2019

17.12.

Messarin jälkeen lähdimme peräti neljän kessun voimin Tukholmaan Pohjoismaiden Voittaja 2019 -näyttelyyn. Kessuja oli ilmoitettu yli 20 ja urokset ja nartut oli jaettu eri tuomareille. Urokset arvosteli hollantilainen Ricky Lochs-Romans ja nartut ruotsalainen Birgitta Svarstad. 

Narttujen kehä alkoi ennen uroksia ja ensimmäisenä kehään pääsi Lulu (Ikurin Harmonia Optima). Lulu päätti aloittaa talven tultua turkin vaihtamisen ja jäikin nuorten luokassa toiseksi. Lulu sai kuitenkin ERIn lisäksi myös SA:n ja nousi hienosti PN-kehässä aina PN4:ksi asti. Luna (Ikurin Xmas Day) puolestaan sai myöskin ERIn ja SA:n ja kipitteli itsensä kahden veteraaninartun luokasta voittoon ja sai näin Pohjoismaiden Veteraani Voittaja 2019 -tittelin.  

Uroskehän alettua Leo (Ikurin Imperator Leonum) valittiin ensiksi kahden junioriuroksen joukosta ensimmäiseksi ERIn ja SA:n kera ja näin Leo sai Pohjoismaiden Juniori Voittaja 2019 -tittelin. Leon jälkeen kehään hyppäsi Paddington (Ikurin Honores Ursus), joka nousi tiukalla tuomarilla kolmen nuorten luokan uroksen joukosta hienosti toiseksi ja sai myöskin ERIn ja SA:n. 

Paras Uros -kehässä Leo (Ikurin Imperator Leonum) järjesti meille oikean jymy-yllätyksen voittamalla kaikki komeat urokset ja olemalla PU1 Pohjoismaiden Voittaja 2019 -tittelin sekä SERTin ja NORD SERTIn kanssa. Kaiken huipuksi Leo oli vielä ROP ja kasvattajaryhmämme kahden esitetyn joukosta myöskin ROP. 

Hollantilainen tuomarimme tuli vielä erikseen sanomaan, kuinka Leo on kaunein keeshond, jonka hän on eläissään nähnyt. Nämä ovat suuria sanoja rodun kotimaasta tulevalta tuomarilta ja hänen kauniit sanansa on talletettu syvälle sydämiimme. 

12.12.

Vuotuinen Messari keräsi tänä vuonna kasaan tavallista pienemmän määrän Ikurilaisia. 

Viikonlopun tähtemme oli Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka voitti kumpanakin päivänä junioriurosten luokan ja sai tuliaisiksi Helsinki Junior Winner 2019 - ja Juniori Voittaja 2019 -tittelit. Lauantaina juonioriuroksia oli peräti neljä ja sunnuntainakin kolme. Leo myös sijoittui molempina päivinä komeiden urosten joukosta myös PU-kehässä. Lauantaina tuloksena PU4 ja Vara-Sert ja sunnuntaina upeasti PU3 ja SERT. 

Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) nappasi lauantaina hienosti nuorten luokan voiton ja PN4-sijoituksen ja kirsikkana kakun päälle myös narttujen SERTin. Sunnuntaina Lyyli sai tyytyä sileään ERIin, koska tuomari ei arvostanut Lyylin malttamatonta ja vallatonta esiintymistä. Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli lauantaina hienosti valioiden toinen ja sai ERIn ja sunnuntaina puolestaan valioiden neljäs EH:n kera. 

Luna (Ikurin Xmas Day) sai molempina päivinä ERIn ja neljän veteraaninartun joukosta kolmas. Sunnuntai kruunautui vielä SA:lla. Lunan sisko Valo (Ikurin Xmas Light) oli lauantaina ja sunnuntaina veteraaninarttujen neljäs lauantaina karvattomuudesta johtuneen EH:n ja sunnuntaina hienosti ERIn kera . Sunnuntaina saimme myös kehään myös Ferran (Ikurin Aurea Corona), joka nousi hienosti aina valionarttujen toiseksi sai myös SA:n. 

Kiitos jälleen seurasta koko kessuväelle ja onnea kaikille menestyjille!

Ikurin Imperaror Leonum HeJW-19 ja JV-19 (C) Sari Vatanen
Ikurin Imperaror Leonum HeJW-19 ja JV-19 (C) Sari Vatanen

29.11.

Myös rallytokoilijat ovat ahkeroineet marraskuussa. Copolla (Ikurin Canis Eximus) on koossa jo kaksi hyväksyttyä tulosta mestariluokassa. Divakin (Ikurin Divina Diva) on päässyt avoimessa luokassa hyväksytyn tuloksen makuun. Ja kaiken huippuna Mesi (Ikurin  Gaudeamus Igitur) on saanut ensimmäisen koulutustunnuksensa RTK1. Fedjalla (Ikurin Fedja Patrus) koulutustunnus on enää yhden hyväksytyn tuloksen päässä. Näistä saavutuksaista voi olla todella iloinen ja ylpeä!

20.11.

Marraskuun alkupuolen viikonloppu meni taas Jyväskylän näyttelyissä. Ikurin koiria oli läsnä mahtava määrä: kymmenen kasvattiamme . Lauantain tuomari tuli Serbiasta ja sunnuntain Kanadasta. Viikonlopun hauskinta antia oli seurata, miten eri lailla tuomarit koiriamme arvostivat. Pärjäsimme ihan kivasti suunnilleen samoja kilpakumppaneita vastaan molempina päivinä, mutta eri koirat nousivat esiin. Näin käy tietenkin siksi, että joukkomme on varsin tasainen, joten tuomareiden toivomukset yksityiskohdista vaikuttavat paljon. Kaikki koirat saivat molemmissa näyttelyissä ERIn, mutta siitä eteenpäin olikin päivittäistä eroa. 

Lauantain menestyjiin kuuluu ehdottomasti mummokoira Pepsi (Ikurin Vera Causa), joka pyyhkäisi koko lähes 10 ikävuotensa  voimalla parhaaksi nartuksi. Se voitti näin myös sunnuntaipäivän ROP-koiran. Sunnuntain näyttelyssä sen olikin tyytyminen sileään ERIin. Lauantain menestyjiin kuului myös joukkomme nuorin edustaja Leo (Ikurin Imperator Leonum); se oli PU2 kovien urosten joukossa. Korkealle nousivat lauantain kehässä myös narttumme Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ja Diva (Ikurin Divina Diva). Lulu on PN3 ja Diva PN4. Kumpikaan näistä ei sunnuntaina PN-kehässä sijoittunut, vaikka SA:n saivatkin.

Sunnuntaina oli sitten uusien kasvattiemme vuoro. Paddingtonin (Ikurin Honores Ursus) sileä ERI vaihtui PU4:ään ja Fedjan (Ikurin Fedja Patrus) kirkasti myös tulostaan SA:n verran. Paddington nappasi itselleen samalla luokassaan kovan voiton ohittamalla edellisen päivän ROP-koiran. Nartuissa Alma (Ikurin Gratia Speciali) sai hyvitystä edellisen päivän sileälle ERIlle, kun se tuli PN3:ksi. Myös Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) arvoitiin nyt SA:n arvoiseksi. 

Vain kolme Ikurin kessua sijoittui suunnilleen samoin molempien tuomareiden arvioimina: Masi (Ikurin Expecto Amor) sai molempina päivinä ERIn, Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli nuorten luokan toinen SA:n kera sekä Elviira (Ikurin Hedera Auris) voitti avoimet nartut ja sai SA:n. Lisäksi mukana olivat vain lauantaina Luna (Ikurin Xmas Day) ja sunnuntaina Daisy (Ikurin Gesta Fabella). Näiden osalta vertailua ei tietenkään voi tehdä, mutta niiden molempien tulos oli ERI2 SA:n kera.

Lauantai-iltana vietimme jo perinteistä vihannus-juhlaa, joka on kaamosajan vastine keskikesän juhannukselle. Uskoisin, että monikin juhannusjuhla kalpenisi  tämän marraskuisen kokoontumisen rinnalla.

2.11.

Lokakuun viimeinen viikonvaihde vietettiin taas näyttelyiden parissa. Lauantaina Seinäjoella kaikki osallistujat saivat SA:n, ja parhaiten menestyivät Leo (Ikurin Imerator Leonum) ja Lyyli (Ikurin Hasta Bonita), jotka olivat urosten ja narttujen kolmansia ja saivat sijoituksestaan varasertin.

Sunnuntaina osa porukasta oli Riiassa Baltian Voittaja -näyttelyssä. Sieltä saatiin mukaan kaikki, mitä oli jaossa. Paddington (Ikurin Honores Ursus) oli PU1, VSP ja BALTW-19, sen sisko Lulu (Ikurin Harmonia Optima) oli PN2, ROP ja BALTW-19. Molemmat saivat tulevaa käyttöä varten myös Latvian sertin ja CACIBin. Mukana oli myös Luna (Ikurin Xmas Day), josta tuli Latvian veteraanivalio ja BALTVW-19. Lisämausteena matkassa oli turistipäivä aina niin viehättävässä Latvian pääkaupungissa!

21.10.

Voi olla samaan aikaan kaunis ja fiksu. Tämän ovat todistaneet Ikurin rallailijat eli rally-tokossa kilpailevat kessumme. Valloitimme rotumestaruuskisan Liedossa yhdeksän kessun voimin. Väite kauneudesta saanee vahvistusta, sillä näistä yhdeksästä viisi oli kansainvälisiä muotovalioita, kaksi muutaman maan valioita ja loputkin kaksi saavuttaneet jo serttejä kauneusrintamalla.

Tosin itse rotumestaruus meni sille ainoalle muulle kessulle; onnea Waatan Brassicalle! Mutta myös useimmat ikurilaiset saavuttivat hurjia tuloksia. 

