 

Paddington ja Diva kisasivat ROP-kehässä ja Diva oli lopulta ROP ja Paddington VSP. ROP-Juniori oli Lyyli ja kasvattajaryhmämme oli myöskin ROP. 

Iltapäivää kohti sade lakkasi, mutta tuuli yltyi ja isossa kehässä juostessa vastatuulen ansiosta tuntui ettei päässyt eteenpäin lainkaan ja koirien turkit hulmusivat kuin liinaharjat. Ryhmäkehissä Luna veteraaneissa ja Lyyli junioreissa pääsivät tekemään tyylikkään läpijuoksun, mutta sitten Diva räjäytti potin voittamalla 5-ryhmän ja heti perään kasvattajaryhmämme oli BIS2! BIS-kehässä ei Diva enää sijoittunut, mutta olipa päätös päivälle. 

Kuitenkin kaikesta menestyksestä huolimatta parasta antia tässä reissussa oli jälleen kasvattiemme omistajien kanssa vietetty päivä. Kiitos vielä teille kaikille avusta ja hauskasta päivästä! Seuraavaa reissua jo odotellessa! 

Kennel Ikurin BIS2! Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Hasta Bonita & Ikurin Gratia Speciali (C) Tanja Luiro-Juntunen
Kennel Ikurin BIS2! Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Hasta Bonita & Ikurin Gratia Speciali (C) Tanja Luiro-Juntunen
Ikurin Divina Diva RYP1 ! (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva RYP1 ! (C) Sari Vatanen

6.5.

Käväisimme Tampereella NORD- ja KV-näyttelyissä. Olimme todella pienellä porukalla liikkeellä erityisesti lauantain NORD-näyttelyssä, kun tuomari Markku Mähöselle esitettiin 20 kessua, joista ainoastaan neljä oli Ikurilaisia. Näistä neljästä veteraanirouvamme Luna (Ikurin Xmas Day) oli paras olemassa ROP-Veteraani ja hienosti PN2. Diva (Ikurin Divina Diva) voitti puolestaan valionartut ja oli lopulta PN4. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) puolestaan voitti juniorinartut ja sai SERTin. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli vaihtanut kesän lähestyessä bikinit ylleen ja kesäturkkisena sai EH:n. Kasvattajaryhmämme oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai kunniapalkinnon. 

Sunnuntain KV-näyttelyyn olimme saaneet tuomariksi kasvattajatuomari Brian Carrollin Irlannista. Edellisen päivän neitokaisten lisäksi saimme vahvistukseksi vielä Paddingtonin (Ikurin Honores Ursus), Fedjan (Ikurin Fedja Patrus), Daisyn (Ikurin Gesta Fabella) ja Valon (Ikurin Xmas Light). Uroksissa Paddington ja Fedja saivat ERIt ja Paddington oli junioriurosten toinen. Nartuissa Daisy (Ikurin Gesta Fabella) sai ERIn ja voitti nuoret nartut, Mesille (Ikurin Gaudeamus Igitur) EH. Valionartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) porhalsi kolmanneksi ERIn kera ja siskokset Luna (Ikurin Xmas Day) ja Valo (Ikurin Xmas Light) olivat veteraanien ensimmäinen ja toinen, kumpikin EH:lla. Päivän parhaasta tuloksesta vastasikin pikkuinen Lulubel (Ikurin Harmonia Optima), joka hurmasi tuomarimme ja kipitteli koko suuren narttujoukon voittoon ja aina VSP:ksi asti! Näin ollen Lulu sai myös SERTin. Mietimme pitkään kasvattajaryhmämme esittämistä, mutta päädyimme kuitenkin viemään ryhmämme kehään. Olimme kolmesta esitetystä ryhmästä toisia ja saimme kunniapalkinnon. 

Kiitos kivasta viikonlopusta ja seurasta niin Ikurilaiset kuin muukin kessuväki! Uusia koitoksia kohti!

ROP Eerondaali King Of The Ring & VSP Ikurin Harmonia Optima (C) Maija-Leena Nurminen
ROP Eerondaali King Of The Ring & VSP Ikurin Harmonia Optima (C) Maija-Leena Nurminen
Kennel Ikurin KAK2 KP (C) Eila Helen
Kennel Ikurin KAK2 KP (C) Eila Helen

2.5.

