2019

11.3.

Ikurin kansainvälisten valioiden määrä on kasvanut tänä vuonna jo kahdella, kun Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Valo (Ikurin Xmas Light) ovat saaneet uudesta tittelistään vahvistuksen! Onnea saavutuksesta molemmille!

5.3.

Kyllä Joensuu on aina Joensuu! Matkasimme entiseen Martin, Pian ja Katan kotikaupunkiin osin ihan tuttuja tapaamaan, osin kahteen viikonlopun näyttelyyn. Ikurin kessuja oli ilmoitettu lähes puolet molempien näyttelyiden kokonaiskessumäärästä, joten eipä ihme, että menestystäkin tuli. 

Kaikki kessumme saivat ERIn molemmissa näyttelyissä ja useimmat jopa SA:lla varustettuna. Lisäksi molempien näyttelyiden narttujen sertit menivät Ikurin koirille, sisaruksille Lyylille ( Ikurin Hasta Bonita) lauantaina ja Lululle (Ikurin Harmonia Optima) sunnuntaina. Myös rotunsa paras veteraani tuli joukostamme: Luna (Ikurin Xmas Day) lauantaina ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) sunnuntaina. Pommi oli sunnuntaina lisäksi ROP ja Luna lauantaina VSP. Myös vastakkaisen sukupuolen paras veteraani oli Ikurin koiria, Keksi (Ikurin Stella Polaris) lauantaina ja Luna sunnuntaina. Erityisiä ilonaiheita oli vielä Alman (Ikurin Gratia Speciali) lauantaina saama varacacib, joka kiillottuu cacibiksi, joten nyt on sitten sekin linja auki.

Lauantain loppukilpailuihin pääsi vain ROP-veteraani Luna, mutta sunnuntain ryhmäkehässä oli sitä enemmän jännitettävää, kun Pommi edusti meitä sekä 5-ryhmässä että veteraanikehässä ja kasvattajaluokassa. Valitettavasti herkkä mies pelkäsi kumisevaa ryhmäkehän lattiaa, koska ei uskonut sen kestävän painoaan. Jatkoon kuuden parhaan joukkoon se kuitenkin veteraaneissa hienosti pääsi,  samoin kasvattajaryhmämme selvisi aina seitsemän parhaan joukkoon.

Vaikka näyttelyt menivät loistavasti, kuten tarkemmista tuloksista näkee, viikonlopun kruunasi kokoontuminen Sarin ja Tommin luona lauantai-iltana. Voi, mitkä herkut sinne olikaan taiottu! Kiitos vielä kerran.

31.1.

Viime vuoden uutisissa on epähuomiossa jäänyt mainitsematta eräs upea saavutus harrastuskentältä.

Viime marraskuussa Copo (Ikurin Canis Eximus) ja ohjaaja Kärppä kisailivat itsensä Rally-Tokon Rotumestareiksi vuosimallia 2018! Lämpimät onnittelut edelleen Copo ja Kärppä! Copo oli myös ainoa kennelimme kasvatti, joka sai kansainvälisen valion vahvistuksen vuonna 2018. Muita vahvistuksia odotellaan vielä tänä vuonna.

22.1.

H2-pentumme jättivät eilen pentukehät taakseen ja saavuttivat 9 kuukauden iän. Onnentoivotukset koko pentueelle!

Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen

20.1.

Lauantai alkoi hienosti, kun Ilomantsin ryhmänäyttelystä kantautui uutisia. Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli 12 kessun joukosta upeasti ROP SERTin kera. Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli viimeistä kertaa pentuluokassa ja narttupentujen toinen. Lämpimät onnittelut molemmille! 

Turun kansainvälisessä näyttelyssä 25 kessun joukosta Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti jälleen nartut ja oli VSP. Myös Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat ERIn ja SAn. Haiku oli nuorten luokan toinen ja Mesi avoimen luokan kolmas, Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli ROP-Veteraani ja Keksi (Ikurin Stella Polaris) VSP-veteraani. Kasvattajaryhmiä esitettiin peräti kolme kappaletta ja me olimme ROP-kasvattaja. Päivä päättyi upeasti ryhmäkehissä, kun olimme lopulta BIS2!

Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen
Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen

14.1.

Vuosi alkoi mukavasti, kun kolme Ikurilaista esiintyi Kajaanin perinteisessä KV-näyttelyssä. Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli nuorten luokan toinen ja PN2 vara-sertillä ja vara-cacibilla. Fiina (ikurin Gratissima Filia) sai ERIn ja oli Alman perässä nuorten luokan kolmas. Pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli kahden pennun joukosta hienosti ROP. 

Onnea kaikille ja kiitos Ikurilaisten esille tuomisesta!