Parhaiten rallailivat ALO-luokan kessut: RTK1-tunnuksen saivat Luna (Ikurin Xmas Day - Luna tai oikeastaan Ida sai myös tuomaripalkinnon koiran kannustuksesta), Masi (Ikurin Expecto Amor ) ja Elmo (Ikurin Heros Maximus). Myös kaikki muut ALO-kessut saivat hienoja tuloksia: Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur), Fedja (Ikurin Fedja Patrus) ja Leo (Ikurin Imperator Leonum). AVO-tytöt sotkeutuivat joko omaan innokkuuteensa (Valo, Ikurin Xmas Light) tai ohjaajan kyltinlukutaidottomuuteen (Diva, Ikurin Divina Diva). Myös ensimmäisiä kertoja mestariluokassa kilpaileva Copo (Ikurin Canis Eximus) mokaili hieman yhdessä liikkeessä, mutta sai silti tuomaripalkinnon innokkaasta suorittamisesta. 

8.10.

Osa Ikurilaisista kävi korkkaamassa sisänäyttelykauden Tuulosen ryhmänäyttelyissä Hämeenlinnassa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina kehässä pyörähti neljä Ikurilaista ja sunnuntainakin kolme. 

Lauantaina Maija Lehtosen kehässä kolmentoista kessun joukosta pisimmän korren veti juniori-ikäinen Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka oli ensin junioreiden ykkönen, PU1 ja lopulta ROP. Leo sai näin myös toisen SERTinsä. Junioriluokan toinen oli Pate (Ikurin Hic Hoc), joka sai myös ERIn. Nuorissa uroksissa Elmo (Ikurin Heros Maximus) oli ensimmäinen ja sai EH:n ja avoimissa nartuissa Daisy (Ikurin Gesta Fabella) oli toinen ja sai ERIn. Kaiken kaikkiaan ainoastaan kolme kessua sai SA:t, joten tuomari oli arvioissaan tiukka ja jokainen ERIkin oli hieno saavutus. 

Olimme myös ROP-kasvattajaryhmä, joten suuremmalla porukalla jäimme odottelemaan iltapäivän ryhmäkehiä. Kiitos jälleen ihanille kasvatinomistajillemme jälleen kerran äärimmäisen hauskasta päivästä ja loistavasta seurasta! Päivä meni siivillä.

Ryhmäkilpailuissa juniorikoira Leo yllätti meidät kaikki. Ensiksi se voitti rotumme kasvattajatuomari Esa Ruotsalaisen arvostelemana suuren 5-ryhmän ja oli siis RYP1. Heti perään rotutuomari Maija Lehtonen valitsi Leon BIS1:ksi eli Leo oli päivän näyttelyn kaunein koira. 

Sunnuntaina virolaistuomari Reet Lintin kehässä Leo oli jälleen ROP ja sai SERTin, Elmo PU3 ja Daisy PN2 ja sai varasertin. Ryhmissä Leo pääsi seitsemän parhaan joukkoon.

2.10.

Ulkomaan matkailu kannattaa joskus paremmin, joskus huonommin. Harvinaisen hienosti kävi joukollemme Liettuassa. Lahtelaiset kävivät nimittäin Palangan näyttelyissä syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja keräsivät kaikkiaan kymmenen (10!) uutta titteliä koirilleen. Jo ensimmäisessä näyttelyssä Alma (Ikurin Elatio Regina) sai viimeisen, C.I.B.- arvoon oikeuttavan CACIBin. Lisäksi siitä tuli Liettuan ja Baltian valio. Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai joka päivä juniorisertin, joten se on nyt myös Liettuan. Latvian, Viron ja Baltian juniorivalio, Masi (Ikurin Expecto Amor) sai Liettuan sertin ja myös siitä tuli Liettuan ja Baltian valio. Veteraaniherra Miro (Ikurin Xmas Box) sai titteliriviinsä Liettuan veteraanivalion arvon.

22.9.

Uusia rally-toko-tähtiä syntyy kenneliimme varsin tiuhaan: nyt Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai ensimmäisissä kisoissaa hyväksytyn tuloksen. Myös saman perheen toinen kessu, Elmon isoveli, Copo  (Ikurin Canis Eximus) loisti kisoissa ja sai hienosti voittajaluokan viimeisen hyväksytyn tuloksensa. Se siirtyy siis kilpailemaan mestariluokassa mukanaan koulutustunnus RTK3. Aivan mahtavaa työtä Päksyltä ja Kärpältä! Onnea!

Mutta kyllä näyttelyrintamallakin tapahtuu: Valo (Ikurin Xmas Light) jatkoi menestystään Porvoossa. Se oli siellä ROP-veteraani ja PN4. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) joutui ensin Suomessa Hyvinkäällä tyytymään yhteen EH:hon, mutta kirkasti tuloksen Tallinnan näyttelyissä serteiksi ja ROPiksi. Tallinnan sunnuntain KV-näyttelyssä Mesi sai lisäksi CACIBin ja seuramiehenä mukana ollut Fedja (Ikurin Fedja Patrus)  sai sertin. Molempien tittelirivistöön tuli mukava lisä EE MVA! 

4.9.

Ikurin Genius Loci "Haiku" FI MVA
Ikurin Genius Loci "Haiku" FI MVA

Elo-syyskuun vaihde on tuottanut paljon uutta iloa Ikurin koirille. Valo (Ikurin Xmas Light) on loistanut niin rally-tokossa kuin näyttelykehissäkin. Se sai elokuussa kolmannen ALO-luokan tuloksensa ja siten myös koulutustunnuksen RTK1. Lisäksi se pyörähti kahdessa näyttelyssä Viipurissa ja nappasi toisesta Venäjän sertin ja toisesta Venäjän veteraanisertin, joka oikeuttaa Venäjän veteraanivalion titteliin! Samoissa Viipurin näyttelyissä myös Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur)  sai Venäjän sertin ja tuli näin Venäjän valioksi.

Viikonlopun upean menestyksen kruunasi Haikun (Ikurin Genius Loci) VSP ja odotettu viimeinen Suomen sertti, jonka se sai Kouvolassa. Sertin myöstä Ikurin kenneliin tuli 59. Suomen valio eli nyt jo yli 36 % Ikurin kessuista on valioita. 

22.8.

Meillä on uusi valio! Alma (Ikurin Gratia Speciali) kävi viikonloppuna Kajaanin ryhmänäyttelyssä, jossa se oli seitsemän kessun joukosta upeasti ROP ja sai viimeisen SERTinsä täytettyään 2 vuotta. Näin Almasta tuli kennelimme 58. Suomen Muotovalio ja samalla siitä tulee myös Norjan Muotovalio. Kaiken kaikkiaan Alma ehti kerätä yhteensä 15 SERTiä ja olla muun muassa vuoden 2019 Erikoisnäyttelymme Best In Show. Onnea Tanja ja Heidi!

Samassa näyttelyssä Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) voitti juniorinartut ja oli PN3 Vara-SERTin kera. Elviira (Ikurin Hedera Auris) valitettavasti myöhästyi kehästä, mutta sai kuitenkin ERInomaisen ja erittäin kauniin arvostelun. 

Alman sisko Fiina (Ikurin Gratissima Filia) kasvattelee edelleen turkkia, mutta kävi Rovaniemen ryhmänäyttelyssä hakemassa ERInomaisen ja voittamassa avoimet nartut. 

Me puolestamme käväisimme kolmen Ikurilaisen voimin Kouvolan KR-näyttelyssä. Kessuja oli upeasti 19 paikalla ja kehässä pyörähtikin upeita kessuja! Päivämme tähti oli vasta 9 kuukauden ikäinen Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka voitti ensin junioriurokset ja sai ERIn ja SA:n ja lopulta meni ja voitti kaikki urokset ja oli siis erittäin kovatasoisesta urosjoukosta PU1 ja sai ensimmäisen SERTinsä! Nartuissa puolestaan mummokoira Luna (Ikurin Xmas Day) hurmasi tuomarin ja liihotteli itsensä aina PN2:ksi asti ja Haiku (Ikurin Genius Loci) puolestaan voitti avoimet nartut ja oli PN4 sekä sai sai Vara-SERTin. Luna oli myös ROP-Veteraani. Muutenkin sijoitukset menivät sukuun, kun Leon jälkeen toiseksi paras uros oli Leon isä ja narttujen kaksi parasta olivat Leon isoäidit. Ei huonosti siis!

Ikurin Imperator Leonum 9kk
Ikurin Imperator Leonum 9kk
Isä ja poika: Eerondaali Braveheart ja Ikurin Imperator Leonum.
Isä ja poika: Eerondaali Braveheart ja Ikurin Imperator Leonum.

14.8.

Sateesta ja myrskystä piittaamatta Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Masi (Ikurin Expecto Amor) osallistuivat Mäntsälän ryhmänäyttelyyn 11.8. Tuomari Zidy Munsterhielm-Ehnbergille esitettiin kaksitoista kessua joiden joukosta Masi oli hienosti PU2 ja Elmo puolestaan PU4. Lämpimät onnittelut!

4.8.

Ida ja Kata osallistuivat Kuopion Kansainväliseen koiranäyttelyyn elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tuomari Hans Almgrenin kehässä pyörähti peräti seitsemän Ikurilaista ja päivä olikin oikein menestyksekäs ja täynnä naurua ja ilon hetkiä!