Ennen vappua saimme jälleen uuden ROP-koiran, kun Pate (Ikurin Hic Hoc) ja Elmo (Ikurin Heros Maximus) lähtivät valloittamaan Kouvolan ryhmänäyttelyä. Tuomari Tanya Ahlman-Stockmarille oli ilmoitettu seitsemän kessua, joista Elmo oli ROP ja sai SERTin. Junioriluokan toinen oli Pate, joka sai ERInomaisen. 

Samaan aikaan Kiuruveden ryhmänäyttelyssä Veli-Pekka Kumpumäki oli tiukalla tuulella ja yhdentoista esitetyn kessun joukosta hän antoi ainoastaan neljälle SA:n. Kaksi Ikurilaistamme edustivat sielläkin upeasti, kun Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli ROP ja sai jälleen SERTin ja Mila (Ikurin Xmas Party) PN2 ja ROP-Veteraani. 

Vappuna viisi Ikurilaista käväisi Lahdessa perinteisessä vapun ryhmänäyttelyssä. Tuula Savolainen arvosti uroksissa Miron (Ikurin Xmas Box) PU2:ksi ja ROP-Veteraaniksi, Rudin (Ikurin Alfa Nova) PU3:ksi ja nartuissa Alman (Ikurin Elatio Regina) PN2:ksi. Junioriluokassa Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja valioluokassa Copo saivat ERInomaiset. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja iltapäivän ryhmäkehässä vielä BIS3. 

Kiitos kaikille teille kasvattiemme esiintuomisesta ja siitä kaikesta hienosta työstä, jota olette tehneet koirienne kanssa! 

Kennel Ikurin BIS3 (C) Markku Saarinen
Kennel Ikurin BIS3 (C) Markku Saarinen
Ikurin Heros Maximus
Ikurin Heros Maximus

26.4.

Pääsiäisenä saimme uuden ROP-koiran, kun Pate (Ikurin Hic Hoc) kävi Imatran NORD-näyttelyssä. Jussi Liimatainen antoi Patelle hienon arvostelun ja Paten saldona oli ROP, ROP-Juniori, SERT ja NORD-SERT. Paljon Kati, Kari ja Pate! Myös Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi näytillä ja sai ERIn. Kiitos myös Mesin näytille viemisestä Eila ja Pekka.

Ikurin Hic Hoc ROP ja ROP-Juniori
Ikurin Hic Hoc ROP ja ROP-Juniori

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi nappaamassa uuden tittelin itselleen Ruotsin Voittaja -näyttelystä olemalla ROP-Veteraani. Nyt sen nimen perään lisätään vielä Ruotsin Veteraani Voittaja 2019 -titteli! Onnea Elina ja Valo!

H2-pentueemme on myös ehtinyt jo aikuisuuden kynnykselle täyttämällä jo vuoden! Paljon onnea Lululta (Ikurin Harmonia Optima) ja meiltä kasvattajilta Lyylille, Elviiralle, Heddalle, Hasselle, Patelle, Ninjalle, Elmolle ja Paddingtonille! 

16.4.

Erikoisnäyttelystä hädin tuskin toipuneina Pia ja Kata suuntasivat kulkunsa Vaasan kansainväliseen koiranäyttelyyn ja Ida Tallinna Winneriin. 

Vaasaan oli ilmoitettu 14 keeshondia norjalaiselle tuomarille Per-Harald Nymarkille. Tuomari halusi kunnon liikkeet ja vauhdikasta menoa eikä siis yllättänyt, että kehiemme höyryveturi Diva (Ikurin Divina Diva) kiri paalupaikalle ja oli PN1 ja VSP. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ja Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) tuntuvat vaihtavan säännöllisesti paikkaa ja sääntö päti myös Vaasassa. Tällä kertaa Lulu voitti juniorit ja Lyyli oli toinen. Lulu oli lopulta myös PN4 ja sai SERTin. Myös Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti avoimet nartut ja sai ERIn ja SA:n, samoin Valo (Ikurin Xmas Light) sai ERIn ja SA:n ja oli veteraaninarttujen kolmas.

