Pentusuunnitelmia 2024

Pentusuunnitelmia loppukesälle 2024.
Odotamme Lyylin juoksua alkavaksi kesäkuun lopulla.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Ikurin pennulle rakastavan kodin, älä epäröi ottaa yhteyttä


Emä: Ikurin Hasta Bonita
"Lyyli"

C.I.B. FI MVA CH MVA(N) LT MVA ALPENSG-21

(C) Jasmin Sakko
(C) Jasmin Sakko

Syntymäaika: 21.4.2018
Rekisterinumero: FI30630/18
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Selkä: SPO (puhdas), LTV0
PHPT: Perimältään negatiivinen

Isä: Ikurin Lux In Nocte
"Ykä"

FI & SE MVA FI & LT & LV & EE & BALT JMVA PMJV-22 JV-22 V-23

Syntymäaika: 20.8.2021
Rekisterinumero: FI52902/21
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Selkä: VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV4 (6 lannenikamaa, ei vaikutusta koiran elämään tai jalostuskäyttöön) 
PHPT: Perimältään negatiivinen

Lyyli on tehnyt meille jo M2-pentueemme ja jättänyt erittäin hienoa jälkeä niin ulkonäöllisesti, mutta erityisesti luonteisiin. Lyylin jälkeläiset ovat ihastuttavan tasapainoisia ja arjessa helppoja kessuja, joiden kanssa on mutkatonta harrastaa ja elää arkea. Muun muassa Lyylin tytär Ikurin Mirabile Fennica on palkittu Suomen Keeshond ry:n Aktiivikessuna vuonna 2023 ja Lyylin pojat Ikurin Mare Liberum ja Ikurin  Magnus Fennicus ovat niittäneet mainetta ja kunniaa näyttelykehissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Lyyli itse on kuin ihmisen ajatus! Kekseliäs, tasapainoinen, kiltti, fiksu ja sopeutuva. Kaiken huipuksi Lyyli on ollut parhaimpia emokoiria mitä meillä on vuosien varrella ollut ja M2-pentumme saivatkin mitä erinomaisimmat lähtökohdat elämään. Lyyli kuuluu myös siihen harvinaiseen kessujoukkoon, joka on luonnetestattu ja Lyyli sai luonnetestistä erinomaiset pisteet. 

Ykä on Lyylin tapaan oma kasvattimme. Ykä on todistetusti ulkonäöltään komea, tästä todisteena pitkä tittelirivi jo nuorella iällä ja esimerkiksi Voittaja 2023 -näyttelyn ROP-sijoitus. Ykä on kuitenkin elävä todiste siitä, että kauneus ja älykkyys voi asua samassa koirassa, sillä Ykä on menestyksekkäästi harrastanut myös jäljestämistä ja sen kanssa touhutaan säännöllisesti myös mm. rally-tokon parissa. 

Tässä pentueessa yhdistyvät omat englantilaiset linjamme pienellä ripauksella amerikkalaisia ja Suomessa harvinaisia linjoja. Toivomme saavamme tästä pentueesta tasapainoisia ja liioittelemattomia sekä erittäin tasapainoisia kessuja niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin. 

Kiitos Lyylin omistajille Katjalle ja Jounille ja Ykän omistajalle Lauralle tämän pentueen mahdollistamisesta! 

Jos olet kiinnostunut pienestä Ikurilaisesta - ota rohkeasti yhteyttä! 

Pentueen sukutaulu täällä.  


Ikurin keeshondit…

Kaikki jalostuskoiramme ovat PHPT-negatiivisia ja tutkittuja vähintään niin lonkistaan, kyynärpäistään, polvistaan kuin silmistäänkin.

Pentuja meille harvakseltaan, koska haluamme antaa kaikille pennuille huomiota ja kodinomaisen kasvualustan. Kaikki yhdistelmämme ovat tarkoin harkittuja ja suunniteltuja. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan Ikurin pennut kasvavat kodin arjessa, tottuvat käsittelyyn, ääniin ja perhe-elämään. Ne ulkoilevat myös runsaasti vapaana pihassamme ja näemme paljon vaivaa opettaaksemme pennuille sisäsiisteyden alkeet, sosiaalistaaksemme pentuja ja tutustuaksemme pentujemme luonteisiin ja ominaisuuksiin. Tavoitteemme on aina löytää jokaiselle pennulle sellainen rakastava koti, johon se kaikilta ominaisuuksiltaan parhaiten sopii.

Vaikka itse olemmekin aktiivisia erilaisissa harrastuksissa ja olemme aina valmiita tukemaan ja rohkaisemaan kasvattiemme omistajia erilaisten lajien kokeilemisessa, on meille kuitenkin tärkeintä löytää pennuillemme kodit, joissa niitä rakastetaan syvästi, hoidetaan huolella ja tarjotaan ihan tavallista virikkeellistä ja aktiivista arkea. Koska rodun terveys on meille lähtökohta kasvattamiseen, toivomme myös, että kasvateillemme teetetään terveystutkimukset niiden lähestyessä kahden vuoden ikää. Tuemme kasvattiemme terveystutkimuksien tekemistä taloudellisesti pienellä summalla.

Olemme allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, ja Ikurin pennut luovutetaan

  • n. 8 viikon ikäisinä
  • rekisteröityinä ja mikrosirutettuina
  • kolmeen kertaan madotettuina
  • eläinlääkärin tarkistamina.

Pennut saavat mukaansa hoito-ohjeet, penturuokaa, harjan, leluja ja kasvattajien elinikäisen, täyden tuen. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisesta kasvatista ja sen kuulumisista läpi sen elämän. Iloitsemme kasvattien omistajien kanssa myötämäessä ja annamme tukemme vastoinkäymisissä.


Jos olet kiinnostunut keeshondista...

Suomen Keeshond ry || Lisätietoa rodusta
Pentuopas || Suomen Keeshond ry:n tekemä opas uusille kessunpennun omistajille
Koiranomistajan peruskurssi || Tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä pennuista