Uroksissa aikuisten kehissä debyyttinsä teki Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka juuri näyttelypäivänä täytti 9 kuukautta. Pentumaisuudestaan ja keskeneräisestä kehityksestään huolimatta pikkukessu sai hienosti ERIn ja SA:n ja oli junioreiden toinen ja lopulta PU-kehässä vielä hienosti PU3 ja sai VARA-SERTin. Tuomari kävi vielä erikseen sanomassa, että Leo on erittäin lupaava jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan miten Leo kehittyy. Avoimet urokset voitti kesäturkkinen Toivo (Ikurin Fides Mundus), joka sai ERIn. Valiouroksissa esiintyi pitkästä aikaa puolestaan Mauri (Ikurin Bene Agis), joka ei tällä kertaa ollut yhtään tuomarin makuun ja nappasikin itselleen näyttelyuransa toisen EH:n.

Juniorinarttuja oli paikalla kolme, joista kaksi olivat sisarukset Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ja Elviira (Ikurin Hedera Auris). Siskoksen valloittivatkin kärkipaikat, sillä Elviira voitti juniorinartut ja Lyyli oli toinen ja kumpikin sai ERIt ja SA:t. Avoimissa nartuissa Haiku (Ikurin Genius Loci) oli toinen ja sai myöskin ERIn ja SA:n ja Luna puolestaan voitti veteraaninartut ja sai myös ERIn ja SA:n. 

Paras Narttu -kehässä Elviira kiilasi omista nartuistamme kärkeen ja oli lopulta upeasti PN2 ja sai VARA-SERTin. Luna peesasi Ellistä ja oli lopulta PN4 ja ROP-Veteraani. Kasvattajaryhmämme oli toinen ja sai KP:n. 

Ikurin Genius Loci (C) Malla Laitinen
Ikurin Genius Loci (C) Malla Laitinen
Kennel Ikurin (C) Malla Laitinen
Kennel Ikurin (C) Malla Laitinen
Ikurin Xmas Day (C) Malla Laitinen
Ikurin Xmas Day (C) Malla Laitinen

Meidän seikkaillessamme Kuopiossa, valloitti reissu-tiimimme Pia, Sari, Eila ja Pekka Liettuaa. Reissusta tuloksena Pepsille (Ikurin Vera Causa) Liettuan Veteraani Muotovalion titteli sekä Paddingtonille (Ikurin Honores Ursus) ROP, Liettuan SERT sekä upeasti myös ensimmäinen Cacib ensimmäisenä mahdollisena näyttelyviikonloppuna! Lämpimät onnittelut!

Paddington (Ikurin Honores Ursus) (C) Sari Vatanen
Paddington (Ikurin Honores Ursus) (C) Sari Vatanen
Reissukessut Liettuassa (C) Sari Vatanen
Reissukessut Liettuassa (C) Sari Vatanen

Ninja (Ikurin Hoc Tempore) puolestaan kävi Maalahden ryhmänäyttelyssä. Tuomari Maija Mäkinen piti Ninjasta kovasti ja Ninja voittikin urokset ja sai SERTin ja oli lopulta hienosti VSP. Lämpimät onnittelut Olivia ja Ninja! Nyt onkin jokaisella näyttelyissä käyneellä H2-pennulla vähintään SERT. Huh mitä lapsosia! Samassa näyttelyssä Valo (Ikurin Xmas Light) oli hienosti ROP-Veteraani. Hienoa Elina ja Valo!

Samana viikonloppuna myös Fiina (Ikurin Gratissima Filia) käväisi Iin ryhmänäyttelyssä Tuula Prattin kehässä. Fiina sai avoimessa luokassa EH:n ja tuomari sanelikin arvosteluun, että "Onpa harmi että tämä kaunis narttu esiintyy edelleen bikineissään". Ei siis muuta kuin uuteen yritykseen turkin kasvattua takaisin!

28.7.

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi Porin kansainvälisessä koiranäyttelyssä hakemassa tuomari Juha Karekselta ihan näköisensä arvostelun. Valo sai ERIn ja oli veteraaninarttujen toinen. Onnea Elina ja kiitos Valon hyvästä hoidosta!

Samana viikonloppuna Ida käväisi pikaisesti kotinäyttelyssään Espoon KR:ssä Leon (Ikurin Imperator Leonum) ja Haikun (Ikurin Genius Loci) kanssa. Myös Luna (Ikurin Xmas Day) oli ilmoitettu, mutta pitkän hellejakson uuvuttama mummokoira sai jäädä kotiin nauttimaan tuulettimen viilennyksestä. Tuomari Sari Holopaiselle esitettiin lopulta kuusi keeshondia, joista Leo oli viimeisessä pentunäyttelyssään jälleen ROP-Pentu ja Haiku hienosti PN2 ja sai SERTin. 

24.7.

Pidimme itse näyttelyistä vapaata viikonloppua, mutta kasvattimme onneksi edustivat meitä ja olivatkin ERInomaisia! 

Fiina (Ikurin Gratissima Filia) kävi Kemin KR-näyttelyssä voittamassa avoimet nartut ja sai ERIn. Kalajoen KV-näyttelyssä puolestaan Daisy (Ikurin Gesta Fabella) oli avointen narttujen toinen ja sai ERIn, Valo (Ikurin Xmas Light) veteraaninarttujen toinen ja sai ERIn ja Ferra (Ikurin Aurea Corona) valionarttujen kolmas ja sai myöskin ERIn. Onnittelut teille kaikille!

16.7.

Fedja (Ikurin Fedja Patrus) kävi lauantaina Piteåssa ja oli PU3. Onnittelut Sari!

Emme itse osallistuneet Oulun näyttelyviikonloppuun, mutta innokkaat Ikurilaiset olivat kasanneet koiria mukaan ja hoitivat hommat puolestamme. Lauantain NORD-näyttelyssä tuomari Marja Talvitielle esitettiin 14 kessua, joista Ikurilaisia oli tasan neljä. Näistä parhaiten meni juniori-ikäisellä Lyylillä (Ikurin Hasta Bonita), joka kipitteli itsensä ensin narttujen voittoon ja lopulta VSP:ksi asti. Lyyli sai samalla myös SERTin ja NORD-sertin. Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti avoimet nartut ja oli lopulta PN3 ja Fiina-sisko (Ikurin Gratissima Filia) PN4. Pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli juniorinarttujen kolmas ja sai EH:n. Kasvattajaryhmämme oli puolestaan toinen ja sai KP:n. 

Sunnuntain KV-näyttelyssä Fedja oli liittynyt mukaan porukkaan ja oli hienosti PU4. Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) vastasi eilisen tapaan parhaasta narttujen tuloksestamme olemalla PN3 ja saamalla VARA-SERTIn. Alma voitti jälleen avoimet nartut ja sai SA:n ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli avointen narttujen toinen ja Elviira (Ikurin Hedera Auris) juniorinarttujen kolmas ja kumpikin sai ERIn. Kasvattajaryhmämme oli myös sunnuntaina toinen ja sai KP:n. Kiitos ihanat Ikurilaiset hienosta edustuksestanne ja kasvattajaryhmämme esittämisestä kumpanakin päivänä sekä onnittelut hienoista tuloksistanne!

Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) jatkoi edellisen viikonlopun voittokulkuaan olemalla Mikkelin KR-näyttelyssä PN1 ja VSP! Pommi (Ikurin Tua Res VD) kävi myös pitkästä aikaa näytillä ja oli PU2 ja ROP-Veteraani. Onnittelut Katja, Eila ja Pekka!

Leon (Ikurin Imperator Leonum) kanssa osallistuimme itse viikonlopun aikana kahteen kaikkien rotujen pentunäyttelyyn. Ensin lauantaina Mäntsälässä se oli kuuden kessunpennun joukosta ROP ja vielä iltapäivällä suuren suuresta 5-ryhmästä RYP2. Sunnuntaina Leo oli Lahdessa ensin kolmen kessun joukosta jälleen ROP ja iltapäivällä vähintään edellisen päivän kokoisesta suuresta 5-ryhmästä upeasti RYP1. Hienoa seurata mitä tuosta pikkupojasta vielä kehittyykään.

Ikurin Imperator Leonum ROP & RYP2
Ikurin Imperator Leonum ROP & RYP2
Ikurin Imperator Leonum ROP & RYP1
Ikurin Imperator Leonum ROP & RYP1

12.7.

Aivan oman lukunsa uutisosiossa ansaitsevat Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Masi (Ikurin Expecto Amor), jotka ovat viettäneet perheensä kanssa kesälomaa Baltiassa.

Ensimmäisen lomaviikonloppunsa pojat viettivät Pärnussa, jossa oli peräti kolme näyttelyä. Ensiksi Pärnun KV-näyttelyssä Elmo oli PU2 ja ROP-juniori. Iltapäivällä Saksanpystykorvien erikoisnäyttelyssä Masi oli ROP ja Elmo PU2 sekä ROP-juniori. Ryhmissä Masi oli vielä BIS4 ja Elmo BIS3-juniori! Sunnuntaina Pärnun KV-näyttelyssä Elmo oli junioriurosten toinen ja PU4. Kaikissa näyttelyissä oli yli 10 keeshondia kehissä, joten saavutuksien arvo nousee entisestään!

Ikurin Expecto Amor ROP & Ikurin Heros Maximus PU2 & ROP-Juniori
Ikurin Expecto Amor ROP & Ikurin Heros Maximus PU2 & ROP-Juniori
Ikurin Heros Maximus BIS3-Juniori
Ikurin Heros Maximus BIS3-Juniori
Ikurin Expecto Amor BIS4
Ikurin Expecto Amor BIS4

Matka jatkui Latviaan, jossa viikon päästä ainoastaan Elmo esiintyi kehissä. Ensin Elmo oli VSP ja ROP-juniori ja seuraavassa näyttelyssä ROP ja ROP-juniori. Viimeisessä näyttelyssä Elmo oli ERInomainen ja voitti junioriurokset.  

Onnittelut Päksy ja Kärppä poikien hienoista tuloksista ja menestyksekkäästä lomareissusta!