Kasvattajaryhmäämme otimme Divan, Alman, Lulun ja Lyylin ja olimmekin ROP-ryhmä ja vielä isossa kehässä nousimme aina viiden parhaan joukkoon! Kiitos seurasta Tanjalle ja Heidille! 

Tallinna Winnerissä Luna (Ikurin Xmas Day) oli ROP-Veteraani sekä Paras Narttu ja sen nimen eteen voimme liittää nyt tittelit Tallinn Winner 2019 sekä Tallinn Veteran Winner 2019. Haiku (Ikurin Genius Loci) oli PN2 ja sai SERTin ja Cacibin. 

Kiteen ryhmänäyttelyssä puolestaan poikamme olivat rautaa, kun Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli ROP ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja siten Paddington sai ensimmäisen SERTinsä. Pikku-Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli myös ERInomainen. Onnea Sari, Tommi, Riitta ja Hansu!

Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja SERT (C) Sari Vatanen
Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja SERT (C) Sari Vatanen

8.4.

Huh ja wau! Näihin sanoihin voisi ehkä yrittää tiivistää erikoisnäyttelyviikonlopun Kempeleessä. Kasvattajatuomari Esa Ruotsalaiselle oli ilmoitettu mahtavat 85 keeshondia, joista 16 oli Ikurilaisia ja menestys oli todella päätä huimaavaa. Saaliimme oli kerrassaan uskomaton ja tämän sulatteluun menee kyllä hetkisen aikaa. 

BEST IN SHOW Ikurin Gratia Speciali
BEST IN SHOW Kasvattajaryhmä Kennel Ikurin
BEST IN SHOW Jälkeläisluokka Ikurin Elatio Regina
BEST IN SHOW Pari Ikurin Hedera Auris & Ikurin Honores Ursus
Kaunein Uroksen Pää Ikurin Fedja Patrus
Kaunein Nartun Pää Ikurin Gratia Speciali

Erikoisnäyttelyn ROP Ikurin Gratia Speciali & VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko
Erikoisnäyttelyn ROP Ikurin Gratia Speciali & VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin Best In Show! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin Best In Show! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko

Uroksissa lippuamme piti korkeimmalla vuoden 2013 Erikoisnäyttelyn BIS-koira Pommi (Ikurin Tua Res VD), joka edelleen 11-vuotiaanakin porskuttaa kovaa. Tänä vuonna saaliina veteraani-urosten voitto ja aivan upeasti PU3! Pommi oli lopulta myös VSP-Veteraani ja sai kutsun myös Paras Liikkuja -kilpailuun, jonka sen tytär sitten voitti. Onnea vielä Katja!

Ikurin Tua Res VD PU3 & VSP-Veteraani. (C) Jasmin Sakko
Ikurin Tua Res VD PU3 & VSP-Veteraani. (C) Jasmin Sakko

Junioriuroksissa Ninja (Ikurin Hoc Tempore) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) saivat tyytyä EH:siin, mutta Ninja oli silti luokassaan neljäs. Emme malta odottaa, kuinka komeita poikia näistä kasvaakaan, kun saavat vielä aikaa kehittyä. 

Valiouroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) nousi kolmentoista komean valiouroksen joukosta aina neljänneksi ja sai myös SA:n. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai ERIn sekä kutsun Paras Uroksen Pää -kilpailuun ja James (Ikurin Bonum Omen) sai EH:n. 

Ikurin Alfa Nova ERI VAK4 SA (C) Jasmin Sakko
Ikurin Alfa Nova ERI VAK4 SA (C) Jasmin Sakko

Nartuissa alkoikin todellinen voittokulku! Ensiksi kymmenen juniorinartun joukosta Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli ensimmäinen ERIn ja SA:n kera ja sai kutsun osallistua Paras Liikkuja - ja Kaunein Karvapeite -kilpailuihin. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sisuuntui edellisen viikonlopun mahalaskusta ja oli kehässä oma iloinen itsensä ja liiteli Lyylin perässä heti luokan toiseksi myöskin ERI:llä ja SA:lla varustettuna ja sai kutsut myös Paras Liikkuja - ja Kaunein Karvapeite -kilpailuihin. Myös pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) sai hienosti ERInomaisen. 