Ikurin Heros Maximus ROP
Ikurin Heros Maximus ROP

10.7.

Olemme saaneet uuden Suomen Muotovalion! Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi 6.7. Tuusniemellä ensimmäisessä Suomen näyttelyssään täytettyään kaksi vuotta ja oli yhdentoista kessun joukosta upeasti ROP ja sai siis viimeisen tarvitsemansa SERTin ja siten valioitui. Mesi on 57. Ikurilainen Suomen Muotovalio. Lämpimät onnittelut Mesin omistajille Eilalle ja Pekalle hienosta työstä Mesin kanssa.

Ikurin Gaudeamus Igitur ROP & FI MVA
Ikurin Gaudeamus Igitur ROP & FI MVA
Ikurin Gaudeamus Igitur ROP & FI MVA
Ikurin Gaudeamus Igitur ROP & FI MVA

Samassa näyttelyssä Tuusniemellä Toivo (Ikurin Fides Mundus) ja Fiina (Ikurin Gratissima Filia) olivat kumpikin ERInomaisia ja Toivo voitti avoimet urokset ja Fiina oli Mesi-siskonsa perässä avointen narttujen toinen. Kiitos kasvattiemme esiintuomisesta Merja ja Tero sekä Paula ja Jukka!

Oriveden KR-näyttelyssä puolestaan kesäturkkinen Daisy (Ikurin Gesta Fabella) kävi hakemassa EH:n avoimesta luokasta. Kiitos Helenalle Daisyn viemisestä näyttelyyn!

Isompi joukko Ikurilaisia kerääntyi sunnuntaina 7.7. Tuusulan NORD-näyttelyyn. Tuomari Sara Nordinille esitettiin peräti 21 kessua, joista Ikurilaisia oli kahdeksan. 

Leo (Ikurin Imperator Leonum) aloitti päivän olemassa ROP-pentu. Junioriuroksissa Pate (Ikurin Hic Hoc) piti hauskaa kehässä oikein olan takaa ja leikitellen voitti ensin luokkansa ja nousi lopulta aina PU2:ksi ja sai SERTin. Paten veli Paddington (Ikurin Honores Ursus) oli kolmesta junioriuroksesta toinen ja sai ERIn ja valiouroksissa Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli puolestaan kolmas ja sai myöskin ERIn. 

Nartuissa Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sai ERIn ja SA:n ja oli juniorinarttujen toinen. Haiku (Ikurin Genius Loci) voiti avoimet nartut, sai ERIn ja SA:n. Haiku oli lopulta PN4 ja sai jälleen yhden varasertin lisää kokoelmiinsa. Valionartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) oli toinen ERIn ja SA:n kera ja lopulta kiilasi Haikun edelle PN-kehässä ja oli PN3. Luna (Ikurin Xmas Day) oli ROP-Veteraani ja kasvattajaryhmämme kahden esitetyn ryhmän joukosta ROP!

Iltapäivän ryhmäkehissä satoi vettä (jälleen) saavista kaatamalla ja poloiset kessut näyttivät siltä, kuin olisivat hypänneet järveen ennen kehään juoksua. Pääsimme kuitenkin suuresta joukosta hienoja ryhmiä aina kuuden parhaan joukkoon.

Kennel Ikurin ROP-kasvattaja
Kennel Ikurin ROP-kasvattaja
Ikurin Imperator Leonum ROP-Pentu
Ikurin Imperator Leonum ROP-Pentu

4.7.

Olemme tänä vuonna kiertäneet pohjoismaalaisia keeshondien erikoisnäyttelyitä ahkerasti. Ensin olimme keväällä oman rotuyhdistyksemme erikoisnäyttelyssä Oulussa, sen jälkeen kesäkuussa teimme retken etelä-Ruotsiin Ruotsin Keeshond-yhdistyksen erikoisnäyttelyyn ja nyt viime viikonlopun vietimme Trondheimissä Norjan erikoisnäyttelyssä. On ollut avartavaa ja mielenkiintoista nähdä laaja kirjo eri maiden keeshondeja ja päästä juttelemaan pohjoismaalaisten keeshond-harrastajien kanssa. 

Ennen erikoisnäyttelyä osallistuimme lauantaina Trondheimissä järjestettyyn KV-näyttelyyn, jonne oli ilmoitettu 22 keeshondia. Tuomarina toimi norjalainen Anne Indergraad ja Ikurilaisia pyörähti kehässä peräti kuusi kappaletta. Koko päivän satoi vettä enemmän tai vähemmän ja iltapäivästä näytti jo siltä, että hihnojemme päässä oli uitettuja kessuja. 

Päivän ylivoimainen tähti oli Fedja (Ikurin Fedja Patrus), joka voitti ensin kilpakumppaninsa valiouroksissa ja lopulta kovatasoisen PU-luokan ja oli näin ollen PU1 ja sai vielä SERTin ja Cacibin. Norjan sertin myötä Fedjasta tuli samalla Norjan ja Pohjoismaiden Muotovalio. Toinen uroksemme Paddington (Ikurin Honores Ursus) ei pitänyt näyttelykehän pitkästä ja kosteasta ja nurmikosta ja sen perunapeltomaisen epätasaisesta alustasta ja koikkelehti itselleen EVAn. 

Juniorinartuissa Paddingtonin sisko Lulu (Ikurin Harmonia Optima) oli samaa mieltä kuin veljensä alustan epämiellyttävyydestä, mutta suostui sentään kipittelemään kehässä sen verran, että voitti kolme muuta kilpakumppaniaan ja sai SA:n. Avoimissa nartuissa Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kamppaili bikiturkkisenakin hienosti ja sai ERIn ja oli luokan toinen. Divakin (Ikurin Divina Diva) sai ERIn ja lisäksi vielä SA:n ja voitti valionartut. Luna (Ikurin Xmas Day) sai myös ERIn ja oli veteraaninarttujen toinen SA:n kera. PN-kehässä Diva nousi aina PN2 asti ja Lulu sai Vara-Sertin. 

Kehän päätteeksi Fedja oli vielä upeasti ROP, kun VSP oli Norjan viime vuoden menestyksekkäin näyttely-keeshond Arctic Kees Glamorous Wish. 

Kasvattajaryhmämme oli myös ROP ja isoissa kehissä iltapäivällä Fedja nousi vielä upeasti kuuden parhaan joukkoon. 

ROP Ikurin Fedja Patrus VSP Arctic Kees Glamorous Wish
ROP Ikurin Fedja Patrus VSP Arctic Kees Glamorous Wish

Näyttelyn jälkeen kävimme pystyttämässä telttamme seuraavan päivän kehän laidalle ja käytimme koirat lenkillä, jonka jälkeen siirryimme takaisin leirintämökkiimme kuivattelemaan läpimärkiä vaatteittamme ja lämmittelemään sateessa, tuulessa ja viimassa paleltuneita sormiamme ja varpaitamme. Saatuamme itsemme jälleen edustuskuntoon, lähdimme Norjan Keeshond-yhdistyksen järjestämään illanviettoon syömään pitsaa ja tapaamaan paikallisia kessuihmisiä. Ilta oli oikein lämminhenkinen ja olemme edelleen otettuja kutsusta osallistua. 

Seuraava päivä valkeni sateettomana ja lähes aurinkoisena ja toiveemme olivat korkealla kelin suhteen. Erikoisnäyttelyyn oli ilmoitettu hieman yli 30 kessua ja tuomarina toimi arvostettu keeshond-tuomari Kurt Nilsson Ruotsista. Tuomari oli todella tiukka ja käytti arvosteluasteikkoa H:sta lähtien, joten kaikkien koiriemme saamat ERIt ja yhtä vaille SA:tkin tuntuvat edelleen todella hienolta. 

Paddington (Ikurin Honores Ursus) meni ensimmäisenä uroksena kehään ja saikin junioriluokasta hienosti ERIn. SA jäi vielä kehittymättömyyden vuoksi saamatta, mutta esimerkiksi juniorinartuissa samasta syystä jaettiin EH:takin, joten tuloksesta olemme erittäin onnellisia. Tuomarikin korosti useaan otteeseen, että koira tarvitsee vielä aikaa ja tässä hän on kyllä täysin oikeassa. Vauvakarhu on vielä kovin kesken kehityksensä ja saa ollakin ja kehittyä rauhassa. 

Ikurin Honores Ursus
Ikurin Honores Ursus

Valiouroksissa Fedja (Ikurin Fedja Patrus) nousi kolmen valiouroksen joukosta toiseksi ja sai SA:n. PU-kehä oli jälleen kovatasoinen ja siellä Fedja nousi hienosti neljänneksi. 

Ikurin Fedja Patrus
Ikurin Fedja Patrus

Urokset ehtivät pyörähtää kehässä kauniissa, hieman pilvisessä säässä, mutta juniorinarttujen mennessä kehään, alkoi sataa eilisen päivän tapaan. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sai ERIn ja SA:n ja voitti tänäänkin suuren juniorinarttujen luokan, jossa oli peräti kuusi sievää tyttöä esillä. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) osallistui avoimeen luokkaan, johon oli ilmoitettu juniorinarttujen tapaan kuusi narttua. Tässä luokassa tuomari jakoi ainoastaan kolme ERIä ja lopuille EH:ta ja H:ta. Mesi ei ollut tänään sateesta moksiskaan, vaan esiintyi oikean showtähden elkein ja saikin ERIn, nousi luokassa aina hienosti toiseksi ja sai vielä SA:nkin! 

Ikurin Harmonia Optima
Ikurin Harmonia Optima
Ikurin Gaudeamus Igitur
Ikurin Gaudeamus Igitur

Valionarttujen aikaan taivas repesi ja vettä alkoi sataa kirjaimellisesti saavista kaataen. Työkoiramme Diva ei onneksemme rankkasateesta hätkähtänyt, vaan porhalsi kehässä tuttuun tapaan ja sai ERIn ja nousi kolmen valionartun joukosta voittoon ja SA:n. Luna (Ikurin Xmas Day) otti tyttärestään Divasta mallia ja voitti veteraaninarttujen luokan ja sai myös ERIn ja SA:n. 

Ikurin Xmas Day
Ikurin Xmas Day

PN-kehään menimme siis kaikkien neljän narttumme kanssa. Tässä vaiheessa koirat alkoivat olla jo läpimärkiä handlereista puhumattakaan. Narttujen voittoon lensi Diva, jonka liikkeitä ja ryhtiä tuomari kehui useaan kertaan. Lulu nousi PN3:ksi ja sai eilisen päivän kaltaisesti Vara-Sertin. 

ROP-kehässä Diva taipui komealle kilpakumppanilleen ja oli hienosti VSP. Luna puolestaan oli hurmannut tuomarin ja oli päivän päätteeksi näyttelyn kaunein veteraani eli BIS-Veteraani. Myös kasvattajaryhmämme oli näyttelyn BIS kerrassaan kauniilla arvostelulla. 

ROP Arctic Kees Dancing With The Stars VSP Ikurin Divina Diva
ROP Arctic Kees Dancing With The Stars VSP Ikurin Divina Diva
Kennel Ikurin BIS-kasvattaja
Kennel Ikurin BIS-kasvattaja

Päivän päätteeksi saimme mahtavan määrän palkintoja matkaamme aina viidentoista kilon ruokasäkistä sateenvarjoihin ja kirjailtuihin reppuihin. Koko reissusta siis tuliaisina uusi Norjan ja Pohjoismaiden muotovalio, ROP- ja VSP- sijoitukset, PN2-, PN3- ja PU4 -sijoitukset, BIS-Veteraani, ROP- ja BIS-kasvattajaryhmä, Cacib, kaksi Vara-Sertiä ja Vara-Cacib. Parasta antia olivat kuitenkin matkaseura sekä uudet ja vanhat tuttavat ja ystävät Norjassa, jotka olivat todella vieraanvaraisia ja ottivat meidät lämpimästi vastaan. 

Nyt hetken hengähdys kotona ja ahkeraa näyttelyvaatteiden kuivattelua ennen seuraavia koitoksia. Kiitos vielä matkaseurasta Sarille, Eilalle ja Pekalle! 

28.6.

Elviira (Ikurin Hedera Auris) paistatteli päivän tähtenä Heinäveden ryhmänäyttelyssä, jossa tuomari Juha Putkonen nosti pikku-Elliksen viiden nartun joukosta aina ROPiksi asti. Ellis sai myös SERTin ja pääsi ryhmässäkin vielä jatkoon. Lämpimät onnittelut Elviiran kotiväelle!

Ikurin Hedera Auris ROP & SERT
Ikurin Hedera Auris ROP & SERT

14.6.

Meillä on pentusuunnitelmia syksylle 2019! 

Lue lisää...

13.6.

Viime viikonloppuna kävimme Tuurissa kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Tuomari Esa Ruotsalaiselle oli ilmoitettu peräti 19 kessua, joista suurin osa uskaltautui paikalle sateesta ja ukkosesta huolimatta. Ikurilaisiakin oli paikalla mukavasti, kaikkiaan kahdeksan. 

Ensimmäisenä kehään juoksi Leo (Ikurin Imperator Leonum), joka teki virallisen näyttelydebyyttinsä olemalla ROP-Pentu. 

Junioriuroksissa Elmo (Ikurin Heros Maximus) esiintyi komeasti ja saikin ERIn ja voitti kilpakumppaninsa ja oli luokan ensimmäinen. SA jäi saamatta vielä kehittymättömien ja voimattomien takaliikkeiden vuoksi, mutta hiljaa hyvä tulee! Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai valiouroksissa myöskin erittäin kauniin arvostelun, mutta vielä tuloillaan olevan karvapeitteen vuoksi arvosanaksi tuli EH ja luokan toinen sija. 

Juniorinartut voitti Lulu (Ikurin Harmonia Optima), nuoret nartut voitti Haiku (Ikurin Genius Loci), avoimet nartut puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja Diva (Ikurin Divina Diva) valionartut ja kaikki saivat ERInomaiset ja SA:t. Valo (Ikurin Xmas Day) sai myös veteraaninartuissa ERIn ja voitti luokkansa, mutta SA jäi puuttumaan bikinikuntoisen karvapeitteen vuoksi. Valo oli kuitenkin hienosti ROP-Veteraani. Paras Narttu -kehään menimme siis neljän nartun kanssa, joista Lulu oli PN1 ja sai jälleen SERTin, Diva PN2 ja Alma kesäturkissaankin PN4. Lulubel oli lopulta myös ROP ja samoin kasvattajaryhmämme myöskin ROP-Kasvattaja kauniilla arvostelulla. Onnistuimme siis nappaamaan kaikki mahdolliset ROPit kotiin. 

Iltapäivän ryhmäkehissä sekä kasvattajaryhmämme että Lulu poimittiin kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sitten tie nousi pystyyn. 

Kiitos ihanat Ikurilaiset ja kessuihmiset mukavasta päivästä ja kaikesta avusta. Erityisesti Pasille erityiskiitos uhrautuvasta avusta telttamme kanssa - se olisi lentänyt taivaan tuuliin useaan kertaan ilman apuasi. 

Lulu ROP & Maxim (Avantyurin Iz Mirashela) VSP
Lulu ROP & Maxim (Avantyurin Iz Mirashela) VSP

6.6.

Viimeisimmät näyttelyt ovat olleet pikkuisen Lulun (Ikurin Harmonia Optima) juhlaa! 

Ensiksi se kävi Keuruun ryhmänäyttelystä nappaamassa ROPin ja SERTin ja heti viikonpäästä Kangasniemen KR -näyttelystä myöskin tuloksena ROP ja SERT. Kangasniemellä tuomari Leni Finnelle oli ilmoitettu seitsemän kessua, joista kuusi oli Ikurilaisia. Lulu toimi päivän tähtenä, Luna (Ikurin Xmas Day) oli PN2 ja ROP-Veteraani ja Diva (Ikurin Divina Diva) PN3. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli PU2, mutta keskenkasvuinen vauva-koira Paddingon (Ikurin Honores Ursus) junioriluokassa sekä täydellisen karvaton, bikinikuntoinen Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) nuorten luokassa saivat EH:t. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja isoissa kehissä Lulu pääsi vielä kahdeksan parhaan joukkoon. 

Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus & Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus & Ikurin Harmonia Optima (C) Sari Vatanen

Viikko ennen Kangasniemeä, samalla kun Lulu ja Kata paistattelivat menestyksessä Keuruulla ja Ida Kennelliiton kevätvaltuustossa, Pia lähti Sarin, Päksyn ja Nennan kanssa etelä-Ruotsiin keeshondien erikoisnäyttelyyn. Ruotsin Keeshondringenin erikoisnäyttelyssä tuomarina toimi Alison Passmore Englannista ja näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan 62 koiraa. Omat koiramme olivat useimmissa, jopa isoissa luokissa, iloisesti kakkosia, joten suurinta menestystä emme saaneet, mutta matka oli avartava ja mielenkiintoinen. Uroksissa Paddington (Ikurin Honores Ursus) oli junioriluokan toinen ja sai ERIn, Elmo (Ikurin Heros Maximus) sai EH:n ja oli junioreiden kolmas. Suuressa valioluokassa Masi (Ikurin Expecto Amor) oli hienosti kolmas ja Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli viides ja molemmat saivat vielä SA:nkin. PU-kehässä ei kesäturkkiselle Masille tullut enää sijoitusta, mutta iltapäivällä tuomari valitsi Masin koko näyttelyn parhaaksi liikkujaksi!

Ikurin Expecto Amor
Ikurin Expecto Amor

Nartuissa Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) sai ERIn ja oli junioriluokan toinen ja Haiku (Ikurin Genius Loci) sai myös ERIn sekä SA:n ja oli suuren avoimen luokan toinen. Kasvattajaryhmämme jatkoi päivän kakkos-teemaa ja oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai kunniapalkinnon. 

(Kuvia klikkaamalla ne aukeavat suurempina)

25.5.

Kasvattimme ovat osallistuneet viikon aikana innokkaasti ryhmänäyttelyihin eri puolilla Suomea. Niistä on poimittu vaihtelevia tuloksia aina ROP- ja SERT-ruusukkeisiin asti. Pohjoisessa Taivalkoskella Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli ROP ja viikon päästä Sodankylässä PN3. Alman sisko Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli samaisessa Sodankylän ryhmänäyttelyssä hienosti PN2. Seuraavana päivänä Alma oli jatkanut matkaansa näyttelyyn Norjaan, mutta Fiina edusti meitä Sodankylän toisessakin ryhmänäyttelyssä. Tällä kertaa tuloksesta rapisi SA pois, joten PN-sijoitusta ei tullut, ERInomainen kuitenkin. Alma puolestaan kävi Tromssassa Norjassa kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jossa se kovatasoisen, pääosin suomalaisten kessujen kanssa, käydyn kilvan jälkeen palkittiin näyttelyn kauneimpana kessuna eli Alma oli hienosti ROP ja sai SERTin sekä cacibin. 