Ikurin Hasta Bonita (C) Jasmin Sakko
Ikurin Hasta Bonita (C) Jasmin Sakko
Ikurin Harmonia Optima (C) Jasmin Sakko
Ikurin Harmonia Optima (C) Jasmin Sakko

Nuorten narttujen kovatasoisen luokan voitti puolestaan Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur), jonka klassisen kauniiseen englantilaiseen tyyppiin tuomari kertoi ihastuneensa. Mesi sai myös ERIn ja SA:n sekä kutsun Kaunein Karvapeite -kilpailuun. 

Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Jasmin Sakko

Avoimia narttuja oli myöskin valtava määrä, 10 kappaletta. Tämän luokan voittoon lensi puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali), joka sai kutsut Paras Liikkuja - ja Paras Nartun Pää -kilpailuihin. 

Ikurin Gratia Speciali (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gratia Speciali (C) Jasmin Sakko

Valionartuissa kaikki narttumme, Ferra (Ikurin Aurea Corona), Diva (Ikurin Divina Diva) sekä Alma (Ikurin Elatio Regina) saivat ERIt ja Alma vielä SA:n, vaikka luokkasijoituksia ei tullut kenellekään. Veteraaninartuissa Valo (Ikurin Xmas Light) oli upeasti toinen ja sai SA:n ja Luna-sisko peesasi olemalla kolmas ERIn kera. Luna sai myös kutsun Kaunein Nartun Pää -kilpailuun. 

Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko
Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko

Kaiken kaikkiaan meillä oli siis kolme luokkavoittajaa ja kaksi luokissaan toiseksi sijoittunutta narttua PN-kehässä. Näistä kaikista pisimmän korren veti Alma (Ikurin Gratia Speciali), jonka tuomari valitsi kaiken kaikkiaan 49 ilmoitetun nartun joukosta koko näyttelyn kauneimmaksi nartuksi ja oli siis PN1! Samaan perheeseen tuli myös kakkossija, koska Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli upeasti PN2!

Koko näyttelyn kaunein koira, Best In Show, oli kasvattimme Alma, Ikurin Gratia Speciali, joka palkittiin myös Kaunein Nartun Pää -kiertopalkinnolla. 

Ikurin Gratia Speciali ROP & Eerondaali King Of The Ring VSP (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gratia Speciali ROP & Eerondaali King Of The Ring VSP (C) Jasmin Sakko

Ikurin Fedja Patrus palkittiin puolestaan Paras Uroksen Pää -palkinnolla ja Ikurin Hedera Auris ja Ikurin Honores Ursus olivat BIS-pari. 

Parhaat päät: Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Fedja Patrus (C) Jasmin Sakko
Parhaat päät: Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Fedja Patrus (C) Jasmin Sakko

Ikurin Elatio Reginan jälkeläisluokka palkittiin näyttelyn kauneimpana jälkeläisluokkana ja tuomari ihasteli Alman jättäneen aivan uskomattoman laadukasta jälkeä. 

Ikurin Elatio Regina BIS-jälkeläisluokka. Vasemmalta: Ikurin Hedera Auris, Ikurin Hasta Bonita, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko
Ikurin Elatio Regina BIS-jälkeläisluokka. Vasemmalta: Ikurin Hedera Auris, Ikurin Hasta Bonita, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko

Kaiken tämän menestyksen kruununa olimme 20. kertaa Erikoisnäyttelyn Best In Show -kasvattajaryhmä viiden kasvattajaryhmän joukosta! Kasvattajaryhmämme saama arvostelu nostaa edelleen liikutuksen kyyneleitä silmiin:

"Äärimmäisen harmoninen ja tasainen ryhmä upeita narttuja, joilla kaikki rodulle tärkeät yksityiskohdat paikallaan. Liikkuvat hienosti ja ovat erinomaisessa kunnossa. Kaunis, klassinen tyyppi kautta linjan. Hienot kirkkaat värit. Kasvattaja todella tietää mitä haluaa. Suuret onnittelut!"