Pietarsaaren ryhmänäyttelyssä Ikurin tyttöjä oli näytillä kolme. Parhaiten menestyi Ferra (Ikurin Aurea Corona), joka oli komeasti ROP.  Hedda (Ikurin Historia Nova) teki ensipyrähdyksensä kehiin ja sai heti SERTin sekä oli PN2. Valo (Ikurin Xmas Light) täydensi narttujemme menestyksemme olemalla ROP-veteraani ja PN4. Seinäjoen ryhmänäyttelyssä Valo jatkoi loistoaan olemalla VSP ja ROP-veteraani. Elviira (Ikurin Hedera Auris) sai Rautjärven ryhmänäyttelyssä tyytyä hieman vaatimattomampaan tulokseen, kun se oli junioreiden toinen EH:n kera.

Ikurin Gratia Speciali
Ikurin Gratia Speciali
Ikurin Historia Nova
Ikurin Historia Nova

16.5.

Tampereesta toivuttuamme lähdimme Iisalmeen NORD-näyttelyyn. Koiria oli ilmoitettu peräti 17 ruotsalaiselle tuomarivieraallemme Zorica Blomqvistille. Kehä alkoi jo yhdeksältä aamulla ja sää oli hyvin sateinen ja tuulinen. Päivä oli kuitenkin yhtä Ikurin juhlaa!

Uroksissa pisimmän korren vei Paddington (Ikurin Honores Ursus), joka voitti ensin junioriluokan urokset ja sai ERIn ja SA:n ja oli lopulta upeasti PU1 ja sai SERTin sekä NORD-SERTin. Fedjaan (Ikurin Fedja Patrus) harmaan kolea keli ei vaikuttanut lainkaan vaan se oli oma energinen itsensä ja esiintyi jälleen kerrassaan hienosti. Valitettavasti vielä turkinvaihtumisen jälkeen kasvatuksessa oleva turkki ei ollut innoissaan sadesäästä ja Fedja saikin sileän ERIn. 

Nartuissa viidestä juniorinartusta kaksi saivat ERInomaiset ja nämä olivat siskokset Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) ja Elviira (Ikurin Hedera Auris). Lyyli oli näistä kahdesta ensimmäinen ja sai SA:n ja Elviira toinen. Avoimia narttuja oli ilmoitettu kolme kappaletta, joista voittoon juoksi puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali) ja sai myös SA:n. Valionartut voitti puolestaan Diva (Ikurin Divina Diva) SA:n kera. Veteraaninarttujen ensimmäinen oli Luna (Ikurin Xmas Day), sai SA:n ja oli myös ROP-Veteraani. Paras narttu -kehässä ensimmäinen oli Diva, toinen Alma ja neljäs Lyyli. Diva sai NORD-sertin, Alma puolestaan SERTin sekä VARA-NORD-SERTin ja Lyyli VARA-SERTin. 

Paddington ja Diva kisasivat ROP-kehässä ja Diva oli lopulta ROP ja Paddington VSP. ROP-Juniori oli Lyyli ja kasvattajaryhmämme oli myöskin ROP. 

Iltapäivää kohti sade lakkasi, mutta tuuli yltyi ja isossa kehässä juostessa vastatuulen ansiosta tuntui ettei päässyt eteenpäin lainkaan ja koirien turkit hulmusivat kuin liinaharjat. Ryhmäkehissä Luna veteraaneissa ja Lyyli junioreissa pääsivät tekemään tyylikkään läpijuoksun, mutta sitten Diva räjäytti potin voittamalla 5-ryhmän ja heti perään kasvattajaryhmämme oli BIS2! BIS-kehässä ei Diva enää sijoittunut, mutta olipa päätös päivälle. 

Kuitenkin kaikesta menestyksestä huolimatta parasta antia tässä reissussa oli jälleen kasvattiemme omistajien kanssa vietetty päivä. Kiitos vielä teille kaikille avusta ja hauskasta päivästä! Seuraavaa reissua jo odotellessa! 

Kennel Ikurin BIS2! Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Hasta Bonita & Ikurin Gratia Speciali (C) Tanja Luiro-Juntunen
Kennel Ikurin BIS2! Koirat vasemmalta: Ikurin Divina Diva, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Hasta Bonita & Ikurin Gratia Speciali (C) Tanja Luiro-Juntunen
Ikurin Divina Diva RYP1 ! (C) Sari Vatanen
Ikurin Divina Diva RYP1 ! (C) Sari Vatanen

6.5.

Käväisimme Tampereella NORD- ja KV-näyttelyissä. Olimme todella pienellä porukalla liikkeellä erityisesti lauantain NORD-näyttelyssä, kun tuomari Markku Mähöselle esitettiin 20 kessua, joista ainoastaan neljä oli Ikurilaisia. Näistä neljästä veteraanirouvamme Luna (Ikurin Xmas Day) oli paras olemassa ROP-Veteraani ja hienosti PN2. Diva (Ikurin Divina Diva) voitti puolestaan valionartut ja oli lopulta PN4. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) puolestaan voitti juniorinartut ja sai SERTin. Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) oli vaihtanut kesän lähestyessä bikinit ylleen ja kesäturkkisena sai EH:n. Kasvattajaryhmämme oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai kunniapalkinnon. 

Sunnuntain KV-näyttelyyn olimme saaneet tuomariksi kasvattajatuomari Brian Carrollin Irlannista. Edellisen päivän neitokaisten lisäksi saimme vahvistukseksi vielä Paddingtonin (Ikurin Honores Ursus), Fedjan (Ikurin Fedja Patrus), Daisyn (Ikurin Gesta Fabella) ja Valon (Ikurin Xmas Light). Uroksissa Paddington ja Fedja saivat ERIt ja Paddington oli junioriurosten toinen. Nartuissa Daisy (Ikurin Gesta Fabella) sai ERIn ja voitti nuoret nartut, Mesille (Ikurin Gaudeamus Igitur) EH. Valionartuissa Diva (Ikurin Divina Diva) porhalsi kolmanneksi ERIn kera ja siskokset Luna (Ikurin Xmas Day) ja Valo (Ikurin Xmas Light) olivat veteraanien ensimmäinen ja toinen, kumpikin EH:lla. Päivän parhaasta tuloksesta vastasikin pikkuinen Lulubel (Ikurin Harmonia Optima), joka hurmasi tuomarimme ja kipitteli koko suuren narttujoukon voittoon ja aina VSP:ksi asti! Näin ollen Lulu sai myös SERTin. Mietimme pitkään kasvattajaryhmämme esittämistä, mutta päädyimme kuitenkin viemään ryhmämme kehään. Olimme kolmesta esitetystä ryhmästä toisia ja saimme kunniapalkinnon. 

Kiitos kivasta viikonlopusta ja seurasta niin Ikurilaiset kuin muukin kessuväki! Uusia koitoksia kohti!

ROP Eerondaali King Of The Ring & VSP Ikurin Harmonia Optima (C) Maija-Leena Nurminen
ROP Eerondaali King Of The Ring & VSP Ikurin Harmonia Optima (C) Maija-Leena Nurminen
Kennel Ikurin KAK2 KP (C) Eila Helen
Kennel Ikurin KAK2 KP (C) Eila Helen

2.5.

Ennen vappua saimme jälleen uuden ROP-koiran, kun Pate (Ikurin Hic Hoc) ja Elmo (Ikurin Heros Maximus) lähtivät valloittamaan Kouvolan ryhmänäyttelyä. Tuomari Tanya Ahlman-Stockmarille oli ilmoitettu seitsemän kessua, joista Elmo oli ROP ja sai SERTin. Junioriluokan toinen oli Pate, joka sai ERInomaisen. 

Samaan aikaan Kiuruveden ryhmänäyttelyssä Veli-Pekka Kumpumäki oli tiukalla tuulella ja yhdentoista esitetyn kessun joukosta hän antoi ainoastaan neljälle SA:n. Kaksi Ikurilaistamme edustivat sielläkin upeasti, kun Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli ROP ja sai jälleen SERTin ja Mila (Ikurin Xmas Party) PN2 ja ROP-Veteraani. 

Vappuna viisi Ikurilaista käväisi Lahdessa perinteisessä vapun ryhmänäyttelyssä. Tuula Savolainen arvosti uroksissa Miron (Ikurin Xmas Box) PU2:ksi ja ROP-Veteraaniksi, Rudin (Ikurin Alfa Nova) PU3:ksi ja nartuissa Alman (Ikurin Elatio Regina) PN2:ksi. Junioriluokassa Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja valioluokassa Copo saivat ERInomaiset. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja iltapäivän ryhmäkehässä vielä BIS3. 

Kiitos kaikille teille kasvattiemme esiintuomisesta ja siitä kaikesta hienosta työstä, jota olette tehneet koirienne kanssa! 

Kennel Ikurin BIS3 (C) Markku Saarinen
Kennel Ikurin BIS3 (C) Markku Saarinen
Ikurin Heros Maximus
Ikurin Heros Maximus

26.4.

Pääsiäisenä saimme uuden ROP-koiran, kun Pate (Ikurin Hic Hoc) kävi Imatran NORD-näyttelyssä. Jussi Liimatainen antoi Patelle hienon arvostelun ja Paten saldona oli ROP, ROP-Juniori, SERT ja NORD-SERT. Paljon Kati, Kari ja Pate! Myös Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) kävi näytillä ja sai ERIn. Kiitos myös Mesin näytille viemisestä Eila ja Pekka.

Ikurin Hic Hoc ROP ja ROP-Juniori
Ikurin Hic Hoc ROP ja ROP-Juniori

Valo (Ikurin Xmas Light) kävi nappaamassa uuden tittelin itselleen Ruotsin Voittaja -näyttelystä olemalla ROP-Veteraani. Nyt sen nimen perään lisätään vielä Ruotsin Veteraani Voittaja 2019 -titteli! Onnea Elina ja Valo!

H2-pentueemme on myös ehtinyt jo aikuisuuden kynnykselle täyttämällä jo vuoden! Paljon onnea Lululta (Ikurin Harmonia Optima) ja meiltä kasvattajilta Lyylille, Elviiralle, Heddalle, Hasselle, Patelle, Ninjalle, Elmolle ja Paddingtonille! 

16.4.

Erikoisnäyttelystä hädin tuskin toipuneina Pia ja Kata suuntasivat kulkunsa Vaasan kansainväliseen koiranäyttelyyn ja Ida Tallinna Winneriin. 

Vaasaan oli ilmoitettu 14 keeshondia norjalaiselle tuomarille Per-Harald Nymarkille. Tuomari halusi kunnon liikkeet ja vauhdikasta menoa eikä siis yllättänyt, että kehiemme höyryveturi Diva (Ikurin Divina Diva) kiri paalupaikalle ja oli PN1 ja VSP. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ja Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) tuntuvat vaihtavan säännöllisesti paikkaa ja sääntö päti myös Vaasassa. Tällä kertaa Lulu voitti juniorit ja Lyyli oli toinen. Lulu oli lopulta myös PN4 ja sai SERTin. Myös Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti avoimet nartut ja sai ERIn ja SA:n, samoin Valo (Ikurin Xmas Light) sai ERIn ja SA:n ja oli veteraaninarttujen kolmas.

Kasvattajaryhmäämme otimme Divan, Alman, Lulun ja Lyylin ja olimmekin ROP-ryhmä ja vielä isossa kehässä nousimme aina viiden parhaan joukkoon! Kiitos seurasta Tanjalle ja Heidille! 

Tallinna Winnerissä Luna (Ikurin Xmas Day) oli ROP-Veteraani sekä Paras Narttu ja sen nimen eteen voimme liittää nyt tittelit Tallinn Winner 2019 sekä Tallinn Veteran Winner 2019. Haiku (Ikurin Genius Loci) oli PN2 ja sai SERTin ja Cacibin. 

Kiteen ryhmänäyttelyssä puolestaan poikamme olivat rautaa, kun Fedja (Ikurin Fedja Patrus) oli ROP ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja siten Paddington sai ensimmäisen SERTinsä. Pikku-Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli myös ERInomainen. Onnea Sari, Tommi, Riitta ja Hansu!

Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja SERT (C) Sari Vatanen
Paddington (Ikurin Honores Ursus) PU2 ja SERT (C) Sari Vatanen

8.4.

Huh ja wau! Näihin sanoihin voisi ehkä yrittää tiivistää erikoisnäyttelyviikonlopun Kempeleessä. Kasvattajatuomari Esa Ruotsalaiselle oli ilmoitettu mahtavat 85 keeshondia, joista 16 oli Ikurilaisia ja menestys oli todella päätä huimaavaa. Saaliimme oli kerrassaan uskomaton ja tämän sulatteluun menee kyllä hetkisen aikaa. 

BEST IN SHOW Ikurin Gratia Speciali
BEST IN SHOW Kasvattajaryhmä Kennel Ikurin
BEST IN SHOW Jälkeläisluokka Ikurin Elatio Regina
BEST IN SHOW Pari Ikurin Hedera Auris & Ikurin Honores Ursus
Kaunein Uroksen Pää Ikurin Fedja Patrus
Kaunein Nartun Pää Ikurin Gratia Speciali

Erikoisnäyttelyn ROP Ikurin Gratia Speciali & VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko
Erikoisnäyttelyn ROP Ikurin Gratia Speciali & VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin Best In Show! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin Best In Show! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko

Uroksissa lippuamme piti korkeimmalla vuoden 2013 Erikoisnäyttelyn BIS-koira Pommi (Ikurin Tua Res VD), joka edelleen 11-vuotiaanakin porskuttaa kovaa. Tänä vuonna saaliina veteraani-urosten voitto ja aivan upeasti PU3! Pommi oli lopulta myös VSP-Veteraani ja sai kutsun myös Paras Liikkuja -kilpailuun, jonka sen tytär sitten voitti. Onnea vielä Katja!

Ikurin Tua Res VD PU3 & VSP-Veteraani. (C) Jasmin Sakko
Ikurin Tua Res VD PU3 & VSP-Veteraani. (C) Jasmin Sakko

Junioriuroksissa Ninja (Ikurin Hoc Tempore) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) saivat tyytyä EH:siin, mutta Ninja oli silti luokassaan neljäs. Emme malta odottaa, kuinka komeita poikia näistä kasvaakaan, kun saavat vielä aikaa kehittyä. 

Valiouroksissa Rudi (Ikurin Alfa Nova) nousi kolmentoista komean valiouroksen joukosta aina neljänneksi ja sai myös SA:n. Fedja (Ikurin Fedja Patrus) sai ERIn sekä kutsun Paras Uroksen Pää -kilpailuun ja James (Ikurin Bonum Omen) sai EH:n. 

Ikurin Alfa Nova ERI VAK4 SA (C) Jasmin Sakko
Ikurin Alfa Nova ERI VAK4 SA (C) Jasmin Sakko

Nartuissa alkoikin todellinen voittokulku! Ensiksi kymmenen juniorinartun joukosta Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli ensimmäinen ERIn ja SA:n kera ja sai kutsun osallistua Paras Liikkuja - ja Kaunein Karvapeite -kilpailuihin. Lulu (Ikurin Harmonia Optima) sisuuntui edellisen viikonlopun mahalaskusta ja oli kehässä oma iloinen itsensä ja liiteli Lyylin perässä heti luokan toiseksi myöskin ERI:llä ja SA:lla varustettuna ja sai kutsut myös Paras Liikkuja - ja Kaunein Karvapeite -kilpailuihin. Myös pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) sai hienosti ERInomaisen. 

Ikurin Hasta Bonita (C) Jasmin Sakko
Ikurin Hasta Bonita (C) Jasmin Sakko
Ikurin Harmonia Optima (C) Jasmin Sakko
Ikurin Harmonia Optima (C) Jasmin Sakko

Nuorten narttujen kovatasoisen luokan voitti puolestaan Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur), jonka klassisen kauniiseen englantilaiseen tyyppiin tuomari kertoi ihastuneensa. Mesi sai myös ERIn ja SA:n sekä kutsun Kaunein Karvapeite -kilpailuun. 

Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gaudeamus Igitur (C) Jasmin Sakko

Avoimia narttuja oli myöskin valtava määrä, 10 kappaletta. Tämän luokan voittoon lensi puolestaan Alma (Ikurin Gratia Speciali), joka sai kutsut Paras Liikkuja - ja Paras Nartun Pää -kilpailuihin. 

Ikurin Gratia Speciali (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gratia Speciali (C) Jasmin Sakko

Valionartuissa kaikki narttumme, Ferra (Ikurin Aurea Corona), Diva (Ikurin Divina Diva) sekä Alma (Ikurin Elatio Regina) saivat ERIt ja Alma vielä SA:n, vaikka luokkasijoituksia ei tullut kenellekään. Veteraaninartuissa Valo (Ikurin Xmas Light) oli upeasti toinen ja sai SA:n ja Luna-sisko peesasi olemalla kolmas ERIn kera. Luna sai myös kutsun Kaunein Nartun Pää -kilpailuun. 

Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko
Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko

Kaiken kaikkiaan meillä oli siis kolme luokkavoittajaa ja kaksi luokissaan toiseksi sijoittunutta narttua PN-kehässä. Näistä kaikista pisimmän korren veti Alma (Ikurin Gratia Speciali), jonka tuomari valitsi kaiken kaikkiaan 49 ilmoitetun nartun joukosta koko näyttelyn kauneimmaksi nartuksi ja oli siis PN1! Samaan perheeseen tuli myös kakkossija, koska Lyyli (Ikurin Hasta Bonita) oli upeasti PN2!

Koko näyttelyn kaunein koira, Best In Show, oli kasvattimme Alma, Ikurin Gratia Speciali, joka palkittiin myös Kaunein Nartun Pää -kiertopalkinnolla. 

Ikurin Gratia Speciali ROP & Eerondaali King Of The Ring VSP (C) Jasmin Sakko
Ikurin Gratia Speciali ROP & Eerondaali King Of The Ring VSP (C) Jasmin Sakko

Ikurin Fedja Patrus palkittiin puolestaan Paras Uroksen Pää -palkinnolla ja Ikurin Hedera Auris ja Ikurin Honores Ursus olivat BIS-pari. 

Parhaat päät: Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Fedja Patrus (C) Jasmin Sakko
Parhaat päät: Ikurin Gratia Speciali & Ikurin Fedja Patrus (C) Jasmin Sakko

Ikurin Elatio Reginan jälkeläisluokka palkittiin näyttelyn kauneimpana jälkeläisluokkana ja tuomari ihasteli Alman jättäneen aivan uskomattoman laadukasta jälkeä. 

Ikurin Elatio Regina BIS-jälkeläisluokka. Vasemmalta: Ikurin Hedera Auris, Ikurin Hasta Bonita, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko
Ikurin Elatio Regina BIS-jälkeläisluokka. Vasemmalta: Ikurin Hedera Auris, Ikurin Hasta Bonita, Ikurin Honores Ursus, Ikurin Elatio Regina (C) Jasmin Sakko

Kaiken tämän menestyksen kruununa olimme 20. kertaa Erikoisnäyttelyn Best In Show -kasvattajaryhmä viiden kasvattajaryhmän joukosta! Kasvattajaryhmämme saama arvostelu nostaa edelleen liikutuksen kyyneleitä silmiin:

"Äärimmäisen harmoninen ja tasainen ryhmä upeita narttuja, joilla kaikki rodulle tärkeät yksityiskohdat paikallaan. Liikkuvat hienosti ja ovat erinomaisessa kunnossa. Kaunis, klassinen tyyppi kautta linjan. Hienot kirkkaat värit. Kasvattaja todella tietää mitä haluaa. Suuret onnittelut!" 