Kennel Ikurin BEST IN SHOW! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin BEST IN SHOW! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko

Olemme edelleen otettuja kaikesta hienosta menestyksestä ja kaiken kaikkiaan mahtavasta viikonlopusta, mutta erityisesti kasvattajaryhmämme saamasta liikuttavan upeasta arvostelusta. Olemme olleet 20 kertaa erikoisnäyttelyn ROP-kasvattajaryhmä ja näillä voitoilla on aina erityinen paikka sydämissämme. Rotumme on Suomessa äärimmäisen korkeatasoinen ja menestyminen ei missään tapauksessa ole itsestään selvää saati helppoa. Pienet pentumäärät ja pieni lukumäärä omia, kotona asuvia näyttelykoiria tarkoittavat sitä, että ilman upeita kasvattien omistajia, ei tällainen menestyminen olisi ikinä mahdollista. Kiitos. 

(C) Jasmin Sakko
(C) Jasmin Sakko

31.3.

Viikko ennen erikoisnäyttelyä kävimme lämmittelemässä Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomari Maarit Hassiselle esitettiin peräti 39 keeshondia ja Ikurilaisia tästä määrästä oli 15 ja vietimmekin mukavan päivän perinteisten piknik-herkkujen äärellä kehää seuraten. 

Parhaasta tuloksesta vastasi äitiyslomalta tositoimiin palannut Diva (Ikurn Divina Diva), joka hurjasteli itsensä aina narttujen voittoon ja lopulta VSP:ksi asti. Divalla riitti intoa ja vauhtia niin, ettei handleri meinannut perässä pysyä! Rudi (Ikurin Alfa Nova) kiilasi itsensä ensin valiourosten toiseksi ja ylsi aina PU3:ksi ja sai vara-cacibin. 

Junioriuroksissa Pate (Ikurin Hic Hoc) sijoittui ERIn ja SA:n kera toiseksi, mutta vielä kovin kesken kehityksensä olevat velipojat Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) olivat Erittäin Hyviä. Valiouroksissa pyörähti Rudin lisäksi myös Masi (Ikurin Expecto Amor), joka sai ERIn. Miro (Ikurin Xmas Box) palasi kehiin pidemmän tauon jälkeen ja suoritti komean ensi esiintymisensä veteraaniluokassa. Tuloksena ERI ja SA ja VSP-Veteraani! 

Juniorinartuissa Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ei ollut juoksujensa takia oikein kehätuulella ja vaikka tuomari olikin kärsivällinen ja antoi Lululle useita tilaisuuksia näyttää parastaan, oli Lulu päättänyt olla kuluttamatta voimiaan juoksemiseen tai korvien näyttämiseen. Arvostelu oli todella hieno ja tuomari pahoittelikin, ettei voinut esiintymisen takia nostaa koiraa korkeammalle. Lululle tuloksena ERI ja SA sekä juniorinarttujen toinen sija ja lopulta VARA-Sert. 

Kuuden nuorten luokan nartun luokan kävi voittamassa Daisy (Ikurin Gesta Fabella) ja sai myös SA:n. Avoimissa nartuissa Daisyn siskon Haiku (Ikurin Genius Loci) oli toinen ja sai SA:n ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) puolestaan kolmas, myöskin ERIn kera. 

Valionartuissa oli Divan lisäksi Alma (Ikurin Elatio Regina), joka kipitteli aina luokan kolmanneksi. Samoin veteraaninartuissa keräsimme sijat 2, 3 ja 4, kun Luna (Ikurin Xmas Day) oli toinen SA:n kanssa, Valo (Ikurin Xmas Light) oli kolmas ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli neljäs. Kasvattajaryhmämme oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai KP:n. 

Viikon päästä matkamme käykin kohti Kempelettä, kun siellä järjestetään vuoden kohokohta, Keeshondien erikoisnäyttely!

Ikurin Divina Diva VSP (C) Pia Vatanen
Ikurin Divina Diva VSP (C) Pia Vatanen

24.3.

Daisy (Ikurin Gesta Fabella) käväisi kansainvälisessä koiranäyttelyssä Turussa. Daisylle tällä kertaa nuorten luokassa EH vielä kehityksen alla olevan etuosan vuoksi. 

11.3.

Ikurin kansainvälisten valioiden määrä on kasvanut tänä vuonna jo kahdella, kun Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Valo (Ikurin Xmas Light) ovat saaneet uudesta tittelistään vahvistuksen! Onnea saavutuksesta molemmille!

5.3.

Kyllä Joensuu on aina Joensuu! Matkasimme entiseen Martin, Pian ja Katan kotikaupunkiin osin ihan tuttuja tapaamaan, osin kahteen viikonlopun näyttelyyn. Ikurin kessuja oli ilmoitettu lähes puolet molempien näyttelyiden kokonaiskessumäärästä, joten eipä ihme, että menestystäkin tuli. 

Kaikki kessumme saivat ERIn molemmissa näyttelyissä ja useimmat jopa SA:lla varustettuna. Lisäksi molempien näyttelyiden narttujen sertit menivät Ikurin koirille, sisaruksille Lyylille ( Ikurin Hasta Bonita) lauantaina ja Lululle (Ikurin Harmonia Optima) sunnuntaina. Myös rotunsa paras veteraani tuli joukostamme: Luna (Ikurin Xmas Day) lauantaina ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) sunnuntaina. Pommi oli sunnuntaina lisäksi ROP ja Luna lauantaina VSP. Myös vastakkaisen sukupuolen paras veteraani oli Ikurin koiria, Keksi (Ikurin Stella Polaris) lauantaina ja Luna sunnuntaina. Erityisiä ilonaiheita oli vielä Alman (Ikurin Gratia Speciali) lauantaina saama varacacib, joka kiillottuu cacibiksi, joten nyt on sitten sekin linja auki.

Lauantain loppukilpailuihin pääsi vain ROP-veteraani Luna, mutta sunnuntain ryhmäkehässä oli sitä enemmän jännitettävää, kun Pommi edusti meitä sekä 5-ryhmässä että veteraanikehässä ja kasvattajaluokassa. Valitettavasti herkkä mies pelkäsi kumisevaa ryhmäkehän lattiaa, koska ei uskonut sen kestävän painoaan. Jatkoon kuuden parhaan joukkoon se kuitenkin veteraaneissa hienosti pääsi,  samoin kasvattajaryhmämme selvisi aina seitsemän parhaan joukkoon.

Vaikka näyttelyt menivät loistavasti, kuten tarkemmista tuloksista näkee, viikonlopun kruunasi kokoontuminen Sarin ja Tommin luona lauantai-iltana. Voi, mitkä herkut sinne olikaan taiottu! Kiitos vielä kerran.

31.1.

Viime vuoden uutisissa on epähuomiossa jäänyt mainitsematta eräs upea saavutus harrastuskentältä.

Viime marraskuussa Copo (Ikurin Canis Eximus) ja ohjaaja Kärppä kisailivat itsensä Rally-Tokon Rotumestareiksi vuosimallia 2018! Lämpimät onnittelut edelleen Copo ja Kärppä! Copo oli myös ainoa kennelimme kasvatti, joka sai kansainvälisen valion vahvistuksen vuonna 2018. Muita vahvistuksia odotellaan vielä tänä vuonna.

22.1.

H2-pentumme jättivät eilen pentukehät taakseen ja saavuttivat 9 kuukauden iän. Onnentoivotukset koko pentueelle!

Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen

20.1.

Lauantai alkoi hienosti, kun Ilomantsin ryhmänäyttelystä kantautui uutisia. Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli 12 kessun joukosta upeasti ROP SERTin kera. Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli viimeistä kertaa pentuluokassa ja narttupentujen toinen. Lämpimät onnittelut molemmille! 

Turun kansainvälisessä näyttelyssä 25 kessun joukosta Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti jälleen nartut ja oli VSP. Myös Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat ERIn ja SAn. Haiku oli nuorten luokan toinen ja Mesi avoimen luokan kolmas, Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli ROP-Veteraani ja Keksi (Ikurin Stella Polaris) VSP-veteraani. Kasvattajaryhmiä esitettiin peräti kolme kappaletta ja me olimme ROP-kasvattaja. Päivä päättyi upeasti ryhmäkehissä, kun olimme lopulta BIS2!

Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen
Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen

14.1.

Vuosi alkoi mukavasti, kun kolme Ikurilaista esiintyi Kajaanin perinteisessä KV-näyttelyssä. Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli nuorten luokan toinen ja PN2 vara-sertillä ja vara-cacibilla. Fiina (ikurin Gratissima Filia) sai ERIn ja oli Alman perässä nuorten luokan kolmas. Pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli kahden pennun joukosta hienosti ROP. 

Onnea kaikille ja kiitos Ikurilaisten esille tuomisesta!