Kennel Ikurin BEST IN SHOW! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko
Kennel Ikurin BEST IN SHOW! Koirat vasemmalta: Ikurin Gaudeamus Igitur, Ikurin Gratia Speciali, Ikurin Harmonia Optima & Ikurin Hasta Bonita. (C) Jasmin Sakko

Olemme edelleen otettuja kaikesta hienosta menestyksestä ja kaiken kaikkiaan mahtavasta viikonlopusta, mutta erityisesti kasvattajaryhmämme saamasta liikuttavan upeasta arvostelusta. Olemme olleet 20 kertaa erikoisnäyttelyn ROP-kasvattajaryhmä ja näillä voitoilla on aina erityinen paikka sydämissämme. Rotumme on Suomessa äärimmäisen korkeatasoinen ja menestyminen ei missään tapauksessa ole itsestään selvää saati helppoa. Pienet pentumäärät ja pieni lukumäärä omia, kotona asuvia näyttelykoiria tarkoittavat sitä, että ilman upeita kasvattien omistajia, ei tällainen menestyminen olisi ikinä mahdollista. Kiitos. 

(C) Jasmin Sakko
(C) Jasmin Sakko

31.3.

Viikko ennen erikoisnäyttelyä kävimme lämmittelemässä Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomari Maarit Hassiselle esitettiin peräti 39 keeshondia ja Ikurilaisia tästä määrästä oli 15 ja vietimmekin mukavan päivän perinteisten piknik-herkkujen äärellä kehää seuraten. 

Parhaasta tuloksesta vastasi äitiyslomalta tositoimiin palannut Diva (Ikurn Divina Diva), joka hurjasteli itsensä aina narttujen voittoon ja lopulta VSP:ksi asti. Divalla riitti intoa ja vauhtia niin, ettei handleri meinannut perässä pysyä! Rudi (Ikurin Alfa Nova) kiilasi itsensä ensin valiourosten toiseksi ja ylsi aina PU3:ksi ja sai vara-cacibin. 

Junioriuroksissa Pate (Ikurin Hic Hoc) sijoittui ERIn ja SA:n kera toiseksi, mutta vielä kovin kesken kehityksensä olevat velipojat Elmo (Ikurin Heros Maximus) ja Paddington (Ikurin Honores Ursus) olivat Erittäin Hyviä. Valiouroksissa pyörähti Rudin lisäksi myös Masi (Ikurin Expecto Amor), joka sai ERIn. Miro (Ikurin Xmas Box) palasi kehiin pidemmän tauon jälkeen ja suoritti komean ensi esiintymisensä veteraaniluokassa. Tuloksena ERI ja SA ja VSP-Veteraani! 

Juniorinartuissa Lulu (Ikurin Harmonia Optima) ei ollut juoksujensa takia oikein kehätuulella ja vaikka tuomari olikin kärsivällinen ja antoi Lululle useita tilaisuuksia näyttää parastaan, oli Lulu päättänyt olla kuluttamatta voimiaan juoksemiseen tai korvien näyttämiseen. Arvostelu oli todella hieno ja tuomari pahoittelikin, ettei voinut esiintymisen takia nostaa koiraa korkeammalle. Lululle tuloksena ERI ja SA sekä juniorinarttujen toinen sija ja lopulta VARA-Sert. 

Kuuden nuorten luokan nartun luokan kävi voittamassa Daisy (Ikurin Gesta Fabella) ja sai myös SA:n. Avoimissa nartuissa Daisyn siskon Haiku (Ikurin Genius Loci) oli toinen ja sai SA:n ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) puolestaan kolmas, myöskin ERIn kera. 

Valionartuissa oli Divan lisäksi Alma (Ikurin Elatio Regina), joka kipitteli aina luokan kolmanneksi. Samoin veteraaninartuissa keräsimme sijat 2, 3 ja 4, kun Luna (Ikurin Xmas Day) oli toinen SA:n kanssa, Valo (Ikurin Xmas Light) oli kolmas ja Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli neljäs. Kasvattajaryhmämme oli kolmesta esitetystä ryhmästä toinen ja sai KP:n. 

Viikon päästä matkamme käykin kohti Kempelettä, kun siellä järjestetään vuoden kohokohta, Keeshondien erikoisnäyttely!

Ikurin Divina Diva VSP (C) Pia Vatanen
Ikurin Divina Diva VSP (C) Pia Vatanen

24.3.

Daisy (Ikurin Gesta Fabella) käväisi kansainvälisessä koiranäyttelyssä Turussa. Daisylle tällä kertaa nuorten luokassa EH vielä kehityksen alla olevan etuosan vuoksi. 

11.3.

Ikurin kansainvälisten valioiden määrä on kasvanut tänä vuonna jo kahdella, kun Masi (Ikurin Expecto Amor) ja Valo (Ikurin Xmas Light) ovat saaneet uudesta tittelistään vahvistuksen! Onnea saavutuksesta molemmille!

5.3.

Kyllä Joensuu on aina Joensuu! Matkasimme entiseen Martin, Pian ja Katan kotikaupunkiin osin ihan tuttuja tapaamaan, osin kahteen viikonlopun näyttelyyn. Ikurin kessuja oli ilmoitettu lähes puolet molempien näyttelyiden kokonaiskessumäärästä, joten eipä ihme, että menestystäkin tuli. 

Kaikki kessumme saivat ERIn molemmissa näyttelyissä ja useimmat jopa SA:lla varustettuna. Lisäksi molempien näyttelyiden narttujen sertit menivät Ikurin koirille, sisaruksille Lyylille ( Ikurin Hasta Bonita) lauantaina ja Lululle (Ikurin Harmonia Optima) sunnuntaina. Myös rotunsa paras veteraani tuli joukostamme: Luna (Ikurin Xmas Day) lauantaina ja Pommi (Ikurin Tua Res VD) sunnuntaina. Pommi oli sunnuntaina lisäksi ROP ja Luna lauantaina VSP. Myös vastakkaisen sukupuolen paras veteraani oli Ikurin koiria, Keksi (Ikurin Stella Polaris) lauantaina ja Luna sunnuntaina. Erityisiä ilonaiheita oli vielä Alman (Ikurin Gratia Speciali) lauantaina saama varacacib, joka kiillottuu cacibiksi, joten nyt on sitten sekin linja auki.

Lauantain loppukilpailuihin pääsi vain ROP-veteraani Luna, mutta sunnuntain ryhmäkehässä oli sitä enemmän jännitettävää, kun Pommi edusti meitä sekä 5-ryhmässä että veteraanikehässä ja kasvattajaluokassa. Valitettavasti herkkä mies pelkäsi kumisevaa ryhmäkehän lattiaa, koska ei uskonut sen kestävän painoaan. Jatkoon kuuden parhaan joukkoon se kuitenkin veteraaneissa hienosti pääsi,  samoin kasvattajaryhmämme selvisi aina seitsemän parhaan joukkoon.

Vaikka näyttelyt menivät loistavasti, kuten tarkemmista tuloksista näkee, viikonlopun kruunasi kokoontuminen Sarin ja Tommin luona lauantai-iltana. Voi, mitkä herkut sinne olikaan taiottu! Kiitos vielä kerran.

31.1.

Viime vuoden uutisissa on epähuomiossa jäänyt mainitsematta eräs upea saavutus harrastuskentältä.

Viime marraskuussa Copo (Ikurin Canis Eximus) ja ohjaaja Kärppä kisailivat itsensä Rally-Tokon Rotumestareiksi vuosimallia 2018! Lämpimät onnittelut edelleen Copo ja Kärppä! Copo oli myös ainoa kennelimme kasvatti, joka sai kansainvälisen valion vahvistuksen vuonna 2018. Muita vahvistuksia odotellaan vielä tänä vuonna.

22.1.

H2-pentumme jättivät eilen pentukehät taakseen ja saavuttivat 9 kuukauden iän. Onnentoivotukset koko pentueelle!

Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Honores Ursus "Paddington" 9kk (C) Sari Vatanen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen
Ikurin Heros Maximus "Elmo" 9kk (C) Päivi Järvinen

20.1.

Lauantai alkoi hienosti, kun Ilomantsin ryhmänäyttelystä kantautui uutisia. Fiina (Ikurin Gratissima Filia) oli 12 kessun joukosta upeasti ROP SERTin kera. Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli viimeistä kertaa pentuluokassa ja narttupentujen toinen. Lämpimät onnittelut molemmille! 

Turun kansainvälisessä näyttelyssä 25 kessun joukosta Alma (Ikurin Gratia Speciali) voitti jälleen nartut ja oli VSP. Myös Haiku (Ikurin Genius Loci) ja Mesi (Ikurin Gaudeamus Igitur) saivat ERIn ja SAn. Haiku oli nuorten luokan toinen ja Mesi avoimen luokan kolmas, Pepsi (Ikurin Vera Causa) oli ROP-Veteraani ja Keksi (Ikurin Stella Polaris) VSP-veteraani. Kasvattajaryhmiä esitettiin peräti kolme kappaletta ja me olimme ROP-kasvattaja. Päivä päättyi upeasti ryhmäkehissä, kun olimme lopulta BIS2!

Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen
Kennel Ikurin BIS2! (C) Eila Helen

14.1.

Vuosi alkoi mukavasti, kun kolme Ikurilaista esiintyi Kajaanin perinteisessä KV-näyttelyssä. Alma (Ikurin Gratia Speciali) oli nuorten luokan toinen ja PN2 vara-sertillä ja vara-cacibilla. Fiina (ikurin Gratissima Filia) sai ERIn ja oli Alman perässä nuorten luokan kolmas. Pikkuinen Elviira (Ikurin Hedera Auris) oli kahden pennun joukosta hienosti ROP. 

Onnea kaikille ja kiitos Ikurilaisten esille tuomisesta!